Jump to content

Āra videonovērošana


atkarigais
 Share

Recommended Posts

Sveiki biedri,

Tā kā laukos sāk uzdarboties zaglēni ( Tā kā pēdējo reizi pazuda 240 l saļarkas, kas bija novietota būcenī starp 2 normāliem suņiem. Aizdomas sāk krist , ka būs kāds no pazīstamajiem) un gribētos uzzināt kuru aiz olām uzvilkt tuvēsā kokā, radās doma uzlikt vismaz vienu kameru. Kameru domāju uzlikt tā, lai īpaši acīs nekrīt.

Kameru domāju slēgt pie PC un likt lai raksta uz kustību, kad neviena tur nav. Bet problēma sākas ar to, ka lielākajai daļai to kameru ir uzrādīts, ka ziemā darbojas tikai līdz -10* pēc celsija :( (sanāk ka ziemā palieku nenodrošināts ar informāciju, kas man tur ložņā)

Esu noskatījis šādu karti ( cik saprotu to pasākumu noorganizēt caur parasto videokarti nevar laikam, uz tā kompīša bija laikam GForce 9600- prcīzu modeli neatceros, bet savā laikā lēta nebija :)

kam144.jpg

 

Bet nu kameru nezinu šāda jau būs par dārgu man, bet iz max -30*C

Atradu vēl šādu, bet apraksts kaut kāds nepilnīgs.

Vārdu sakot, būtu vēlme ierakstīties līdz 100 zivīm (protams pēc iespējas lētāk, bet lai video kvalitāte nebūtu kubiks rubiks). Ieskaitot, ka kabelis būs apmēram 20m.

Varbūt ir kāds cits izdevīgs variants? Un vai tās kameras, kurām ir minēts -10 grādi darbības temperatūra, ziemā vienkārši nestrādā? Varētu mož i tādu uzlikt, bet vai uz ziemu nebūs jānes viņa iekšā?

Varētu jau arī skatītie uz lietotu kaut ko, bet nav ne jausmas kur kaut ko tādu dabūt un ir nedaudz bail iegrābties kaut kādos mēslos.

Labots - atkarigais
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

1. diez vai aiz olām sanāks uzvilkt kokā. visticamāk notrūks.

2. Ir tādas mednieku zvēru vērošanai paredzētas kameras, paskaties uz tām.

Link to comment
Share on other sites

jap.. zvēru kameras arī varētu līdzēt.. Tik trūkums viņām ir tas ka tiek uzņemtas bildes, nevis video.. Pluss ir tas, ka viņa darbosies tikai ja ir kustība..

Link to comment
Share on other sites

atkarigais
(labots)

Man vajadzētu video ( ir tak iespēja, ka raksta tikai tad, kad notiek kaut kāda kustība), lai ir reāls pierādījums. Gribu redzēt visu procesu, kā mans kustāmais īpašums ceļo prom un cik šie īzpalīgi"droši darbojās.

Man jau tagad rokas niez atrast vainīgo (-os) :D , jo nu pa šito vasaru, jau ir 3-šā reize, ka mani apciemo.

 

A kā tas apsildāmais korpuss darbojas? Izskatās, ka tā kamera ir jāliek viņā iekšā un sanāk vēl stikliņš priekšā, kas pēc manām domām ietekmē arī kvalitāti.

Bij jau man arī doma likt kamru Mansarda ( bēniņu) stāvā aiz loga, bet atkal sāku šaubīties par kvalitāti, kā nekā ir visādi atspīdumi utt.

Labots - atkarigais
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

jap, zvēru kameras, pašam šad tad paviid doma tādu uzlikt, ar pa naktim plandās visādi ap traktoriem ložņā un ēkām, suns jau rej kā traks, bet kamēr paķer cirvi un lukturi un izej ārā,

ciemiņi prom. filmēt domāju jēgas nav, uzlikt tādu zvērkameru ar kustibu sensoru lai atmiņkartē ieliek bildes piecas, tad no rita izņem karti un redzi kas ciemojās

Link to comment
Share on other sites

Bij jau ecēšas ar zariem uz augšu-ja pats vienmēr staigā kirzeniekos un tehnikai pilditās kaučuka riepas tad var savādākblack%20eye.gif

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Man vienkārši tajā lauku sētā bieži neviena nav un protams kā jau laukos žoga apkārt arī nav ( normāls žogs izmaksātu vairākas reizes dārgāk, kā gatavs novērošanas komplekts).

Bet nu varbūt kāds ir pēdējā laikā licis kādu sistēmu un zinās teikt kādu optimālu variantu cenas ziņā. un kā jau rakstīju, gribu video nevis bildītes.

Link to comment
Share on other sites

Atklāsi ko šitādu - http://thequirkyglobe.blogspot.com/2011/06/outfoxed-fox-caught-stealing-egg.html :D

 

video var dabūt no tipveida IP kamerām, JA pie tām pieslēdzas ar kādu pārlūku un real-taimā atstāj skatīties. Rakstās viss video uz datora, kurš skatās. Uz mailu (opcionāli: uz FTP serveri) iet bildītes.

 

cena sanāk ap 50Ls/gab. Attālums: līdz 10 metriem, naktī tikpat (nakts redzamību nodrošina sarkanās lampiņas, kas iedegas tumsā).

 

bilde no pilnīgas tumsas ar tādu kameru kā http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/141017-ip-kamera/ , nobildēta kustība, kā pats veru vaļā mājas durvis.

 

post-62394-0-54223500-1314094313_thumb.jpg

 

Nelaime tāda, ka jūzeris redz, ka tur sarkanās lampiņas tumsā spīd.

Toties uz alertiem labi nostrādā - atstājot real-taimā skatīties no datora, dators sāk skaļi pīkstēt, ka notikusi kustība. Aizliekot kameru aiz režģa uzreiz neieraugāmā vietā (virs durvīm, piemēram) un laicīgi reaģējot, ar to var pat samierināties.

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Tāda jau telpās būtu laba, bet mna ir nepieciešama ārā lietojam un ar attālumu +/- 25m

Šodien tikšu klāt tai firmai, kas mums darbā uztādīja, paintresēšos pa cik un kā iespējams rast man risinājumu. ( darbā vismaz uz ekrāniem ir tīri forša bilde acis sasprindzinoe var pat nolasīt mašīnas numuru, kura atrodas apmēram 20m)

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

1. liekam kameru ar apsildāmo housingu, lai ziemā rāda bildi, bet housingu vari tikai uz rudeni/ziemu uzlikt, kad kritīsies temperatūras (ja kamera ir iekštelpās).

2. Lai nebūtu jāmokās ar infrasarkanajiem stariem, ko burlaki pamanīs (sarkanās lampiņas) - uzliec parasto prožektoru ar kustību sensoru. Ja zagļi ir idioti, tad viņiem tas varbūt pat neliksies aizdomīgi. Ja viņi nāk naktī - varbūt arī paši ieslēdz gaismu, kad tev saļarku pumpē, to tu tik pats vari izpīpēt zinot savu teritoriju.

3. Ja zaglis pamanīs kameru (cerams, ka pēc tam kad seja profilā un pretstatā nofilmēta) tad ir jāpadomā par to, kā nodrošināt, ka viņš neiznīcina ierakstu serveri. Vai nu lai kamera ir wireless, vai arī vajag uzķīmiķot risinājumu, ka sākot ko rakstīt tev nāk SMS un tu uzreiz zvani kaimiņam un policijai (atkal grūti saprast, kā labāk darīt nezinot kur un kā esi apmeties).

 

Iespējams (nezinot reljefu)

1) piemērota kamera:

http://loks.lv/lv/view/hicb389h

pixel.gif

 

 

 

HICB389H

 

1/3" 480TV lines/0.5 lux F1.2/ BLC DIGITAL 220V SONY

Pēc vajadzības, jāskatās, kas un ko ar objektīvu jādara. Nezinot vietu neko nevar pateitk, varbūt šī kamera arī neder. Izvēloties lētās kameras tu riskē, ka nebūs saskatāma seja un ja burlaks tev demontēs kameru, tad būs dubulta skāde.

2) āra korpuss kamerai kuru jau augstāk te minēja gan būs labs

3) DVR kartiņa - ja ir lapsis, tad vari ņemt USB DVR karti - lapsi ir vieglāk noslēpt (klusāks/mazāks). Izvēlies karti ar iespējami lielu FPS skaitu - lielāka cerība noķert seju burlakam.

Link to comment
Share on other sites

Ir redzēti auto reģistratoriem tādi stari, kas uz aci nav redzami, bet ierakstā un displejā redzams, ka apgaismojums ir. Vai tad visām kamerām ar IR tie stari ir sarkanu lampiņu veidā?

Labots - usver
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Nē nu var jau nopirkt atsevišķu IR projektoru (noliktu no kameras citā vietā un kamera paslēpta), varbūt tie labs cilvēki nesapratīs ar ko darīšana.

Link to comment
Share on other sites

atkarigais

Parunājos ar večiem, kuri darbā lika un šie teica, ka tie 10*C nav īpaši vērā ņemami, jo tās kamera pašas par sevi silstot un atslēgties var tikai ļoti lielos mīnusos.

Bet nu esmu virtuāli savācis komplektiņu:

1. Kamera: iespējams izvēlēšos The_Saint ieteikto kameru (diezgan laba izšķirtspēja būs un " ņem" arī ~40m)

2. PC karti domāju ņemt šo (lai ir no viena pārdevēja)

3. un no tā paša veikala arī kabeli ar štekeriem.

Plus visam tam doma ir pirms pirkšanas vēl ar kādu gudru prātu (kaut vai tai pašā bodē) parunāt, kas un kā.

Paļdis visiem, kas dalījās savās domās un iespaidos :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...