Jump to content

Laptops pārkarst, ko darīt?


YouMan
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri. Ir ienācis viens ĻOTI vecs portatīvais, kurš karst nejēgā. Sēžot netā, proča temperatūra uzkapj līdz pat 85+ grādiem. Tika izjaukts, iztīrīts un izpūsts no putekļiem. Domāju nomainīšu arī termopastu, noskrūvēju radiatoru, apakšā ne īpaši labā izskatā termo uzlīme (nejaukt ar termopadu). Visu notīriju, uzliku jaunu termopastu, taču liekot visu atpakaļ, secināju, ka radiators varētu procim piespiesties mazliet ciešāk. Skrūves līdz galam ieskrūvētas, tālak vairs nevar. Pirms tam bija tieši tāpat. Temperatūras tagad protams ir labākas, netā sēžot ir ap 65 - 70 grādi, bet palaižot proci uz 100% slodzes, pēc minūtes jau ir tie paši 85 grādi. Ventilators it kā griežas, bet nevarētu teikt, ka būtu dikti lieli apgriezieni.

Tā kā laptops ir supervecs, BIOSā norādīt pie kādas temp, lai slēdzas ārā arī nevar.

Procis AMD Athlon(m) XP-M 2400+.

Ko varētu vēl darīt lietas labā?

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Pameegini thermopad uzlikt pastas vietaa. Vari arii plaanu kapara plaaksniiti starp procesoru un radiatoru (protams termopastu arii). Ja galiigi nekas nepaliidz tad ir paliknis portablim ar ventiem apakshaa. Pats gan lietojis neesmu, bet dazi comi saka, ka efekts ir.

Link to comment
Share on other sites

Kompis nav mans tā, ka šis risinājums nederēs.

Ok, paldies par atbildēm, secinājums ir, ka vainīga ir nevis vieta starp radiatoru un proci, bet gan ventilators ir nokauts, pie lielākiem apgriezieniem sāk grabēt un ne velna negriežas, pats radiators ir kārtīga panna.

Link to comment
Share on other sites

Maini nost ventilātoru. Vai gadījumā sistēmā nav lietots kāds oc tūlis. Cik atceros, šie procesori bija klockojami.

Ja domā, ka tas ir supervecs dators, tad Tu esi superjauns. :)

Link to comment
Share on other sites

Btw, kā tās plāksnītes pareizi uzstādīt? Termopasta jāliek no abām pusēm? Izmērs 2x2cm - tas nozīmē, ka, uzstādāms, piemēram, uz šāda CPU http://en.wikipedia.org/wiki/File:KL_Intel_Pentium_III_Coppermine.jpg bet nav uzstādāms uz šāda http://en.wikipedia.org/wiki/File:AMD_Opteron_2212_IMGP1795.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Semorka

Tākā man neļauj izveidot jaunu tēmu te tāda štelle ir notikusi, karoč, hp probook 4730s Problēma! Sīkie paspēlējās ar šampūnu, kamēr manējais taisa ēst, šampūns bija par laimi tikai sabojājis klaviatūru, tagad esmu pieslēdzis parasto USB klaviatūru. Jaunu pasūtīju 25Ls.  Bet lieta tāda, ka sācis laptops karst baigi, kas agrāk, man nav bijis. Vai varētu būt tā problēma karšana, tikai dēļ tā, ka nav pievienots atpakaļ originālā klaviatūra atpakaļ?? Un ne mātes platē, nekur citur, bračka skatījas nebija iesūcies, tikai klaviatūraipictec??????????????

Link to comment
Share on other sites

Arnolds Piepe

Un kā tu, speciālists būdams, secināji, ka tikai klaviatūrā tika, nevis caur šķirbām dziļāk?

Link to comment
Share on other sites

Semorka

Nu bračka ņemās ar portatīvajiem, bet nav baigais jau nu spečuks, bet visu pārbaudot protams redzēja kur ir sistēma, skarta kur nē varbūt pie vainas ir tas, ka vienā sānā esmu iespraudis gan peli USB un klaviatūru USB, un slodze vairāk, tiek padota uz to pusi tieši kur pūš ārā?????? ja agrāk ar klaviatūru man karsa uz jaudīgākām spēlēm tikai sāns un tur kur ventilātors pūš ārā, tad tagad jau karst visa kreisā pusse, nu es nesmu spečuks, bet loģiski domājot secinu ka tas varētu būt iemesls dēļ slodzes un bez klaviatūras, ir varianti???

Labots - Semorka
Link to comment
Share on other sites

Tufjord

 

  • Atrodos:Psihiski nestabilā stāvoklī
  • Intereses:Narkomānija un to sekas

Tās ar ir iemesls iedomātām problēmām ar USB

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Šis bija labs. Apmēram esmu bez piecām minūtēm celtnieks.

 

 

Nu bračka ņemās ar portatīvajiem, bet nav baigais jau nu spečuks

 

 

Vai veco klaviatūru bračaka atslēdza? Ko tieši bračka ar portatīvajiem ņemās? 

 

 

p.s. Windows jau katrs otrais māk inštellēt.

Link to comment
Share on other sites

Semorka

Karoč ko es vēl no bračkas sapratu, ka karst apakšā baigi, var pat ar pirkstu pielikt, tur iet kautkāds termostats, kas laiž gaisu cauri, ai nu karoč es vedu portatīvo, pie meistara, tāpat klaviatūra pasūtīta. Jo nevar būt tieši, tad kad nojuka klaviatūra uzreiz arī sāka nojukt termostats, es pat nezinu tur iet kautkāda trubiņa kas laiž uz kautkurieni gaisu, nu vot un vņa karst, un līdz ar to karst arī laptops. Jo apakšējo vāku noņēmu nost savādāk, karstums baigais, tāpēc arī pirkstu es varu iebāzst :) nepārprotiet :)

Link to comment
Share on other sites

Semorka

Da labi, es neko nesaprotu no šīm lietām. Jārunā ar spečukim.

 

Ko es apakšā pārbaudīju, ir tāda štelle, kā rāsaina trubiņa apakšā 10 cm garumā un viņa visa ļoti karst(ir viskarstākā) pirkstu pat nevar noturēt.

Labots - Semorka
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...