Kaspars12 Ierakstīts Oktobris 18, 2011 Share Ierakstīts Oktobris 18, 2011 Labas dienas visiem boot.lv lietotājiem šajā rudenīgajā dienā. Apnika man ēst kartupeļus ar gaļu tradicionālajos viedos, tāpēc šodien uzcepu sava veida pīrāgu. Nepieciešamās sastāvdaļas: *Kartupeļi un gaļa(attiecībā 2:1) *dažas olas ~3gab *milti kādas 3ēd. karotes *burkāns, sīpols *garšvielas-gaumes lieta Pagatavošana: Tā kā man ir slikta, veca gāzes cepeškrāsns, tad gaļu iepriekš apcepu kopā ar sarīvētiem burkāniem un sakapātu sīpolu. Kartupeļus var rīvēt gan skaidiņās, gan putriņā. Pievienoju olas, miltus, garšvielas, visu samaisu. Tad klājam iekšā cepam traukā, pa kārtām: kartupeļi, gaļa un kartupeļi. Kartupeļu masa traki atsulosies, lieko šķidrumu es nospiedu, jo negribējās sautējumu, bet gan pīrāgu ar garoziņu. Liekam cepeškrāsņi, tā kā manējai nav temperatūras, tad es cepu uz izjūtām ap 40min. Citur rasktīts, ka nepieciešamie grādi ir 200. Bet domāju, ka tas ir ļoti individuāls pasākums ar to temperatūru. Labu apetīti ! Tiem kam kārojas jaudīgāku šo ēdienu, var kādas 5min pirms izņemšanas uzbērt rīvētu sieru. Ēd ar krējumu un piedzer sev kāroto dzērienu, man tas ir kefīrs. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilz Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 (labots) Liekam cepeškrāsņi, tā kā manējai nav temperatūras, tad es cepu uz izjūtām ap 40min. Ar kādām tieši izjūtām Tu cepi? Labots Oktobris 18, 2011 - wilz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaspars12 Oktobris 18, 2011 Author Share Oktobris 18, 2011 (labots) Izjūtas nav tas pats, kas jūtas, tas tā Izmantoju divas maņas no piecām - ožu un redzi -, kuras kontrolēja kunģis Labots Oktobris 18, 2011 - Kaspars12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 Piesējās... Tak atslābinies un baudi! P.S. sen receptes nebija papildinātas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiic Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 šito paprovēšu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzonis Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 Izskatās kkas līdzīgs tam ko savā laikā pamatskolā/vidusskolā baroja. Viens no garšīgākajiem ēdieniem. Tik tur laikam tie (kartupeļi) bija smalkāk sarīvēti. Šis variants noteikti tiks noprovēts. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zux Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 Pagājušajās brīvdienās bija doma - kartupeļu pankūkas pildītas ar malto gaļu. Noslinkoju, būs šitas to vietā jāpamēģina. ..veca gāzes cepeškrāsns.., ..nav temperatūras.., tad es cepu uz izjūtām Ja ir vismaz iedaļas no 1-5, tad rādītājs uz 1 ir 50°C, 2-100, 3- 150, 4-200, 5-250°C. Kaut kā tā ir krieviniecēm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viesturs0711 Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 Ui jau lasot vien siekala noteceeja. Uztaisiishu un noproveeshu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Oktobris 18, 2011 Share Oktobris 18, 2011 Man arī patīk šāda veida paēdieni - ēd kaut ar karoti un viss jau pussagremots (samalts, sarīvēts). Link to comment Share on other sites More sharing options...
it.kroplis Janvāris 30, 2012 Share Janvāris 30, 2012 Izskatās garšīgi Taisni vai slienas notecēja. Jāiet cept Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts