Jump to content

Elektrizēšanās


sheepgarden
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

 

Man ir jautājums par datoriem, kas ar metālisko korpusu. Ir iegādāts HP 4730s, jauns, 2. diena. Problēma ir iekš tā - kad datoru pieslēdz pie strāvas, datora metāliskā virsma elektrizējas (ekrāna vāks, korpuss ap klaviatūru). Pa pirkstiem nav iesists, bet, kad ar roku viegli pārbrauc pāri virsmai, tāda sajūta, ka ir neliels spriegums pa visu virsmu, kas pazūd mirklī, kad izrauj barošanas vadu no datora. Šī parādība 2 dienu garumā ir konstanta.

 

Jautājums. Vai tas ir normāli datoriem ar metāliskiem korpusiem? Vai arī šis ražošanas brāķis?

 

Paldies

Labots - sheepgarden
Link to comment
Share on other sites

Labi tas nav. mēģini šķepseli iespraust otrādāk. Pe tā porķika vēl ir kas pieslēgts, kas arī barojas no 220V tīkla?

Link to comment
Share on other sites

sheepgarden

Paldies par komentāriem. Tad ir papildu jautājums. Māja ir padomju laika un es pieļauju, ka zemējums nav ievilkts līdz dzīvokļiem un diezi vai tagad taisīs remontu.

Vai šāda turpmāka darbošanās var negatīvi ietekmēt datora darbību un galvenais vai tas ir droši?

Link to comment
Share on other sites

Visi Hp ProBook lietotāji, ko pazīstu (pats tajā skaitā) mierīgi lieto un nesūdzas. Darbā, kur strāva IT kantorim ir normāli iezemēta, šī parādība man nav aktuāla, bet mājās, pie draudzenes vai arī pie senčiem jūt, ka korpuss ir nedaudz elektrizējies. Fāteram ir 4320s ProBook - jau kopš marta sākuma lieto un nav problēmu, pats savu 4720s jau no februāra lietoju un arī nav problēmu. Tagad te kolēģi un paziņas sapirkuši 4530s un Asus portatīvos ar alumīnija korpusiem - visiem tieši tas pats. Pagaidām vēl nevienam nekas nav nobeidzies.

Ja tā padomā, tad tā nekorekti iezemētā rozete ir atrodama lielākajā daļā latviešu dzīvesvietās, tikai cilvēki, kuru portakiem ir plastmasas korpusi, to nejūt.

Labi, kā jau DL teica, tas nav, bet nekam sliktam dēļ tā ar nevajadzētu notikt.

 

P.S. Ja nu galīgi nav miera, var mēģināt no rozetes aizvilkt zemējumu uz radiatoriem. :D:D:D Neesmu elektriķis, bet laikam jau tam vajadzētu būt tādam kā redneck stila risinājumam. :D

Link to comment
Share on other sites

Ja gribi experimentēt, paķer atsaistošo transformatoru priekš lapša lietošanas mājās. Tikai tas nebūs pagalam lēts prieks. Skaties, kādu jaudu prasa lapša baroklis un ņem vērā, ka baroklim var būt jauda uzrādīta W, bet trafiem tā vienmēr uzrādīte VA, tātad Cos fi jāņem vērā. Tāds trafs, jauns, nemaksās lētāk par 40Ls.

 

p.s.

 

Pacēlu savu barokli, bez brilli nevaru salasīt, kā šim patērējamā jauda uzrādīta.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...