Jump to content

IPS VS TN monitora matrica.


Partyland
 Share

Recommended Posts

Sveiki Biedri!

Man jautājums radās saistībā ar monitoru atšķirībām.

 

Dzirdēju ka TN matricām ir labāks Punkta nodzišanas ātrums, bet mazāks skata leņķis. 2 - 5ms

 

Toties IPS matricām ir labāks skata leņķis, bet lielāks Punkta nodzišanas ātrums 6 - 10ms

 

Kāda ir atšķirība starp 5ms un 8ms?

 

Doma iegādāties kaut ko starp 130 - 150 Ls!

 

Paldies.

Labots - Partyland
Link to comment
Share on other sites

Neesu eksperts, bet norādi cenu un kam lietosi ekspertiem, kas nāks. ms nav tik aktuālas. IPS ir labāks (TN lietotājs)

Link to comment
Share on other sites

ips ir arii smukākas krāsa, ja netaiusies spēlēt spēles, kā racing un shooterus tad reakcijas laiks (ms) nav tik svarīgs

tad nem IPS matricu

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt jau sen nav tie laiki kad būtu jāpievērš uzmanība reakcijas laikam. Ips būs smukāka bilde, un diezvai kāds spēs pamanīt starpību starp tām dažām ms.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

sveiki.. es ar jau kaadu laiku skatos sev jaunu monitoru, tad nu domaaju,ka janak pie zinoshakiem cilveekiem pajautat... ir doma pirkt 24"(or sliktakaja gadijuma 23") monitoru, bet nevaru izlemt kaadu, respektivi, ar IPS(kur gan esmu redzejis tikai DELL razhojumus) vai vienkārši panjemt kaadu 24" samsungu.. cena vareetu buut aptuveni 140Ls robezhas(saprotu,ka neko uber nevar pa shadu naudu nopirkt,bet gribas atrast optimalako variantu and speles uz pc neinterese,vairak tiri filmam,netam,skolai un nedaudz photoshop..)

cerams varesiet izlidzet ar padomu! :)

 

p.s. buutu labi,ja varetu iemest linku un kaadu konkretu modeli..

Labots - buffalo
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tieši tā - tu nespēj izšķirt atšķirību starp 4ms un 10ms. Turklāt tas ir gray-to-gray laiks, nevis black-white-black. Cik lasīts, tad mārketingistu uzrādītais 4ms GTG laiks ir apmēram 10...12ms BWB.

 

Balsoju tikai par IPS matricām, jo pēc IPS lietošana TN izskatās nožēlojami.

Link to comment
Share on other sites

http://www.rdveikals.lv/products/lv/146/8386/sort/1/filter/0_0_0_0/U2312M-IPS-23-Monitors.html ko sakat par sho? kauka bisk diivaini, tikai DELLam lielakoties ir shie IPS and godiigi sakot, cik esmu dzirdejis par dell portativajiem, tie nav parak kvalitativi(as in ir problemas,vismaz cik pazistamiem ir bijis), ka air ar monitoriem?
Link to comment
Share on other sites

Ja tev būtu sajēga par IPS un TN matricu atšķirību, šādi jautājumi nerastos. Ja ir doma par Photoshop, arī filmām - tikai un vienīgi IPS - TN nespēj attēlot pareizas krāsas un par kalibrēšanu var nesapņot.

IPS monitorus piedāvā daudz, tikai cenas ir sākot no Ls 400 un stipri uz augšu..

Dell un LG ražo arī lētā gala IPS monitorus, bet vismaz par Dell kvalitāti nevar sūdzēties. No LG gan vajadzētu turēties tālāk.

Jā, tajā linkā esošais Dell ir ļoti OK - nācās daļu sava foto arhīva pārstrādāt, kad ieraudzīju patieso kvalitāti :(.

Der ievērot - ir divi līdzīgi modeļi U2312M IPS ar LED, U2311M IPS ar lampām. Jaunam atšķirību praktiski neredz, bet kā ar ilgmūžibu, laiks rādīs.

Un jā - par DELL laptopiem pirmo reizi ko sliktu dzirdu - tieši otrādi, ir stabili pirmajā trijniekā.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Nez, es taisni biju dzirdējis, ka dell portatīvie ir vieni no kvalitatīvākajiem. :D

 

Enīvei, DELL nav vienīgais ražotājs, kurš taisa IPS monitorus, ja tas nepatīk. Izskatās, ka pēdējā laikā tie IPS palikuši lētāki, laikam tāpēc arī vairāk ražo.

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

nu cik cilveeku, tik viedoklu, par tiem portativajiem, bet nu tas taa...

ok, izteicos ne taa, LV i-neta veikalso visbiezham var sastappt DEEL ar IPS paneli, tapec tads priekshstats radas.. tieshi tapec ari sheit uzrakstiju(foruma), lai uzznatu, kas ir labaks, nav ipashas jegas iet wikipedia palasieties nedaudz un pec tam izlikties par zinoshu sahaja lieta, labak pajautaju sheit, kur cilveeki zin vairak un var ieteikt ko labaku un tomer vairak zin par pliku wikipedia..

ok, tik diivaini, ka taja rdveikals.v links aizved uz HM modeli nevsi uz M, tur gan isti nevareju to M modlei nemaz atrast..

Link to comment
Share on other sites

LG IPS236V-PN IPS LED 23 nopirku sitadu vasara (117ls M79), esmu nenormali laimiigs un apmierinats, cena ir laba, bilde smuka, izejas daudz un viss strada un ir nostradats ljoti labi.. pirms pirku rihtiigi izpetiju visas taas ISP priekshrociibas utt (btw nesaprotu kpc vispar Tu te uzdod tadu jautajumu kursh labaks, ja ar to ir pilns internets + pat youtube video apskati, papeeti paskaties)..

Labots - WitaminC
Link to comment
Share on other sites

Tāda plika tas-labāks-šitas-labāks vien ir. Autor, pasaki, kas tiek darīts uz datora, tad arī varēs ieteikt to labāko.

Lai gan, neskatoties uz to, es vienmēr ieteikšu ņemt IPS.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu - ar ko atšķiras šitie lētie IPS, kas maksā zem 150Ls, un dārgie IPS, kas maksā virs 500Ls?

Link to comment
Share on other sites

Autors tak pieminēja fotošopu, tātad tikai un vienīgi IPS matricas. Dell vai LG? Man personīgi no šiem diviem Dell vieš lielāku uzticību.

Link to comment
Share on other sites

Es tikko iepirku ips. Modelis lg ips235 laikam bija, 236 bija pagajusagada modelis. Manas prasibas bija led un ips, un diezko negribejas lg. Tad nu sogad dell izlaida led ips, bet cik palasijos revju, butiskas atskiribas no lg nebija. Un par cik dell izmanto lg matricas, tad neredzeju jegu parmaksaat par dell.

Isuma varu teikt, ka super monitors. 100% apmierinats. Vienigais kasjaks, tumsaa augsaa melnaa bildee redzams gaismas izspidejums nedaudz. Bet tas ir sikums un netrauce. Cena ar super par 23" led ips 115 Ls.

Link to comment
Share on other sites

Vilx,sīkumus tagad neatceros,bet liekas bija tā,ka lētajiem ir 6+2bit matrica (kaut kas tur ķīmiķots),dārgajiem ir true 8bit matrica un čupa ar ikdienas lietotājam nesaprotamām funkcijām.

Pats jau mēnesi lietoju Dell U2211H (gribēju 23 ņemt,bet bija EOL),ir baigi ok.Aptaustīju tos LG (matricas vienādas,dell pērk no lg),nu nevieš man viņu konstrukcija uzticību.

Ar garantijām arī dell vajadzētu būt labāk.

Par minēto budžetu laikam sanāk Dell U2311HM,man domāt ka nav ne vainas.

Link to comment
Share on other sites

Vienigais kasjaks, tumsaa augsaa melnaa bildee redzams gaismas izspidejums nedaudz. Bet tas ir sikums un netrauce.

 

Tieši tāpēc jau es savu balsi atdodu par Dell nevis LG :>

Labots - UN1
Link to comment
Share on other sites

jap tā ir to nenolieduz bet mani šokē 24'' cena 126Ls pa tādu cenu tika pirkts patreizējais 19'' un tas tad bija lētākais

Link to comment
Share on other sites

tad jau man laikam ar to LG paveicas, ka nekas nekur nespiid kaa nevajag un viss ir kaa nakas .. :)

 

par konstukciju nu tam LG vina ir tada, ka ja monitoru baksta, vinsh shuupojas, bet tpc vienk nevajag bakstit, stumdiit un metat, uz vinu ir ar aciim jaskatas.

 

neko sliktaku par ISP nav jegas pirkt uz doto briidi nemot veraa, ka tie taa pat iekljaujas Tavaa budzetaa un vienk ir leeti (saliidzinoshi).

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Dell un LG ražo arī lētā gala IPS monitorus, bet vismaz par Dell kvalitāti nevar sūdzēties. No LG gan vajadzētu turēties tālāk.

 

Neatbalstīts! LG ir tie, kuri ražo pašas matricas, arī tās, ko liek savos monitoros Dell; tagad neesmu pētījis, bet šķiet, ka arī NEC kādreiz kaut ko lika un pat LaCie.

 

Pats mājās esmu gandrīz tikai uz LG, jo tiem ir identiskas marticas kā dārgākiem ražotājiem. Pārējais viss ir civilizēti būvēts no labiem materiāliem. Man nevajag tādu krāsu precizitāti, lai zem 130Ls dabonamu Dell U2311H ar e-IPS matricu aizstātu ar NEC analogu par 520Ls (šajā gadījumā NEC PA231W, kuram ir tieši tā pati matrica).

 

ar ko atšķiras šitie lētie IPS, kas maksā zem 150Ls, un dārgie IPS, kas maksā virs 500Ls?

 

Cik lasīts, tad dārgajiem to cenu taisa:

 

* brends :sarkasms:

* citas (uzlabotas) elektroniskās kiškas (neesmu šajā ziņā specs)

* korpuss (vairāk grozāms, stabilāks, papildu pieslēgvietas, plašākas attēla regulēšanas iespējas utt.)

* kaut kādi speciālie pārklājumi (piemēram, jaunajiem iMac'iem ir manuāli rakstīts, ka dēļ pārklājuma nedrīkst ar tīrītājiem mazgāt, tikai ar speciālu lupatiņu slaucīt)

 

Bet manuprāt ir jābūt ļoti izlepušam, lai spētu dzīvē pielietot atšķirības, ko dod jau manis minētie LG un NEC monitori. Ja vispār tāda atšķirība ir. Vienkārši NEC, LaCie un vēl dārgākie ražotāji sevi pozicionē kā vienīgo pareizo un kruto monitoru ražotāji un uzliek atbilstošu mazāk pieejamu cenu.

 

Es skatītos uz šādiem modeļiem:

 

LG IPS236V (ap 115Ls) (LM230WF3 matrica+ LED)

LG IPS231P (ap 120Ls) (LM230WF3 matrica+ LED)

LG E2370V (ap 140Ls) (LM230WF3 matrica+ LED)

 

Dell U2312HM (ap 130Ls) (LM230WF3 matrica)

Dell U2311H (ap 135Ls) (LM230WF2 matrica), neizskatās, ka ir LV veikalos

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Nu, vot, man taisni interesē, kas ir tās "uzlabotās elektroniskās kiškas", lai varētu pats saprast, ka man to nevajag. :D Starp citu - ja jau tie LG monitori visi ir vienādi pēc matricas, tad ar ko šamie atšķiras?

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Slinkums pētīt. Gan jau pieslēgvietas vairāk, kāja varbūt dārgākam advancētāka. Nezinu, tikai minu. Ja pašam būtu jāpērk, tad pētītu.

 

Vienādas matricas un dažādas elektronikas paģēr tikai to, ka vari blakus noliekot redzēt ir/nav atšķirība. Manuprāt baigai atšķirībai nevajadzētu būt, turklāt tā kā visādi Spyder Express koriģē tikai krāsu profilu ko iebaro video kartei, bet neko nedara monitora setapā, tad pat teorētiski nespēju izdomāt kāds vispār var būt iemesls dārgāka monitora iegādei.

 

OK, pārvarēju slinkumu, visu trīs uzskaitīto LG salīdzinājums te. Šķirba HDMI pieslēgvietās (0/1/2), pārklājumā, kaut kādās kājas funkcijās un E2370V ir tāds kā TV uztaisīts, cik var noprast pat ar pulti, bet bez dekodera, bez uztvērēja.

Link to comment
Share on other sites

Ir jau, vēl, Samsung . Piemēram šis http://www.salidzini.lv/search.php?q=Samsung+F2380 . Nu Samsung , grozi kā grozīdams ir kvalitātes ziņā labāks kā LG . Matricas ražo paši. Bet principā, ja runā par lēto un dārgo galu tad cik esmu saskāries tad tie labumi kas dārgajiem , varbūt vajag tiem kas nodarbojās ar poligrāfiju . Prastam mirstīgajam nu neredzu jēgu. Nu dārgajam ir iespējams krāsu regulēt ar sešiem vai vairāk parametriem (tipa krāsas tumšajam un gaišajam utt). Bet prastam lietotājam arī gana labs sanāks lētais ja noregulēs krāsas (krasu līknes individuālam moniatoram-datoram) ar krāsu kalibratoru un NORMĀLU softu . Nu piemēram Spyder dzelzis ir gana labs, bet softs ir m..ls. Bet kombinācija Spyder dzelzis un softs BasICColor displa sanāk gana laba kombinācija mirstīgam lietotājam. Un to dzelzi pat nevajag pirkt. Nu ir kantori kas iznomā-vienreiz nokalibrē un kādu gadu būs gana labs (ja nesi ķerts uz baigo perfekcionismu). Dārgajiem, domāju, tas krāsu līknes (nokalibrēts) jau ir +/-i ieliktas pašā monitorā tāpēc arī cena ir debesīs ( bez tā ka ir visādi papildus štepseļu caurumi un tomēr bieži vien kvalitatīvāka plastmasa un dizains). Bet par apgaismojumu LED vs Luminiscentās lampas. Nu te nu būtu jēga piemaksāt. Iz dzīves-parastie (agrāk jau nebija ar LED) reāli pie intensīvas darbināšanas pēc gadiem 5 ir pamatīgi ''nosēdušas'' (gan spožums, gan arī tonis). LED pēc definīcijas, mūžs būs x5 ilgāks (ja ne visas10). Piedevām ar LED arī elektrību rij mazāk . Beigās, kaut vai elektrības dēļ, būs ekonomija.

Link to comment
Share on other sites

Starp citu - ar ko atšķiras šitie lētie IPS, kas maksā zem 150Ls, un dārgie IPS, kas maksā virs 500Ls?

 

Šeit var palasīties, kādas ir atšķirības starp dažādām matricām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ir jau runa par identiskām matricām, kuras ievietotas dažādu ražotāju korpusos ar cenas starpību 3x un uz augšu. Ar ko TN no IPS vai VA atšķiras - nav problēmu sagooglēt.

Link to comment
Share on other sites

Es vairāk biju domājis ar ko atšķirās e-IPS no E-IPS no AS-IPS no H-IPS no P-IPS utt.

Paskaidrots tas viss ir šeit. Paklikojot vēl pa saistītajiem linkiem un palasoties var tīri labi saprast, kur tā naudiņa ietaupās.

Labots - MaurI
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Njā... diemžēl lētajā galā ir praktiski tikai e-IPS, kas ir labāks nekā TN, bet sacensties ar krutajām IPS matricām droši vien nevar. Darbā ir svaigie 21" iMac datori (gan C2D, gan i procesori) ar e-IPS matricām (ja pareizi nopratu no tftcentral.co.uk) un varu teikt, ka bilde ir pietiekami laba, ar blakus noliktu TN vispār negribas salīdzināt.

Link to comment
Share on other sites

Bija kautkur lapa kur ir apkopotas matricas kuras ir konkrētos modeļos iekšā. To nu gan vajadzētu iečekot. Ja matricas diviem vienādas, tad ar lielu varbūtību to bildi var dabūt vienādu (nafig man maks;at par to ka kads ķinietis jau ir nokalibrējis dārgo moniatoru). Tik, protams ja pats nevari/negribi krāmēties ar kalibratoru, tad jāņem dārgais. Ar pliku regulāciju tipa sarkanais up nevarēs saregulēt. Tās kalibrācijas līknes, tiešam, ir līknes nevis taisnes kam pamaina slīpumu . Bet visā visumā tagad priekš tiem kam vajag puslīdz normālu monitoru priekš foto, ir tīri vai leiputrija (cenas) Pāris gadu atpakaļ tie kam skatu leņkis 178x178 (pazīme ka matrica jau ir lietojama foto) faktiski lētajā galā nebija. A 500ls ne katrs bija gatavs maksāt par hobiju.

Link to comment
Share on other sites

Nu ja 100 Ls vajag ierakstīties, tad, protams, tur nebūs nekas cits kā e-IPS, bet S-IPS 24" var dabūt pa ~220Ls (HP ZR24W izskatā).

P-IPS Asus PA246Q gan būs drusku dārgāks ~300. BET tas tāpat ir pieejamās cenās salīdzinot ar to, kā tas viss maksāja agrāk.

Vēl es te skatos, ka ļoti pieejams ir 22" HP ZR22w arī ar S-IPS matricu. Tā kā ir vērts apdomāt. Dzīvajā ar nekaitē paskatīties, kā un vai izpaužas atšķirības bildē.

Link to comment
Share on other sites

vaardu sakot, vai nu LG vai DELL(par cik mans budzets ir 140Ls un tomeer negrasos ar sho monitoru neko uber darit)..

it ka skatos veljoprojam uz sho - DELL U2312M pienjemu, kas tas ir ar LED, bet liekas diivaini, ka nekas nav rakstits dell.com par sho modeli...

veel pameegjinaashu salidzinat tos LG modeljus, ko Žaks Kustō uzrakstīja..

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Maurl, taisnība, bet tevis minētās cenas ir vismaz 2x augstākas. Un ja cilvēks nav baigais fotošopa kalibrēto krāsu jūsmiņš, tad diez vai ir jēga tos 100+Ls pārmaksāt. Un ja vispār netaisās neko kalibrēt un maukt ar defaulto zilgano Windows padoto krāsojumu, tad nu točna nav jēga nevienu latu pāri maksāt.

 

Man ideāls šķiet 23" vai vairāk e-IPS monitors, kuram ir DVI un viens HDMI, lai var pieslēgt klāt datoru un kaut kādu media pleijeri vai DTV dekoderi. Mājas lietotājam neko vairāk nevajag.

 

Vēl ir viena tāda lieta, ka ir baigi grūti, pat neiespējami samedīt kur blakus stāv izlikti visa veida -IPS monitori. Varbūt vienīgi Elkorā, bet atļaujos to apšaubīt.

Link to comment
Share on other sites

Runājot par IPS monitoriem bija doma ņemt LG IPS kautkur ap 130 budžetu spelēm. Bet bik palasot visiem IPS esot daudz augstāki reakcijas laiki un varot veidoties ghostings vai kaa tur viņu sauca. Par cik pārsvarā tiks spēlets tieshi BF3, tad nu sabijos un nezinu vairs ko pirkt :D

Link to comment
Share on other sites

Visiem, kas ļoti satraucas par pixel response time būtu vismaz tikpat ļoti jāsatraucas par http://en.wikipedia.org/wiki/Display_lag#Causes_of_display_lag

http://en.wikipedia.org/wiki/Display_lag#Display_lag_versus_response_time

 

IPS, un ja vien neliek pie sienas, vai neizmanto monitora "roku" arī kārtīga monitora kāja ir laba lieta. LG dizaineri tajā dienā, kad dizainēja kristālkāju priekš sava lētākā LED,IPS bija sadzērušies..

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...