Jump to content

Akmens slīpēšana un pulēšana


Patriot
 Share

Recommended Posts

Sveicināti!

Man ir 8 nelieli akmens objekti (lielākais 15x10x7 cm, neregulāra forma, cietība aptuveni kā granītam, trauslas detaļas), kuru viena virsma jau ir zāģēta un to ir nepieciešams noslīpēt un nopulēt. Ja Tev ir nepieciešamais aprīkojums un vēlme izpalīdzēt (protams, par mazu atlīdzību), tad PM.

Link to comment
Share on other sites

Bija radies priekšstats, kas viss, kas nepieciešams, ir labs fleksis ar slīpēšanas / pulēšanas ripām

Link to comment
Share on other sites

JFYI

Tas ko viņš izmanto nav parasts fleksis - viņam viņš ir ar regulējamu ātrumu(skat 0:39). Tātad tā ir kautkāda slīpējamā/pulējamā mašīna.

Parasto fleksi pulēšanai izmantot nevar un nedrīkst jo viņš pārāk ātri griežas. Arī tekstā viņš saka "polishing at 3000"

bet fleksis griežas apmēram uz 10000.

( Es par šo mācību samaksāju ar sadauzītu un sāpošu roku, pulēšanai domātā ripa uzlikta uz flekša izjuka uzdauzot man zilu roku. )

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Grūti jau pateikt, kas ir fleksis un kas leņķa slīpmašīna. Lai kā arī to sauktu, vīram vienkārši taisnas rokas un slīpeja viņš ar visparastako fleksi. Gan jau apgriezienus pieregulēja, bet nekādu speciālu uzparikti viņš neizmantoja. Pričendaļi gan, ko fleksim uzskrūvet, bija dažādi un parastā celtniecības bodē diez vai tos var nopirkt :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

Volodja Zavituškins

Var pa latiem ~50 dabūt leņķa slīpmašīnu ar regulējamiem apgriezieniem.

Link to comment
Share on other sites

Lietoju Metabo mazo 1.2kW fleksi kuram IR regulējams ātrums

No cik līdz cik ? Vai 3000 ir iespējami ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Slīpēt var ar fleksi, tikai tam jābūt regulējamiem ātrumiem. Uz 10000 apgriezieniem var tikai griezt, slīpēt ar nevarēs, ripas leks nost un piedegs klāt.

Slīpēšanai - http://www.inpap.lv/veikals/21042/ (un citu variantu nav, jo akmens putekļi dara savu). Slīpēšanai un pulēšanai izmanto ātrumu, līdz 3000 apgriezieniem.

 

Pašas ripas bildi neatradu, bet visos būvniecības veikalos ir(es pat nesaprotu kāpēc), maksā ap 20 - 30 Ls (plastmasas ripa ar dimanta putekļiem, lipināma uz pulējamā gala ar ļipučku palīdzību). Ja fleksim ātrums lielāks par 2-3k, tad ripas pašas lido nost. Pulējamās ripas dalās tāpat kā smilšpapīri. 50, 100, 200, 400, 600, 800, 1600, 3000, un "buf ripa" (laikam vēl atceros). Slīpēšanai der līdz 400, pēc tam pulēšanai, un beigās ar "bufeni". Procesā jāizmanto visas ripas, ja izlaiž, tad ilgi jāp..šas.

 

Pulējamais gals - skrūvējas uz flekša un virsū lipinās ripas. Veikalos esmu redzējis tikai no gumijas, bet vislabākie ir ar metāla pamatni.

 

Un tagad pats galvenais!!! Tikai ar fleksi varēs nopulēt nelielas kantis vai fāzītes. Lielu virsmu pulēšanai nepieciešams ūdens. Ja slīpēs vai pulēs pa sauso, tad drīz varēs arvadīties no ripas un akmens (ripa piedegs, sač..arēs akmeni un akmens saplīsīs).

 

 

http://einstrumenti.lv/lat/elektroinstrumenti/akmens-apstrades-instrumenti/LW-802-VR.htm - Flex ar ūdens padevi (tas, kas virsū ir "grozs", izmanto virsmu līdzināšanai(reti)). Ar šito var uzsākt savu biznesu mājas apstākļos.

 

Granītam un marmoram izmanto vienas un tās pašas slīpējamās ripas. Griešanai gan vajadzētu tieši marmoram ripu, jo viņš ir mīkstāks un ripa raus robus ārā. Granītu var kautvai ar kaltu dr...čīt.

 

Visi nepieciešamie instrumenti ir ļoti dārgi, lai paspēlētos vienu vai pāris reizes. Izdevīgāk kādā kantorī uzjautāt lai izpalīdz, noplēsīs, bet mazāk, ja to darītu pats.

 

Ja ir interese, tad tik sūti akmeņus no ķīnas un rāžo virtuves, palodzes, kāpnes, flīzes, fasādes elementus un beidzot arī pelnu traukus. Ja ir interese, varu ielikt bildes ar praktisku izstrādājumu.

 

Un mani nekrata, ka gadu veca tēma.

 

Tā kā tas vecis video darīja ar iekšējās kantes slīpēšanu nevajadzētu, jo šitā nu toč nevar noturēt fleksi 90 grādos attiecībā pret virsmu, pēctam izskatās pretīgi.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...