Jump to content

HDMI tveršanas kartes reālā laikā


mazais-5
 Share

Recommended Posts

Jautājums zinošiem.Mūsdienu videokamerām,kas filmē FULL HD,piemēram,Panasonic HDC TM 80,Sony HDR-SR7,Sony HDR-HC7 ir izejas,USB,HDMI.Forumos lasīju,ka HDMI ir domāts lai pieslēgtos attiecīgam TV,un skatītos augstas kvalitātes video.Bet man ir vajadzīgs šo video ievadīt datorā,lai apstrādātu,ierakstītu diskā,un tad ar attiecīgu atskaņotāju,skatītos uz TV.

Tad pēc manas saprašanas,no USB nāk ārā ne tik augstas kvalitātes video,kā no HDMI.Netā atradu šādu karti HDMI video capture card DM-626,kas augstas kvalitātes video,iecapturē datorā reālā laikā,bet tur tiek tirgots vairumā.Kur lai tādu nopērk? Un lūdzu paskaidrojiet zinošie par tām kameru izejām un kvalitātēm.

post-59337-0-36676600-1312713182_thumb.jpg

post-59337-0-97273700-1312713200_thumb.jpg

Labots - mazais-5
Link to comment
Share on other sites

godiigais

Neesmu ļoti gudrs, bet tik, cik esmu, domāju, ka pa HDMI iet jau nedaudz spiestāks video nekā pa USB. Jo USB jau ir izejas fails tam visam.

  • Slikti! 6
Link to comment
Share on other sites

Kāda velna pēc vēl vajag kaut kādu HDMI "tveršanu ?

Kamera taču filmēto materiālu glabā, piemēram, atmiņas kartē.

Nu tad pārkopē tas saturu datorā un rīkojies.

Nē - izdomā sev tikai galvassāpes un visādas muļķības.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mazais-5

Es domāju ka no HDMI izejas nāk augstākas kvalitātes video signāls,nekā no USB.Es esmu darbojies ar mini DV kamerām,un tām bija DV izeja,kas gāja uz datora capture karti.Mini DV kamerai tāpat bija USB izeja,bet tā bija domāta foto bildes pārsūtīšanai uz datora.Un tepat forumā lasīju,ka ,ja gribi labu video kvalitāti,tad tikai caur IEEE-1394 karti,nekādus USB.Tāpēc jautāju par HDMI capture kartēm.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Labs piemērs, kad to vajadzētu, ir Lattelecom iTV. Dekoderim nāk ārā HDMI, bet aparātus ar ieraksta funkciju praktiski nav iespējams atrast. Ieraksts uz laiku LTK serverī ir teminēts.

Kāda velna pēc vēl vajag kaut kādu HDMI "tveršanu ?

 

 

Konkrēti kamerai šādu izvirtību noteikti nevajag. Caur USB vai Firewire var iegūt tīro materiālu. Kamerām ar atmiņas kartēm un HDD nav vajadzīgs reālā laikā dirnēt un caur Firewire sūknēt video - to vienkārši caur USB nokopē.

Labots - Mežavecis
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mazais-5
(labots)

Mežaveci,liels paldies par atbildi.Tad jau sanāk,ka ,kādā kvalitātē kamera filmē,tāda kvalitāte nāk ārā arī no USB.Tad es to safilmēto pārkopēju datorā.Par datora jaudu,un HDD ietilpību tepat forumā lasīju.Bet tālāk,kādos diskos un ar kādu rakstīklu ir jāraksta,lai būtu tā kvalitāte ,ko kamera dod.Es saprotu ka tā būs HD kvalitāte.Un HD diskus jau atskaņo ar BluRay atskaņotāju.Tad varbūt vajag arī BluRay rakstīkli datorā? Ja vēl paskaidrosi vairāk,būšu ļoti apmierināts.Vienīgi vēl uzraksti,kāda kamera būtu labāk,ar atmiņas kartēm,vai HDD.

Labots - mazais-5
Link to comment
Share on other sites

Krishius

Capturēt HDMI signālu no jau veikta ieraksta uz solid state kartes vai kameras iekšējā HDD nav nekādas jēgas.

BET! Ja tu strīmo video 'dzīvajā', aļa HDMI signāls no kameras tiek dots uz datoru brīdī, kad tiek filmēts, tad gan attēls caur HDMI būs kvalitatīvāks (vismaz vairumam kameru), jo tas ir nekompresēts komponents video signāls, kas uz HDMI traktu tiek novirzīts pa taisno no attēla apstrādes procesora vēl pirms gala formāta kompresijas.

 

Protams, svarīgi ir tas, uz ko tu jamo kompresēsi datorā pie capture, jo nekompresētu HD video bez augstas darbspējas RAID sistēmas tavs mājas kompis nepavilks. Ja tā būs kaut kāda mazbitreita MPEG šļura, tad nav jēgas.

 

Profesionālajā vidē līdzīga metode ir visai bieži izmantota, tikai pro kamerām parasti ir SDI/HD-SDI izeja, pa kuru filmēšanas laikā tiek dots ārā nekompresēts 10 bitu komponentais signāls pa taisno no attēla apstrādes bloka. Bieži kameras ieraksta formāts ir visai apgraizīts (ja salīdzina ar to, kas nāk ārā pa SDI izeju), un ir pieejami dažādi SDI portatīvie rakstītāji, kas raksta daudz kvalitatīvā formātā, nekā pati kamera un maksā krietni lētāk, nekā kamera, kas pati uzreiz raksta analogas kvalitātes formātā. Tas tā - analoģijai...

 

P.S. Reku atradu arī HDMI rakstītāju, kas pēc savas idejas strādā tieši tāpat kā SDI rakstītāji: http://atomos.com/ninja/ Šis principā skaitās ļoti lēts, bet iespējams, ka ir arī lētāki aparāti. Raksta viņš Apple ProRes 422 HQ kompresijā, kas ļoti labs variants pēcapstrādei.

Labots - Krishius
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

mazais-5
(labots)

Bet varbūt labāk tad ir HD kameras kas filmē uz kasetes.HDV,piemēram Canon HV40,Sony HDR-HC3,HC-7,HC-9? Tām tad ,cik saprotu,ir capturēšana datorā citādāk,varbūt labāk.Un arī datora jauda nav super vajadzīga

Labots - mazais-5
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Sveiki forumieši! Palasot vecu tēmu,par HD video,radās interese par ,,Atomos Ninja 2 Video Recorder,, Tur rakstīts,ka pielietojams ar jebkuru fotokameru vai video kameru,kam vien ir  HDMI izeja. Vai kāds to lieto,kādas atsauksmes?

Kā ar montēšanas programmām? Ir man fotokamera Canon-G-16,un videokamera Canon HV-40

post-83419-0-44910400-1447500081_thumb.jpg

post-83419-0-89797100-1447500199_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Kādu vēl, ellē Video Recorder ? Abas tavas (un vispār visas digitālās) kameras video saglabā atmiņas kartē (CF, SD u.t.t., kā nu kura). Kari liekam karšu lasītājā, iekopējam failus uz datora un montējam ar ko nu kuram ērtāk - sākot ar "bērnudārza" Movie Maker, beidzot ar smagsvara Premiere Pro, AviD, (vai Final Cut, ja ābols).

Oops, nepiefiksēju, tavai kamerai ir MiniDV kasete (digitālais ieraksts). Tādā gadījumā pārdzīšana notiek caur FireWire kabeli (protams, datorā vajag FireWire ieeju, ja nav - ir nopērkamas kartes uz PCI slota) - saspraužam kabeļus, ieslēdzam kameru, video apstrādes programmā izvēlamies Capture opciju un viss smuki pārrakstās uz datora.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Kapēc vajag? Nu tāpēc,ka tas ierakstītājs,ņem signālu tieši no matricas,reālā laikā,nesaspiestu,ar visaugstāko kvalitāti,kāda var būt vispār.Un runa nevis,kā dabūt datorā,bet kā dabūt vislabāko kvalitāti. Kā augstāk minējis 

Krishius, signāls vēl nav apgraizīts,un saspiests. Citāts:( tas ir nekompresēts komponents video signāls, kas uz HDMI traktu tiek novirzīts pa taisno no attēla apstrādes procesora vēl pirms gala formāta kompresijas) .Tāds tas jautājums.

Link to comment
Share on other sites

http://atomos.com/ninja/  Ja tās ir aplamības,kas rakstīts tajā adresē,un tas ko rakstījis forumietis Krishus,tad piedodiet,atvainojiet,es to neizgudroju.Es tikai gribēju pajautāt vai kāds šo ierīci ir lietojis,un vai kāds var kaut ko pastāstīt

par šo ierici. 

Link to comment
Share on other sites

 Ā, nu ja tu domā rakstīt filmēšanas laikā, ne jau ierakstīto - tad skaidrs. Tikai - kādam nolūkam filmēsi un kādā formātā saglabāsi? Kā arī - vai tev ir pietiekami jaudīga tehnika, lai vispār apstrādātu nekompresētu HD video ? Ar parasta mājas kasti, pat jaudīgu spēlmaņu kasti būs stipri par īsu, lai šādu video montētu.

 Vienīgais, kur reāli var noderēt šāds verķis, ir - lai filmējot ar fotokameru, nebūtu jāpiedomā par 30 min limitu (kas praktiski netraucē, ja vien neaizmirst - piemērotā brīdī 2x nospiežam Rec pogu un atkal 30 min filmējam). Tici man, ar aci neredzēsi starpību starp šādu ierakstu un kamerā rakstīto 1080p FullHD (ko pie tam var pietiekami normāli apstrādāt ar vidēja i7 CPU, 16GB RAM un VGA ar normālu CUDA atbalstu kasti.

 Un jā - kameras matricas izmēram te ir ļoti būtiska nozīme -  Canon HV-40 un vispār amatieru kameru mikroskopisko matricu bildei lietot Pro līmeņa ierakstu tehniku jēgas maz, lai neteiktu, ka nav vispār.

Filmējot ar DSLR, sevišķi FF - tur gan bilde būs labāka, kā vienai otrai Pro video kamerai, bet arī pat bez šāda verķa - filmē RAW režīmā un būs viss, ko matrica spēj dot.

Link to comment
Share on other sites

Paaaaaaaldies raiviic! Sagaidīju to,ko gribēju.Paskaidrots pilnīgi saprotami. Tā nindza man nebūs vajadzīga. Ja nu vienīgi vēl ieteiktu,ko videofilmēšanai.Fotokameru(DSLR,vai citu?),vai videokameru.Piebildīšu,ka  ar šīm lietām jau daudzus gadus nodarbojos. Ir bijušas gan  dažādas VHS kameras,gan mini DV,gan digital-8. Nu protams ,tikai amatieru līmenī.

Un vēl ,,apetīte,, nav zudusi,un neesmu no tiem,par kuriem daži raksta,, nopirksi nofilmēsi un noliksi plauktā,,

Ir jau man kamera,kā rakstīju,Canon HV40,bet laikmets iet uz priekšu,un laiks ko citu iegādāties.Naudiņas tā ap 700 eur.

Link to comment
Share on other sites

 Nu ar DSLR bilde labāka, detalizētāka, bet filmēšana sarezģītāka. Pašam tieši filmēšanai ir EOS70D, filmēšanai domāta optika (beztrokšņa zoom un fokusēšana), pro līmeņa mikrofons, LED gaisma, arī atsevišķa skaņu ieraksta iekārta, lai skaņa, rakstot, piemēram koncertu, nemainītos grozot kameru dažādos virzienos. Filmēts tiek no statīva.

 Bet nav ne vainas arī normālām (ne lētā gala) amatieru kamerām. Nu par 700 eur jau var kaut ko sameklēt,   kaut vai šo (bet nesaku, ka labākā izvēle). Vai vajag 4K - nu tas pašam jāizlemj. Mans uzskats 1080p FullHD ir pilnīgi pietiekams, ja vien gala rezultātā kompresējot uz h264, neiebrauc auzās ar bitreitu. Zem 10 - 15 000kbps nav vērts, bet tad arī rēķinām, ka stunda būs apmēram 5 - 7 GB.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...