Jump to content

Advancētu ziepīti vai tomēr spoguļkameru ?


krampis
 Share

Recommended Posts

Atvainojos par "dubulttēmu". Fotokameru joprojām neesmu iegādājies, šajās dienās cītīgi lasīju dažādus apskatus, t.sk arī boot.lv atrodamos formuma ierakstus, bet gala izvēli tā arī nevaru izdarīt.

 

Budžetu esmu palielinājis jau tomēr līdz 350,00 Ls

 

Esmu izlēmis, ka pēc būtības vēlos advancētu ziepi ar korpusu kā spoguļkamerai, jo šādi aparāti tiešām labi ieguļās rokās un ir krietni ērtāki lietošanā manuprāt. Par sony tēmu, tad esmu domājis par HX100V iegādi. Jā, kamerai 30x zooms un mazs sensors, saprotams, ka attēlu kvalitāte pie lielā zooma būs briesmīga, bet overall attēlu kvalitāte liekas būtu ok ikdienas lietošanai, kamera dažādos video apskatos atstāja user friendly jeb easy to use iespaidu ar dažādām interesantām fīčām, kas patiktu gan pašam, gan sievai + iespējams uzņemt ar šo kameriņu teicamas kvalitātes video. Kopumā tātad, manuprāt, salīdzinoši mazs, ērts ceļojot, laba attēlu kvalitāte, ērta lietošana...

 

Ar šādiem argumentiem tātad cenšos sevi pārliecināt, ka tas būtu labs pirkums, BET šāda "ziepja" kameras cena ~300,00 LVL

 

Fotoaparāts manā izpratnē un manām vajadzībām ir paredzēts FOTOGRAFĒŠANAI. Savā ziņā iespējams uz 1. brīdi būtu interesanti paspēlēties ar šo lielo zoomu, bet priekš šādiem mērķiem jau var izmantot arī binokli... Pretrunas manī izraisa CENA, jo par šādu cenu ilgtermiņā tas neliekas labs ieguldījums, kā arī foto kvalitāte nebūtu tā labākā.

 

Prātīgāks lēmums tieši dēļ foto kvalitātes būtu lētākās spoguļkameras iegāda. Cik skatījos video apskatus un dažādus aprakstus, tad lētākā gala spoguļkamera ''auto'' režīmā ar parasto 18-55mm objektīvu spēs uzņemt kvalitatīvākus foto nekā advancētākie ziepji, kā piemēram šis konkrētais Sony HX100V. Tieši runājot par ilgtermiņu un foto kvalitāti, manā skatījumā, būtu izdevīgāk iegādāties iesācēju spoguļkameru, piemēram, Nikon D3100 (~320 Ls) vai Pentax K-x vai K-r (neesmu vēl īpaši pētījis kurš būtu labākais variants, lasīju, ka daudzi boot.lv iesaka tieši Pentax, personīgi pats vairāk sliecos uz Nikon)

 

Kā ieteiksiet rīkoties ? Kā šeit forumā ir izteikušies, tad nebūtu prātīgi pirkt spoguļkameru kamēr nav skaidras atbildes kādēļ tā ir nepieciešama. Ja godīgi, tad vēl pirms trim dienām man pat prātā nebija domas iegādāties spoguleni un īpaši iedziļināties ''foto vidē'', bet tagad, kad apsvērti visi par un pret, domāju, ka manā gadījumā izdevīgāks ieguldījums būtu iegādāties tomēr spoguļkameru ar cerību, ka nebūs man līkas rokas, bet gaišs prāts un ar laiku izdosies veikt arvien labākus foto attēlus. Varbūt sākšu ar mazumiņu un tad tā lieta kļūs jau par sirdslietu ? :)

Link to comment
Share on other sites

Panaspnic FZ45 - Lētāks par FZ 100! Vienīgā FZ 100 fīča,kas nav FZ 45 Ir atlokāms ekrāns

Link to comment
Share on other sites

Atceries vienu, ka ar spoguli, kuru nopirksi par tādu naudu, bilžu un iespēju ziņā iegūsi ļoti ierobežotas iespējas. Lai normāli foķētu, vajadzēs vēl un vēl - dažādiem objektīviem u.tml.

 

Ja cena ir praktiski identiska, tad pasaki kuras ir tās spoguļa ļoti ierobežotās iespējas salīdzinājumā ar ziepi? Vai spoguļa kit objektīvs būs sliktāks par ziepja "actiņu"? Vai matricas trokšņi būs spogulim lielāki pie vienādiem ISO?

Vai iebūvētajām zibspuldzēm ir liela atšķirība?

Vienīgais ziepja + var būt izmērs un svars vai arī krietni mazāka cena, un šinī variantā neviens no argumentiem nedarbojas. Tas, ka spogulim ir ievērojami lielākas izaugsmes iespējas ir viennozīmīgs +. Neviens jau autorau ar mietu no muguras nedzīs skriet pirkt veselu kaudzi ar mega objektīviem, zibspuldzēm, filtriem utt. Tā ir viņa brīva izvēle.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

No advancētajiem ziepjiem lētajā galā iesaku Canon IXUS 300 HS (ap 135Ls) vai arī dārgajā gadījumā Canon PowerShot S95 (ap 260Ls). Abi bez pārspīlētām funkcijām, ātri, nelieli, cienījama optika šādam izmēram un cenai. S95 ir lielāka matrica un dažas citas labas īpašības.

Link to comment
Share on other sites

Iemetīšu arī no savas puses kādu komentāru ... Lielākai daļai to nespoguļenu ir viens pamatīgs trūkums - nevar pielikt ārējo zibspuldzi . Matrica tā vai tā , lētajām (nosacīti) ir maza un rezultātā telpās tā fotografēšana var sanākt ne visai. Kāpēc nav gana laba iebūvētā zibspuldze?- pirmkārt bieži ar jaudu ir par īsu, otrkārt nevar mainīt virzienu kurā bliež. Nu diezgan bieži vajag lai zibspildze bliež uz griestiem nevis uz cilvēkiem kurus fotografē. Bet tie lielie zummi nespogulenēm... nu itkā ir, bet reti kad vajag. Principā par cilvēcīgu cenu ar LIELĀKU nekā standartā , matricu ir Nikon Coolpix P7000 (arī Canon ir , tik dārgākas nekā Nikon). Autoram, vai nu pērc šitāda tipa ( liela matrica, var pielikt ārējo zibspuldzi) un LABU zibspuldzi vai tomēr spoguleni . Nu ja iepatiksies varēsi piepirkt klāt pričendalus tai spogulenei, ja nē tad ikdienas vajadzībām mierīgi varēsi izmantot bez kautkā piepirkšanas. Savādāk ja tā lieta iepatiksies atkāl nāksies pirt citu jo nav kur piestiprināt zibspuldzi. Spogulenei ir viena netieša priekšrocība- ja kautkādu iemeslu dēļ nobeidz/saskrāpē objektīvu ( kas fotoaparātā ir viena galvēnā detaļa) tad vari nomainīt. Tām nespogulenēm nu ar to arī ir kamerai čau. Objektīva nomaiņa darbnīcā būs dārgākā kā jauns aparāts. Tie varianti kad nespogulene ir ar maināmu objektīvu nu nekādīgi neiekļaujās autora budžetā. Starp citu , Nikon kamerām kit objektīvi ir gana labi prastam lietotājam. Nu vēlāk var piepirkt gaismspējīgu fiksētu un citu vairāk arī nevajag. Tie gaismspējīgie fiksētie ir par normālām cenā. http://www.hypermarket.lv/?item_id=588&l=3&product_id=26456 vai pavisam šerps http://tehnoshop.lv/?c=1046&id=444043.

Ja kas , tad zibspuldzi var nepirkt , bet iznomāt. Nu tas tā ja cilvēkam sanāk reizi gadā fotografēt kādu pasākumu http://www.fotonoma.lv/lv/accessories.php?acc_id=29

Labots - oxygen
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Atsauksmēs dzirdēts, ka uzņemto attēlu kvalitāte ar Lumix FZ100 ir pabriesmīga...

 

Man konkrēti interesē vai patiesībai atbilst šis teikums:

 

.....tad lētākā gala spoguļkamera ''auto'' režīmā ar parasto 18-55mm objektīvu spēs uzņemt kvalitatīvākus foto nekā advancētie ziepji

 

Cik es noprotu, tad lielā mērā par foto kvalitāti atbild sensors. muļķīgi laikam būtu salīdzināt šajos parametros, bet nu tomēr - APS-C 23.1x15.4mm vs 1/2.3" 6.1x4.6mm (more than 12.5x larger sensor)

 

Lielākie trūkumi, manā skatījumā, varētu būt lielāks kameras izmērs, ''zooms tikai 3x", kas pirmajam brīdim pieļauju pilnībā pietiktu. Nu, un, protams, papildus izmaksas atkarībā no vajadzībām...

 

No advancētajiem ziepjiem lētajā galā iesaku Canon IXUS 300 HS (ap 135Ls) vai arī dārgajā gadījumā Canon PowerShot S95 (ap 260Ls). Abi bez pārspīlētām funkcijām, ātri, nelieli, cienījama optika šādam izmēram un cenai. S95 ir lielāka matrica un dažas citas labas īpašības.

 

Šādus verķus turēju rokās veikalā, cik skatījos apskatus, tad pēc būtības tas S95 ir ļoti, ļoti labs un izslavināts, bet laikam jau esmu vecmodīgs vai kā, bet likās, ka vairāk šāds aparāts piemērots "sievietēm".

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Par to autorežīma sacensību spogulenei ar labu ziepi ... nez .. manuprāt teiciens tomēr īsti neatbilst patiesībai . Galvenokārt jau tādēļ , ka lētie spoguļu komplekti nāk kopā ar pabriesmīgiem stikliem , ar kuriem protams fotografēt var , bet nu atkal jau - bik ar poņu , nevis auto . Nikonam un pentaxam kitinieki ir labaki , kā kanonam , bet nu arī nav ogu maize . Un tad vēl tie motori , kas var būt objektīvā vai paparāta rumpī , caur ko tas tev vēlāk derēs , šitas ne ..

Dēļ Tevis paša pieminētā matricas lieluma var izrādīties , piemēram , ka pēkšņi ainavas nav tik asas kā gribētos , jo auto režīmā pēķšņi pazudis assuma dziļums . Da i pulka visādas citas sīkas heveres .

Katrā ziņā man pāreja no sakarīga ziepja uz spoguli sanāca diezgan šokējoša . Bija sajūta - kas notiek???? nopirku labāku , dārgāku kameru , bet bildes!!!! nu bāc !!

Ja ar ziepi (nikon coolpix5700)visu bildēju automātā un pie vajadzības ieslēdzu manuālos settingus , tad kopš ir spogulis - automāts netiek lietots vispār . Kapēc ? Nu ... kaut kā savādāk nesanāk . Un jā - tad arī ir rezultāts un parādās spogulenes priekšrocības . Naudas ekonomija gan nav starp tām .. nez - ja tiešām grib rezultātu , tad manuprāt bez papildus izdevumiem nini , nekā .

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Paldies, ka dalijāties savās domās, īpaši jau Peleecis un oxygen. Beigu beigās esmu izlēmis tomēr iegādāties entry level spoguļkameru. Iesākumā droši vien nāksies galvu mazliet palauzīt, bet es pieļauju, ka tā lieta aizies un tas būs tā vērts.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nevajag cepties par ziepīti vai spoguleni. Svarīgs ir sensora izmērs (pikseļi pakārtoti).Tikai jāatceras,ka digitālajām spogulenēm ir ierobežots slēdža darbamūžs,bet nomaiņa būs pasālīts pasākums. Tomēr spogulenes lielākā priekšrocība ir maināmā optika.

Superzūmja ziepim attēla kvalitāti bojās gaismas zudumi starp stikliem,hromatiskā aberācija, linzu ahromātisms u.c. maz patīkamas lietas. Pat Entry Level ir ļoti normāli aparāti, jo daudz kas atkarīgs no objektīva kvalitātes un blīves aiz skatumeklētāja.

Link to comment
Share on other sites

Manas pārdomas par šo visu:

1. Fotogrāfiju rada nevis fotoaparāts, bet gan cilvēks-fotogrāfs;

2. Spoguļkamerai ir gan plusi gan mīnusi. Lielākais mīnuss - kabatā neiebāzīsi un uz dzerstiņiem līdzi diez vai staipīsi. Arī visādos ekstrēmos pasākumos - laivošana, medības, cope, ceļojumi utt. ņemot līdzi ir riski samērcēt, noslīcināt, apdauzīt utt. Tādām reizēm - ziepis. Kvalitatīvai fotogrāfijai - spogulene. Ideāli ja ir abi.

3. Iegādāties spoguleni ir vērts, ja vēlies tā nopietnāk pievērsties fotogrāfijai, izmēģināt dažādus objektīvus, ārējo zibspuldzi u.c. - tas nebūs lēti. Vajadzēs arī statīvu, puslīdz sakarīgs statīvs ar galvu maksās ap 100 naudiņām. Ja kāds saka, ka var pa 20 Ls dabūt - netici viņam, citādi būs zemē nomesti 20 Ls.

4. Varbūt ka ir jēga skatīties uz jaunajām tehnoloģijām - micro four thirds u..c. - spogulenes kvalitāte mazos gabarītos. Tiesa - padārgi, īpaši objektīvi.

5. Runājot par ražotājiem - protams, ka Canon un Nikon ir "spicākie". Bet ... tas vairāk attiecas uz pro un dārgo amatieru kameru galu. Lētā gala spogulenes šiem ražotājiem ir nežēlīgi "apgraizītas". Īpaši Nikon. Pentax šeit iesaka kādēļ, ka par to pašu naudu aparāts būs labāk aprīkots un ar plašākām funkcijām. Pats arī jau kādus 5 gadus lietoju Pentax k20d. Ja atskaita to, ka trūkst video fīča, aparāts mani vairāk nekā apmierina. Par to cenu nekā labāka (tad kad pirku) nebija.

6. Runājot par slēdža darba mūžu - manuprāt parastam lietotājam tas nav aktuāli. Ja vien neknipsē katru dienu simtiem kadru, tā kamera ātrāk morāli novecos nekā slēdzis izbeigsies.

7. Foto kursi un literatūra ir vērtīgs pasākums. Pat ja uzskati, ka māki fotografēt.

8. Kameras ražotāja CD ar softu vari pa taisno izlidināt misenē. Adobe Lightroom ir tas ka tev vakjadzīgs lai dabūtu bildes datorā un veiktu pirmspatrādi. Tālākām izvirtībām protams Photoshop.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

Ikdienā šo to fotogrāfēju gan priekam, gan darba vajdzībām un varu ieteikt ņemt kādu lētā gala spoguļkameru ar līdzi nākošo kit objektīvu, ko lietot, kad vajag vienkārši pabildēt + iepirkt 50mm fiksēto 1.8f ar ko taisīt "mākslas" bildes. Ja fochē tikai ar kit objektīvu un nelieto ārējās zibspuldzes, tad no spogulkameras tiešām man liekas nav jēgas.

Manuprāt viens no labākajiem price/performance combo = lēta canon spogulene ar kit'u + 50mm 1.8f objektīvs

te var apskatīt dažas bildes kas ar to objektīvu fočētas - http://www.flickr.com/groups/bokeh_/discuss/72157594175227146/

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...