Jump to content

Jautājums par mācībām pēc vidusskolas


Pioneer
 Share

Recommended Posts

Sveicināti,

 

Vēlējos apjautāties par iespējamību tikt budžeta vietā. Ja, piemēram, manas sekmes un CE rezultāti ir šādi:

matemātikā 7(CE~6), angļu v.8(CE~7), latviešu v. un lit. 7(CE~7)

 

Kādas ir tās augstākās izglītības mācību iestādes un to fakultātes, kurās var pretendēt uz budžeta vietu ar šādām sekmēm? Vai ir iespējams iestāties budžeta vietā RTU Datorzinātnes un IT fakultātē ar šādām atzīmēm? Paldies.

Labots - Pioneer
Link to comment
Share on other sites

Dundurs

Nu kā lai mēs zinām vai tiksi budžetā vai nē? Vienkārši ej un stājies, tad jau redzēsi.

Link to comment
Share on other sites

Pioneer

Vienkārši vēlējos uzzināt par izredzi tikt budžetā. Kāda ir cilvēku pieredze utt.

Link to comment
Share on other sites

Iekomentēt var pašreizējie 1. un 2. kursa studenti. Viņi no pieredzes zinās, kur bija vairāk vietu un kur lielāka konkurence.

Katrā ziņā dabaszinātnes ir pareizais virziens, kurā startēt, lai sev atrastu vietu dzīvē.

 

P.S. Ja līdz eksāmenam vēl ir kāda nedēļa, uzlabo matemātikas rezultātu par kādu balli, divām.

Link to comment
Share on other sites

kellerman

Atkarībā kur, varēja arī ar daudz sliktākiem līmeņiem. Atzīmes gadā pilnīgi vienalga, ja attiecīgajā priekšmetā ir likts CE. Principā pilnīgi vienalga tās gada atzīmes, tikai sliktas, protams, labāk nesapelnīt. Šogad budžeta vietu skaits strauji sarūk, nu jau būs pagrūti tikt budžetā, ar taviem līmeņiem, taču ne nereāli. Kā jau teicu, atkarībā kur stājies.

LU DF pagājušogad būtu ticis, šogad šaubos, par RTU nezinu, itkā pagājušogad bija mazāk budžeta vietu nekā LU. Taču no LU krīt ārā vairāk, nespēj pavilkt, pēc 2 semestriem reāli paliek ~1/3 no sākotnējās grupas, tomēr māca labi!

Labots - kellerman
Link to comment
Share on other sites

Dundurs

Pats esmu 2.kursa students. Tiesa gan ne budžetā, bet tur pats vien biju vainīgs. Vidusskolā biju pārāk vieglprātīgs pret mācībām. Matemātikā un Fizikā bija D līmeņi. Nesakatoties uz to, šobrīd problēmas ar mācībām nav. Protams, nācās nedaudz pasvīst ar augstāko matemātiku un fiziku. Tikai tagad, 2kursā nācu pie saprāta, ka IR jāmācas, nevis jāatsēž lekcijas un jānodarbojas ar plaģiātismu.

Link to comment
Share on other sites

Sveix!. To, vai ar konkrētajiem līmeņiem šogad RTU tixi budžetā, ir grūti prognozēt, jo:

1. katru gadu mainās budžeta vietu skaits. Manā specialitātē pāris gadu laikā no 80 līdz ~35 (šī gada prognozētais).

2. katru gadu mainās CE sarežģītība un līdz ar to arī CE rezultātu vidējais līmenis.

 

Lai arī kādi tev tiek piedāvāti izvēles CE, ņem vērā, ka vislielākais svara koeficents stājoties jebkurā RTU fakultātē ir Matemātikas un Fizikas CE līmeņiem. Matemātikas CE ir obligāts, bet Fiziku var aizstāt arī ar svešvalodas CE, kam ir mazāks svara koeficents (un tici man - tas ļoti iespaidos tavu pozīciju rangu saraxtā). Mans padoms: kapā Matemātiku un Fiziku, kamēr galva kūp līdz pat pēdējai pirmsexāmena dienai. Lieki piebilst, ka ar vājām matemātikas zināšanām RTU (tas protams neattiecas uz ekonomistiem) nav ko darīt... pirmā kursa laikā atbirst >40% no visiem studentiem no kuriem savukārt 95% atbirst tieši vāju matemātikas priekšzināšanu & slinkuma apvienojuma dēļ.

 

Sīkāk vari uzzināt te ;) :

 

http://www.rtu.lv/content/view/99/673/lang,lv/

Labots - snefelss
Link to comment
Share on other sites

itanium

Pavelc visu eksāmenos uz ~7 un gan jau ka tiksi IT vai Datoriķos.

Studiju laikā neko dikti jēdzīgu gan neiemācīsies. Nāksies vien visu pašam ārpusskolas darīt.

Link to comment
Share on other sites

UberFly

Neej uz dabaszinātnēm, ej kaut par botāniķi, ar dārzeņiem komunicēsi ne čaiņikiem. Bet vislabāk par biologu, tad varēsi ģen. modificēt burkānus, kā-nekā globāls bads nāk virsu, izdarīsi kko lietderīgu rijīgās cilvēces labā!

Link to comment
Share on other sites

lusis987

Pirms 2 gadiem ar atzīmēm - Matemātika (gadā 7), fizika (6). Fizikai lielāks koeficients viņu aprēķinos. Angļu(6), latviešu(6). Centralizētajos - matemātikā un fizikā B, latviešu un angļu C

tiku budžetā uz datorsistēmām, bet tajā gadā, ja pareizi atceros, bija 100+ vietas budžetā.

 

Kāpēc vispār dabaszinātnes tiek pieminētas, ja autoram interesē IT?

Labots - lusis987
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

RTU izskatās ārkārtīgi maz budžeta vietu. Pats gan pētīju maģistru. LU vēl nav izlikusi budžeta vietu skaitu, bet tur jau pagājušo gadu bija pilnīga zapte.

Link to comment
Share on other sites

nigerskijs gangsterskijs

Pamēģini Ventspils Augstskolu, tur IT fakultātei ir elektronikas katedra, kas ir ārkārtīgi labi aprīkota un arī ar tavām sekmēm var tikt budžeta, jo mācības nav baigi vieglas tāpēc arī konkurs nav kā piemēram uz "ekonomistiem", Pats pabeidzu VeA IT fakultāti un man beidzot vidusskolu bija līdzīgas sekmes, augstākajā matemātikā un fizikā sākumā bija grūti, bet nu pasniedzēji ir augtākās klases, galā tikt varēja.

Te manis veidotais augstskolas klips, kur uz mazu brīdi var redzēt gan kopmītnes, gan bibliotēku gan pašu skolu, gan arī manis pieminēto elektronikas katedru, šajā gadījumā lāzeru laboratoriju, tur māca taisīt, piemēram, hologramas.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

es arī ieteiktu VeA, jo IT un elektronikas studiju programmaas tikai manliekas 5i cilveki nav budzetaaa, paareejie tiek... cik ir tie paareejie, nezinu, jo pats maacos vadiibziniibas kur budzzetaa gan buus daudz gruutaak tikt...

Labakas kojas par 29ls menesii bus gruuti atrast, kaa arii apriikojums cik dzirdets no tur studejoshajiem ir ljoti moderns utt... kaa arii elektronikjiem pirms 2 gadiem atveera jaunu korpusu ar laboratorijaam utt... tagad veel celj kko klat skolai, bet ja godiigi nezinu ko :D

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...