Jump to content

intresē fotokameras attālināta vadība


baky
 Share

Recommended Posts

sveiki, radās ideja kad būtu interesanti kaut ko nobildēt no augšas. proti kameru pacelt kādus 3 vai vairāk metrus augšā. ir kādas idejas no kā izveidot kameras regulēšanu tālai var pagriezt pa labi pa kreisi un no augšas uz leju. varbūt ir jau kādi gatavi risinājumi jeb varbūt jau kads kaut ko tādi ir būvējis. pricipā vajag kaut kādu platformiņu kur piestiprināt spoguļkameru.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Aļo, kurš pieminēs, par kādu kameru ir runa? Katrai kamerai ir savi attālinātās vadības veidi, iekārtas utt. Zieptraukiem gan visticamāk nekas nebūs pieejams.

 

Ir vadu, bezvadu varianti. Pats priekš Canon spoguļkameras lietoju vadību caur USB un tad var uz lielā ekrāna redzēt to, ko vēlos bildēt, pieregulēt ļoti precīzi fokusu. Plika attālina vadība derēs tikai tad, ja tu esi noregulējis fokusu, bet neticās, ka no augšas uz leju varēsi fiziski izdarīt. Šitam gan ir daži mīnusi - jāvelk līdz portatīvais un kameras aķis ātri nosēžas.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

All-marss

Man arī tāda pat ideja,taisnība,citā virzienā.Gribēju zvēriņu un putnu fotogrāfēšanai,lai nav jāsēž pie statīva,bet kaut kur patālāk nost.Tā kā spogulenes vadīt no attāluma ir problemātiski,kā arī grozāmo platformu izveidot sarežģīti,tad iedomājos izmantot novērošana kameru ar distances vadību.Pie kameras ar vienkāršu kronšteinu pievieno fotokameru.Darbības princips sekojošs:Ar novērošanas kameras distances vadību izvēlas vēlamo objektu.Kadru kontrolē pēc novērošanas kameras attēla.Fotokameru vajadzīgajā momentā ieslēdz ar tālvadības pulti.

Diemžēl tālāk par projektu netiku (viena kabata tukša,otrā nav nekā).Ja tev kas izdodas,painformē.

Link to comment
Share on other sites

nu jā par fokusēšanu gan ir problēma, kamera ir Nikon D3100. nu laoptops jau lidzi ir vajadzīgs jo kaut vai kadru meklēšanai papildus pieliek kādu web kameru vai kādu citu mini kameru. tad principā ir vajadzīgs aparāts kurš spēj arī no atāluma autofokusu palaist.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kitai,

 

Lietoju EOS Utility, kas nāca līdz kamerai.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...