Jump to content

fotokamera filmēšanai


ziedlapa
 Share

Recommended Posts

Sveicināti! Lietpratēji,lūdzu uzrakstiet,vai ir jēga pirkt fotokameru,kas arī filmē.Piemēram,Nikon Coolpix L120.14 mp,21xzoom,video 1280x720. FinePix S-3200,FinePix S 4000,un vēl daudzas citas,kā stāv rakstīts,visas filmē 1280x720.Un FinePix HS 10 pat rakstīts Full HD 1920x1080.Vai tas ir nopietni ņemami?Cenas arī nav lielas,150-220. Ir jau man fotokamera un videokamera arī,bet abus vienlaicīgi grūti izmantot,un tāpēc iedomājos šādu variantu.Piebildīšu ka video ir Panasonic NV-Gs300,mini DV.Varbūt kāds ir filmējis ar foto kameru,kāda ir kvalitāte ? Kādas kartes ,cik ietilpīgas vajag ,lai filmētu ar fotokameru,nu vismas kādas 10 min. Milzīgi jau neesu sapriecājusies,jo kā jau rakstīju ir man gan foto.gan video,un labā kvalitātē.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Labāk jau dzīvo ar to kas Tev ir . Droši vien tak videokamerai ir foto funkcija ? Un kā ?

Iespējams , ka ar normālu fotokameru filmējot , dēļ augstās izšķirtspējas , iespaidi būs labāki .

Bet nu ... arī tur savu pēdu atstās optika , kas vairāk paredzēta fotografēšanai . Karšu kaudzes ar būs jāstaipa līdzi .

Nez man ir ļoti labs fotoaparāts , kuram vienkārši bija video funkcija ( ne tapēc to pirku) . Pāris reizes paniekojos , bet kad uz 10 minūšu video aiziet 4Gb karte ( nu kaut kur apm tā ) metu mieru un neesmu izmantojis . Priekš tam ir videokameras . Droši vien tulīt radīsies ļauži , kuri iebildīs , ka nē - all in one , tas ir kruta . Bet nu es tik un tā nepiekritīšu .

Link to comment
Share on other sites

Atļaušos nepiekrist Peleecim. Tās tehnoloģijas ir baigi tālu aizgājušas. Reāli esmu redzējis dabā kautkādu jauno Sony ziepjutrauku pa kautkādiem ~180 ls kurš filmē ful HD laikam ar 30 kadriem sekundē. Pats galvenais , ka tas video uz kartes aizņem nu ļoti maz vietas . Laikam izmanto kādu viltīgu kompresiju. Cik atceros , tad viena stunda laikam vai nu 4Gb vai nedaudz vairāk (nu neesmu 100% pārliecināts precīzi- vajag papētīt kādā specializētā forumā. Bet visādā ziņā saspiež MPEG-4 AVC/H.264). Par pašu kvalitāti-cepuri nost, jo šim iekšā optiskā stabilizācija. Tā ka SD karte , tad atmiņas izmaksas vienkārši smieklīgi zemas. Precīzi neatceros tā aparāta nosaukumu, bet vai tik nebija šis http://www.photographybay.com/2011/01/27/sony-tx100v-hands-on-review/ (lai gan tas ko redzēju bija nedaudz lētāks) . Principā ja cilvēks nav profesionāls filmētājs, tad mājās citu neko nevajag. Nu , protams, filmēs labi ja būs laba gaisma . Bet ši bēda jau visiem lētajiem aparātiem ( gan foto, gan video).

Nu iesaku topika autoram uzmanīgāk papētīt jaos Sony aparātus. Eh, būtu bijuši šadi pāris gadus atpakaļ...

Link to comment
Share on other sites

ziedlapa

Laikam jau vairāk nāksies piekrist Peleecis.Un ja tā padomā prātīgi,tad laikam jau teiciens,,tas kas der visam ,neder nekam,, velk vairāk uz patiesību.Ir manai videokamerai foto funkcija,bildes tā nekas sanāk,bet ar fotoaparātu tomēr ir kvalitāte daudz labāka.Laikam jau tai optikai ir nozīme tomēr,kas ir domāts foto,un kas video.Un kā lasīju kautkur,tad patiešām labs fotoaparāts kas arī filmē ,ir ļoti dārga spoguļkamera.Paldies,kas atsaucās. Tēmu slēdzu.

Link to comment
Share on other sites

Ja cirvja kāta otrā galā pieliek āmuru, tad nesanāk ne cirvis ne āmurs :sarkasms: Universāls instruments der visam un nekam. Profesionāļi, ar dārgiem fotoaparātiem, filme reklāmas rulīšus, bet nu tur foto objektīvi maksā dārgak par te pieminēto fotoaparātu cenām. Ar profesionālu fotoaparātu var panākt ļoti labu video bildi, bet neviens profesionālis nepriecājas , ka četros gigos var iebāzt stundas mateiālu. Tur tak principā nevar būt kvalitatīva bilde :sarkasms: Jo prieks video izmanto mazaku kompresiju, jo bilde kvalitatīvāka. Tā tas ir un tur neko nevar darīt. Tāpat, profesionāļi skaņu raksta atsevišķi, vai piepērk fotoapāratam speciālu palīgbloku kur var pievienot cilvēcigu ārejo mikrofonu. Jā, tad var dabūt teicamu videobildi un skaņu, bet ne jau ar fočuku par 100-200Ls. Amatierim vajag atsevišķu fočuku, tad sanāks smukas bildes un atsevišķu videokameru ar kom filmēt. Tad nevajadzes domāt par blendes atvērumu, skaņas līmeni, objektīva gaismasspeju,u.t.t.

Link to comment
Share on other sites

Vakar dabūju Canon EOS 1100D. Biju patīkami pārsteigts par video kvalitāti - ļauj filmēt 720p izšķirtspējā. Komplektā ar 18-55 IS objektīvu (KIT) bilde izskatās pat Labāk kā ar Sony Handycamu, kas uz DVD raksta...

Protams, Autofokuss ar mani īsti nesadarbojās, un tad kad mēs ar viņu vienojāmies par sadarbību, viņš izrādīja nepatiku skaļi rūcot un to visu ierakstot. Tāpēc jālieto atsevišķs mikrofons vai Manuālais fokuss. Bet visādi citādi jā, bilde skaista un kvalitatīva, ja kādam ir vēlme, varu nofilmēt samplīti un ielikt apskatei.

Link to comment
Share on other sites

ziedlapa

Noteikti interesē.Ja vari ieliec video un arī kādu foto.Tāpēc jau es ieliku jautājumu par šo tēmu.

Link to comment
Share on other sites

ok, nofilmēju video, tūliņ ielikšu youtube.com.

Nekas dižs jau tur nav...

 

Bildes tūliņ sameklēšu un ielikšu šeit

 

P.S. 23 sekundes = 84MB

 

Video :

Pēc kāda laiciņa vajadzētu parādīties arī 720p iespējai

 

Bildes : http://mikus.id.lv/wp-content/uploads/2011/06/IMG_0374.jpg

http://mikus.id.lv/wp-content/uploads/2011/06/IMG_0373.jpg

Labots - mickys
Link to comment
Share on other sites

Nu te viens no diezgan daudzajiem Latvijas profesionālajiem operatoriem, kuri filmē ar fotoaparātu, nedaudz padalījies ar info. http://www.filmet.lv/index.php?id=6

Vismaz dažus viņa darbus 100% visi ir kaut kad TV redzējuši.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Ja gribi labu fočuku ar ļoti labu video, tad nu tev ir tikai pāris varianti Sony DSC-HX7 un DSC-HX9, šiem fočukiem ir labāks video neka vidusmēra HD videokamerai, piemēram, HDR-CX130 vai CX 160

Link to comment
Share on other sites

Prime Nu beidz. Ir tikai divas firmas, kuras spēj ražot normālus profesionālus aparātus (sorry, bet ziepjutrauki, ar kuriem jāfilmē, turot tos izstieptā rokā, navfotoaparāti, atzīstu tikai DSLR) - Nikon un Canon. SONY lai taisa savu elektroniku. Ja nebūtu Monolta pārdevusies, par tādiem SONY fotoaparātiem nez vai vispār kāds runātu. Tas pats ar Olympus - ja viņi beidzot sāks ražot tehniku ar FF, nevis mikroskopisku matricu - viņu tehnika būs lietojama, ātrāk nē. Panasonic ražoja ļoti labas analogās kameras, ar DSLR kaut kā ne visai. Pārējie vispār nav pieminēšanas vērti.

Labots - raiviic
Link to comment
Share on other sites

Bet kur ir teikts, ka cilvēks meklē profesionālo aparatūru? Tas viss protams ir pareizi, bet gala cena tādam verķim ir oi oi oi! Ja ir vēlēšanās tīri savām personīgajām vajadzībām foto un video kopā, tad Sony ziepīši ir ļoti ok. Pat ne tikai Sony, bet arī Canon un Nikon taisa analogus. Nav obligāti jāpērk super duper klucis, lai uz ātru roku uzfilmētu kādu jauku momentu. Ziepītis neaizņems daudz vietas, un būs daudz labāks par jebkuru mobīlo telefonu. Profesionālis tādu jautājumu šinī forumā vispār neuzdotu.

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi piekrītu raiviic. Sony taisa salīdzinoši labas pusprofesionalas videokameras, bet nu ne fotoaparātus ar kuriem varētu filmet. Tikai Nikon un Canon der nopietnam darbam. Nu labi, mes jau iebraucam PRO līmenī un raiviic dotā saita operātora gaismekļa statīvs maksā dārgak par ziepīša fotoaparātu ar filmēšanas iespēju :sarkasms: Vispār jau profesionāliem cilvēkiem ir grūti ieteikt amatieru tehniku. Vismaz es nekad neiešu uz pasākumu ar kameru un nefilmēšu, ja man nemaksās par to naudu. Savukart naudu man neviens nemaksās, ja filmēšu ar ziepjutrauku :sarkasms: .

Link to comment
Share on other sites

Da ezim skaidrs ka profesionālis nefilmēs ar ziepjtrauka fotoaparātu. Nu ar spoguleni kurai ir ir arī filmēšana, jau pa bišķai filmē-kā ne kā ir kruta optika un nevājas jūtības matrica. Bet prastam lietotājam, kurš vazājas, piemēram, ekskursijā tā tā ziepjutrauka video kvalitāte ir gana laba. Nu ja kāds domā ka braucot ekskursijā baigi filmēs ar videokameru, tad dikti kļūdās. Ja gribēs nepārtraukti filmēt, tad 2/3 no iespaidiem, kurus gūs citi , nebūs. Nu visu laiku jādomā ko un kā filmēt. Ja kas baigi feins, tad tieši šadi ziepjutrauki noder lai nofilmētu kādu īsu brīdi. Starp citu bija kaut kad pasen pētījums par dažādas tehnikas praktisku pielietošanu un... visvairāk lietotāji nožēloja (jeb neracionālākais pirkums) bija videokamera. Nu var jau saprast: nopērk cilvēks videokameru un domā ka nu tik būs filmas BBC līmenī. A reāli maz tik nofilmēt, bet vajag arī samontēt. Ja rēķina cik tas aizņem laika, tad 99% entuziasms ātri noplūk un kamera nogulstās plauktā krāt putekļus. Bet ja tas ir apvienots ar fotoaparātu, tad jau tiks lietots biežāk.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Jautājums ir cits ... ja tofika autorei jau ir videokamera un fotoaparāts , kas būtībā apmierina prasības , tad kāda suņa pēc izdot naudu papildus rotaļlietai , ja tā nav pro līmenī ?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...