Jump to content

Gaismas slēdzis (Dimmeris) sīc.


eXoTiC
 Share

Recommended Posts

Gribēju nomainīt parasto gaismas slēdzi pret slēdzi, kurā var regulēt gaismas stiprumu. Iepriekš bija slēdzis ar divām pogām, kurā katra ieslēdza divas dažādas gaismas. Nopirku dimmeri, kuram arī var pārslēgt kuru no abām gaismām slēdz, bet kad pagriež gaismas stiprumu, no slēdža sāk nākt sīcoša skaņa. Domāju, ka varbūt tāpēc, ka istabā ir 12V spuldzītes un transformatori (kuri arī pie šī slēdža sīc), bet arī kad izmēģināju slēgt pie parastām 220V spuldzēm, arī slēdzis sīca. Saprastu ja, kaut kas neštimmē dēļ transformatoriem (lai gan uz slēdža tieši rakstīts, ka der arī transformatoriem), bet sīkoņa arī ir pieslēdzot parastai 220V spuldzei. Kas varētu būt par problēmu?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Lētajiem dimmeriem ir tāds niķis. Kādu tu nopirki?

Link to comment
Share on other sites

Konstatators

Nu paga, kāds tad skaitās lēts dimmeris? Es nesen nopirku jaunu Makel par ~ septiņiem latiem un strādā kā pulkstenis. Vecais man nokalpoja daudz gadus, arī bija tādas pat cenu kategorijas. Sīkt sāka uz beigām, bet arī tad, kad uzgriezts mazs gaismas "skaļums", kad bija da galam, tad nesīca. Beigās gan atliecās pavisam, kaut kas sadega iekšā nafig.

 

Pieslēgts pa taisno pie 220V spuldzēm.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Galvenais lai dimmeris nav uz vienas fāzes ar video un audio tehniku. Tad gadās, ka arī viss muzons sīc.

Link to comment
Share on other sites

Stulbi tas, ka neko lēts nebija, jo skatījos, lai var pārslēgt divām gaismām. 14 Ls. It kā palasīju internetā, ka mēdz sīkt, bet skaņa ir diezgan skaļa un + vēl no transformatoriem arī nāk. Mēģināšu kādā citā istabā pielikt, bet ja turpinās sīkt, tad iešu uz veikalu.

Dimmera firma - Hager

Labots - eXoTiC
Link to comment
Share on other sites

Labaisjanka

Varbūt tiešām gadījies slikts dimmeris. Ir likti gan Makel gan Siemens gan vēl kaut kādi, neviens nav sūdzējies, ka sīc.Pēc ,amām dimām vienīgā vieta, kur likt 12V lampas ir vannas istaba (ja ļoti bail). Citur tikai un vienīgi 220V. Transformatoriem ir tieksme dūkt, sīkt, karst un visai ātri izbeigties.

Link to comment
Share on other sites

viesturs0711

Esmu leetaa gala makelus licis un tikai ja paklausaas tad dzird - mazliet siic (atkariibaa taa cik saregulee stiprumu). Hageram vajadzeja buut labam, lai gan kas zin kaada tev tur partija gadijusies.

Link to comment
Share on other sites

Man arī sīc. Nepievēršu uzmanību. Vēl 3 gadu laikā dzīvoklis nav nodedzis.

Link to comment
Share on other sites

Vēl var pamērīt spriegumu. Gadās, ka sīc dēļ tā, ka 220V vietā pienāk kaut kas cits. Piemēram 210V vai biežāk 230V.

Link to comment
Share on other sites

bet 230tak skaitās ok priekš EU. Kā te kāds no LE minēja, tagad jaunās TP visas ir uz 230. Ok, UK ir 240V.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

A tas vispār ir prāta darbs - likt pie 12V lampām dimmeri? Tie (220->12) tak nav transformātori, bet gan kauču kads impulsu barokļa paveids - ārā baisie herci gāžas.

Link to comment
Share on other sites

Kā tur īsti ir ar dimmeriem- "nogriežot" gaismu mazāku, tiek ietaupīta elektroenerģija, vai arī tā vienkārši kaut kur izkūp gaisā citādāk, ne gaismas veidā?

Link to comment
Share on other sites

Paldies, audiovideo, doma apmēram skaidra, bet, vai arī citu firmu dimmeri tieši tāpat darbojas? Šiem es noprotu ir vel kaut kāda supertehnoloģija izdomāta, kas pielabo spriegumu.

Mani interesētu pieredze ar Lexel ražotajiem Domino sērijas dimmeriem.

Link to comment
Share on other sites

Kaibinjsh

Sīc dimeri ar reostatu, nesīc tie kas ir "elektroniski". 12 V trafs no visiem sīks, izņemot tiem, kas ir speciāli tam paredzēts (induktīvai slodzei). Tagad ir labi dimeri no Schneider -electric, cena līdzīga Makel u.c. Daļu no tiem var kā pārslēdzi izmantot, pieliek parasto pogu otrā galā. Nav jāvelk 3 vadi k'aklasiskam pārslēdzim. Varēja pat vairākas pgas piekārt. Tiesa regulēt gaismu var pie paša dimera. Kam patīk HiTech ir dimeri kam pārējās slēdži ar RF pieslēdzas (nevajag vadus līdz katram slēdzim vilkt).

Link to comment
Share on other sites

Tad nu iepirku augstāk ietekito Schneider electric dimmeri. Cena veikalā 13.35. Domāts jaudai līdz 500W, man sanāk 480W uz viņa. Sīc, ja ir kaut kur pa vidu, liekot uz pilnu spilgtumu nesīc, un arī uz pavisam blāvu gaismu nesīc. Biju cerējis uz ko labāku (klusāku), godīgi sakot.

Link to comment
Share on other sites

Nesīc tiem kuriem slodze ir ~30% mazāka par max. tev tā ir max. Un droseles , trafi(dimmerī) sīks - to pašu sīkoņu ja ļoti grib var saklausīt arī visiem impulsa barokļiem ja to slodze tuvinās max. Ja dimmeris ir analogais tad patiesībā tā nav sīkoņa, bet tarkšķoņa (50Hz) Tur var cīnīties uzlejot kādu līmi uz droselēm, bet pa lielo dimmeri vajadzētu izvēlēties vismaz ar 30% jaudas rezervi. 12V spuldzēm transformātirs nedrīkstētu dziedāt pie dimmēšanas , ja tas sāk dziedāt tad no dimmera nenāk normāla sinosoīda, bet trepe, impulsnieki vispār neļaus dimmēties , spuldze vienkārši vienā pozīcijā izdzisīs, tāpat kā LL lampas, ja tām netiek izmantots atbilstošs dimmējams balasts.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...