Jump to content

Plazmas TV iedegums jau jaunam uzreiz pēc pirkuma


Creep
 Share

Recommended Posts

Tātad iekš RD Electronics tika iegādāts plazmas televizors LG 50PT353. Tas bija pēdējais eksemplārs, tāpēc izstādes modeli iedeva man (jau tad ar šķību aci uz to skatījos). Aiznesu mājās un skatos, ka agušējā labajā stūrī stāv aptuveni 10x30cm liels AQUOS uzraksts iededzis. Vai ir kāda jēga ar veikalu karot un cerēt atgūt naudu? Iedegums, protams, nav pārāk nopietns, redzams tikai uz gaišiem foniem, bet uz pelēka fona tas tiešām izceļās un krīt uz nerviem.

Link to comment
Share on other sites

Stepselis

Cik ilgi Tu to lieto? Jaunajām plazmām tāds iedegums varētu pēc pāris dienām praktiski izzust!

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tā ir kā ir izstādes modeli pirkt bez atlaides.Tik pat labi tas var būt dienu dienā pusgadu dedzināts. Praktiski sanāk lietots tikai ar pilnu garantijas laiku.

Link to comment
Share on other sites

Sazinājos ar RD Electronics. Ir ar mieru apmainīt, taču vai spēs piedāvāt iespēju naudu atgriezt, nezinu, pirmdien sniegšot atbildi.

Link to comment
Share on other sites

Šādā situācijā viņiem ne vien jāmeklē iespēja, bet pat ir pienākums atgriezt arī naudu, ja to pieprasa klients.

Link to comment
Share on other sites

Skaidri zini? Tātad ja viņi pateiks nē, varu griezties ptac un problēma tiks nokārtota? Negribās mainīt, gribu naudu atpakaļ...

Link to comment
Share on other sites

Tev pie pārdevēja ir jādodās ar rakstisku Pretenziju+pirkuma čeka kopiju (kopija tāpēc, lai nepaliktu bez čeka oriģināla). Vienu eksemplāru iesniegsi veikalam uz otra saņemsi veikalnieka parakstu. Tad vari sākt ar viņiem vienoties par sev vēlamo darījuma variantu. Ja sarunu rezultāts tevi neapmierina, stiep veikalnieka parakstīto pretenziju uz PTAC.

Link to comment
Share on other sites

Man kad bja jana plazma, tad paspēlējot xboxu veseli menjuči tipo iedega, tā, ka riktīgi varēja redzēt. Pēc dienas-divām viss iedegums pazuda. Tā kā ja jauns teļuks, tad viss pazudīs un būs normāli domāju.

Link to comment
Share on other sites

Neliels updeits: saņēmu zvanu tikko no RD Electronics, teica lai rīt nesot to kasti pie viņiem, apskatīšoties ar savām acīm to iedegumu un ja būs, tad došot naudu bez ierunām atpakaļ.

Un tas viss bez jebkādām rakstiskām pretenzijām, draudiem par PTAC un jebkā līdzīga. Vienkārši aizgāju, pateicu, ka ir iedegums TV un gribu naudu atpakaļ, pateica, ka menedžeris pazvanīs tuvāko dienu laikā un viss.

Tikai neliels jautājums. Tākā man nav tinamās plēves, lai to tv varētu normāli nest (kastes apakšējā daļa nav savienota ar augšējo), vai to verķi drīkst nest guļus? Kautkur dzirdēju, ka plazmas esot aizliegts guļus transportēt...

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt, to verķi vari nest kā vēlies, tikai rēķinies, ka guļus transportējot ir daudz vieglāk ekrānu saplēst. (piemēram, ja mašīna ar riteni iebrauc kādā pamatīgā Rīgas bedrē, vai kāja aizķeras) Vienkārši esi uzmanīgs. Arī logu stiklus pārvieto vertikāli tā paša iemesla dēļ.

Link to comment
Share on other sites

Ietinamās plēves rulli (kādi pāris simti metru) var iegādāt katrā būvmateriālu/saimniecības preču veikalā. Cena ap 5 LVL.

Link to comment
Share on other sites

Oriģinālā iepakojuma vairs nav? Nu ļoti slikti. :resent:

Saglabāts oriģinālais iepakojums (ar visiem sīkumiem) palielina iespējas problēmu gadījumā preci vieglāk samainīt.

Link to comment
Share on other sites

tur tak iespējams, ka oriģinālā iepakojuma nebija jau veikalā. un šitos viņiem ir iespējas pašiem pa lēto sev dabūt, tāpēc iespējams tik viegli piekrita paņemt atpakaļ.

Link to comment
Share on other sites

Tas bija oriģinālais iepakojums. Kautkā tizli veidots viņš tam LG bija, detaļās neieslīkšu. Šodien aizstiepu tv atpakaļ, papētīja, sāka diskutēt par to, cik ļoti tas ir manāms un cik ļoti traucē (nu jau gribējās dažus jaukus vārdus pateikt), taču pēc brīža pateica, labi, naudu atpakaļ dabūsi. Tā nu tikko ierados mājās ar samaksāto naudu kabatā.

Negaidīti laba klienta apkalpošana un atsaucība no RDE puses, bet, cik no vēl dažiem cilvēkiem dzirdēju, esmu viens no retajiem ar labu pieredzi ar viņiem.

Link to comment
Share on other sites

Ir jāsaprot Image retention vai image burn ir noticis. Image retention pāriet, palīdz orbiter, whitewash tools no TV menu. Vai paskatīties "sniedziņu" tukšā TV kanālā 4-8h.

Image burn ir neatgriezenisks bojājums.

 

Tieši jauna plasma iedeg daudz labāk un ātrāk par tādu, kas jau iestrādājusies. Tāpēc plasmām noteikti būtu jātaisa "obkatka", pirmās 200h contrastu nedrīkst virs 50% likt un neiesaka xbox/PS darbināt. Un ar brightness, colour satturation arī apdomīgi jāizturas. Arī pēc tam pa vidu nepaskatoties sniedziņu, parasto TV kanalu, gaming sesiju virs 4h nevajadzētu.

 

Bet demo TV tieši uz nedabiski spilgtiem settingiem moca, tāpēc liela varbūtība, ka dotajā gadījumā ir image burn.

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

Ja godīgi, mani vairs pilnīgi neinteresē, vai tas bija mūžīgi iededzis vai uz laiku, taču no TV esmu ticis vaļā un naudu atguvis. Tākā tēma laikam sevi izsmēlusi, paldies par atbildēm.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Runājot par šādiem priekšdarbiem, rodas jautājums. Kāda vella pēc pirkt plazmu, ja var izvēlēties LCD, kuriem šādu sviestu nav un nav jāapietas kā ar jēlu olu (vanckaru)? :hunter:Šeit nerunāju par tēmas autoru, kas par kaut kādām atlaidēm to plazmu sakasījis, bet gan par dažiem, kas aģitē par plazmas plusiem.

Tāpēc plasmām noteikti būtu jātaisa "obkatka", pirmās 200h contrastu nedrīkst virs 50% likt un neiesaka xbox/PS darbināt. Un ar brightness, colour satturation arī apdomīgi jāizturas. Arī pēc tam pa vidu nepaskatoties sniedziņu, parasto TV kanalu, gaming sesiju virs 4h nevajadzētu.

Labots - Mežavecis
Papildināta doma
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Nezinu, bet man mājās ir gan plazma, gan LCD.

Sakiet ko gribat, bet plazma parastos SD kanālus attēlo daudz labāk.

Vēl ir viens +, ja ir kaķis mājās, jo viņiem citreiz patīk ar ķepām pa ekrānu parīvēt. Plazmai ir stikls un nekas ļauns nenotiek, bet ja to darītu uz LCD......

Link to comment
Share on other sites

Galvenais arguments parasti ir tāds, ka 50 collas un uz augšu LCD maksā smagi vairāk nekā plazma. Tauta runā arī par bildes kvalitāti, bet tas vēl ir apspriežams jautājums...

Bet nu jā, šis incidents mazliet biedē iegādāt Samsung PS51D550, ko iespējams domāju ņemt vietā. Laba alternatīva būtu LG 47LW4500, bet tas ir 4 collas mazāks un uz doto brīdi laikam nekur nav dabonams.

P.S. Nē, nekādu atlaidi man viņi neiedeva tam TV. Kā jaunus tirgoja (arī "itkā" ar atlaidi), tā arī tas eksemplārs maksāja 400ls.

Labots - Creep
Link to comment
Share on other sites

No samsung plasmām vienīgā p/p un arī citādi sakarīgākā šobrīd ir 51D6900. Citām no Samsung var iet droši garām.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...