Jump to content

Audio pastiprinātājs Jamo C607 akustikai


Skull
 Share

Recommended Posts

tā ir - visu var sarēķināt...es tikai pēc empīriskās pieredzes spriežu .....50W tas ir afigennijs siltums. un ja tāda norādīta jauda - pieņemu RMS, tad tādai arī jābūt...jo faktiski A klase karst mazāk ja topī skaļāk,,,,protams atšķirība nav liela, bet tāpat. idlē šādam radiatoram savi vati 130 jāizkliedē...uz kanālu...trafam vismaz vati 700....ja vien tas nav square -law topoloģijas A klase, kam lietderība var sasniegt 60%. parastam 2 taktu a -klases ampam - pēc teorijas 50% kpd, praksē ap 45.

 

tas usher ko ieliku - 5U ja nemaldos + ribas dziļākas

 

bet autoram arī ieteiktu skaņas karti pamainīt + pastūzis domājams arī par 2x mazāku budžetu būs ok. Ja ir vēlme varu ar kādu budžeta čipampu+ CD aparāts vai ko citu aizbraukt ciemā kaut kad , redzēsi ir vai nav atšķirība ar PC skaņu.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

Gribētu dzirdēt piedāvājumus par skaņu karti. Apzinos, ka mana Creative Xtreme Audio nav īpaši kvalitatīva. Taču neesmu manījis krietni labākus variantus.

 

Ja runa iet par lētāku pastiprinātāju iespējams A-S500 pietiktu A-S700 vietā...

Link to comment
Share on other sites

iegooglējot 500 jamaha izskatās labs aparāts - normāls izpildījums, normāli radiatori , 2 pāri traņu izejā. būs labi.

 

yamaha-a-s500_innen_1-574x412.jpg

Link to comment
Share on other sites

oskar. kaa var buut, ka kpd ir 50%, izeja galaa 50W, bet idlee jaaizkliedee 130w ?? kaapeec trafam 700 ? kur 570 paliek ?

Labots - kevins
Link to comment
Share on other sites

45 % praksē. 50 ir teorija. es tak rakstīju....trafam ar tak ir zudumi...+ izejniekos

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

ahaa, tad sanaak taa. 50-45 = 5%. 130w +5% = 700-130 = 570 ???? Shitaa mees buuveejam ampus ?:)

Link to comment
Share on other sites

nav tā - jārēķina , ka neviena ampa swings izjē nebūs līdz barošanas V, barošana sēžas.... + emitera vai source rezistori...Lūdzu ampu studijā , kuram teorētiskā izkliedējamā jauda sakrīt ar praktisko - tāda nav ne A, ne B ne D klasē....

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

tev neliekas, ka taa seeshanaas 700/130 = >6x ir mazliet ar kaartu paarspiileeta ?:) cik tad tur reaali kpd sanaak ? ne 45 bet 7% ...

Link to comment
Share on other sites

nu praktisko trafa jaudu tur nepin - man pašam 25W A klases ampā ir 600W trafs - pēc vienas H tas i 40 grādus karsts. ja tur b;utu 300W - viņš izceptos. A klasē vajag lielus trafus - riktīgi.

Link to comment
Share on other sites

peec tevis sanaak, ka transformators, caur kuru sec. tinumaa pluust mainjstraava 30V 3A, un galaa piesleegta A klase, karst vismaz 2-3-4-5x vairaak, nekaa taads pats trafinjsh iesleegts B klasee ar taadiem pashiem mainjstraavas parametriem ?

ja tu savaa kastee nevari nodzeseet trafu, ka tam uz max izejas jaudas ampaa kriit trafa lietderiiba, vai pielikt liidz trafam pietiekoshi biezus vadus, lai tie nekarsee trafu , tad taa ir tava probleema, kurai nav nekaada sakara ar A klases temperatuur/jaudas prasiibu peec lieliem trafiem ....

Varbuut taada pareizaa iesleegshana vienkārši prasa vairaak uzmaniibas, nekaa viens liels mega trafs ....

Link to comment
Share on other sites

a lūk salodē, kaut jebkuri primitīvu A klases trafu - viņi visi ir primitīvi.....visās grāmatās par A klasi raksta - 25W klases A klases ampam vajag 160VA uz kanālu.....labāk 300 katram vai 500 uz diviem....B klasē mūzika - labi ja par 10% noslogo trafu, tā nav sinusoīda. bet A klasē ir vai nav mūzika - savi 2.5 A plūst caur plecu. Trafs pamazām karst. protams jo labāks ražotājs - jo mazāk karst. Poļu indel karsīs vairāk parAntek , piltron vai nortel...bet pēdējie arī maksās 2x vairāk....bija tur tas trafu likums - ka siltums pieaug 4 kārtīgi pret jaudu...baidos samelot - tad grāmatiņa jāskatās - esmu šo iegādājis -laba priekš audiofīlu noliedzējiem - autors skeptiķis :)

 

102%5C1031634.jpg

 

oops, pēc pēdēja sludekļa atklāju , ka arnis=kevins. vainīgs. tavu viedokli respektēju. Ja gribi, varēsim samērīt CHR 70 FR :) tu labāk to māki.

Link to comment
Share on other sites

Iespējams, ka manta laba, taču ar tādu nosaukumu tālu mūsu valstī neazbrauksi + mājas lapa, kas neturas kopā...

 

ja ir vēlme, vari paklausīties kā skan monobloki, pašlaik 2 lietoti ir dabūjami par Ls 500 par pāri.

http://servo.lv/ProductDetails.aspx?item_id=632

 

norēķins ar īpašnieku, pie manis tikai izlikti. Tev atliks tikai preampu piemeklēt. jā, budžetā it kā neiekļaujies bet solis uz priekšu pamatīgs. Ja par dārgu, var paskatīties uz kādu integrēto Xindac, vai AMC (Taivānas oem ražotājs . baumo ka NAD unRoteļus ražo).

 

bet arguments pirkšanai- lēti izejas tranzistori:), nu cirks gatavais...

 

un Torni, nespamo te par sildītajiem kabeļiem, tā ir mana prerogatīva- sildītus kabeļus slavēt:)

Link to comment
Share on other sites

Te nu jāpiekrīt - monobloki ir laba manta, tas ir pāris pakāpienu augstāk nekā integrētais amps. Mīnuss - aizņem daudz vietas.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par piedāvājumiem JJP, bet tas man būs par traku, preampi, monobloki... Man kaut ko tradicionālāku un vienkāršāku :)

 

P.S.

Svaigi no baša :)

Link to comment
Share on other sites

Diez vai sadzirdēšu atšķirību tādās niansēs. Neuzskatu sevi par tik lielu lietpratēju :)

 

Kā saka: sistēma ir tik spēcīga cik tās vājākais posms; pāris vadi nekompensēs citus potenciālos trūkumus manā mūzikas atskaņošanas aprīkojumā.

Link to comment
Share on other sites

... var būt gribi pats paklausīties kā atšķiras out of box un dārga tīkla vada "skanējums" ...

 

Davai šito neturpinām, a to tūlīt panesīsies viedokļu kari ka maz neliekas. Pietiek ka te vairākos tofikos tauta izpaudusies ne pa jokam...

 

Bet ja to kruto tīkla vadu vilktu nevis no tuvākās rozetes, bet no Ķeguma HES līdz pastūzim, tad varbūt ka efekts būtu saklausāms, a tā tīrs placebo un tikai, tāpat kā ar sildītajiem starpbloku vadiem pa xxx Ls :D

Link to comment
Share on other sites

Izdomāju biznesu, jāuztaisa tipa kaut kāda verķis, kas saules radiāciju atvaira no audio iekārtas.

A moš jau tāds tiek piedāvāts ... ? :D

 

Bet gan jau HESā varam ko sarunāt, ko Ivo?

Link to comment
Share on other sites

Gribētu dzirdēt piedāvājumus par skaņu karti.

audiotrak prodigy hd, m-audio audiophile 2496, emu 0404 no lētā lietojamā gala

 

AMC (Taivānas oem ražotājs . baumo ka NAD unRoteļus ražo)

nu vispār jau otrādi - kad amc vēl piederēja kanādiešiem, tad jamiem bija nad iekšas (un priekšējais panelis arī, ar minimālām izmaiņām) un atsevišķi modeļi no cambridge audio, ja atmiņa neviļ, par roteli visdrīzāk ka nekrietni meli

Link to comment
Share on other sites

audio_spoks

Par Roteli tas ir blefs. Zēni no B&W, kuriem ar Roteli ir dikti cieša sadarbība, liekas, ka pat pieder daļa no šīs kompānijas, stāstīja ka Rotel ir sava rūpnīca Ķīnā, vai kaut kur tur blakus, un tajā arī viss tiekot likts kopā. Turklāt ciešā Rotel zēnu uzraudzībā. Tā ka diezin vai viņi kaut ko atdos uz āru montēt. Ja nu tikai kādu gaužām lēto produkcijas galu.

Link to comment
Share on other sites

Tā jau ir, kas to precīzi var zināt...kamēr pats noliktavā ar savām acīm neredzēsi..un kas mūs tur laidīs:)

 

īstenībā lētajam galam kājas aug no ĶTR, ar visām no tā izrietošajām sekām, bet skanējumu nosaka konstruktori un kopānijas ideologi. Bet, lai šis bizness izdzīvotu- nav jau citu variantu, kā izvietot OEM pasūtījumus, vai ja lielāks finansiālais spēks- būvēt savas rūpnīcas lētajās valstīs.

labi, ka zīmolu kari tas uz mani neattiecas...pietiek ar kabeļiem ko ņemties...

bet tēmas aizsācējam iesaku tomēr iet un klausīties tos pastūžus, pat šai budžeta grupā, katram savs skanējums...bet pirkt pēc interneta atsauksmēm...nu nezinu.

Link to comment
Share on other sites

Mani 2c. Nupat ELKORā redzēju ar atlaidi 2 gab monobloki katrs pa 99Ls

http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/solidline/sp-996.html

un preamps

http://www.vincent-tac.de/en/product-lines/solidline/sa-96.html

pa 199.

 

Kopā sanāk nieka 396 LVL :)

 

IMHO labs stilīgs komplekts :)

 

Par ROTEL - jams bija slavens ar to, ka no pašiem sākumiem uzcēla rūpnīcu Ķīnā - savu rūpnīcu, ne OEM. Un ražoja tur aparātus tad, kad citi lielie vēl ne tuvu par to nedomāja.

Link to comment
Share on other sites

Dizains jau smuks tam Vincentam :) Cena gan aizdomīga, ceru ka tajos smukajos korpusos nav iemontēti D klases čipampi :D

Link to comment
Share on other sites

Izskatās stilīgi, jā. Tam visam priekam ir kāds labus pār viengabalainu pastiprinātāju?

Link to comment
Share on other sites

nu nav jau tā, ka monoblokiem nebūtu citu plusu - katram savs barošanas bloks, iespēja nodrošināt maksimāli īsus skandu kabeļus, blablabla utt., bet ne jau vincent izpildījumā, visi dzelži no viņiem cik dzirdēti ir totāli neizteiksmīgi, tad jau tiešām labāk to jamahu

Link to comment
Share on other sites

nu īsāki skandu vadi nozīmē garākus line in vadus,...tad jau labāk 3m tumbu vadi nekā 3m line in. IMHO monobloks ir statusa lieta - lieli A klases verķi, la labāk dzesējas vai lampinieki....tādi mazi monobloki nav nopietni. piem vinilam pašam par sevi crosstalks ir auzās, monobloki to neuzlabos. faktiski daudzi ampi ir monobloki - 2 trafi vienā kastē nevis divās. imho dalīt jēga lai nodrošinātu temp. režīmu optimālu.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās stilīgi, jā. Tam visam priekam ir kāds labus pār viengabalainu pastiprinātāju?

 

Redzi, augstākas klases aparatūrai parasti katru bloku taisa kā atsevišķu ierīci. Specializēta ierīce konkrētas vienas funkcijas veikšanai parasti būs labāk uzprojektēta un izgatavota nekā "kombains". Pie tam ir iespējams vīenu šādu bloku pamainīt pret citu. Zemākas klases aparātiem parasti visu sabāž vienā kastē - lētākas izmaksas un arī gabarīti mazāki, kā arī lietotājam vulgaris vienkāršāk lietojams.

Ņemsim par piemēru kaut vai padomju laiku klasiku - radioaparātu VEF. Viņš ir vienā gabalā, bet faktiski sastāv no vairākiem mezgliem - pats radio uztvērējs, tembra un skaļuma regulatori, zemfrekvences pastiprinātājs, kurš sastāv no priekšpastiprinātāja pakāpes un jaudas pakāpes un skaļrunis.

Visu to pašu tikai daudz kvalitatīvākā izpildījumā var uztaisīt arī no atsevišķiem blokiem: radio uztvērējs jeb tuneris, priekšpastiprinātājs ar skaļuma un tembra regulatoriem vai pat vēl atsevišķs ekvalaizers tembra regulēšanai, jaudas pastiprinātājs (kopējā korpusā vai katram kanālam savs) un akustiskās sistēmas.

 

nu īsāki skandu vadi nozīmē garākus line in vadus,...tad jau labāk 3m tumbu vadi nekā 3m line in. IMHO monobloks ir statusa lieta - lieli A klases verķi, la labāk dzesējas vai lampinieki....tādi mazi monobloki nav nopietni. piem vinilam pašam par sevi crosstalks ir auzās, monobloki to neuzlabos. faktiski daudzi ampi ir monobloki - 2 trafi vienā kastē nevis divās. imho dalīt jēga lai nodrošinātu temp. režīmu optimālu.

 

Nu kārtīgi monobloki katrs ir divatā stiepjami, ja abus sabāztu vienā kastē, tad vajadzētu ceļamkrānu :D

Link to comment
Share on other sites

Par tiem kabeļiem negribētos piekrist- tomēr labāk īsi akustiskie vadi un garāki starpbloku vadi, 3m ir ok,

 

man ir bijuši dažādi Xindak pastiprinātāji, bet monobloki patika vislabāk, tieši tā crosstalk dēļ...

Link to comment
Share on other sites

Par skaņas kartēm

Vispareizāk skaitās - no kompja dabūt arā ciparu signālu pa optiku, un tad atsevišķs CAPs. Dažiem kompjiem jau oriģinālajai skaņas kartei ir optiskā izeja.

Tā optika vajadzīga, lai tiktu vaļā no iespējamiem datora trokšņiem.

Link to comment
Share on other sites

vispareizāk varbūt arī skaitās sasaldēt kabeļus līdz absolūtajai nullei, tak ar oriģinālo topiku tam visai maz sakara, esmu lietojis gan pci, gan usb, gan firewire skaņaskartes, bet nekādus datortrokšņus novērojis neesmu, nemaz nerunājot par autora budžetu, normālu dac'u cenām un faktu, ka vēl joprojām netrūkst iebūvēto skaņaskaršu, kuras iekšēji visu resamplē uz 48khz

Link to comment
Share on other sites

datora skaņukartes alternatīva - ārējais DAC. Tā pati skaņu karte vien ir. Vesela rinda no tiem nāk arī ar skaļuma regulatoru un austiņu pastiprinātāju. Noderīga manta pie datora.

Link to comment
Share on other sites

Manuprāt galvenais ,kas tev ir jāskatās pērkot stereo pastiprinātāju ir jau minētie raksturlielumi:THD,pretestības,jauda nominālā un visas tās citas jaudas,din,rms..nu kas tik tur nav..un arī jāņem vērā Dempinga faktors..tas ir tas ,kas kontrolē akustikas skanējumu stabilitāti!neesmu nekāds eksperts..

Lieliski saprotu tavu domu par resīveriem..es tāpat kā tu klausos mūziku un uzskatu,ka resīvers ,kas maksā ap 500-1000ls utt ir vērts un maksā tāpēc tā,ka viņam ir tik daudz tās funkcijas un iespējas komutēt ar daudziem video un audio signāliem.Kā arī vēl kas tik tur nav tajā resiverii..Nu tu mani saprati..

Man pašam ir stereo pastūzis un es Viņu ieslēdzu----izmantoju bass un treble,direct,loudnes pogas un Protams SKAĻUMA POGU!!!:)tev arī vajag stereo pastūzi.Nu ap 140-250ls tu tiešām vari sameklēt ļoti labu!!apskaties kāds ir man.manējā topicā par hi-fi pret hi-end.vakar ievietoju.:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

resiiveri un dempinga faktors :D tas kautkas no zinaatniskaas fantastikas :D

ahaa, miinusinju liceeji atkal sasparojushies ?:)

Labots - kevins
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

kā jau teicu baigais zinātājs un eksperts neesmu :D:D iesaku autoram atrast atbilstošu variantu :)

Link to comment
Share on other sites

Jā, man ar gribas preampu ar komutācijām, bet bez efektiem. Zinu pat modeli: SONY TA-P9000ES. Nopirkšu, ja kāds var piedāvāt. Anybody?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...