Jump to content

Ko sakat par lenovo thinkpad edge11?


pļur ļur
 Share

Recommended Posts

Meklēju portatīvo datoru ar 11.6-12.5 collu ekrānu orientējoši ap 300Ls. Pagaidām sliecos uz jau virsrakstā minēto lenovo thinkpad edge11, var apskatīt, piemēram, šeit: http://www.tehnoland...ty-1-year-10728

 

Vai ir kādas atsauksmes par šo datoru? Vēl domāju par diviem citiem variantiem - capital gauja m72ty --> http://capital.lv/Pr...W_12.1W_Yellow.

 

vai asus 1215p --> http://www.neostore....em/EC-00075932/

 

Grasos galvenokārt strādāt ar internetu un dokumentiem, varbūt kādu mūzikas vai foto apstrādes programmu. Kādreiz kādu filmu paskatīties. Ko jūs ieteiktu vai neieteiktu no šiem 3 variantiem? Varbūt varat ierosināt kādu citu, man atbilstošāku variantu?

Link to comment
Share on other sites

blieztunmaukt

no šiem trim,

gauja ir ultraportablis (lai arī gadus divus vecs modelis), cita svara kategorija par abiem pārējiem, kuri ir netbuki, gaujas procis jūtami jestrāks

 

lūk, benčmarki:

 

gaujas t4400 - 1495 punkti http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Pentium+Dual-Core+T4400+%40+2.20GHz

vs

 

 

asusa atom n570 - 643 punkti http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Atom+N570+%40+1.66GHz (je nekļūdos, niknākais no šobrīd tirgū esošo netbuku pročiem)

vs

 

edža neo k145 - 570 punkti http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=AMD+Athlon+II+Neo+K145

 

 

 

bet ir tāda vispārzināma patiesība, ka netbukiem toties ilgāk tur bačas nekā ultraportabļiem, tieši nespēcīgo toties mazēdelīgo proču dēļ.

tā ka skaties, ko tev vairāk vajag - jaudīgāku aparātu vai arī garas garas stundas uz bačas.

 

 

kad man pirms pusotra mēneša bija līdzīgas vēlmes un līdzīgs budžets, galu galā nopirku lietotu thinkpad x200 (versija ar intel p8400, procis pēc veiktspējas līdzīgs kā tai gaujai, ar 1550 cpubenchmark punktiem http://www.cpubenchmark.net/cpu_lookup.php?cpu=Intel+Core2+Duo+P8400+%40+2.26GHz ), kurš daudz tiek nēsāts apkārt un pateicoties savai magnēzija šasijai un korpusam to nēsāšanu, domājams, izturēs ilgāk un labāk nekā jebkurš jauns netbuks vai consumer klases utraportablis (kā minētā gauja).

bet es viņu lietoju pārsvarā pie vada. ja man primāri vajadzētu garu baterijas laiku, es varbūt tomēr būtu ņēmis kādu netbuku ar intel atom n570, varbūt asus 1011px.

edžu neņemtu, pat ja eksistētu edžs ar n570, jo plastmasīgie edži imho ir ņirgāšanās par thinkpad vārdu.

Link to comment
Share on other sites

Nu, plastamasai nav ne vainas, ja tiek attiecīgi pieskaņota cena, galvenais, kur lietotājs var noslaukt Lenovo ir ThinkPad garantijas serviss, ko dabūn par parasta datora cenu, tā ka nav ko pārdzīvot, arī dārgā gala ThinkPadi ir no plastmasas, T420 kaut vai.

 

Par autora jautājumu - ar Atomu neņem, pameklē labāk tādu, kuram ir AMD E-350/450 procis, K145 ir pārāk vājš un pēc idejas arhaisks, T4400 ir vecs kā pasaule un uz jaudu nebūtu jāskatās šajā gadījumā, jo galvenais ir baterijas darbības laiks tik mazam datoram, vai ne?

 

Lenovo IdeaPad S205/HP DM1 ir ar E-350 procesoru, svārstās 200-300Ls robežās.

Procesors plusmīnus jaudīgāks par atomu, patērē nedaudz vairāk strāvas, bet ir ar labāku integrēto grafisko čipu un kopumā tomēr nopietnāks procis par Atomu un K145. T4400 ir vecs, jaudīgāks, bet bateriju norīs vienā rāvienā, salīdzinot ar citiem kandidātiem.

Labots - vēer
Link to comment
Share on other sites

EDGE ir normāli entry level datoriņi, lai klienti tos nepirktu no citiem ražotājiem.

 

Primārā auditorija ir tie, kas nejēdz kāpēc Lenovo par kārtīgajiem ThinkPad prasa tādu ciparu un ar izvalbītām acīm un saulki "Afigeļi štoļi?! Acers tak ir 3x lētāks un pēc specenes 2x niknāks!" grib mukt prom. Tad nu Lenovo uzštancēja ThinkPad nosaukumu uz parasta kompīša un šie turpina pirkt Lenovo. ;)

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...