Jump to content

Maksāju ar paypal bez ebay starpniecības.


ArtūrsB
 Share

Recommended Posts

Labvakar, cik droši ir veikt maksājumu ar paypal, vai ir iespējams iesniegt lietu un dabūt naudu atpakaļ ja preci nesaņem? Vienkārši pārdevējs piedāvā pārdot bez ebay starpniecības, tādā veidā ietaupītu mēs abi. Paldies jau iepriekš.

Link to comment
Share on other sites

kādu lietu iesniegt? kam? Paypal purchase protection policy attiecas uz visām transakcijām. Tam maz sakara ar Ebay.

Link to comment
Share on other sites

Kādā veidā tad Tu ietaupi? Jūs tos ebay 10% fees dalat uz pusēm? Kāda ta tur summa?

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau apiet eBay skaitās nopietns viņu noteikumu pārkāpums. Tomēr viņu apetīte ir tik milzīga, ka diezgan bieži nākas vienoties par darījumiem ārpus eBay. Piemērs no pagājušās nedēļas: mana eBay cena 700 USD, Paypal un eBay komisijas kopā ar konvertāciju 90 USD (45 eBay un 45.10 Paypal). Ar klientu vienojāmies par 645 USD. Mans ieguvums "zero", klientam +45, bet toties darījums noticis un manta pārdota, savu esmu nopelnījis. (Pa 700 šis pircējs manu preci neņemtu).

Tā ka normāla prakse.

Link to comment
Share on other sites

Ka tik kaadu apkaast. Tev kaa pirceejam vispaar vienalga. Ja veelies to summu maksaat, kas ebajaa noraadiita, maksaa. Zaudeetaajs var buut tikai paardeveejs.

 

Shitaadi diivaini pirkumi ir taadi pashi kaa pirkt no Aazijas, varbuut sanjemsi, varbuut nee. Gribi riskeet, riskee, negribi, tad peerc normaali.

Link to comment
Share on other sites

Grisha, tieši pircējs ir ieguvējs, ja saņem letāk. Un kā jau te viens minēja, PayPal protection darbojas neatkarīgi no tā vai darījums veikts eBay vai nē. Savu naudu atpakaļ dabūsi. Tas kas riskē ir tieši pārdevējs nevis pircējs. Un par to apkāst... nu nez. eBay un PayPal ir viens saimnieks, kopējās komisijas ir vienkārši graujošas un ļoti sadārdzina darījumu. Kurš te kuru apkāš? Savu daļu viņi tāpat nopelna. Diemžēl šobrīd nav reālas alternatīvas eBay-am, pat amazonā no LV pārdot nevar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vēl viens jautājums,man pārdevējs lūdz lai norādu maksājumu kā gift, sakot ka tādā veidā viņam nebūs liekas izmaksas. Šādā gadījumā es drošvien nekādas prezenzijas nevaru celt, ja preci nesaņemu...?

Link to comment
Share on other sites

ebajam privātie tirgotāji un aukcioni neinteresē, drīzāk pat cenšas tos izstumt. Savādāk nevar izskaidrot, kāpēc tika vismaz trīskāršota komisija izsolēm pielīdzinot to fiksēto cenu darījumiem un kāpēc privātie maksā 10% un biznesa tikai 3% komisiju. Ebajs no tirgus plača pārvēršas par lielveikalu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Nē doma bija tāda, ka norādot maksājuma mērķi man lūdz norādīt "gift" nevis piemēram "goods"

Un vai tādā gadījumā es varu atvērt case, ja esmu aizsūtījis naudu kā dāvinajumu, nevis kā maksājumu par preci.

Link to comment
Share on other sites

Nu un kā tu domā ? Uzdāvināšu tev, teiksim, Mersi, oficiāli noformējot kā dāvanu, bet pēc tam teikšu, ka neko nesmu dāvinājis, atdod manu Mersi ? :D

Ja naudu sūti kā dāvanu, tātad dāvini, nevis ko pērc. Cita lieta - ja partneris uzticams un vienojaties, ka tā abiem izdevīgāk - uz priekšu. (Sevišķi ieteicams, ja pārdevējs no Turcijas, Ķīnas vai Nigērijas :D.)

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Sūtot naudu kā "gift" case atvērt nevarēsi. Naudu neatgūsi. Ja vien pārdevēju personiski nepazīsti, neiesaku šādi rīkoties! Ļoti aizdomīgs piedāvājums no pārdevēja puses.

Link to comment
Share on other sites

ir vairākkārt redzēts, ka pārdevējs lūdz sūtīt naudu kā "gift" (forumu sludinājumos). Parasti tie ir privāti pārdevēji, tādi paši mirstīgi cilvēciņi kā nabaga latviešu pircējs, kam arī negribas lieki maksāt 3.5% paypalam komisijā. Nēesiet nu pārspīleti aizdomīgi. Paypal tāpat arī negarantē aizsardzību maksājot par pakalpojumiem un arī ne viss, ko nopērkat ebajā, ir aizsargāts. Tur arī ir savi izņēmumi.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...