Jump to content

CD/DVD RW Test


GaGlets
 Share

Recommended Posts

Meklēju programmu, kas pārbaudītu CD/DVD Rom veiktspēju un iedotu kaut cik detalizētu aprakstu. Neesmu Googles meklētāja fans, tapēc to atrast pats nespēju un iepriekš nav bijusi vajadzība meklēt ko tādu, un vēl par brīvu.

Link to comment
Share on other sites

Ko tieši tu tur gribi testēt? R/WR speed?

Link to comment
Share on other sites

GaGlets
(labots)

Laptopam izārdīju, tīrīju un saliku atpakaļ šo CD/DVD gribu salīdzināt ātrumus ar jaunu, tādu pašu modeli - par cik diez atpaliek.. Ja ir iespēja tad protams rakstīšanas/dzēšanas ātrumus arī nevis tikai griešanās.

Labots - GaGlets
Link to comment
Share on other sites

spitaligais

Hmm, cik man ir zināms, nav tādu zoftu, kas mērītu tieši ODD lasīšanas vai/un rakstīšanas ātrumu. Visi disku rakstīšanas zofti raksta ar kaut cik nospraustu ātrumu(2x, 4x, un pārējie X-si), un tev tik ir jārūpējas, lai tik buferis neiztukšojas nelaikā.

 

Mans padoms - paņem svaigi ierakstītu disku, ar hronometru mēri kopēšanas ātrumu vienam draivam, tad mēri otram draivam ar to pašu disku, salīdzini iegūtos rezultātus.

Ņem kādu vecāku disku, kaut cik apskrāpētu, mēri kopēšanas ātrumu vienā draivā, mēri ātrumu otrā draivā, i secinājumus izdari pats.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Nu rakstīšanas ātruma noteikšana būtu visbezjēdzīgākais pasākums. Rakstīt DVD ātrāk par 4x un CD ātrāk par 8x (nu audio CD uz iespējamo vislēnāko, būtu jau labi, ja varētu 2x)ir noziegums. Tā kā vienīgais būtiskais ir - vai bez gļukiem raksta/lasa, pārējais ir mazsvarīgi.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kāpēc jātestē aparāts? Parasti atskaites mērs ir rezultāts jeb disks.

Link to comment
Share on other sites

GaGlets

diskus žēl šitā izčakarējis esmu daudzus *-rw *-r, šoreiz jātestē

Bija gadījums, kad video failu vajadzēja rakstīt vairākos diskos, pirmajam diskam viss sanāca tad izdarīju visu to pašu un uzliku konkrētu kopiju skaitu un tā pazaudēju gan naudu gan ~39 dvd-r diskus un pirms tā biju šādā pašā veidā čakarējies - tīrījis, mainījis, pazaudējis, paņēmis no cita hlama.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja reiz ir tik svarīga ieraksta kvalitāte, tad vērts pievērst uzmanību izmantotajām matricām. Mūsdienās DVD rakstītāji arī kļuvuši pieejamāki un lietderīgāk laika, nervu un naudas izteiksmē ir iegādāties jaunu DVD rakstītāju. Es nekad neesmu nonācis līdz tam, lai to būtu jātīra. Ja diskus neraksta, metam ārā un pērkam jaunu. Matricas mūsdienās ir pārāk dārgas, lai eksperimentētu.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...