Jump to content

ac adapteris


matains
 Share

Recommended Posts

Sveiki!

Kas ir tas cilindrītis, kurš atrodas pie paša štekera? prasts gumijas klucis, vai arī tur iekšā kāds drošinātājs vai vēl sazinkas? Vads ir pušu un dikti prasās to cilindru nahrenizēt, lai varētu kārtīgāk savienot. Vai to drīkst darīt?

LaptopAC-Adapter.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ja doma par zemsprieguma pusē uz vada esošo cilindru, tad tas ir ferrīta grezdzens, kas paredzēts vadā inducētu spriegumu slāpēšanai. Argusā un citās elektronikas DIY bodēs var nopirkt ferrīta gredzenus, kurus var uzspraust uz vada.

Link to comment
Share on other sites

Ja jau tie tur ir, tad gan jau kaut ko dod, ne? :D

bail, ka ar nekvalitatīvu spriegumu vēl laptops aizies pie dieviem. Man te ar barošanas kvalitāti ir kā ir. Pagaidām sačinīju tāpat, redzēs, cik ilgi turēs.

Paldies!

Link to comment
Share on other sites

Tavs tīkla spriegums tam ferrītam ir pilnīgi pofig. Uz laptopu tiek padots līdzspriegums pēc impulsu barbloka un tur nekas nemainās no tā, ka spriegums raustās elektrotīklā. Barblokam ir pilnīgi pie kājas vai tīklā 180V vai 240V.Kurš vispār izdomājis tās muļķības, ka tīkla sprieguma nestabilitāte var sačakarēt datoru? Protams, ja rozetē parādīsies 380V, tad viss aizies pa pieskari, bet ne jau no tā ka španungs raustas ap 220V dators karās :sarkasms: . Tak pārliec tos ferrītus tālāk uz vada unnelauzi galvu. Cik tur tā darba plastmasu sagraizīt.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...