Jump to content

Pieturēties pie Sony vai ieteiksiet ko citu?


krampis
 Share

Recommended Posts

Līdz šim man bijusi tikai viena fotokameriņa, pirms ~5 gadiem iegādājos Sony Cybershoot. uz doto brīdi gribētu uztaisīt update, bet daudzi paziņas ieteikuši ņemt labāk kaut ko no Canon.

 

Bildēt taisos tikai kādu dzimšanas dienu, bērna gaitas, suņa gaitas, kādu pasākumu utt., budžets kamerai atvēlēts man līdz 200 Ls

 

Pats noskatījis esmu:

 

1) Sony Cybershot DSC-W570

2) Sony Cybershot DSC-HX7V

 

Vairāk sliecos uz otro variantu, jo liekas, ka tas varētu būt labāks variants tieši fotografēšanas ātruma ziņā. Ļoti kaitina mana pašreizējā vecā ziepja foto uzņemšanas ātrums... jāgaida parasti kādas nuuuu 3-4 sek. līdz iespējams uzņemt jaunu foto. Īpaši uz to uzrāvos vienā izlaidumā, kur nosecināju, ka šāda veida fotoaparāts savu jau ir nokalpojis un nav vairs derīgs...

 

Kā ir ar šiem diviem? Varbūt šiem abiem nemaz nav tik liela tā atšķirība un nav vērts pārmaksāt ~60 Ls un ņemt W570

 

Vai tomēr šis nav labākais variants ko iegādāties un par tādām naudiņām var iegādāties ko labāku no Canon, Olympus ?

 

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Ir bijis, patīk un ir tuvas Sony kameras, nu tad manuprāt risinājums ir viens - ņem kaut ko no NEX sērijas. Vēlāk varēsi stiklus uzlabot, bet kopumā būsi ieguvējs visās jomās. Tās kameras gan būs dārgākas par minēto budžetu, bet ātri vien sapratīsi par ko esi samaksājis.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nesaskatu kamerās lielu atšķirību.

 

Dārgākai ir cita (bet ne lielāka) matrica, švakāka optika, drusku lielāks displejs, stereo mikrofons un geo-taggings.

 

Es ņemtu Canon IXUS 300 HS, tam ir mazāk pikseļu uz tādiem pašiem matricas izmēriem, manuālie iestatījumi, labāka optika, super cena.

Link to comment
Share on other sites

A kaut kas pievilcīgāks tieši dizaina ziņā arī pieejams no Canon ? Kaut kā konkrētajam modelim (IXUS 300 HS) galīgi tas vizuālais čābīgs... Tā fotokameru izvēle tik milzīga liekas + vēl neorientējos visos tajos rādītājos... Vienā veikalā stāsta vienu, nākošajā ko citu. Ej nu sazin, to Sony W570 šodien sanāca paturēt rokās, nu teikšu godīgi, diez kas nav. Tik miniatūra kameriņa, ka likās nospiežot podziņu uz pusēm saplēsīšu.

 

Vienu brīdi jau veikalā gribēju ņemt - FujiFilm FinePix S2950 (vismaz rokās turēt ļoti labi), bet cik nopratu baigais čakars ar baterejām?

 

Metu acis vēl patlaban uz Canon PowerShot SX130 IS vai FujiFilm FinePix F500 EXR, bet apskatos atkal visādi mīnusi tiem fočikiem atklājas... Ko darīt, kurš labāks, ja tiešām vairāk par 200 rubļiem es nevaru atļauties? :(

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pēc taviem piemēriem nevar saprast, ko vēlies:

- smuka kamera

- kompakta kamera

- ūberkvalitatīva utml.

 

Piemēram tas Fuji S2950 būs smagāks (dēļ 4 baterijām) un kabatā neiebāzīsi dēļ objektīva. Tas F500 EXR jau pēc tiem 16MPix un izmēriem izskatās pēc mēsla - sieviešu greznumlieta.

 

Pašam man ir Canon SX100IS - rezultāts apmierināšs, ne izcili, ne arī slikti. Labums, ka kabatā var iebāzt un pogas nav mikraskopiskas. SX130 tas pats modelis, tikai uzlabots.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nē, nu ir tā ka tas konkrētais canons (Canon IXUS 300 HS) vienkārši kaut kā man tiešām ar melnu ziepju trauku asociējas. ''Dizainam'' neatkārtojamam nav jābūt, tāpat tas fočiks manis pēc arī var neielīst kabatā. Sony man kaut kā vairāk pēc dizaina (bildītēs) patīk, bet reāli dzīvē nav izdevies aptaustīt to HX7V un, ja reiz tas Canons par lētākām naudām pēc savas specenes ir lētāks, tad varbūt par to pašu naudu, cik maksā HX7V, var nopirkt vēl labāku Canon?

 

Tam Canon SX130IS, cik nopratu no video review samērā lēna tā attēlu uzņemšana notiek + vēl arī ar AA baterejām jākrāmējās... :S

Labots - krampis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...