Jump to content

Iesakiet lūdzu printeri foto izdrukām (vēlams lietotāji, ne teoretizētāji)


Peleecis
 Share

Recommended Posts

Lūgums cilvēkiem , kuri lieto tintes printerus ( vai arī kādas alternatīvas ) cenā līdz 200 Ls padalīties ar saviem labajiem iespaidiem . Slikto jau man pietiek , vakar savu HP photosmart 8050 biju gatavs ar cirīti un smalkos gabaliņos sakapāt un lopiem izbarot - kas par mēslu viņš ir jau no nopirkšanas dienas.

Ok . mēģināšu ieviest kaut kādu secību . Interesē drukāt kvalitatīvas fotogrāfijas , kur svarīga krāsu toņu pareiza atspoguļošana . Visvairāk tiek drukāts 10x15 uz A4 lapas . Par cik esmu pieslimis ar bildēšanu , šo to gribētos arī uz A4 - tik pat labā kvalitātē , ideālā variantā pat A3 .

Par cik nedrukāju katru dienu , dēļ sprauslu aizkalšānas iespējas skatos tā kā vairāk tomēr uz HP , kaut pēdējā pieredze ar HP man ir dikti šķērma .

Ok , par pieredzi . Pirmo printeri pirku uz dullo , kopā ar pirmo datoru HP inkjet 920C . Nokalpoja viņš man ilgi un cienīgi . Uz defaultajiem setingiem , bet ar foto melno, bildes sanāca ka prieks , bez visām kalibrācijām - ko redzu ekrānā , tas pats drukājas ārā +- 5% , bet nu ar aci praktiski nemana .. Bet nu dīdīja tak mani pāris gadus atpakaļ nelabais , naudēns bija ienācies , tak jefiņam savajadzējās labāku - tipa foto printeri . Aizspēros uz Elkor un par apm. 100 naudiņām iepirku HP photosmart 8050 . Nu tas ir kaut kāds pissec , ne printeris . Sākās jau ar to , ka jau pašā pirmsākumā visas krāsas un toņi , assumi , gaišumi pilnīgā pakaļā . Vēl jāpiebislst , ka ja neievēro krāsas - pati izdrukas kvalitāte ne par kapeiku labāka kā vecajam inkjetam ( kur tur photo? ) . kamēr sapratu , ka viņam ir vesela kaudze ieintegrēto attēlu ,,uzlabotāju ,, un ,,optimizētāju ,, , kas bildi sabojā pilnīgi . Man nevajaga lai printeris manā vietā uzlabo foto , es to daru pats un ar fotoredaktoru un tā kā vēlos , nevis tā kā tehnika ir iedomājusies . Vienvārdsakot , kamēr dabūju šo mēslu kaut kādā jēgā , iztērēju abus kārtridžus un vairākas fotopapīra pakas testiem . Tur nelīdzēja ne profilu iestatīšana , nekas .... Vakar jau pilnīgais pissec - pēķšņi tas pāris gadu vecais ķēms vairs nespēj fotopapīru ievilkt nāsīs !!!!! Ar pirkstiem piepalīdzēju , līdz atmodās un sāka sūkt pats , tak tas vēl maz .. foto drukā kā foto - normāli ( negribu teikt labi ) ja teksts , tas dubultojas , kā jaunajā 3D kino , tā ka acis raibas paliek . Un visbeidzot - drukāju piecas vienādas lapas - pirmā par tumšu , otrā jau ok , trešā par gaišu - nodomāju , ka nevar tak tinte iet uz beigām - tiko jaunus kārtridžus ieliku ( par apm 50 latiem , starp citu), nekā - ceturtā un piektā lapa atkal par tumšu . Un te nu ir tā - vai nu tas priteris ir steidzīgi jāpārvērš antivielā ar vissāpīgākajiem paņēmieniem ( tad būtu vēlams ieteikums jauna mājas drukātāja iegādei ) . Vai arī es esmu parāk stulbs , lai rīkotos ar tik ,,advancētu,, tehniku ( tad esmu gatavs kādu gudrinieku ar aliem dzirdīt tik ilgi , kamēr jams man ar pirkstiem bakstot iestāstīs kā tas invalīds piedabūjams strādāt ).

Fuuu aš vieglāka palika :) kad izteicos - kā sakrājies bija .

Ps. vispār mani ir sākusi urdīt arī doma mēģināt iepirkt jaunus kārtridžus un reanimēt veco inkjet . Tik neesmu īsti pārliecināts , vai pēc divi gadi stāvēšanas tas maz ir iespējams .

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

ziedlapa

Nu es piemēram drukāju bildes ar Brother DCP-195C. Vai nu man ir paveicies ar šo eksenplāru,vai tādi ir visi šie printerei,bet bildes ir ļoti labas,es teiktu pat vairāk kā labas.Un drukāju A-4 lieluma.Krāsas,kas ir monitorā,tādas arī nāk ārā uz bildes. Izmantoju parastos kartridžus,ne foto. Turklāt kartridžos esmu lējis tinti daudzas reizes,bet bildes kvalitāte nemainās.Piebildīšu,ka lēju oriģinālas tintes.Draugam redzēju bildes A-3 lieluma,kas drukātas ari ar Brother.Kolosāli,es teikšu supper! Vienīgais kas ir manam printerim par trūkumu,viņam nav taisnā papīra ievade-izvade,un biezāku papīru,tas ievilcējrullis nespēj saliekt .Dažreiz iesprūst.Man bija 170 Acme papīrs.Varbūt plānāks,vai arī labākas firmas papīrs to nedara. Bet tagat jau ir jaunāki modeļi arī no Brother.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Paldies - papētīšu . Ja kādam ir vēl kas sakāms - lūdzu , neturiet sveci zem pūra ;)

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Mazie izmēri ārkārtīgi labi iet uz Canon Selphy sērijas printerīšiem. Cena izdrukai nav draudzīga, bet kvalitāte ir graujoši laba.

Link to comment
Share on other sites

raiviic

Ja gribi tiešām labas un noturīgaskrāsas - tikai un vienīgi sublimācijas, ne tintes, vai, pasarg Dievs, lāzerprinteri.

Kā arī - foto apstrādei un izdrukai lietot nekalibrētu monitoru un printeri - problēmas garantētas.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Pašam printēt , vadoties no ekonomijas , laikam vispār ir neizdevīgi . Bet savulaik ir bijis tik daudz aplauzienu gan fotolaboratorijās , gan digitālo foto printētavās , ka esmu līdz tam nonācis . Laikam kronis visam bija , kad apzeltītu svečturi nobildēju , aiznesu attīstīt un izdrukāt, bet maestro nosprieda , ka tāds muļķis kā es drošvien safotografējis dzelteno toni un ar filtriem manu apzeltīto svečturi pataisīja baltu :D . Labi pacentās - sanāca :D . Un vispār visa fotografēšana mani aplipināja dēļ tā , ka vēlmes bija tik specifiskas , ka neviens profesionālis ar tām netika galā . Nu vismaz tie , kurus varēju atļauties . Tā nu tas pārauga no vajadzības slimībā .

Bet nu jā ,par tēmu ... šitā te ņemoties vēlme pēc lielākiem formātiem ir kļuvusi nepārvarama . Kā jau minēju , ja vaētu A3 , un labi , vispar čurātu biksēs no priekiem . Tā ka šitā sērija - paldies , bet laikam nederēs gan .

 

To Raivīc . Mjam - ir dzirdēts par sublimācijas printeriem , bet ja varētu lūgt mazliet pamatīgāku paskaidrojumu - kas tas par zvēru . Jo cik noprotu pats , tad tā atšķiŗība ir tā , ka krāsas tiek pamatīgāk iestrādātas papīrā - tā kā iededzinātas , kas vairo bildes noturību . Bet kā reiz noturība man nav svarīga ( kaut protams būtu patīkama un pavērtu vairāk iespēju ) . A cik pētīts , tad sublimācijas printeri , manā cenu kategotijā ir ar gaužām nīkulīgi , bet to ko varētu gribēties - tur cenas kosmosā .... Bet var būt kaut kam labam neesmu pievērsis uzmanību? tapēc lūdzu konktētāk ;) .

Par to kalibrēšanu ar ... nez - smieklīgākais ir tas , ka ar veco inkjet monitors tiešām bija nekalibrēts .Bet izdrukas atšķirības no redzamā ļoti minimālas , bet te otrādi , i profili iestādīti i viss , bet krāsas pakaļā . Man tomēr ir sajūta , ka visu sajāj printerī iestādītās atēluzlabotājfīčas . Vai arī kaut ko ne da galam izprotu un un esmu samudījis ...

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Nav dzirdēts par A3 fotoprinteriem. Varbūt neesmu pētījis...

 

Lielā formāta izdrukas kādreiz izcilas taisīja uz plotera Arsenāla ielā 3. Vai šobrīd vēl strādā - nav info.

 

http://www.bendiks.lv/darbnica.htm#

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Tapēc jau visu laiku pieminu to labo pieredzi ar Inkjet , ka tak ar it kā neskaitījās fotoprinteris . Vakar acs uzkrita uz HP OfficeJet - 7000 .

It kā cipari iedvesmojoši , tik mani nomulsināja , ka nav iespējams izvēlēties foto melno , ar trīs toņiem . Tas varētu izdrukas tonalitāti izmainīt uz nelabo pusi . Neviens uz kā līdzīga nav mēģinājis drukāt? A to ekrāniņu uz printera un programmatūru man tok nevajaga - jo vienkāršāk jo labāk

 

Palasīju selphy sērijas aprakstā -

Creative Print poga piedāvā dažādus fotoattēlu pielāgošanas veidus. Izveidojiet kalendārus vai izdruku izkārtojumu; izvēlieties dekoratīvus rāmjus, pievienojiet izdrukām izgriezumkopas un runas burbuļus. Smooth Skin filtrs nodrošina glaimojošas portretu izdrukas, uzlabojot ādas toni un tekstūru.

 

Vot šitas ir tas , par ko saku , ka nav labi - kam man fotoredaktors un kalibrācija , ja printeris radoši dzīvo savu dzīvi?

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Hmm... nu, es laikam jau būšu no teoretizētāju puses, taču tā kā šeit 8 postu laikā vēl neviens par to nav ieminējies... Tu esi nokalibrējis gan savu monitoru, gan printeri? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Lietoju Canon PIXMA sēriju, esmu apmierināts (pašlaik ir pavecs MP600 kombains). Tiesa gan, ja vēlies sakarīgu izdrukas kvalitāti un nevēlies problēmas, tintes būs jāpērk oriģinālās.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Printerī ir ievadīts monitora profils . Par to kā kalibrēt pašu printeri , nav ne jausmas . Ja Tu esi zinošs šai lietā , tad varētu būt ka esi tas kandidāts uz alus dzeršanu izglītojošos nolūkos :D . Bet ja nopietni - nav jau man arī tās prasības superduper extra augstas . ja ir neliela novirze , es jau minēju ka pārāk to nepārdzīvotu . Photosmartam vienkārsī ir pilnīgs kosmoss . Tik lielā mērā , ka no vārda photo pie printera sāku bailīgi un nervozi atskatīties ... jo pieņemu , ka izpildīt visas tās kalibrācijas prasības , tādā mērā un tik bieži , kā šī advancētā tehnika pieprasa , laikam vienkārši neesmu spējīgs . Un pluss visam - kad toreiz ar drātēšanas metodi piedzinu tās krāsas , kā jau minēju - photosmarta izdruka nebija ne par kapeiku labāka kā četrus gadus vecāka InkJet izdruka . Vai arī pareizāk būtu teikt otrādi - InkJetam nebija slitāka . Tad kam visa tā piša?

To Ivo - Mhm ... par oriģinālajām tintēm jau esmu sapratis - ar pildītajām vienmēr rodas problēmas .

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Paldies par ieteikumu ... Ja netikšu nekādā jēgā , būs jāaizčāpo

Link to comment
Share on other sites

Nu... es esmu cilvēkiem blakus stāvējis, kas to dara, un... redz, tur jau tā sāls, ka bez tās kalibrācijas tās krāsas uz printera un monitora atšķiras vairāk nekā tikai mazliet. To nevajag darīt ik pārnedēļas, protams, bet reizi mūžā gan vajadzēja, ja gribi, lai būtu vienādas krāsas. Citādi ir pilnīgs randoms.

 

Nu, un, printerim iestatīt monitora profilu arī nav gudri. Gan printerim, gan monitoram ir jāuztaisa savu profilu (ar tādu speciālu verķīti, var iznomāt par nedārgām naudiņām, gan nezinu kur), un katram jāiestāda attiecīgo. Vispār, kamerai arī laikam vajadzētu, taču par to es neko nezinu, un tiem laikam jau līdzi nāk ar fočenēm. :unsure: Ja izmanto skeneri, tad to arī vajag kalibrēt, bet tas jau ir vienkāršāk - jānoskenē speciāla kalibrēšanas bilde, un tad tas jāizlaiž caur softu.

 

Tas "profils" principā ir informācija par to, cik "zaļš ir zaļš". Ķipa, kādas skaitliskās krāsas vērtības (katrs bildes pikselis galu galā ir skaitlis) atbilst kādai reālajai krāsai uz ierīces. Un tad attiecīgi tiek veiktas korekcijas, lai izskatītos vienādi. Tā kā Tu ar to tik nopietni ņemies, tad šo lietu vajag izdarīt, tur nav variantu. Un pēc tam tikai skaties, cik slikti tas printeris drukā ārā.

 

(Nu, protams, ja vienu un to pašu attēlu drukājot 3 kopijās katra sanāk citādāka, tad gan ir švaki. :D)

 

Pievienots: Ā, un - Wikipēdijas raksts par sublimācijas printeri. Tur tā tehnoloģija ir pavisam cita daudzos dažādos veidos. Bilde sanāk kvalitatīvāka, un uzreiz arī laminēta, lai krāsas neizzūd. Bet, nu, arī dārgāk būs.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Mhm - tās piecu izdruku atšķirības arī ir tas , kas liek domāt ka printeris šis nudien nav lāgā ...

Pat to totālo kalibrāšanu , iepējams tā arī ir , tik nezinu nevienu , kas ko šādu darītu . var būt Tev ir ieteikumi ? Un kaut kādas apjausmas par izmaksām?

 

Kamēr te vāvuļoju , sāku pamazām lūkoties uz 6-8 krāsu Epsoniem ... izskatās daudzsološi , kaut padārgi . Var būt kādam ir pieredze?

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Reiz man demonstrēja sublimācijas printera plusus noliekot priekšā bildi no salona un drukātu mājās. Jāsaka, ka viena otra mājās taisītā bija labākas kvalitātes. Salīdzinot ar tintes printera bildēm, kam lielais treknais bieds ir mitrums, sublimācijas printera bildes var kaut ūdenī turēt un krāsa nebojāsies laika gaitā.

 

Gribētu redzēt kā visiem šitiem te tintes printētājiem bildes izskatīsies pēc 10-20 gadiem. Šur tur ievērtēju senus drukājumus un bildes krāsas vairs nav sākotnējās. A 10 gadus vecu bildi vairs nenokalibrēsi :)

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Nez ... man sešgadīgas izdrukas pagaidām stāv bez izmaiņām , kaut nenoliedzami - izskatas ka sublimācijai ir savi plusi . Tiesa A4 formāta verķim cena tāda , ka jāsāk piedomāt par bankas aplaupīšanu vai .. :) . Un vēl ... tad jātur otrs printeris mājās ar ko drukāt dokumentus vulgaris . Nu tas it kā nebūtu problēma - šis pats fotomēsls , kas man jau ir dokumentiem būs gana labs .... tiesa gan vieta - tā jau viss nokrauts uz maksimumu .

Ehhhh vispār sviesc ... :D gribas visu tā , kā diez vai var dabūt

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Aha, vēlmes vienmēr ir vienu "robu" augstākas, nekā iespējas. :D

 

Par to kalibrēšanu - nu, vo, saku, ka īsti nezinu. Zinu, ka vajadzētu būt kantoriem, kas to dara. Ieteiktu pastaigāt apkārt pa nopietnākiem fotosaloniem un pajautāt, moš kādam būs un varēs aizdot. Googlēšana īsti neko neatklāja. :(

 

Pašas ierīces gan nav pārlieku dārgas (lai arī par lētām arī nenosauksi). Lūk, ko atradu iekš salidzini.lv:

 

SpyderCube verķītis fotoaparāta kalibrēšanai par 34Ls (Reviews un lietošanas pamācība);

 

Spyder3Express monitora kalibrētājs par 54Ls;

 

Printera kalibrēšanai gan neko neatrodu. :( DataColor, protams, ražo arī kaut kādus Spyder priekš tā, bet tas laikam būs jāpasūta no aizjūras zemēm, un maksās jau vairāk. Nemāku teikt.

 

Nu, droši vien eksistē arī citi ražotāji, un Ebay var dabūt kautko lietotu.

 

Pievienots: Ui, atradu, bet cenas ir anomālas. Tas laikam paredzēts biki nopietnākiem mērķiem. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Nu ja - es jau ar savulaik par šo tēmu izgooglējos krusti šķērsi - monitoru kalibrēšana jā - viss skaidrs un pieejami vairāki varianti . Gan pērkami gan iznomājami , gan aizņemami . Bet par printeru lkalibrēšanu tāds dīvains klussums . Un tomēr ... es neesmu līdz galam pārliecināts , ka tik dziļi man ir jālien . Nelielas toņu izmaiņas nav tik traucējošas un patiesībā ir samērā viegli manuāli piedzenamas caur color managment

 

Oooo jā - cenas rullē . Nez sāk likties ka vieglāk būs vecajam injetam kārtridžus sameklēt , nekā šādās auzās iebraukt :D

Nu bet bļāviens ! tak ir standartie RGB un Adobe SRGB profili , kuriem būtu jau defaultā jāiet daudz maz pareizi . un Vārds - daudz maz mani pilnīgi apmierinātu - pārējo piedzītu manuāli . Kas notiek? Tehnikas ražotāji ir pilnīgi izkūkojuši pēdējās prāta paliekas ? Jo jaunāks , jo sūdīgaks un samudjītāks

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Mja... Nu, hehe, var pajautāt šim onkulim. :D Viņš droši vien varēs kaut ko ieteikt, ja būs ieinteresēts ar Tevi runāt. :p

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Hehe :) šis onkulis bija viens no tiem , kuru dēļ es pats nopietni pievērsos fotografēšanai :D . Pavisam un noteikti šis nav viņa spēju noniecinājums , gluži vienkārši - specifika .... Arī Mākslas akadēmijas fotopulciņš ar visu vadītāju priekšgalā ar lielu pompu ņēmās un ar tikpat lielu izgāzās ...

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Starp citu - cik Tu būtu gatavs maksāt par 1 ierīces kalibrēšanu? :rolleyes:

Labots - Vilx-
Link to comment
Share on other sites

attiecībā par A3, pixma 9xxx drukāja tādu formātu... tiesa,var 200ls neierakstīties.

Bet toties nav dzirdēts sliktas atsauksmes.Principā,var pat pierīkot tintes padeves sistēmas ar ok kvalitāti (sīkāk jāinteresējas fotoblogā).

Un par kalibrēšanu - cik zinu,printerim ir jātaisa profils katram fotopapīram atsevišķi (tjipa,katrai markai).

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Nu jā ... tas no sērijas kā būtu , ja būtu :) . Nezinu ... uz doto brīdi neko , jo man ir aizdomas , ka šim printerim trūkst divu akmeņu , ne kalibrēšanas . Bet perspektīvā ... hmz , nez , ja simts naudiņu ietvaros kāds ņemtos visu sistēmu salīdzsvarot , es krietni padomātu vai tomēr nepiekrist . Kā jau izsecinājām - vienu atsevišķu ierīci kalibrēt jēgas maz . Bet by the way -- tā arī neviens nepasaka - kapēc nu teiksim Adobe srgb iebarošana visos dzelžos nebūbūtu gana laba izeja .... nu ok - saprotu ka monitors var visu neatēlot , bet nu summārajai krāsu gammai tak vajadzētu būt !

 

Un par kalibrēšanu - cik zinu,printerim ir jātaisa profils katram fotopapīram atsevišķi (tjipa,katrai markai).

Ooo jē !!! jo dziļāk mēžā , jo vairāk malkas :D . Klau .. Par kuru pixma Tu rakstīji - modeļa vietā iksiņi rēgojas .

Pašam nupat acī ir aizķēries šis

Epson Stylus Photo R1900 . Nez ...

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

Hmm, jā, par to neiedomājos, ka varētu katram papīram vajadzēt savu profilu. :p

 

Par tiem profiliem - nu, tur jau tā sāls, ka katrai ierīcei vajag savu profilu, lai tas strādātu. Ja uzliksi visām vienādu, tad tas būs praktiski tas pats, kā ja nebūtu uzlicis vispār.

 

Profils ir failiņš, kurā ir rakstīts - "ja šai ierīcei padod attēlot 50% zaļu krāsu, tad viņa reāli attēlo tādu-un-tādu gaismas viļņa garumu"... nu aptuveni. :p Tev vajag zināt atšķirību starp 2 ierīcēm, lai varētu pamainīt tos ciparus, un zināt, ka tas, kas uz monitora ir 50% zaļš, ir ekvivalents tam, ko printeris uzskata par 48% zaļu.

Link to comment
Share on other sites

es par 9. sēriju rakstīju,konkrēti modeļi jāskatās pašam.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis
(labots)

Mhm - skaic, nesapratu uzreiz

 

To Versatile . es jau Epson nenorakstu , kā jau minēju pašam ace pat bija uzkritusie vienam modelim . Bet visi klusē kā partizāņi , laikam nav bijusi ar to daŗīšana

Labots - Peleecis
Link to comment
Share on other sites

+1 par kalibrāciju!

 

Mājas vajadzībām , mazam bilžu daudzumam ir Canon Selphy CP730 (sublimācija)

Link to comment
Share on other sites

Kādreiz ar biju saslimis ar to fotoprintēšanu,bet ir kā te iesaka,ka bez kalibrācijas rezultāts labs nebūs un turklāt jākalibrē ir savienojums=papīrs+izmantojama tinte,ja kāds no šiem komponentiem mainās,tad attiecīgi atkal jātaisa jauns profils,agrāk biju patstāvīgs šī saita un foruma lasītājs http://resetters.com/ ,iesaku pastudēt ja ar krievu valodu nav problēmu.

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

Paldies par saiti

 

Bet nu tik un tā .... Nu es neticu ka Latvijā cilvēki vispār nedrukā , vai arī visi ir tik bagāti , ka var atļauties iziet pilno kalibrēšanas ciklu par apm 400Ls ( Spriežot pēc Vilx norādītajām cenām ) , turklāt vēl regulāri . Tad fotoprinteri vispār netiktu tirgoti . Gluži vienkārši - tie netiktu pirkti ... Var būt jānostāda jautājums savādāk ? Kā cilvēki tiek galā ?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

Kā cilvēki tiek galā ?

 

nekā, jo 98% mājas lietotāju ir ārkārtīgi zemas kvalitātes prasības, un viņi pat nepamana, ka ar krāsām kaut kas nav tā, ir pat tādi, kas nepamana, ka tinteniekam nedrukā kaudze ar sprauslām, + tās krāsu neatbilstības mēdz būt dažādas dažādiem printeriem, citi bez kalibrācijas drukā visai normāli, citi kā tavā gadījumā ar krietnām nobīdēm

ir redzēti pat copy shopi, kuros nav nokalibrēts printeris un krāsas nāk ārā pilnīgi šķērsām

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Kvalitatīvas fotogrāfijas mājas apstākļos izgatavot ir dārgi - gan iekārtas, gan izejmateriāli, līdz ar neatmaksājas krāmēties. Tie visi sublimācijas, tintes printeri vairāk piemēroti dažu bilžu ātrai izdrukai nevis regulārai izdales materiālu veidošanai visiem radiem. Arī mūsdienās bildes praktiski eksistē tikai digitālā formā un tās labākās bildes A4-A0, ko karināt pie sienas, ir daudz lielāka jēga izdrukāt salonā/kantorī, nevis pirkt iekārtas pa simtiem/tūkstošiem, kalibrēt.

Kā cilvēki tiek galā ?

Link to comment
Share on other sites

Peleecis

+ tās krāsu neatbilstības mēdz būt dažādas dažādiem printeriem, citi bez kalibrācijas drukā visai normāli, citi kā tavā gadījumā ar krietnām nobīdēm

 

Nu ja - tieši par šo arī ir mans jautajums - kuri ir tie, kuri daudz maz ? Sīkumus piedzīšu settingos , uz aci .Un mani tas varētu pilnībā apmierināt . Taču ja printeris dzīvo pilnīgi savu dzīvi , tad tas neiet cauri

Link to comment
Share on other sites

var ņemt canon IP4850, četrukrāsu printeris, izdruku kvalitāte iesācējam, un pat dažiem ļoti patstāvīgiem fotogrāfiem būs apmierinoša. printera cena ~ Ls55

ja par īsu, tad

6 krāsu epsons, P50 (~Ls 60) vai 1400 (~Ls 250), atšķirās tikai ar to, ka viens ir A4 otrs A3+, varbūt nedaudz vairāk krāsas būs kā canonam, bet ja man jāizvēlas, tad es ņemtu canon IP4850 nevis P50.

 

ja vēl par īsu, tad

1) 8 krāsu epson R1900 (~Ls 300, bet Latvijā pirms 2ām nedēļām nevarēju dabūt), kas patiesībā ir 7 krāsas + laka (gloss). šim nav pustoņu (light cyan un light magenta) bet ir RED un BLUE krāsas. iespējams iegūt vairāk krāsas, lielāku spektru. vēl tāda laba lieta, ka tam ir horizontāla lapu padeve un ruļļa padeve. + PIGMENTa tintes, kas pēdz savas formulas jau ir mitrumizturīgākās un ar dudz lielāku arhivālo noturību.

 

2) 8 krāsu epson r2880 (Ls xxx, nezinu, nav bijusi liela darīšana), kas ir 8 krāsu printeris, ar 3 dažādu toņu melnajām tintēm, un pustoņiem. nav sanācis personīgi notestēt, tāpēc neko vairāk neteikšu, pieļauju, ka viens no fotoprinteru līderiem. pēc nedēļas šis modelis būs manās rokās, varēšu padalīties ar iespaidiem. arī ir PIGMENTa tintes

 

3) 8 krāsu canon pixma pro9000, ja var vēl dabūt, tad cena ap Ls 300, esmu tikai uzlicis šim modelim, vairākas tintes sistēmas, bet par izdruku kvalitāti, tā īsti neesmu iedziļinājies.

 

4) 10 krāsu canon pro9500. neko nemācēšu pateikt, bet gan jau mega :D. pirmais Epson fotoprinteris, kam ir pigmenta tintes.

 

Ja interesē, tad uz visiem iepriekšminētajiem modeļiem varu nodrukāt testa bildi, lai vieglāk izvēlēties ko iegādāties. J iepriekš ir izmantots HP 4 krāsu printeris un viss esot apmierinājis, tad canon IP4850 noteikti būs tikpat labs, es pat teiktu labāks. Personīgi HP marka nesimpatizē.

 

Par kalibrēšanu, tad var iegādāties pats ierīci, piemēram ColorMunki, ar kuru var kalibrēt gan ekrānu, gan arī printeri, cena varētu būt Ls 200 līdz 300, otrs variants ir no Spyder zīmola. Spyder3 Print, ir printera kalibrēšanas ierīce, viņiem ir vēl komplekti, kā Spuder Elite un Studio, vai kā līdzīgi, kur ir divas ierīces, 1 printerim otra monitoram. var monitoram pirkt arī atsevišķi. Cenas Spyder3print, ap Ls 200, monitoram Ls 130. Kurš labāks, spyder vai colormunki, nezinu, pašam ir Spyder3 Print, un personīgi neesmu uztaisījis nevienu labu profilu, bet esmu iedevis palietot, un kaut kas esot sanācis. Par colormunki esmu dzirdējis daudz maz pozitīvas atsauksmes. tagad izmantojam http://www.rpimaging...ning-table.html kas ir šķiet labākais, lai kalibrētu.

 

Ja vajag profilus printerim, tad nav problēmu, par apmēram 20 latiem to var izdarīt.

 

 

ierīces kalibrēšanai arī varēja iznomāt, tepat Latvijā.

Labots - voicis
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...