Jump to content

efekts no diskrētās skaņas kartes


matains
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Radušies pāris jautājumi par diskrētajām skaņas kartēm.

Pavisam nejauši "iegādājos" vienu un to pašu albumu reizē 320kbps un FLAC. Patestēju un sapratu, ka atšķirība ir jūtama vien slēgalējot no viena uz otru pie diezgan liela skaļuma. Tad nu jautājums ir šāds - vai varētu būt tā, ka FLAC potenciālu ierobežo iebūvētā skaņas karte (VIA VT1705)? Audiosistēma ir Logitech Z-2300.

 

Vienmēr esmu brīnījies, kādēļ skaļumu uz pults var griezt tikai līdz pusei, jo tālāk sāk p*rst. Vai diskrētā karte varētu ļaut griezt skaļāk bez kropļojumiem?

 

Un uz kādām izmaksām ir jārēķinās, lai ieķertu labu karti?

Link to comment
Share on other sites

Īstā "audiosostēma" uz kuras salīdzināt ! :D

 

Par skaļumu - ne jau pogas stāvoklis ir svarīgs, kurā stāvoklī sāk kropļot, bet ieejas signāla līmenis. Kad to sapratīsi, tad nebūs jautājumu kādēlc pēc puses sāk "pirst".

Link to comment
Share on other sites

Tur jau netiekam liidz skaljrunjiem, skanjas karti jau arii vajag normaalu, vismaz ne iebuuveeto, jo taas ir tikai kjeksiitim, lai buutu.. . PAr atskanjojosho sisteemu nav vispaar tikmeer veerts runaat.

Link to comment
Share on other sites

"Diskrētā" skaņukarte ir pretstats iebūvētajai, kas ir Tev. Un, jā, ar to Tu vari necensties kaut ko salīdzināt. Iesaku atrast kādu, kam ir normālāka skaņukarte (kāds Sound Blaster vai Audigy), kā arī vismaz kādas austiņas par 30+ Ls, vai nopietnāka skaņu tehnika. Tad jutīsi atšķirību. Vari arī atnākt pie manis uz darbu, samaitāšu. :D

 

Ā, par labu karti runājot - atkarīgs, protams, ko grib, bet iesākumā domāju, ka pietks vien ar kādu Xonar DG. Kontrasts pret iebūvēto būs kā nakts pret dienu. Tad jau tālāk redzēs, cik tālu uz augšu gribēsi kāpt. :)

Link to comment
Share on other sites

Praktiski visas iebūvētās skaņu kartes ir ar ekskrementālu skaņas kvalitāti - ļoti švaku DAC'u un augstu fona līmeni + apvienojumā ar švakiem draiveriem un kaut kādiem skaņas 'uzlabošanas' tūļiem, kas bieži šiem draiveriem nāk līdzi (visādi tur softiskie EQ, stereo paplašinātāji, augšu kristālizētāji utml brīnumi), rezultāts ir briesmīgs.

Un lētā gala 'diskrētās' skaņu kartes (nu tā zem ~20 Ls) arī nav nekas labs - no tām nevajag gaidīt nekādus brīnumus.

Link to comment
Share on other sites

Par šo konkrēto Xonaru gan dzirdētas atsauksmes, ka esot pārsteidzoši labs. Neesmu pats gan rokās turējis.

Link to comment
Share on other sites

Nu moš ar'. Katrā ziņā, man ir bijušas divas Creative skaņu kartes - viena kaut kāda, kas jauna maksāja 20 Ls (kāds no Audigy lētā gala modeļiem) un pa 40 Ls (X-Fi vai kā nu tur jamo sauca), kuras neskanēja diez ko labi + vēl ķēra trokšņus no cietā diska (bet tas moš neesošā zemējuma dēļ tā bija). Protams, AC97 skanēja sūdīgāk :D

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

Naz, man ar itkā ir Audigy lētais gals (gan ar pilno EMU10K2 čipu), zemējuma arī nekāda, bet trokšņus nekad neesmu manījis pieķertus. Atšķirība starp no onboardās skaņas diezgan graujoša.

Link to comment
Share on other sites

Man taadas pashas tumbas un iisumaa - atskjiriibu jutiisi un tas, ka pulti liidz pusei ir normaali ar noteikumu, ka signaals no dakja tiek pievadiits 90-100% liimenii :D

Link to comment
Share on other sites

Īstā "audiosostēma" uz kuras salīdzināt ! :D Par skaļumu - ne jau pogas stāvoklis ir svarīgs, kurā stāvoklī sāk kropļot, bet ieejas signāla līmenis. Kad to sapratīsi, tad nebūs jautājumu kādēlc pēc puses sāk "pirst".

Tātad saki, ka šajā gadījumā skaņu ierobežos pati sistēma? Visi tie THX un vēl sazinkas tātad ir tikai mārketings?

 

Ok, laikam neloģiski uzdevu jautājumu. Tas, ka nogriežot ieeju klusāk varēšu uzgriezt līdz maksimumam ir skaidrs. Ko es gribu uzzināt ir, vai ar nopietnāku skaņas karti varēs griezt skaļāk bez kropļojumiem? vai arī subis velk to ko velk un signāla kvalitāte neko nemaina?

 

via skanjaskarte knapi ar skype tiek galaa :> normaala skanjaskarte no 50 ls un nelieto vaardu diskreets, ja nejeedz taa noziimi...
Neapgalvošu, ka sajēdzu. Kā tad sauc spraužamu karti un kas ir diskrēta?

 

Ok, secinu, ka karti ir vērts pirkt. Tagad atliek izvēlēties, kādu. Vairāk par pāris desmitu Ls tam atvēlēt nevēlos, taču ja ņemot par bāzi to pašu Xonar DG kāds var ieteikt ko jūtami labāku, kaut arī dārgāku, welcome :) iziet no dažu desmitu latu zonas gan nevajadzētu, načaļstvo nesapratīs :D

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

Integrēta ierīce - tāda, kura iebūvēta iekšā citā ierīcē, un nav atdalāma.

Diskrēta ierīce - tāda, kas ir atsevišķa, un brīvi savienojama vai atvienojama no citām ierīcēm. :)

 

Un, jā, Xonars spēs skaļāk nekā iebūvētā.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ārējām skaņas kartēm neesmu novērojis jebkādus trokšņus - ne kompim ar vai bez zemējuma.

+ vēl ķēra trokšņus no cietā diska (bet tas moš neesošā zemējuma dēļ tā bija).

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...