Jump to content

RAM pievienošana garantijas laikā


elsis
 Share

Recommended Posts

Sveiki! Gribēju pajautāt, vai kāds nevar pastāstīt, kā tur īsti ir? Nesen tika iegādāts portatīvais (ASUS), tā kā garantija vēl ir uz ilgu laiku, bet ir vajadzība papildus pievienot RAM. Tātad, ja es gribu nopirkt vēl papildus RAM, kas jādara? Jāpērk RAM un jādod, lai to ievieto garantijas servisu nodrošinošajā iestādē (protams par samaksu), jāpērk RAM tajā pašā veikalā, kurā tika dators iegādāts, un jāprasa, lai RAM pievieno ar veikala starpniecību, vai varbūt tomēr drīkstu es pats to RAM ielikt (lai tikai pēc tam man neatteiktu garantiju, ja nu rodas tāda vajadzība), vai arī garantijas laikā neko nedrīkst mainīt komplektācijā?

 

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pievienot var. Ja kas notiek, tad lai sirds mieriigaaka vedot uz garantiju izvelc laukaa to ramu. ;)

Link to comment
Share on other sites

Vari likt pats. Tikai izpēti kur tieši lapsim tas RAMs meklējams.

Dažiem ir nodalījums apakšā, citiem zem klaviatūras.

 

Novelc kādu tūli (CPU-Z teiksim) ar kura palīdzību noskaidro vai ir paveicies - proti, vai laptopā ir viens vai divi atmiņas moduļi.

Jo ja divi, tad abas ligzdas ir aizņemtas.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Ja pats sajēdz, ka to izdarīt, nekādu problēmu, liec ko vēlies, ar nosacījumu, ka neko nesaskrāpē vai nenoplēs. Ja (tfu, tfu) sanāks stiept uz garantiju, vienkārši izņem moduli, ja baidies.

Link to comment
Share on other sites

Nu it kā pievienošana nebūtu problēma, jo ir 4 ligzdas- viena aizņemta un kopā it kaa var salikt līdz 16 Gb. Bet reāli problēma tā, ka, vai tad tur garantijas servisā mani pēc tam neatšūs par to, ka esmu skrūvējis vaļā. Nu to it kā pēc tam var noteikt, jo skrūvējot, tāpat nedaudz noskrāpējas tas krāsojums no skrūvēm vai tml.

Link to comment
Share on other sites

Dažiem laptopiem var vienkārši noteikt, ka tas ir ticis atvērts, citiem nē. konkrēti savam modelim - pamēģini googlēt.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Tak labi... saki, ka vinji bija melli un naaca no visaam puseem un tu vinjus nepaziisti :D Servisaa tevi pie dziesmas panjemtu, ja tu korpusu buutu taisijis valjaa (servisa vechiem tie kaktu dakteri neiet pie duushas). Ja tu tur visu normaali atskruuveesi, tad nekaadu probleemu nebuus.

Link to comment
Share on other sites

Apšaubu, ka kaut vienā servisā taisīs mega ekspertīzi. Pie tam latopa pamācībā noteikti ir šis tas rakstīts par to, ko īpašnieks pats var darīt un atmiņas paplašināšan kā reiz ir viena no tādām darbībām.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

Pa piečuku servisa meistars "neievēros" pat procesora maiņu, kur nu atmiņas papildināšanu. Būtībā jau viss ir vienkārši. Ja rokas aug no īstās vietas, tad kāda tur garantija- dari ko gribi, tikai proti salikt atpakaļ kā bija. No otras puses, spriežot pēc jautājuma, neesi drošs par savu meistarību. Tad aizej uz bodi, nopērc pie viņiem atmiņu un gan jau Tev turpat uz vietas ieliks to bez maksas. Garantija jau neettiecas uz durakiem, kuri datoru skrūvē ar nazi un naguvīlīti, visu noķēpā ar termopastu, sabāž korpusā visādus neonus, sajāj ligzdas, lej kafiju virsū, u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...