Jump to content

Miruši pikseļi projektorā!


Lameriz
 Share

Recommended Posts

Pirms 2 nedēļām Benq Mp625 pa vidu parādījās melns punkts, pirms 4 dienām vēl viens nenormāli balts miris pixelis un šorīt vēl viens balts pixelis! Kaut kāds vājprāts nesaprotu no kā viņi rodās! No putekļiem? no kratīšanas?

Pirms gada arī viens pixelis nomira, mēnesi remontā gaidiju kamēr salaboja, pirms pusgada vēl viens nomira atkal mēnesi gaidiju, pēc tam teica ka garantijas remontā vairs neņems, jo putekļi pārāk daudz iekšā esot!

Sanāk ka tagad izdevīgāk jaunu pirkt ja pašam vēl jamaksā par remontu!

Link to comment
Share on other sites

miris, izdedzis(pikselis) , jeb puteklis? patiesībā mikrospoguļi . DLP nepatīk ja to pa daudz uzcep un kā pats mineji - putekļi- varbūt kaut kas nav kartībā ar dzesēšanu , filtriem un blīvējumu, ja Tev ir putekļaina vide , vajadzētu sekot līdz filtriem un cik blīvi tie pieguļ, ja tie iet bieži ciet tad gaidīt kad lampa no pārkaršanas atslēdzās var būt jau par vēlu. Vajadzetu vēlreiz mēģināt matricu tīrīt (tikai ne mehaniski!!!) pamēģini vismaz visu optisko ceļu prātīgi izsūkt (nepūst).

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

āāāā pilnīgs psc pirms 10 minūtēm vēl viens balts izdedzis pikselis parādījās!!! ventilatora sāni projektoram tik karstu gaisu pūš ka roku pielikt nevar, laikam jau toč putekļi kaut ko aizsērēja un radija karstumu ka pikseļi deg ārā, bet 2 vienā dienā, tas ir....

 

āā un nekad nebiju painteresējies vai projektoriem vajag atpūsties tā teikt? jo šito jau kādu gadu lietoju dienu dienā aptuveni 8-12h neizslēdzot!

 

Šis projektors tā pat kā citi Benq ir ar bezfiltru sistēmu un viņu praktiski nav iespējams nemaz attaisīt lai kaut ko iztīrītu, to var tikai specializētās darbnīcās manuprāt?

 

Pie tam tie baltie izdegušie pikseļi sāka parādīties tikai šonedēļ kad pārvācos uz jauno dzīvokli, tā diez vai varētu būt sakritība? jo iepriekšējais dzīvoklis putekļu ziņā bija 10x reiz trakāks varbūt kaut ko sakratīju kamēr pārvedu??

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

8-12h nebūtu nekas pie normālas telpas t ~20C pie nosacījuma ka projektors nestāv kādā nišā un nav ierobežoti gaisa izplūdes ieplūdes ceļi. Tāpat to visu ietekmēs filtri , nevajadzētu arī lampas forsāžu bieži izmantot, jo tas arī paceļ t un samazina lampas mūžu. Varbūt dehermetizējusies ir matricas kamera , jo tur putekļi un liels karstums var to lietu piebeigt ātri. Jo katrs pikselis DLP matricai ir kā kustīgs spogulis - tas pats kas starp klavieres taustiņiem drupačas iebērtu :)http://www.youtube.com/watch?v=eD_xZcYQE50&feature=related

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

nu skaidrs ta to mp625 metu ārā!

kādi ieteikumi jaunam projektoram kuram pixeļi nemirtu ik pēc 2 mēnešiem un pēc gada nevajadzētu izmest vispār ārā?

 

tagad skatos uz šo 3d lietu Benq w700 itkā pēc atāluma kalkulatora sakrīt ar iepriekšējo mp625 izmēra, jo man specifiska 2x2m ekrāna vieta un projektoram sava ko kustināt nav iespējams!

 

un tomēr stulbi katru gadu pirkt jauni projektoru un no putekļiem nevar aizmukt ja skatās 12h dienaktī, pie tam reti kad var atcerēties projektoru speciāli iesegt lupatās pa nakti..

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

12h dienā jau skaitās profesionāla lietošana un tādai šie lētuči nav paredzēti.

Link to comment
Share on other sites

nu tad parādiet kādu rakstu kur parādīts kuru projektoru pirkt un kaut loģiski būtu paskaidrots ka projektoram kurš maksātu virs 1000ls, mazāk izdegtu pikseļi no tā ka daudz skatās!!? Es daudz smagāk kliegtu kad pēc gada atkal izdegtu pixeļi, ja tad tas būtu aparāts par 1000ls!! atļauties es varu, bet tagad vienkārši ir paranoja pirkt tos projektorus par tādām cenām, ja atkal pēc gada jauns japērk...

 

šodien izdega jau 6tais pixelis nedēļas laikā, pirms nedēļas pārvācos uz jaunu dzīvokli tātad viss arī saistīts dēļ tā ka pārvācos!!! kaut ko sakratiju vai sadauziju bet tagad dienā 2 izdeguši pixeļi rodas!!! pirms tam nekā tāda nebija!!

Patreiz projektors ir dauz labākā vietā priekš ventilācijas nekā iepriekšējā dzīvoklī kur 10x vairāk putekļu bija!! kaut ko sadauziju tātad pa ceļam kamēr pārvācos??

Labots - Lameriz
Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Sorry, kādā veidā te kāds var izzīlēt cik reizes no rokām tu to aparātu izmeti, nesdams uz jauno dzīvokli... Un tagad brīnies.

 

Bet ja nopietni - tev te skaidri un gaiši paskaidroja, ka projektoram par štuku navorotu būs vairāk kā tavam, kas ir trīs reizes lētāks. Tādu navorotu, kas ir ne tikai firmas bļemba uz korpusa un smuka krāsa un cena, bet tīri funkcionālā ziņā. Vari pacelt, ņem ciet, jo kā izskatās tavi lietošanas paradumi jau pieprasa nopietnāku aparātu nevis entry level kājminamo projektoru. Turklāt, ja no veņķika tāds beššennijs karstums nāk, tad īsti normāli laikam tomēr nav, vai nu tavas vainas pēc, vai nu paša aparāta nepiemērotības 12h lietošanai...

 

A ja ir paranoja, tad labāk nevajag pirkt neko, bet aiziet pie ārsta.. aprunāties.

Labots - kabinets
Link to comment
Share on other sites

varbūt, ka putekļi, kas laika gaitā tur jau bija salīduši, pārvācoties izkustinot nokļuva uz matricas.

p.s. nemet ārā, atdod to man.

Link to comment
Share on other sites

Ļoti iespējams ka ir arī tā kā Uldiss raksta.

Pie normāls dzesēšanas projektoram ir jāstrādā 12 - 24 vai cik h . Ir kaudze lietotāju kuri tā arī projektorus skatās. Parādiet kur ir rakstīts projektoram ko nevar lietot nostopā. Ja nu tas ir norādīts kādam tad protams tas ir jāievēro. Ja lieto lampas forsāžu , tad gan ir noteikt h cik to var darīt bez atslēgšanas.

Nu rēķināt jau ir ļoti vienkārši , lampa un optiskā sistēma uzsilst ~5min pēc 10min tā jau ir sasniegusi savu max t , ja šī maksimālā t būs pārsniegta , jeb ražotājs pielaids kļūdu tad tur pikseļi , jeb kas cits sāks liekties jau vienas filmas ietvaros. Tad jau mēs ar lētu mašīnu arī varam braukt tikai 100km un tad liekam uz pāris stundām mierā , bet ar dārgāku vīlējam cik ilgi vajag :)

Projektoru ar entajiem navarotiemm varam pirkt tad kad arī par telpas aptumšošanu viss ir izdomāts un uztaisīts perfekti , parasti tas tā nav , jo mums nav atsevišķu telpu ko varam atvēlēt kīnozāles izbūvei ar visiem aptumšotajiem griestiem u.t.t.. Ja tas nav tad arī neviens nesaskatīs šo atšķirību starp projektoriem, bet dos priekšroku tam kuram ir lielāka gaismas spēja un pieņemamas krāsas, par to pašu dinamisko diapazonu mēs varam runāt arī tikai pie pareizi aptumšotas telpas, jo nekādus uber pustoņus mēs nesaskatīsim kad mums uz ekrāna kritīs atstarotā gaisma no griestiem u.t.t. Protams mediju projektoram ir jābū 16:9 ne ofisniekam 3:4 , bet par izšķirtspēju 720p vs 1080p jau ir pavisam cits jautājums kam nav nekādu sakaru ar pikseļu izdegšanu un tas ir DLP projektors, ne LCD kuram vēll varētu piesieties ja skatamies tikai tumšu materiālu un visa gaisma un daļa IR krīt uz "aizvērtu" matricu.

Labots - Mongoose
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...