Jump to content

Kenwood A-34, kluss kā kaps, visas lampiņas spīd, iespēja praktiskām izklaidēm


Uģis Lācis
 Share

Recommended Posts

Sveicieni.

 

Pie manis ir nonācis virsrakstā minētais Kenwood A-34 pastiprinātājs. Izskatās pēc pieklājīgas (un gana jaudīgas iekārtas), tikai sāpe tāda, ka nestrādā.

 

Simptomi: strāvas padeve strādā, gaismas indikatori arī, var pārslēgt ieejas utt. Ieslēdzot atskan klasiskā "klikšķu" skaņa, kuru esmu dzirdējis ieslēdzot visus pastiprinātājus, ar kuriem ir bijusi darīšana. Tikai skaņa no tumbām laukā nenāk (absolūts klusums).

 

Zem vāka: pārbaudīju drošinātājus, bija veseli (kas arī ir loģiski, jo, ja pareizi saprotu, tad tie attiecas uz barošanu, kas pēc lampiņu spīdēšanas un vispārīgās uzvedības, izskatās, ka strādā). Toties viens no lielajiem kondensatoriem ir iztecējis. Citas vainas ar savu zināšanu līmeni ieraudzīt nespēju.

 

Pārbaudīts: tumbas strādā, kontakts ar plati ir (vados līdz pastiprinātājam vainas nav), pārbaudīju ar AA batereju - varēja dzirdēt klasisko sprakšķi pievienojot un atvienojot vadu.

 

Tātad jautājums pastiprinātāju jomā pieredzējušākiem cilvēkiem:

1) Vai tas viens nelaimīgais kondensators varētu būt visu nelaimju cēlonis un atbilst aprakstītajiem simptomiem? Vai tomēr varētu būt kāda apslēptāka, neredzama sāpe (vaļīgus kontaktus nepieminēsim, tie vienmēr var gadīties)?

2) Varbūt kādam ir aizķēries konkrētās iekārtas servisa rokasgrāmata? Vienīgais, ko internetā var atrast, ir PDF, kuri jāpērk (lētākais, ko esmu atradis - 5$). Nav daudz, bet nezinot, vai tas dokuments man palīdzētu, negribas arī tādu naudu tērēt.

 

Ja tas palīdzētu, varētu uztaisīt arī kādu bildi, bet to vēlāk. Tagad esmu vāku atpakaļ pieskrūvējis, jo apnika izklaidēties ar elektroniku.

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

servicmanualus vari mēģināt no biedriem ivo vai Tornis dabūt - jamajiem ir pieeja SM datubāzei pagādāta. ja abos kanālos vienāds gļuks -maz ticams , ka kāds atdalošais C nobeidzies....ja C izbeidzas barošanā - parasti tad fons lielāks , signāla ceļā esoš EL. kondensators - tad klusāka skaņa ut.t...bet ne jau tā , ka dead pilnīgi. visticamāk -izejas aizsardzības relejs nostrādā, varbūt kas nosvilis un līdzspriegums izejā...

 

un lielais var būt nevis iztecējis - bet pielīmēts. reizēm ir tāda līme. bet ja iztecējis - jāmaina.

 

tāda zīlēšana sanāk - bet varbūt Priekša nokauta un tāpēc nekā nav izejā ? ja pie galinieka ieejas piemet skrūvgriezi (uzmanīgi :D) - fons ir ?

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Jā, kā parasti dzīve nav tik vienkārša un skaista, kā gribētos. :D

 

Jā, abos kanālos ir absolūts klusums. Par to līmi - nebiju iedomājies, varbūt tiešām pielīmēts. Būs jāpārbauda vēlreiz. Bet tad izskatās, ka vaina, ticamākais, varētu būt kādā citā detaļā. Žēl. Pie tam skumjākais tas, ka esmu Zviedrijā, bet elektronikas amatiera aprīkojums (lodāmurs, testeri utt) ir palicis Latvijā. Nez vai būs dukas, meklēt ko tādu uz vietas.

 

Nu sk., paldies. Jādomā. Varbūt tomēr jāpamēģina sagādāt kaut kur multimetrs.

 

[..]

tāda zīlēšana sanāk - bet varbūt Priekša nokauta un tāpēc nekā nav izejā ? ja pie galinieka ieejas piemet skrūvgriezi (uzmanīgi :D) - fons ir ?

 

Jā, nu zīlēšana gan, par to atvainojos. Centos uzrakstīt visu, ko spēju saprast. :) Nav bijusi praktiski nekāda pieredze ar pastiprinātāju iekšām, tāpēc varētu būt sarežģīts ceļojums pa šo aparātu (bet nu vienmēr pienāk pirmā reize). Bet vienīgais varbūt varētu palūgt izmantot precīzus terminus - tad es vismaz varētu mēģināt šos sagūglēt. :blush:

Link to comment
Share on other sites

Nezinu gan vai ar tādu aparatu būtu jāsāk apgūt zemfrekvences pastiprinātāju remontu. Labak nes pie pieredzējuša meistara lai labo. Protams, ir otrs variants, ņem shēmu, testeri, skaņu ģenerātoru, osciologrāfu, slodzes ekvivalentu un sāc mērīt., kur skaņa pazūd. Ja kas neskaidrs, tad jautā, bet zīlnieku te forumā nav un pa gabalu defektu neviens neatradīs. Varbūt tomēr izvelies pirmo variantu.

Labots - Didzis
Link to comment
Share on other sites

Nu nekādas speciālas pieejas SM datu bāzēm man nav, tajās lapās, kur parasti meklēju, šim modelim servisamanuāļa diemžēl nav.

Vienu lietu pārbaudi - kādas 10-20 sek. pēc ieslēgšanas būt jābūt dzirdamam klikšķim (relejs pieslēdz akustikas), tā ir lielākai daļai pastiprinātāju. Ja tā nav, tad varētu būt problēma ar līdzspriegumu izejā.

Sameklē multimetru un samēri gala traņiem (pašiem lielākamiem, kas pieskrūvēti pie radiatora) vai nav p-n pārejas caursistas. Protams pie izslēgta aparāta. Iespējams ka galā nav traņi bet gan mikrene - kaut kāds STK vai kas līdzīgs. Ja tā, tad sameklē googlē datasheet un mēri spriegumus. Kaut kā tā.

P.S. Ja ko mēri pie ieslēgta sprieguma, uzmanies lai nesalaistu ko uz īso!

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Nu ok, ok.

 

Vienkārši iedomājos, ka varbūt novērotais ir klasisks simptoms visiem zināmai problēmai, kas ir vienkārši atrisināma. Utopiska ideja, piekrītu. :D

 

Ok, paldies par patērēto laiku un arī nelielu pazīlēšanu no osscar puses. Šajā gadījumā ir arī vienkāršāks variants - paņemt lētu, lietotu pastiprinātāju. Varētu pat būt lētāk (pieļauju). Savukārt par attiecīgo aparātu - iedomājos, ka tomēr varētu mēģināt nedaudz iesist roku praktiskākās darbībās, jo nu pamata elektronikas zināšanas, kā arī fizikas izglītība ir. Bet nu lauciņā computational physics tomēr daudz praktisaks darbošanās nav, nedaudz niez nagi kaut ko mēģināt šad tad. Nešana pie meistara šājā gadījumā šādu vēlmi neatrisina. :)

 

Ok, paldies ivo par mēģinājumu, žēl. Varbūt Tornim ir kādi smalkāki resursi, uzrakstīšu PZ.

 

Citādi principā rīcības shēma ir skaidra.

 

[..]

Vienu lietu pārbaudi - kādas 10-20 sek. pēc ieslēgšanas būt jābūt dzirdamam klikšķim (relejs pieslēdz akustikas), tā ir lielākai daļai pastiprinātāju. Ja tā nav, tad varētu būt problēma ar līdzspriegumu izejā.

[..]

Šis, it kā pēc manas saprašanas, nostrādā. No sākuma ir ieslēgšanas klikšķis, pēc tam vēl viens klikšķis (10 sek nepaiet, varbūt kādas 2 - 3 sek). Tikai nulles reakcija no tumbām - vajadzētu būt elektro-statiskajam (nez vai pareizi to saukt tā) sprakšķim tajās, pareizi?

 

Paldies par padomu. Protams, jāuzmanās kā no īsā uztaisīšanas, tā no dabūšanas pa nagiem. :D

 

Nomainīju arī virsrakstu, lai nedaudz vairāk būtu skaidra mana motivācija. :D

 

Bet pagaidām paldies par ieteikumiem, ja izdosies sadabūt multimetru, mēģināšu pamērīt spriegumus kaut kur... Un varētu būt, ka nāksies arī nepažēlot 5$ pastiprinātāja servisa rokasgrāmatai, citādi mērījumi bez shēmām tādi diezgan akli sanāk.

 

Patīkamu otro nedēļas nogales pusi! :)

Labots - Tehnoman
Link to comment
Share on other sites

ā, vēl intereses pēc vari pamēģināt vai uz ausīm skan vai nē.

Ja klikšķis ir - akustiks pieslēdz, tad visticamāk ka gals ir kārtībā. Pamēģini pārējās ieejas, varbūt ieeju pārslēdzī defekts.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Uģis Lācis

Hmm, pacelšu šito tēmu.

 

Remonts, diemžēl, nav pakustējies uz priekšu, bet nedaudz ir ieviesusies paralēla lieta - lietota pastūža skatīšanās. Atradu netālu no manis (tepat Zviedrijā) šādu lietotu aparātu par ~ 60 LVL:

Onkyo TX-DS595

 

Jautājums speciālistiem - ir vērts? :D Savā laikā esot maksājis 470 LVL, bet nu laiks un tehnoloģijas paiet. It kā esot labā stāvoklī.

Link to comment
Share on other sites

tas NAV pastiprinātājs. Tas ir resīvers. Ja gribi tikai mūzikai pie divām skandām - nav labākā izvēle. Par to jauna cenu (2001.gads) - baidos, ka ir pārspīlēta. Uz ~ 300LVL varētu pavilkt. BET! nevaru noliegt, ka 60LVL ir apmēram adekvāta cena, ja labā stāvoklī un vēl pults ir komplektā. Protams, iztrūkst HDMI un citi pribambasi, bet kopumā nav slikts.

Link to comment
Share on other sites

Uģis Lācis

Ok, ok. Terminoloģijā noķērāt. Bet var izmantot arī kā pastiprinātāju. :D Nu labi, tad jāpadomā. Pulti arī sola līdzi, jā. HDMI - tas ir labs piemetinājums ar skatu uznākotni. Man bija doma sākumā lietot pie divām tumbām, un, ja aparāts tiešām labs un ilgi velk, pārvācoties uz lielāku dzīves vietu piejūgt pārējos skaļruņus.

 

It kā priekš HDMI var pielikt vēlāk arī šādu aparātu:

http://www.ambery.co...ddodtsdihd.html

 

Vai līdzīgu. Vienīgi ir jautājums, vai tad tas nav pārāk liels čakars. Un cena. Un priekš kam pirkt 2001. gada aparātu ar skatu uz nākotni. :hunter:

Labots - Uģis Lācis
Link to comment
Share on other sites

To hdmi resīverā vajag,ja tv ir vecs un tam ir tikai viena hdmi ieeja tad visu sprauž resī un ir OK .....vairums pleijeru un pvr ir atsevišķi skaņai optikās vai coaksiālās izejas..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...