Jump to content

Jaunā datorā lēns internets (Part 2)


aiko99
 Share

Recommended Posts

Labvakar!

 

Jau iepriekš rakstīju par problēmu ar lēnu internetu http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/142010-svaiga-datora-internets-darbojas-loti-leni/page__fromsearch__1

Īsumā: nopirku 1a.lv jaunu Dell Inspiron N7110 bez os. Uzliku os, sainstalēju visus draiverus bet pēc laika pamanīju ka internets bremzē.

 

Šonedēļ aiznesu datoru uz diagnostiku Rūpniecības ielā 7 pie PDS speciālistiem. Pēc 1 ar pus dienas testiem servisa džeks man saka ka ar datoru viss esot pilnīgā kārtībā un pa šo laiku nekas neesot bremzējis, viņi tikai esot pārinstalējuši wifi draiveri drošības pēc kā arī veikuši kādus tur stresa testus. Tātad ar tīkla karti viss kārtībā. Nu neko, cerot ka tā arī bija mana datora problēma (draiveris), eju priecīgs mājās. Mājās man interneta pieslēgums labs, ātrs, atšķirībā no darba interneta. Ieslēdzu savu veco portatīvo, jauno Dell un ātri salīdzinu. It kā viss kārtībā un īpaši nejūtas atšķirība. Nolemju ka vaina ir pašā darba internetā, tādēļ paņemu līdzi uz darbu savu veco datoru lai pārliecinātos. Un kas notiek? Skuju!!! Ne tūda nav tā darba interneta vaina, jo viss iet kā smērēts, nekas nebremzējas un strādāt ir patīkami! Paņemu arī savu jauno datoru un tagad uz lēnā interneta var ļoti labi sajust ka vainīgs ir tieši pats dators.

Šeit uzfilmēju nelielu uzskates materiālu, cerams varēs saprast http://failiem.lv/down.php?i=fzlgrjj&n=VIDEO0016.3gp

 

Situācija mani ir ļoti apbēdinājusi un nevaru izlemt kā rīkoties tālāk, tādēļ uzmetu pāris rīcības variantus:

1) Triekt no visa spēka datoru pret mūra sienu- dusmas ir bet pārāk lieli zaudējumi.

2) Pārdot šito un nopirkt citu, lētāku, jo par tādu pašu summu kā nopirku vairs nepārdošu- zaudējumi ir, bet mazāki kā 1. variantā.

3) Aiznest uz kādu citu diagnostikas vietu, varbūt tur atradīs kas par vainu.

4) Nest uz garantiju, bet nav īstas skaidrības par to kas pie vainas.

5) Varbūt vienkārši Boot.lv mani izručīs un kopīgiem spēkiem noskaidros caur forumu kas par vainu?! :)

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Ieliec Live CD ripuli un paskaties kāds ir ātrums!

 

Kāds ir ātrums pie Vada un kāds ir pie WiFi? Ja atšķiras tad vai nu Draiver'is vai nu Hardware. Tā kā pirmo tev jau it uzlika džeki ar taisnām rokām tad iespējams otrs variants. Attiecīgi ja Hardware, tad serviss.

Link to comment
Share on other sites

rūteris ir?

 

Kas par rūteri?

Pa ttiešo tas pats?

Labots - Rainy
Link to comment
Share on other sites

A varbūt pasauc diagnostiķus uz darbu? Vai darba sisadminu ...

 

Mājas tak viss o.k?

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Davai, aizej uz SpeedTest.net, un nomēri to savu neta ātrumu gan no "ātrā", gan "lēnā" datora. Tad varēs sākt domāt, vai bremzē pats nets, vai arī kas cits.

Link to comment
Share on other sites

Gan darbā gan mājās ir identiski rūteri, tikai provaideri atšķiras. Šorīt darbā tā arī neizdevās notestēt un izskatījās tas šādi http://failiem.lv/do...n=VIDEO0018.3gp

Toties tikko mājās notestēju ar SpeedTest abus datorus un lūk rezultāti http://failiem.lv/viewer.php?i=pomyiad&n=Untitled-1.jpg

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Vai tev ir iespēja notestēt šo visu pasākumu ar kādu Linux live CD, piemēram, Ubuntu?

 

 

Jo ja tu saki, ka ar otru PC viss ir kārtībā tad ISP vainot nevar un arī tavs skrīnšots par to liecina.

Ja vēl stiepi savu jauno PC uz servisu tad teorētiski arī PC nav vainīgs, bet iespējams, ka servisa džeki nolaiduši lažu... vēl krīt aizdomas uz tavu OS.

Link to comment
Share on other sites

Kas tas Live CD par zvēru un ko ar tādu dara? Nav nekad nācies saskarties. Tā pati os stāv uz vēl 4 kompjiem ar kuriem viss ir kārtibā, bet varbūt mēģināt pārinstalēt, tikai vai tas nebūs lieki?

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis
[..]Vai darba sisadminu ...[...]

 

Pievienojos šim ieteikumam. Vajadzētu pajautāt kas un kā ar darba rūteri un pieslēgumiem tur. Sazin, kādas konfigurācijas izmantotas, varbūt kaut kas iet greizi.

 

Rūteri, teici, vienādi. Bet - vai tad konfigurācijas arī? Ir visādi brīnumi redzēti/dzirdēti ar Wireless slēgumiem. :D

 

Darbā tikai caur WLAN vai arī ar vadu var tikt klāt?

 

EDIT:

Par Live CD:

http://en.wikipedia.org/wiki/Live_CD

 

Īsumā - vari uzcept ripuli (vienkāršākais) vai bootable USB stick, no kura iekrauties kaut kādā OS (vienkāršākais - Linux/Ubuntu) nepārinstalējot datoru. Tā teikt, testēšanai. Strādās nedaudz lēnāk, bet neveic izmaiņas datora cietajā diskā (ja lietotājs ir gana gudrs un nespiež "instalēt uz cietā diska").

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

Ubuntu Live CD īsumā ir operētājsistema, kas startējas no CD/DVD diska un ar kuru var veikt dažādus testus.

Lejupielādet var te (novilksies .ISO fails): http://www.ubuntu.com/download/ubuntu/download

Ierakstīt diskā var ar šo programmu (burn as ISO): http://cdburnerxp.se/en/download

Kad tas ir izdarīts tad Live CD disku ieliek PC un taisa restartu.

Tad ņem Try or Install Ubuntu un gaida kamēr sistēma ieslēdzas.

Un visbeidzot testē ar Firefox interneta ātrumu/youtube un pārējos saitus.

Link to comment
Share on other sites

Mājās tāpat bremzē tikai tas nav tik ļoti jūtams kā uz lēnāka neta. Un darbā nav nekāda sisadmina, esam tikai mēs ar rūteri divi vien parasti, kad kāds klients nepieslēdzas, bet tas retāk notiek. Pamēģināšu to Live CD

p.s. vispār man darbā ir divi rūteri ar dažādiem provaideriem, tik to otru es neizmantoju jo tas atrodas tālāk un tādēļ ļoti slikts signāls, viena iedaļa tik. Protams var jau pieiet tuvāk un izmēģināt kādudien' .

 

Nokačāju Ubuntu. Ar Dell datoru tas aizņēma 15min.! ar Samsungu 7min.! Nu kā tas var būt ka Speedtest ātrums uzrādās vienāds, bet īstenībā tā nav. Nu KUR vēl varētu būt problēma, tak ne jau dēļ ekrāna izšķirtspējas, jo Dell'am tā ir 1600x900, bet Samsungam 1366 x 768. Iedomājos varbūt ilgāk bildi lādē iekšā :mda:

Un kā tas ir iespējams ka servisā testējot nekas neuzrādījās, nu kā tā var būt?! Sanāk tā ka es vienkārši pats esmu iedomājies problēmu, bet īstenībā viss ir kārtībā un es jūku prātā...

 

Visu izdariju un ieBootojos no CD un patlaban izmantoju Ubuntu. Un ko? Kas tiesi jadara, ka varu notestet?

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Nu, cipari patiesi bija vienādi tajā skrīnšotā. Par Ubuntu kačāšanu - ar tiem lielajiem failiem tā mēdz būt, ka ātrums svārstās. Hmm... pavēro CPU un RAM noslodzi, kamēr taisi kādu lapu vaļā. Salīdzini veco ar jauno. Varbūt tur kaut kas atrodas.

 

Ē, vēl viena ideja! Tu kā pie interneta slēdzies klāt? Tā kā tie ir laptopi, tad gan jau caur wireless visu laiku, ne? Pamēģini pieslēgt netu ar vadu, un tad salīdzini ātrumus. Ja tad ir vienādi, tad pie vainas būs wireless tīkla karte. Tā var būt, ka jaunajam datoram draņķīgāka iebūvēta, nekā vecajam. Vai arī, teiksim, veicais mācēja N standartu izmantot, kamēr jaunais uz G sēž, vai kaut kā tā.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

Notestē ātrumus caur Ubuntu. Speedtest.net, pings, youtube utt... pavēro vai kaut kas ir pamainījies uz labo pusi.

Link to comment
Share on other sites

Patesteju majas uz "atra" :) interneta caur Ubuntu. Par parsteigumu viss tiesam strada dikti raiti, ka prieks skatities, speedtest atrumi gan ipasi nav mainijusies, tas pats vien sanak. Rit darba patestesu vel uz "lena" interneta. Ko tas tad nozimes, ja ari darba ar interneta atrumu viss bus kartiba? Vainiga OS sanak, tad tik tipa japarinstale un viss vai ko?!

Labots - aiko99
Link to comment
Share on other sites

Tā varētu būt, bet tik skaties, ka atkal "neieinstalē" kreisu OS, kura pilna ar parazītiem.

Ja kas tad reku šeku links uz oriģinālajiem W7 DVD ISO. Sākumā 30 dienu triāli vari palietot un tālāk jau pats izlemt, ko darīt... ;)

Labots - Rainy
Link to comment
Share on other sites

Paldies!

Padarbojos son darba sakuma ar Windu, tad caur Ubuntu. Teiksu ta, ar Windows vispar nebija iespejams pastradat, bet ar Ubuntu likas ka internets vienkarsi lido! Tad jus sakat ka vainiga os 100%?!

jo ta pati os ir uz vel 4 kompjiem kuri strada ideali Vai ta tiesam varetu but, hmm... Lab' parinstales un ta jau skatisies kas un ka.

 

Uzliku to pasu veco sistemu pa jaunam. Pagaidam internets strada loti labi un ari ventilatori vairs neruc ka traki kad netu darbinu. Pamazam vel visus draiverus kas atlikusi sainstalesu un programmas, tad jau manis kura bridi varbut atkal kkas noies pa pieskari. Cerams jau ka tomer ne, tpu, tpu, tpu!

Link to comment
Share on other sites

Tad nu tā. Ir pagājusi nedēļa un esmu pārinstalējis savu os jau padsmit reizes... Īsto problēmu atradu tikai šodien. Izrādījās viena video konvertācijas programmiņa pie vainas, kuru vismazāk turēju aizdomās. Tur tad arī sēdēja iekšā viens nejauks vīruss :rolleyes: Tā ka tagad atkal viss ir kārtībā un dzīve skaista :thumbsup:

Sveiciens visiem Valsts svētkos!

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...