Jump to content

Vai vajadzētu atstāt atvērtu datora kasti?


kasdis2
 Share

Recommended Posts

Tātad man ir 512 mb of ram 1.51 ghz amd sempron 2200 + < mans dators! Krč viņš ir ļoti vecss un es viņu gribu uzlikt uz galda un atvērt vienu sānu, lai labāk ventilējās, tas būtu ieteicams, es domāju, ka nekas slikts nenotiktu, bet man majās ir kaķis un viņš nejies tur klāt un neraus visus vadus arā ? :D

 

 

+vel mazi jautājumi lai nav jataisa jauns topiks! (ceru, ka tā var)

 

Krč vai man ir vērts uz ~8 gadus veca pc likt kko iekšā? t.i jaunu videokarti un vel kko! Un ko tieši dod ghz un vai viņus arī var palielināt?

 

 

Man datoram ir 1 lielais ventilators un ir tāds maziņš vel zem video kartes(es nezinu vai nekļūdos, bet nu man tā liekas) un viņu ieliektot tur viņš krīt arā, bet nu bez viņa jau ilgi dzīvoju un vel pc nav nosvilis, vai man viņu vajaga labot? Ja vajadzētu tad kā lai salabo lai nekrīt viņš arā? Krč es ielieku un kā slēdz datoru tā izkrīt, jo viņš ir pavērsts uz leju! Vai arī viņu mož kka var noskrūvēt un pielikt kautkur citur? Un ja es viņu salabotu un pieliktu pie video kartes tas varētu paātrināt datoru?

 

 

P.s zinu lkm debīli jautājumi, bet nezinu kam citam prasīt! Paldies jau iepriekš

Link to comment
Share on other sites

1. Mēs nezinām tava kaķa raksturu, tāpēc nevar izzīlēt vai viņš raus vadus ārā :shok:

2. Ventilēsies labāk.

3. Neko nav vērts tajā lūznī ieguldīt, ja vien na haļavu nedabū kādu detaļu, pirkt toč nav vērts.

Link to comment
Share on other sites

Yo, krč, korpusu vaļā neturi, tas tieši pasliktina ventilāciju, jo tiek izjaukta gaisa plūsma kastes iekšienē, vismaz normāla korpusa gadījumā tā vajadzētu būt

 

+domāju, ka jēga kaut ko mainīt nav, ja nu vienīgi var kur sameklēt RAMu klāt, bet varbūt plate nemaz neatbalsta vairāk

Link to comment
Share on other sites

mjā, naudas jaunam datoram nav un nebūs ! :(

 

un ju domāju, ka tur nekādas cirkulācijas nevar būt 8 gadus vecam datoram ;d! davai ko darīt ar to ventilatoru? es ieju spelē un man viņa uzkarās uzreiz, agrāk tā nebij! :@

Link to comment
Share on other sites

Nu tad vajag izpūst putekļus, un, ja jau bija videokartei ventilators, protams, to tur vajag

Link to comment
Share on other sites

krč es izjaucu, pieskatos videokartei un rokas gandrīz apdedzināju! :Dman ventilatoru ņemt nost un likt piestiprinat kkur citur lai ventilē videokarti? jo tur kur tagat ir kritīs arā! ;) atbildiet lūdzu pēc iespējas atrāk jo sēžu pie atvērta pc un 1432 vadiem un nezinu ko darīt!

Link to comment
Share on other sites

kāds ir tas ventilators? ja tāds ,kas turas uz 4 skrūvītēm pie radiatora, tad visdrīzāk radiatora kājiņas ir jāpaloka tā, lai neslīd skrūves ārā. Citu variantu, ka kaut kas varētu krist nost, nevaru iedomāties. Vēl viens jautājums - vai tava pārkarsētā videokarte arī pēc ventilatora uzlikšanas vēl normāli strādās.

Link to comment
Share on other sites

ventilātora pats pamats ir piestiprināts zem video kartes, un tas pats ventilators ar savu 1 kājuņu kura jaieliek iekšā tur neturās! Man mož noņemt to ventilatoru un ielikt kkur citur? tikai kur viņu var vel piestiprināt?

Link to comment
Share on other sites

tas ventilators ir uzlikts tieši tādēļ, ka tam ir jādzesē tā vieta, kur tas atrodas. varēt jau var citur pielikt, bet tavu problēmu tas neatrisinās. tā kā videokarte nav īpaši vērtīga, es īpaši nečakarētos, un ja ir iespēja ventilatora pamatni kaut vai ar superlīmi pielīmēt, tā arī darītu.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

ja viņu šķībi ielīmē viņš sitīsies pret malām un tur ir kādi +60 grādi, tā superlīme tur turēs? + dators man tagat ar sānu vaļā stāv uz galda viss iztīrīts tagat tik jatiek ar ventilatoru galā! ;) un vai ir iespējams ķipa nopirkt kkur tādu takā cooleri, ka tu iespraud to cooleri kkur noliec kastes apagšā un tad viņš takā dzesē visu datoru? + cik maksā apm +/- normāls/ lēts gaming dators?

Labots - kasdis2
Link to comment
Share on other sites

Wtf?

Lai labāk ventelējas vecs un vēss semprons vai kas? Nav vērts ventelēt(tas būtu tikai stulbums).

Link to comment
Share on other sites

Kāda tieši videokarte ? Gan jau termopasta zem radiatora sen kā izkaltusi un izbirusi, ventilatoram jābūt piestiprinātam tur, kur tas paredzēts - ja stingri neturēsies, tad arī VGA karsīs (kas tavā gadījumā arī notiek).

Turēt kasti vaļā ir stulbuma augstākā pakāpe - tiek izjaukta pareiza gaisa cirkulācija un viss karst stipri vairāk.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

kā lai es piestiprinu to video kartes ventilatoru? ar superlīmi? :D

 

Videokarte : gefore fx 5500 128bitWitvidvi

Link to comment
Share on other sites

video kartei līdzi nāk tas ventilators vai kā viņu sauc? ( es no tā neko nesaprotu) un vai viegli pašam pielikt viņu? Tu ķipa ieliec un viss? vai viņa vel ir jauzinstalē kautkā? un 5iecīts par jaunu vai lietotu?

Link to comment
Share on other sites

Lietotu protams, jaunas tādas diez vai kkur atrodamas. Vai izņem un aiznes to pašu kādam meistaram lai sačinī.

Link to comment
Share on other sites

tādu grabažu ir vērts labot?

 

tas būtu prāta darbs līmēt ventilatora kāju iekš tās huiņas kas viņu griež? Nevar aiziet pa īso vai kautkas vel?

Link to comment
Share on other sites

labot īsti nav vērts, par šo karti vairāk par 5ls prasīt mēdz tikai iekš ss.lv EDIT: protams, ja pieņem, ka tava karte vēl nav pārkarsēta un ka kāds meistars tev to salabotu par pāris latiem, tas būtu izdevīgāk, bet tieši tas apstāklis, ka tev tā karte varētu arī nebūt dzīvotāja, padara labošanu mazāk prātīgu.

 

ja neesi drošs, kā tiek mainīta tā karte - viss ir vienkārši

[media]

[/media]

 

vienīgi stiprinājums pie mātesplates (ligzdas galā) mēdz būt savādāks.

Labots - matains
Link to comment
Share on other sites

IMHO var palielināt RAM līdzi kādiem 2GB, ja MB to ļauj (noteikti palasi manuāli, ir visādi jokaini ierobežojumi redzēti). Tas būs jūtami. VGA arī vari uzlabot, ja dabon kādu pavecu lietotu, bet jaunu gan pirkt neatmaksāsies.

Link to comment
Share on other sites

VGA kulera ventilātors jāpiestiprina ar steigu,

 

ja negriežas jānopērk jauns, tik jāskatās lai ir atbilsoši V (12 vai 5), citādi te konstatēju, ka vienai GF5500 ir 5V ventilātors.... piemēram tā var izskatīties tavas VGA ventilātors, piestiprināms ar mazītiņām skrūvītēm

http://www.ebay.com/...d#ht_2700wt_996 tikai šis ir uz 12V

http://www.ebay.com/...#ht_2698wt_1001 5V cooleris kopā ar ventilātoru

galvenais iečekot attālumus starp stiprināšanas vietām tev laikam būs 40x40, vat stiprināt arī ar gumiju, izolētu drātīti, striķiti..

 

http://www.ebay.com/...5&_stpos=&gbr=1

 

jānoņem kuleris, kas turās uz puļķīšiem(pins) un jāuzsmērē jauna termopasta... attālums starp siprinājuma vietām tev, laikam, būs 55-56mm...

http://www.ebay.com/...6.c0.m270.l1313

voltāžu mēra volt(multi)metru:

http://www.ebay.com/...5&_stpos=&gbr=1

http://www.ebay.com/...5#ht_4624wt_924

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

RAMu palielināt līdz 2gb būs diezgan sālīti, 100% tur ir ddr sloti, un par gigabaitīgajiem moduļiem joprojām prasa zelta kalnus. Ja tur ir 4 sloti, tad cita lieta.

 

Bet beigās šaurais gals paliks procis, ko arī prasīsies mainīt, bet tad vēl izrādīsies, ka mātenē neko ņiprāku nevar iespraust...

mans saka - vai nu nomainīt videokarti un pie tā arī palikt (moš Nedaudz ramu pacelt, ja var to izdarīt pa lēto), vai arī krāt naudu kam svaigākam.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

nonono, es uz šitā pc negribu ieguldīt naudu, es labāk tad jaunu nopērku, jo es no datora sistēmas kas tur viss kastē darās NEKO nesaprotu, es ne x-a nesapratu ko jūs man tur ieteicāt es nezinu nekādus nosaukumus u.t.t, man vidkartei es domāju pagaidām viss ir ok, ventilators kas ir zem videokartes krīt tikai pats tas propelleris arā, tā pamatne turās kā pienākās, man to pašu propellera 1 kājiņu kas stiprinās iekšā ventilātora pamatnē vajadzētu ar superlīmi pielīmēt un viss būtu ok?

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

nu ja :yahoo:

 

PS. sorry, bet mēs nespējam ielīst Tavā paurī un uzminēt, kāds ir Tavs budžets.. un kādas tieši spēles vairs nekapājās kā nākas?

Labots - Tubus
Link to comment
Share on other sites

nikromants

Tev iespējams noderīga informācija par šo visu, jautājums: vai esi gatavs šo visu lasīt lai kaut ko saprastu un turpināt saprast vēl kaut ko? Nu tādam kompim es nebrīnos kāpēc spēles laikā uzreiz met ārā, nezinu kādas spēles tu spēlē, bet modernās sākot kopš 2001 gada tāda karte ir galīgs mēsls , es teikšu godīgi, tur vajag jaunu un viss ja tu gribi spēlēt mūsdienu spēles, izlasi spēles prasības un redzēsi vai tavs kompis atbalstīs prasībām, ja tev tikai biznesam...nu...tad viņš var stāvēt, bet nu kompis ir mēsls citos vārdos, galīgi atpalicis jau no mūsdienu kompjiem, nevilks tev neko, tikai kārtis paspēlēt vari vai flash spēlītes netā, uz pārējo neceri, nu vienigi spēles kuras ir taisītas deviņdesmitajos gados, un, un, un...ventalātors ir tiešām svarīga lieta kartei, redzami pazeminās temperatūru, kad kompis strādā, tad vari ņemt nost vāku, kad nestrādā, tad ņem nost,jo nevar zināt kāds tavs kaķis ir. Video karte tavu kompi nepaātrinās, vārds "video" karte jau izsaka visu kam tā domāta, procesors ir atbildīgs par jaudu un HDD, ja maz atmiņa ir palikusi tur kur stāv tas Windows tajā partīcijā (piem: C: disks vai D: disks) tad tas arī palēlina gaitu, bet nu tas kompis ir vienkārši jāmet musarā un viss, labas detaļas nav tik grūti dabūt, skatoties ka tas PC ir tīrākā miskaste :D par to iegādāšanos...pērc pa detaļām, tā ir izdevīgāk nekā komplektu pirkt ja tev naudas ir maz lai iegādātos, nopērc procesoru kas atbilst mātes platei kuru tev arī jāpērk, tur ir nepieciešams sokets atbilstošs, es personīgi dabūju plati(no Gigabyte) un proci(Core 2 Duo 2.93Ghz) + baroklis(600w) pa 150 Ls aptuveni un tas ir kopā, tos es dabūju no M79 veikala , video karti pa 115Ls diezgan labu var dabūt, bet mūsdienā ir vajadzīgs 130Ls lai labu v-karti(video karti) nopirktu priekš mūsdienu spēlēm, tādas kurām prasības atbilst mūsdienu sasniegumiem, RAM kādus 4GB DDR3 var dabūt pa 30 +/- Ls , DDR ja nezini gadījumā ir atkarīgs no tavas plates, vai viņa atbalsta DDR3 vai atbalsta DDR2 , tur tev pašam jāskatās, DDR2 maksā dārgāk nekā DDR3 , DDR3 ir labāks, HDD man ir kopš nopirku kompi, pavecs, aptuveni 5-6 gadus atpakaļ pirkts, bet visas detaļas kuras minēju ir nesen pirktas...aptuveni 2-3 gadus iepriekš, v-karte vienīgi ir pirkta ap jauno gadu, pašam ir Radeon HD6850 1GB no XFX , un tikai pa 115, tagad jau ir kritusies cena un iespējams var dabūt pa 110 vai 100 Ls +/- un tagadējās spēles velk gludi. Nemaz nav tik dārgi, tikai man kā 17 gadniekam naudu ir grūtāk dabūt, bet kad dabūju 3x gadā(dzimšanas diena, vārda diena un iespējams ziemassvētki arī) +/- 30-40Ls katrā reizē un jau viena prece gatava, strādājošam cilvēkam nevajadzētu sagādāt problēmas, tu vienkārši esi iedomājies ka šādas lietas maksā baigo piķi, tur ir jāskatās preces kuras pērk un jādomā kuras butu izdevīgāk pirkt ar esošo naudu un vākt ziņas par jaunumiem un domāt vai krāt priekš kaut kā izdevīga vai pirkt to ko tagad jau var kas ir izdevīgs, es pēc pieredzes saku, es jau daudz ko saprotu no šitajiem, es jau stāstītu profesionāli , bet izskatās ka tu maz zini, bet tomēr zini kaut ko par datoriem, tāpēc es runāju ar tevi lai nebūtu pārpratumi un nesaprašanas.

Link to comment
Share on other sites

nikromant, krč man negribās pirkt viasas tās daļas pc, jo es neko nerubiju un negribu iegrābties/ nezinu vai derēs u.t.t ! Man šķiet, ka japerk jauns dators, cik tāds maksātu lai vilktu kkadas mūsdienu spēles? Neko uber krutu tapat negribu spelēt, kko pa reizei kkadus tf2 vai kko tādu, jo uz šīs sapuvušās kastes nezinu vai kko vajag darīt :/

Link to comment
Share on other sites

Anonīmais

CITĀTS

 

Pluss mīnus 200 Lati, ja izmanto Diskdzini, Kasti, Hdd un vēl sazin ko jau no esošās sistemas, var arī savākat pa kādiem 170 Latiem, vai arī lietotu vēl letāk, i think so.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

dexterlabs

kaķi ēdot peles evolūcijas gaitā ir mutējuši par grauzējiem,man kaimiņienei kaķis grauž visus vadus kur iekšā nav 220v.nez kā kaķis zina kur atrodams zems dzīvībai nebīstams spriegums????

Link to comment
Share on other sites

Mans kaķis vecajam PC vadus negrauza, bet dažreiz ar ķepu pa cpu cooleri gan uzšāva - tur kaut kas viņu pievilināja :D

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...