Jump to content

Lamināts un tā ieklāšana - cik un kurš?


Krishius
 Share

Recommended Posts

Sieg!

 

Pamazām tā kā pārvācos uz citu dzīvesvietu un plānotajā dzīvoklī ir galīgi neforša varselīna grīda, kuru man galīgi negribas.

Izdomāju, ka jāieklāj lamināts.

 

Jautājums vienkāršs - kur vislētāk var dabūt +/- sakarīgu laminātu, un cik maksā ieklāšana? Istaba ir ~25m2 un vēl arī koridors uz saviem 8-9m2. Kādas ir lētā gala lamināta cenas un cik maksā m2 ieklāšana? Būtu tas mans dzīvoklis, nedomājot meklētu labāko vai pat nemaz tik zemu kā lamināts neskatītos, bet tā kā tā dzīvesvieta man būs uz max pāris gadiem, negribās baigi tērēties. Linoleju arī negribās.

 

Varbūt arī kāds var ietiekt kādu sakarīgu cilvēku, kas var ieklāt? Pats negribu to darīt, jo rokas aug no pakaļas.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

jarajara

ja dzīvoklis nav tavs , pirksi sūdīgu par latiem 3 + materiāls zem viņa , ar kāds latiņš. , maksāsi vēl vismaz 3.(noteikti vairāk) . pēc tam nožēlosi. nu nevajag lētos. ne viņi kopjas, ne izturība, un kājas slīd. nopērc labāk sakarīgu dabisko mīksto segumu un ieliec pats. tipa džuta , sizāls, kokoss, jūraszāle. normāli kopjas un pašam patīkami.

Link to comment
Share on other sites

Krishius
(labots)

Ok, nezinu, ko tu domā ar tiem dabīgajiem mīkstajiem materiāliem. Iespējams, ka nemaz neesmu pa tādiem staigājis.

 

Tagad tur ir ieklāts liels tepiķis (varselīns), kas ir: 1) pretīgā krāsā; 2) nolietots un netīrs.

Labots - Krishius
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Kad vēēēl mans oopis armijā dienēja puši zināja teikt ka labs lamināts depo par 4 ar pus lat ar atlaidi jāperk! ;)

 

Nu, bet ja nopietni - ja grīda nav līmenī - tad slikti - čīkstēs un spraugas būs un nebūs labi. Ja grīda limenī, tad jau labāk. Vari klāt uz plēves vai uz korķa. Plēve ilgi neturēs, korķis ilgāk. Lētais lamināts būs beigts jau 2vu gadu laikā tajās zonās, kur vairāk pārvietojas. Vidēji labs lamināts maksā ~8Ls/m2.

 

Beefs

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Es kaut kādu vidēji lēto ar atlaidēm pirms pāris gadiem DEPO nopirku, ap 4ls/m2. Nav ne vainas, grīda bij +/- līdzena, apakšā tas putoplastveidīgais s....

Ieklāšana 1 diena sava dārgā laika :mrgreen: Nekas traki sarežģīts tur nav.

Link to comment
Share on other sites

Gints Plivna

Nu man šķiet, ka, ja ir vēlme ekonomēt uz lētu laminātu, tad mierīgi var riskēt un ieklāt to pats.

Izlasam materiālus inetā un aidā ;)

Vispār, ja pareiz atceros kaut kur bija pat video kā to darīt. Tiesa gan neatceros kur :(

Labots - Gints Plivna
Link to comment
Share on other sites

_dunduks_

Ieklāt laminātu ir tikpat vienkārši kā to nopirkt.

Bet grīdas izlīdzināšanai un sagatavošana ieklāšanai jau ir vajadzīga prakse.

Link to comment
Share on other sites

Varu ieteikt,

Ļoti lēti nebūs, bet kvalitatīvi, kā arī pie reizes pateiks, vai var klāt tāpat vai ir tomēr kaut kas papildu jālīdzina.

Link to comment
Share on other sites

par ieklāšanu... aptaujā paziņas, draugus, radus, kāds jau nu būs to lietu darījis

Link to comment
Share on other sites

Mõbijs

Mana pieredze 2os dzīvokļos - ap 3-4 lati m2 no depo (svarīgi lai ir vismaz vācu, poļu štruntus gan labāk nē), apakšā klāju zaļo 5 mm materiālu, nezinu kā saucas - zem lata m2, un pohuj visi līmeņi - tie ir mēbelēm paredzēti. Saliku pats - pirmajā dzīvoklī nodzīvoju 5 gadus - nebija kur piesieties, izņemot slīdēšanu (sīkajam). Salikt nav grūti - ir atrodamas videoinstrukcijas, arī pakām leibla aizmugurē ir instrukcija. Ja galīgi pats nevar - ss.lv meistaru štābeļiem. Es pat varu pieteikties, ja vajag - pa dienu (10 st.) var visā nosauktajā kvadratūrā salikt.

Link to comment
Share on other sites

darklight

Ja grīda nav jālīdzina, tad ieklāt nav problēmu. Tikai ņem vērā, ka visdrīzāk nāksies mainīt arī grīdlīstes (vecās būs jārauj nost, un parasti viņas salūzt). Ieklāt tev varētu pa kādiem 30 Ls, bet jāskatās, kādi papildus darbiņi nāk klāt. Ja kas, dod ziņu :)

P.S. Ja domāts tikai pāris gadiem, tad jāņem no lētā gala, kas acij tīkamāks.

Link to comment
Share on other sites

Krishius

Par grīdlīstēm saprotu - tās arī noteikti likšu jaunas.

Aiziešu izčekošu, kādā kondīcijā ir grīda zem tā tepiķa un tad domāšu...

Link to comment
Share on other sites

Pieredze ap m² 500 un vairāk, uzskaiti neesmu fiksējis. Būtībā doma pareiza, ja nav uz ilgu laiku un savs placis, tad nesaskatu jēgu veikt to pamatīgi ar paaugstinātas klases nodilumizturību. Protams, ka jānovērtē pamatne, bet lamināts kā jau "peldošā" grīda pacieš stipri daudz. Atkarīgs no konkrētās mājas mitruma un apkures veida, bet kā minimumu pa perimetru atstāj 10 - 15 mm spraugu. Salaiduma galu nobīdi vismaz virs 20cm piekopt. Var ņemt arī poli, tikai jārēķinās ar grūtāku salikšanas procesu. Nav jau vairs sākotnējie laiki, kad "klick" vietā izmantoja parastu spundi kurā pildīja līmi un ar štropēm savelkot fiksēja. Ir nācies pārstrādāt gadus 8 nokalpojušu līmētu laminātu - vāc visu laukā, attīra no līmes un atkal klāj. Ķēpīgi, bet nē neiespējami. Pirms laika standarta cena bija 2,5. Starp citu, mājas apstākļos un ja nelieto apavus ar Nr.80 grauda smilšpapīra zoli (lieto maiņas apavus), tad nav pāris gadu laikā "takas" ieminamas. Šajā gadījumā lomu nospēlēs arī stāvs kurā dzīvosies.

 

Ja līdzekļi atļauj, tad "pasūti mūziku" un "komandē parādi", bet ja ir jāiekļaujas krīzes režīmā, tad paveic pats. Nu neticu pirmajā postā pēdējā teikuma apgalvojuma patiesumam. Ieliec foto!

Link to comment
Share on other sites

Pacel kādā stūrī to vorsalīnu, moš apakšā normāli dēļi, kuri tik jāpieslīpē un jānolako

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pie spices bāzē ir laminātu centrs, tur tirgo labu, brāķētu laminātu, bieži vien tas brāķis nav prakstiski redzams vai var palikt zem skapjiem sliktās loksnes..

Link to comment
Share on other sites

Ghost_az

Lētākais lamināts (+ apakšā sedzamais materiāls un grīdlīstes) - Depo. Pirms gadiem 4 arī - ne savā dzīvoklī ieklāju kaut kādu poļu ražojumu pa 3,xx Ls/m^2. Pa 3 gadiem nolietojums bija redzams tikai vienā vietā - datora priekšā, kur ir krēsls ar ritentiņiem (nekādus papildus segumus neizmantoju - galu galā 30 Ls, ko tie maksā - tad jau to stūri var nomainīt).

Vēl - vai "Parketacentrs" nepiedāvāja laminātu no ~3,99 un bezmaksas ieklāšanu?

Link to comment
Share on other sites

dzincha

Grīdlīstes iesaku tās kurām var izņemt tādu kā līsti ārā, pašas viņas no plastmasas. Izņemam to līsti ārā, pieskrūvējam pie sienas, uzliekam līsti un viss ir okay, nav jājebijās ar tiem turekļiem.

Pats sev ar liku, gan viesistabai, gan otrajam stāvam. No sienām jāatstāj ~ 1cm kur izplesties ja nu kas ( ir dzirdēts, ka ieliek toč toč to laminātu un šis ieplēš mūrī plaisu. Jāsāk no viena stūra un tik jāmauc, es saliku visu rindu ar galiem kopā, tad nākošo tāpat un to nākošo kabina klāt visā garumā, bet šeit tad vajag vēl kādu kas palīdz. Ir manīti kadri, kas liek uzreiz klikšķī pa vienai loksnei..

Darbarīki:

figūrzāģis

lamināta ieklāšanas komplekts(tur būs arī tie distanceri un leņķis ar ko noštaukāt pa galiem - lai saiet kopā salaidumi).

metramērs

90 leņķis

skalpels

zīmulis

 

Un apakšā zaļo vai korķi. Putas neesot labas....

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Liec zaļo presēto papīru - lēts, tur siltumu (ja esi 1. stāvā), kluss un skaņu izolējošs, nedeformējas zem klavierēm un skapjiem, vienkārši piegriežams.

Link to comment
Share on other sites

Mūrī plaisas nav manītas, bet ieklājot bez spraugas pa perimetru rudeņos un pavasaros pirms un pēc apkures sezonas pastāv risks, ka ap telpas viduci lamināts metīs kūkumu. Šis materiāls ir ļoti jūtīgs uz mitrumu un reaģē izplešoties. Tādas lietas ir redzētas. Tas gan vairāk attiecas uz gariem laidumiem. Jāsaka, ka arī tas ir labojams, bet tālredzīgāk tomēr par spraugu ir parūpēties.

Visprātīgāk pēc iegādes iepakojumus novietot telpā kurā laminātam paredzēts turpmākais "dzīves" laiks, atvērt un ļaut adaptēties attiecīgajā gaisa mitruma procentā vismaz pāris dienas. Likšanu sāk no telpas kreisā stūra. Parastais likšanas virziens ir garenvirzienā no loga sienas, bet ja iespējamais dēļu klājums jau tā veidots, tad perpendikulāri to virzienam.

Cipari orientācijai un rēķinātors...

Labots - Nitram
Link to comment
Share on other sites

Vai ta cena nebija atkarīga arī no lamināta biezuma? Tā kā, kopš 2007.gada augusta ieklāšanas, šļūkājam pa to vilnas zeķēs, nodilums nav novērojams... Savulaik par 42 m2 samaksājām ~500 Ls.

Link to comment
Share on other sites

maritis

Faktiski,jau to laminātu var likt virsū tam vecajam paklājam,nafig naudu tērēt.Ja ir kāds nelīdzenums var pamest apakšā kādu kartona gabalu vai avīzes.Salikšanas instrukcijas parasti ir iebāztas iepakojumā.Par mūslaiku lamināta ieklāšanu maksāt citiem nav prāta darbs. Bez jebkādas pieredzes sev 150 kv.m. ieklāju pa dažiem vakariem pēc darba- zīmulis un leņķis bija savs,zāģīti aizņēmos...Pirms gadiem 10 gan bija čakars-laminātu līmēja un vēl vajadzēja savilkt ar siksnām,bet tagad klik un viss...

Labots - maritis
  • Patīk 1
  • Slikti! 3
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Faktiski,jau to laminātu var likt virsū tam vecajam paklājam

 

Sliktākais variants ever! :fool: Nekad! Nekad tā nedrīkst darīt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Tāpēc, ka laminātu vajag klāt uz stingras, gludas virsmas. Varbūt tīri teorētiski varētu klāt uz tepiķa ar 2mm gariem sariem/bārksīm, bet paziņot "laminātu klāt uz tepiķa" nedrīkst. Ja nu uzklāj uz kārtīgi pūkaina un mīksta tepiķa?

 

Un kas %$%^& ^&%%&*^# šitie ir par padomjlaiku murgiem, kad logus pārkrāsoja 17x uz vecās krāsa. Moš uz linoleja uzflīzēsim???

Link to comment
Share on other sites

Ir izlaists viens būtisks solis: Īrējam hatu kur viss štokos, vai vienojamies, ka vismaz materiāla cenu īpašnieks atlaiž no īres maksas. Galu galā tu uzlabo viņa īpašumu, kaut ar Depo lēto laminātu.

 

Kaut 200Ls investēt lietās ko nevar aiznest/realizēt pēc līguma beigām ne savā īpašumā ir tikai zaudējumi. Par to jau vismaz mēnesi var noīrēt hatu kur viss ok, vai tikai aizskari savi jāpiekar.

 

Imo īrēt nemēbelētu arī ir līki, hvz vai tev nevajadzēs kosmētisko remontu taisīt, la itavas mēbeles iekļautos nākamā dzīvokļa interjerā.

Labots - Hrjum
Link to comment
Share on other sites

maritis

Nav runa par tepiķi līdz potītēm,bet gan plānu '' lupatu ''. Es neteiktu,ka visi veikalos piedāvātie zemlamināta materiāli ir stingri un gludi,pārsvarā viņi ir mīksti,jo to galvenā funkcija ir skaņas slāpēšana,nav nekāds noslēpums,ka lamināts ir '' skaļš ''.

Link to comment
Share on other sites

Larijssene

Pirms 15 gadiem kad nemaz tāds lamināts nevienam nebija zināms (vai maz bija vispār) klājām parketu, vot tas tik bija darbs, a tagad tos laminātus jau bezmazvai visa ģimene izklaidējoties vienā brīvdienā var ieklāt. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...
2011.05.20. , 17:27, maritis teica:

Faktiski,jau to laminātu var likt virsū tam vecajam paklājam

 

2011.05.20. , 17:58, Žaks Noriss teica:

Moš uz linoleja uzflīzēsim???

 

Piedodiet nekrofīliju, nejauši atradu šo un gribēju pastāstīt, ka esmu redzējis šādu kultūrslāni:

 

kovrolīns

eiroremonta linolejs

rīģipsis

padomju linolejs

skaidu plate

latojums

šķība vecā koka grīda

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Man ar laikam japakustina mironis.

 

Izbesija vienā no istabām stulbais paklājs un aiz garlaicības 7dienā visu 'izplēsu' ārā un noņēmu grīdas līstes. 

Tagad jādomā ko likt vietā, apmēram 25m2.

 

- Ierastais variants - lamināts. Nu tur nekas īpašs, cenas ar nekas drakonisks, tāds kas izskatās OK, 14 - 18 pa kvadrātmetru. Kopā sanāk 350 - 450, ganjau pārdzīvošu.

- Parketveidīgie. Tas laikam overkills, plus piezāģēt un ielikt laikam daudz lielāks čakars. Cenas ar 30 - 40 pa m2. Ja vien nepabraukā pa Bristoli un nesalasa pa pāris m2 no ktra veikala pa pārpalikumiem, tad kautkas tāds 21 gbp/m2.  kopā 525, ar ganjau pārdzīvotu. Nu kā šis - https://www.diy.com/departments/goodhome-sumbing-grey-natural-wood-effect-wood-engineered-real-wood-top-layer-flooring-1-4m-pack-of-1/3663602537182_BQ.prd. Izskatās OK.

- Tad ir kautkādi vinila izstrādājumi. Tjip lamināta formā, bet pa lielam plastmasa. Cenas sākot ar 30 pa m2.

 

Tad galvenais jautājums, kas tie pa vinila izstrādājumiem? Ir vērts apsvērt kā variantu un vai ir kas būtiski labāk pa laminātu? Un ja ir kautkādā ziņā labāks, tad vai nav jēdzīgāk pa to cenu 2x nomainīt laminātu?

Kā arī vai nav pārāk plastmasīgs? Veikalā grūti saprast? Varbūt kādam ir ilglietošanā?

 

Tjip kas tāds.

https://parketasala.lv/product-category/vinila-grida/ar-click-savienojumu/

 

Pagaidām liekas ka jāpērk vecais labais lamināts, lielāka izvēle, vieglāk ielikt un maksā lētāk 😂

 

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Ir vinils gandrīz pa visu 1. stāvu un 2.stāva vannasistabā, virs siltajām grīdām. Fantastisks materiāls. Esmu ļoti apmierināts. Pēc sajūtām tuvāks linolejam kā laminātam. Ieklāšana vienkārša, ar klick principu. Ieklāju pats. Iesaku parēķināt sleju izkārtojumu konkrētajā telpā, vislielākā kļūda ir sākt no stūra ar veselu loksni. Visbiežāk pirmo rindu jāsāk ar platumā sašaurinātu rindu ar aprēķinu, ka pēdējā būs tikpat plata

Labots - Daiļais
Link to comment
Share on other sites

Pareizāk nevis sākt ar kaut kādu mistisku '"platumā sašaurinātu rindu ar aprēķinu, ka pēdējā būs tikpat plata", BET izmērīt precizi attālumu un un izrēkināt cik veselu lokšnu platums ir no sienas līdz sienai, neaizmirstot par spraugu aptuveni 8-10mm no sienas. Un tad būs skaidrs vai ir vajadziba abās puses graizīt loksni garumā uz pusēm. Varbūt ieguvums ir nekāds.

Ja jagreiz kādi 5 cm, tad pie abām sienām griezt 2,5 būtu pastulbi.

Labots - mafijs
  • Patīk 2
  • Ļoti patīk 1
  • Atbalstu 1
Link to comment
Share on other sites

Anonīms Alkoholiķis

Vēl kā super variants ir ieklāt epoksīda sveķus ~5mm biezumā. Bez raizēm, varēsi istabai grīdu uzkopt ar karčeri.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

17.09.2023. , 18:58, Daiļais teica:

vislielākā kļūda ir sākt no stūra ar veselu loksni. Visbiežāk pirmo rindu jāsāk ar platumā sašaurinātu rindu ar aprēķinu, ka pēdējā būs tikpat plata

Es domāju sākt no stūra kas atzīmēts ar 1.

Tad turpināt caur durvīm (durvis tur reāli nav) uz kāpņutelpu, tā lai tai kāpņutelpā/koridorā būtu viens segums, bez siekšņa/kautkādas līstes.

Pārējās blakus istabās paliek paklājs pagaidām. Šī man darba istaba, kur biežāk staigāju/uzturos pa dienu.

 

Apmēram tāda skice.

 

 

 

 

 

Labots - AndrisBB
Link to comment
Share on other sites

Kas pa istabu?

Ja dzīvojamā vai guļam, paņem korķīti ar tādu pašu "click". 🙂

 

P.S. Pamanīju ka darba... vinils būs labs.

Labots - Pukinens
Link to comment
Share on other sites

Savādāk jau nevar būt ka labs, jo kā lai izskaidro 2x cenu 😂

Jāaizbrauc būs laikam uz kādu lielāku veikalu apskatīt, kur lielāka izvēle. Galvenais lai nav pārāk ciets un krēsla riteņi negrab.

Link to comment
Share on other sites

SPC clickvinils ar apakshklaaju, ja griida liidzena buus super. Ieliksi pats.

Es sev gan njeemu liimeejamo LVT, visaa maajaa, lai buutu bez sliekshnjiem un spraugas gar sienu, kas peec tam jaasleepj ar 1cm griidas liisteem. Griidas gan naacaas sliipeet, lai buutu ideaali liidzenas.

Saliidzinot ar laminaatu vinils labaak slaapee skanju, nechiikst, nebaidaas no uudens un peec sajuutaam ir siltaaks. Ja ir siltaas griidas, tad veel labaaka siltumvadiiba.

Modernajam "kovroliinam" arii nav nekaada vaina - loftaa ieliku paklaajfliizes, super patiikams materiaals. Liidziigs kaa "paklaaji" ofisos.

Link to comment
Share on other sites

pirms 6 stundām , jozhix teica:

super patiikams materiaals

 

pirms 6 stundām , jozhix teica:

Liidziigs kaa "paklaaji" ofisos.

Šis apgalvojums man nelīmē kopā. :D

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

pirms 7 stundām , jozhix teica:

Griidas gan naacaas sliipeet, lai buutu ideaali liidzenas.

Kā šo izdarīji? Nebija pēc tam viss vienos putekļos?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...