Jump to content

Ata Over Ethernet un iSCSI


Eob
 Share

Recommended Posts

Neliela vārdiska aptauja. :)

 

Kurš jūsuprāt ir labāks risinājums - iSCSI vai Ata Over Ethernet?

Kritēriji, pēc kuriem vērtēt - izmaksas, apkalpošanas laiks un sarežģītība, bojājumattieces lielums, ātrdarbība, paplašināšanas iespējas.

Būtu brīnišķīgi, ja varētu pamatot.

 

Manā gadījumā gan AoE, gan iSCSI tika softwāriski (bezmaksas pakas iscsitarget, open-iscsi, aoetools un vblade) taisīts uz Ubuntu 10.04 LTS servera OS, par bojājumnoturību atbildēja RAID5, kas veidots ar mdadm utilītu. Grūti spriest, kurš labāks un kurš sliktāks, jo Tiobench testos rezultāti svārstījās +/- 10% robežās par labu vienam vai otram. Secīgi lasot/rakstot labākus rezultātus uzrādīja AoE, bet nejauši (random) - iSCSI, tāpēc teorētiski par to, kurš labāks, ir jāspriež skatoties no viedokļa, kam šie tīkla diski tiks izmantoti.

Jebkurā gadījumā gribētu dzirdēt +/- pamatotus viedokļus no cilvēkiem, kuri paši ar šīm lietām ir saskārušies.

Link to comment
Share on other sites

Nu tu jau gandrīz pats arī atbildēji uz savu jautājumu. AoE, protams, ir vienkāršāks konfigurācijā nekā iSCSI, bet tam ir arī vairāk ierobežojumu - nevar strādāt caur internetu vai uz citu VLAN. Arī drošības faktiski nekādas. Ko tu domā ar paplašināšanu? Vismaz iSCSI tu vari taisīt cik diskus vien gribi uz Targeta. Par ātrdarbību nemāku teikt, bet, lai nopietni izmantotu šos SAN risinājumus, obligāti svarīga lieta ir tīkla ātrums un stabilitāte, 1Gbit tīkls ir must have, citādi tas viss būs nenormāla bremze.

 

Vispār, lai tev kaut ko ieteiktu, uzraksti kādam nolukām tu gribi izmantot SAN un kādā veidā? ja tu gribi tikai no targeta nošārēt vienu disku uz iniciatora, tad es neredzu jēgu izmantot SAN, tad jau labāk NAS.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...