Jump to content

Melns ekrāns pirms Windows ielādēšanas


daavisz
 Share

Recommended Posts

Tātad stāsts tāds.

 

Sava datora mātesplatei ASRock 775Dual-VSTA nomainīju procesoru no Pentium 4 un Core 2 Duo. Pie reizes uzliku SATA cieto disku. Lai mātesplate pieņemtu jauno procesoru nācās atjaunot BIOS versiju. To arī izdarīju un tas nesagāja nekādas problēmas.

 

Dators nu strādā ļoti labi un ātri bet ir viena neliela kaitinoša problēma. Pēc ieslēgšanas un pirms Windows ielādēšanas tas kādu laiku (20-30 sekundes) rāda melnu ekrānu kā DOS un apakšējā labajā stūrī ātri parādās un pazūd daži kodi.

 

Kas šī varētu būt par problēmu?

 

Varbūt tas ir kādā veidā saistīts ar to ka nav uzlikts fast boot?

 

Paldies.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tie ir mazākie kakši, kas varēja notikt. BIOS pēc pāršūšanas tak uz default settingiem nostājas- sameklē kaut kādu logo rādīšanu vai to pašu fast boot un enablo, ja nepatīk tie burti. Un priecājies.

 

P.S. BIOS caur Windowsu mainīji?

Link to comment
Share on other sites

BIOS tika pāršūts caur Windows.

 

Es vienīgi neatceros kā mana datora mātesplatei varēja palaist to specifisko boot menu. Iekš BIOS nekas nav minēts par fast boot un boot menu arī neko tādu nevar izvēlēties.

varbūt mēģināt pāršūt BIOS vēlreiz?

Link to comment
Share on other sites

Labāk neko neaiztiec, it sevišķi ja sistēma strādā stabili. BIOSu versijas mēdz atšķirties, un iespējams, ka tur nav nekāds fast boot vai logo šovs on startup.

 

Vispārējas izglītības nolūkos: (bet labāk neko neaiztiec)

  1. Create a bootable system floppy disk.
  2. Download an updated ASRock BIOS file (WinZip format with .zip file extension) from the web site, unzip the BIOS file and save both ASRFLASH.EXE utility and BIOS file to the disk you created in step 1.
  3. Boot from the disk you created in step 2.
  4. At the "A:\" prompt, type ASRFLASH, hit space bar once, and type BIOS file name then press <Enter>. For example: A:\ASRFLASH K7S41GX2.00 <Enter> then you will see a message "Please wait for BIOS loading ROM".
  5. After 30 seconds, you will see the message "Flash ROM Update Completed - Pass", then you have finished upgrading the BIOS.
  6. After finishing upgrading the BIOS, please remove the floppy disk. Restart your system and press <F2> to enter the BIOS setup utility during boot up.
  7. In Exit menu, please select "Load Default Settings" and press <Enter> to continue.
  8. Select "Exit Saving Changes" and press <Enter> to exit the BIOS setup utility.
  9. Now, system is booting up with new BIOS.

Link to comment
Share on other sites

Ar disketi ļoti bīstami pāršūt man šķiet. Daudz lielāka iespēja ka kaut kas nobruks.

 

Ā, ko vēl varu piebilst- nomainīju arī videokarti. Neliels gļuks ir tāds, ka man viņu Windows uzrāda pie safely remove hardware. Varbūt tas kaut kādā veidā ir saistīts.

Link to comment
Share on other sites

Tie cipari, kas tur mainās ir normāla parādība. Vari nosaukt to par self testu, konfigurācijas čeksumu pārbaudi, vai ko vien vēlies ;) Ja uzliksi pa virsu BIOSa ielādes attēlu, ielāde no tā ātrāka nepaliks. Vari jau paskatīties opcijās, vai tur nav kaut kas attiecībā uz boot logo, vai quick boot, vai quick self test... (Nezinu, kāds Tev BIOSs) Otrreiz neko šūt nevajag! Viss darbojas - ar to pietiek.

It kā jau normālos apstākļos arī ar disketi var sūt biosu, jo pirms programmēšanas EEPROMā tas tāpat tiek pārbaudīts pēc kontrolsummas. Protams, disketes aizmirst jau sen bija laiks. Kāpēc sevi mocīt?

 

Kas par videokarti?

Labots - IpMan
Link to comment
Share on other sites

Nu jā. It kā jau īsti netraucē, vienkārši jocīgi, ka pirms tā nebija.

 

Videokarte- Sparkle NVIDIA G210

 

Pie BIOS opcijām neko par fast boot un self testiem neatradu. Kaut gan atceros ka kaut ko tādus sen atpakaļ biju redzējis (varbūt pat ne uz šī datora).

Link to comment
Share on other sites

Nu kur problēma ieslēgt to Full Screen Logo un būs tev laime? Kur - sameklē pats, jo dažādos BIOSos ir dažādi.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...