Jump to content

Symbian Aplikācijas


MAGONE
 Share

Recommended Posts

Sveiki, man Jums tāds jautājums, Android telefoniem (arī Apple tel.) ir tāda aplikācija kā sabiedriskā transporta kustības saraksti. Priekš Symbian telefoniem neviens vēl nav ko tādu izdomājis?

Link to comment
Share on other sites

Skaidrs, paldies :)

Bet kādi gudri cilvēciņi pašu spēkiem nevar izveidot, vismaz kaut kādi visprimitīvāko?

Link to comment
Share on other sites

MAGONE: gudriem cilvēciņiem ir grūti saņemties un motivēt sevi sēdēt vakaros uz darīt darbu kurš būtu noderīgs citiem

Link to comment
Share on other sites

Zinu par tādu linku arī, bet ir tādas situācijas, kad nav pieeja internetam :)

Jebkurā gadījumā paldies par atbildēm :)

Būs vien jāuztaisa Excelī priekš sevis :D

Link to comment
Share on other sites

Tak ieej mājas lapā un ar snipping tool uztaisi .jpg ātri var visu apskatīt

P.S.

Simbiānis nemirs kamēr būs cilvēki, kam vajag telefonu zvanīšanai, īsziņai un kādai bildei ar 3mp kameru. Nejau visiem vajag pilnu telefonu ar programmām un 1 dienas ilguma bateriju.

Labots - labiitis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Nevēlējos taisīt jaunu tēmu tāpēc izmantošu šo, jo nosaukumu būtu identisku taisījis.

Tātad visur raksta, ka Nokia met symbianu pie malas un pāries uz windows phone. Vai tas nozīmē, ka principā nevienu esošo Nokiju ar Symbianu nebūtu vēlams pirkt? Nu no tēmas - domāju iepirkt Nokia N8 ar Belle un lietot nākamos 2 gadus aptuveni. Uztrauc tas, ka, ja Belle principā ir pēdējais lielais apgreids Symbianam, tad es varu palikt ilgu laiku ar mironi rokās, kamēr mobilo telefonu pasaule attīstās lielos soļos. Diemžēl uz HTC vēl neesmu gatavs pārsēsties.

Tas lielais jautājums būtu tāds - cik ilgu laiku pēc jūsu domām vēl Nokia ņurcīs Symbianu? Ja visi softu rakstītāji pārmetīsies uz citām plaftormām, tad var sanāk tā, ka pēc gada kāds izdomā lielisku pasaulē populāru softu, kuru uztaisa gan ios, android, WP, bet redz uz symbian neviens neraksta. Tas visvairāk baida :D

Link to comment
Share on other sites

Ja programmas patīk instalēt, tad no tā symbian nav nekādas jēgas, manliekas, ka jau tgd pasaulē populārākie softi nav uz symbian... bet ja tas neuztrauc un izmantosi tik telefona iebūvētās iespejas, tad kāda šķirba vai OS tiek tālak attīstīta vai nē....

Link to comment
Share on other sites

Nosacīti tas tā ir. Es tik tiešām tur plānoju tikai pa retam izmantot minioperu un GPS. Pērku dēļ salīdzinoši normālā izmēra ekrāna, lai braucot autobusā 3h var normāli palasīt ziņas, epastusu n t.t. Tikai uztrauc tas, ka tuvākā tālākā nākotnē varētu tikt pamatīgi apdalīts. Jo nu pēc 2 gadiem arī 5gadīgs androids droši vien varēs darīt to pašu jaunie aparāti.

Link to comment
Share on other sites

HTC jau nav vienīgais Androīdu ražotājs. Kāpēc negribi izvēlēties šo platformu? Pats varu teikt, ka LG P500 ir burvīgs darba zvērs. Ekrāns ne par mazu, ne par lielu, viss notiek veikli, visu var izdarīt. Ir GPS, wifi, utt. OK, top spēles varbūt nevarēs dzenāt, bet tas arī Tev nav mērķis, kā saprotu. Ā, un tas jau ir iepriekšējās sezonas verķis, tagad ir arī svaigāka paaudze ar vēl labākiem parametriem.

Link to comment
Share on other sites

Es telefonus mainu parasti tad, kad baterija nobeidzas. Tagad staigāju ar E51. Nomainīt gribu tikai tāpēc, ka pasaule tomēr attīstās un tehnoloģijas arī. Kāpēc man mocīt acis un sabiedriskajā braucot 3h lūrēt E51 ekrānā internetu, ja to varētu izdarīt ar daudz lielāku un ērtāku ekrānu? Mani jau šobrīd apmierina E51 ar savu funkcionalitāti, tāpēc arī dajebkas cits ir labs. Nokia ir tāds nosacīti bērnišķīgs pieradums. Protams, ka spēles un multimediji man īsti neinteresē. Vajag telefonu, kurš dažreiz var aizvietot datoru (internets, GPS, Remote desktop, JAVA un t.t.). To jau spēj visi telefoni principā. Laikam jau jāpaņem no čoma kāds androids jaunākais un jāpaspaida. Varbūt spēšu pie tā visa pierast. Pašlaik tāda paša sajūta kā no windows kastes piesēžoties pie ubuntu. Nav jau slikti - vienkārši viss svešs un nepierasts.

 

Kā jums šķiet - Nokia nemeklēs iespēju uz vecajiem, labajiem tālruņiem laika gaitā Symbian Belle nomainīt pret windows phone? Vai arī tas ir impossible?

Labots - mullja
Link to comment
Share on other sites

Es Tevi saprotu. Man līdzīga filozofija. :) Nu, mans iepriekšējais telefons bija Nokia 6120 classic, tā kā praktiski tas pats vien bija, varu dalīties iespaidos. :)

 

Sajūta bija tāda, kā pārsēžoties no zapara uz mersi. :) Jā, sākumā bija nepierasti, taču tas pārgāja dažu dienu laikā - kā jau parasti. :) UI droidam ir labi atstrādāts, pat vēl ērtāks nekā Nokijai. Sākumā gan mazliet bija sajūta, ka "pirksti resni", un nevarēja tajā tačskrīnā vienmēr trāpīt, kur gribējās, taču tas arī kaut kā dažu nedēļu laikā tas arī pazuda. Tagad ļoti reti ne tur pieskaros. Nu, protams, ja vajag daudz rakstīt (SMS utml) tad gan tačskrīns nav tā labākā izvēle. Par laimi es rakstu reti, tāpēc tas man nesagādā jūtamas grūtības.

 

Tā kā man manuāļus lasīt nepatīk, tad sākumā biju mazliet neapmierināts ar to, ka nevaru visu pielāgot kā patīkas, bet vēlāk atklāju, kā to tomēr var izdarīt. :) Tas attiecās tieši uz dekstopa konfigurāciju, un kā tur tos gadžetus/ikonas mētā šurpu turpu.

 

Es jūtu radniecīgu dvēseli; IMHO Tev Androīds būtu tieši laikā. :D

Link to comment
Share on other sites

Mullja, a kas tev tieši pret windows phone? Tak Latvijā agrāk vai vēlāk ir japarādas nokijas ar windows phone... principaaa, ja saliidzinu Symbian vs. WP, neredzu nevienu argumentu pa labu symbian, ik tieši, ja esi vienkāršais lietotājs, jo IMHO vienkāršas lietošanas ziņā WP nav konkurentu....

Link to comment
Share on other sites

Kā jums šķiet - Nokia nemeklēs iespēju uz vecajiem, labajiem tālruņiem laika gaitā Symbian Belle nomainīt pret windows phone? Vai arī tas ir impossible?

Domājams ka nē, neviens ražotājs neies tērēt naudu vecu produktu upgreidos.

Tagad pat gadu vecs telefons no ražotaja puses jau skaitās bezmaz miris :D

 

Pašam ir Nokia 701, skaidrs ka pērkot zināju ka appu maz, bet man viņus arī nevajag vienīgais Apps ko novilku ir Opera Mini un gan jau būs pedejais vismaz vecajam telefonam kurš nokalpoja 4,5 gadus tā bija ;)

Telefons mani vairak kā apmierina stabīls, batereja tur labi, dizains solīds - no metāla.

Labots - GaryII
Link to comment
Share on other sites

nav nekādu pretenziju. Runa ir par to, ka, ja nopērku telefonu šobrīd ar Symbian Belle, bet Nokia attīsta tikai windows phone, tad es palieku ar mironi rokās. Kas to lai zin - varbūt visi skaipi, mini operas, dažādi navigācijas softi un citas mazās interneta aplikācijas vairs netiks apgreidotas priekš symbiana. Rezultātā telefons normāls, OS novecojusi, softi veci. Ja jau varētu ar laiku windows phone OS uzlikt uz, piemēram, nokia N8, tad perfecto. Galvenais, lai ir kaut kāds attīstības ceļš vēl šīm klausulēm. Es kā muļķis saprotu no nokijas puses tikai to, ka principā man šodien no nokijas viedtālruņiem ir jāpērk tikai tādi, kuriem ir virsū windows phone vai jebkas, kas nav symbian:D

Tas jau ir skaidrs, ka šobrīd symbiana skype softs un mini opera ne tuvu nav vēl pati pilnība. Skaidrs, ka ejot mēnešiem viņi attīstīsies. A ja es dēļ symbiana pēc pusgada varēšu griezt vēnas, jo visiem citiem ir jaunā krutā operas versija, bet man nosacīti vecs klucis, tad jādomā par ko iztērēti 200ls :D

Labots - mullja
Link to comment
Share on other sites

nav nekādu pretenziju. Runa ir par to, ka, ja nopērku telefonu šobrīd ar Symbian Belle, bet Nokia attīsta tikai windows phone, tad es palieku ar mironi rokās. Kas to lai zin - varbūt visi skaipi, mini operas, dažādi navigācijas softi un citas mazās interneta aplikācijas vairs netiks apgreidotas priekš symbiana. Rezultātā telefons normāls, OS novecojusi, softi veci.

 

Runā ka Nokia Symbian uzturēs līdz 2016 gadam.

Ja to pieņem, tad tagad pirktam telefonām tad būs 4 gadi un viņš būs novecojis jebkurā gadījumā, jo tad standarts būs 8-kodolu procis un OS rīs 4 no tiem :D

 

Un neticu ka piem. nets nestrādās, jo tā standarti nemaz tik atri nemainās un mp3 neskanēs :D

Link to comment
Share on other sites

Domugrauds

Varat ietekt kādu lādzīgu vārdnīcu kas nav par maksu a to tā iebūvētā vārdnīca man kautkā ne visai patīk

Link to comment
Share on other sites

t Nokia attīsta tikai windows phone, tad es palieku ar mironi rokās.

Ne jau visi jaunie softi ir labāki par vecajiem.

Ja svarīgi ir instalēt appus, tad jāņem droids vai ipons.

Nokia arī ir ovi store vai nokia strore un šis tas jau tur ir.

Bet vispār telefons ir domāts zvanīšanai, appus var instalēt uz planšetēm/laptopiem/pc utt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...