Jump to content

Palīdzat ar TV iegādi. 32' - 40' collas


benijshills
 Share

Recommended Posts

Sveicināti.

Jaunajā miteklī vajadzīgs televizors, bet par visiem LCD, LED utt. nav nekāda nojausma. Pastāstīšu sīkāk, kam man viņš vajadzīgs - varbūt spēsiet palīdzēt.

 

TV stāvēs istabā, kur vakara saule iespīd. Balkons atrodas perpendikulāri televizoram. Attālums no TV līdz dīvānam aptuveni 2.5 - 3 metri.

Lielākoties TV vajadzīgs sporta pāraidēm. VSB, Eurosport HD, ESPN kā arī TV6, TV3 un vēl pāris viasat kanāliem. Pašlaik tēmēju uz LTC interaktīvo televīziju, bet mājās iespējams pieslēgt arī Livas un Baltkom televīziju (arī par to īsti nevaru izšķirties).

Vēl ganjau šad tad sagribēsies kādu filmu noskatīties labā kvalitātē. Neka ūber mega neinteresē, bet arī neko sliktu negribu kvalitātes ziņā.

Visticamāk vajadzīga būs arī USB ligzda, lai var filmas caur turieni skatīties vai arī ar kompi saslēgt kopā un skatīties.

 

Tālāk gribu uzzināt pa collām. sākumā biju nobriedis 40' collām, bet tagad sāku domāt pat par 32' colām. Tā ir tik 20cm starpība - neliekas, ka baigi daudz tas būtu. Patīk, ja televizors rāda tīri un dzidri.

 

Budžets ir ļoti mazs. 300Ls. Skatijos pāris veikalos tajā cenā bija daži 40 collīgie uz atlaidēm, bet tiešām tikai pāris.

TV vajadzīgs jau uz ceturtdienu.

 

Kāda tipa TV varētu atbilst manām prasībām attiecīgajā cenā? itkā patīk, ka ir leils TV, bet vai šinī gadijumā būs tam baigā jēga?

 

Kas tie FULL HD, HD Ready?

Link to comment
Share on other sites

2.5 - 3 metru skatīšanās attālumam ar 300Ls budžetu labāk kaut ko no 42" plazmas TV paskatīties, ja telpā pārāk gaišs, kādas žalūzijas jāpiekar. Bet izvēloties TV operatoru jāņem vērā, ka, piemēram, Eurosport HD pa LTC iTV raida tikai ar 6Mbps bitreitu, diez vai kvalitatīvam attēlam sporta pārraidēm tas ir pietiekami...

Link to comment
Share on other sites

Ja budžets 300ls tad LCD tikai no lētā gala, bet tas nozīmē - pamatīgu kvalitātes zudumu.

Plazmu, Panasonic ir vismazākās plazmas - liekas pat 38'' bija

Link to comment
Share on other sites

benijshills

Piemēram kāda vaina šādiem TV kā linkā?

http://m79.lv/philips-lcd-tv-32pfl4606h-32-fhd-1920x1080p-1000001-400cd-2-32pfl4606h_94557.html

http://www.elkor.lv/lat/elektronika/tv-un-video/televizori/sony-klv-32ex310.html

 

Gribu zināt visas šitās FULL HD, HD READY fīčas un PLAZMAS atšķirību starp LCD un LCD LED. Ekonomijas un kvalitātes ziņā. vai tad PLAZMA nebija pirms LCD un tas nozīmē, ka PLAZMA lēnām izzūd? Tiešām nulle esmu šinī jomā.

Link to comment
Share on other sites

Prieksh tada attaluma 32'' noteikti ir par maz. Jaskatas 37-42''. Plazmai ir tads trukums, ka baltais, gaisais ir blavs, pelecigs. Enaina istaba un nakti ir ok, bet ja vakara saule iespid loga un tv jau skatas vakara, tad garam.

Kas attiecas uz usb media plejeri, tad cik esmu veikalos testejis ar savo kontentu, tad visiem 50hz tv sausmigi raustas attels. Man liekas, ka tv procesors vienlaicigi netiek gala ar dekodesanu un attela paradisanu. Pienemu, ka ar standalone medija plejeriem situacija varetu but labaka. Bet tv ar 100hz un kustibas izlidznataju rada ok no iebuveta usb.

Konkretaja situacija un cenu ierobezojuma iesaku Philips 37pfl5405. Ir full hd, ar kompi nebus problemas un ir 100hz, taka usb medija plejers bus izmantojams.

Link to comment
Share on other sites

benijshills

Biju jau sākumā sev iestāstijis, ka PLAZMA nav vajadzīga un pie tā pieturēšos.

Tiešām 32' būs pa maz? Kur Rīgā varētu labāk aizbraukt uz veikalu vi;nus apskatīt? Uz to pašu Euronics, Tehnolandu, Elkor?

Link to comment
Share on other sites

nu nevajag sacrēties, ka lētajiem LCD melns būs melns . Imho labāk plazma šajā ciparā, vismaz SD signāls būs kaut cik skatāms tašķirībā no entry LCD. JA tikai dators - tad der LCD. Kaut kāda LG vai cita plazma ap 320 - 350 Ls sanāk ar visu 3D...jaunās plazmas nav ēdelīgas, ir plānas. uz Full HD neredzu īpašu jēgu iespringt peie tāda izmēra.

Link to comment
Share on other sites

benijshills

Tikai, lūdzu, neņem PFL4606H, jo tie visi ir brāķi, viņiem ir asuma problēma, ja uzliek uz 0 asumu tik un tā viss ir nepareizi un ar visu kontrasta 50 līmeni tas TV ir ļoti spilgts

 

Link to comment
Share on other sites

Arnis2002

tieši televizijai - sd saturam - tikai plazma LG 42PT351 - labākais P/P.

pats tikko paņēmu , nolikām blakus lcd - sūdīgāka bilde.

Link to comment
Share on other sites

benijshills

Beigās sapratu, ka nav ko pties un nopirku Sony Bravia BX42 32' collas. Neesmu nekāds lielummāns tāpēc domāju, ka būs ok.

Labots - benijshills
Link to comment
Share on other sites

ar redzi tam nav nekāda sakara, precīzāk ir bet ne ar sliktu. Vienkārši pie noteikta attāluma nav jēga no labāk telvizora un contenta ar liel\aku izšķirtspēju, ja ir mazs ekrāna izmērs. Pārbaudits arī praksē ;)

resolution_chart.png

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

Tieši tā, no 3m ar normālu "bez brillēm, bet ne ar uber ērgļa aci", 0 starpības ikdenišķā vērošanā starp 720p un 1080p uz 50"

 

Praksē pārbaudīts ar identisku materiālu dažādās kvalitātēs. īpaši jālūr un jālien klāt, lai redzētu starpību. Tā kā tas 1080p ir stipri overrated "iedzīvotājam vidējam"

 

kad būs TV DEPO metros kā tapetes nopērkami, lūk tad arī kaut ko vairāk savajadzēsies :D

Link to comment
Share on other sites

Nu , jā , bet mūsu LTV SD signālam atkal liels ekrāns būs pa lielu dēļ sliktās kvalitātes . Domāju ka no 2m 50 būs tad par lielu, bet nu 32 noteikti par mazu. Kaut kā jāatrod tas vidusceļš kam galvenais būs tas ko mēs skatīsimies. Diviem metriem es laikam paliktu pie 42

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Šajā cenā tiešām LG 42PT353 (pat veikalā zem 300 Ls). Sākumā arī baidījos par plazmas tv problēmām (iedegšana, drausmīgi rij elektrību, smagas utt), bet tās pa lielam ir pagātnē! Galvenais ka attēls neklučojas un ātrās kustībās neizplūst (skatoties paziņas 32'' Panasonic LCD no 2m, nesaprotu kā to var saukt par TV). Būtu vēl Latvijā digitālā tv HD, tad bilde vienkārši perfekta, jo skatoties 720 p video nezinu kāda jēga no full HD 2.5m attālumā. Pat 700*300 ripi ar melnajām malām ir normāli skatāmi.

Runājot par lielumu, ņemiet 42''. Man sākumā likās, ka pilnībā pietiek ar 32'', pašam tagad prieks, ka nenobijos no plazmas.

Digitālā virszemes televīzija arī ir baudāma, pat analogais kabelis priekš 42" ir labāks kā domāju, tikai vairāk izplūdis. Uz lcd bilde būtu vēē!

Link to comment
Share on other sites

Pie vienas ļurināšanas, vajag 32 kapeiku tv priekš interaktīvās tv, ko paņemt? Kā jau latvietim praktiskajam - lēti un labi vajag :|

Link to comment
Share on other sites

Lētu un labi 32" nav nekā. Ņem vien opja gleznu no sienas un skrūvē klāt lēto LG plasmu uz 42"

Būs daudz labāk interaktīvajai.

Link to comment
Share on other sites

Pēc nedēļas lietošanas dziedās citu dziesmu. Paņem e-shop un ja tiešām tik alerģiska reakcija, atdod atpakaļ vai samaini pret kādu 32"

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...