Jump to content

Nikon D3100


mickey21
 Share

Recommended Posts

Velos iegadaties savu pirmo iesacejiem domato spogulkameru. Velejos uzzinat, vai nikon D3100 ir labs sim nolukam, vai ari ir kadi citi labaki varianti?

Labots - mickey21
Link to comment
Share on other sites

Īstenībā aparāts ir ļoti labs. Ir savi trūkumi, ir savi plusi. Ieliec blakus kādu citu sev interesējošu kameru un salīdzini abas šeit - http://snapsort.com/compare . Vēl jāpiemin, kā plus šim spogulim ir guide mode,kas palīdzēs izprast kameras parametrus.

Link to comment
Share on other sites

mickey21
(labots)

CITĀTS

 

Ja godigi,guide mode ir viens no iemesliem kapec es esmu noskatijis so aparatu.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Guide mode - tas ir tipa tiem domāts, kam slinkums instrukciju izlasīt + kādu iesācēja grāmatu par fotografēšanu?

Patiesībā jau nekā sarežģīta ekspozīcijas regulēšanā nav, pa lielam ir 3 mainīgie - diafragmas atvērums (cauruma izmērs, pa kuru aparātā "ienāk" gaisma - jo mazāks cipars jo lielāks atvērums), slēdža ātrums (regulē laiku cik ilgi gaisma apspīd matricu) un ISO vērtība jeb matricas jutība. Parasti matricas jutību cenšas turēt pēc iespējas mazāku (parasti 100-200), izņemot specifiskus gadījumus un tad ja maz gaismas. Paliek divi mainīgie - diafragma un slēdža laiks.

Tad nu svarīgi ir saprast, ka, lai dabūtu korektu ekspozīciju, uz matricas jānodrošina optimāls gaismas daudzums, ko var panākt vai nu uz īsu brīdi iespīdinot daudz gaismas vai arī spīdinot pa mazu caurumiņu bet ilgāku laiku.

Mūslaiku kameras ekspozīciju māk sarēķināt automātiski n-tajos variantos, piemēram iestādot ISO un diafragmas vērtības, atrast pareizo slēdža laiku, vai arī visādās citās kombinācijās.

Tas tāpat kā pankūkas cepot - var izcept īsā laikā uz lielas uguns vai ilgākā laikā uz mazas, bet abos gadījumos pankūka saņem vienādu siltuma daudzumu (© Māris - mans fotokursu pasniedzējs).

Tad nu lūk - ja šīs pamata lietas ir saprastas, tad tālākais nav sarežģīti - atrast īstās pogas ar ko to visu saregulēt.

Protams, ir vēl daudz lietas, kas jāiemācās, piemēram, ka pie atvērtas diafragmas (piem. F2.8) DOF (asuma dziļums) ir mazāks nekā pie pievērtas (piem. F16), ka pie dažādiem fokusa attālumiem var panākt dažādus perspektīvas efektus - platleņkis izstiepj pesrpektīvu, teleobjektīvs saspiež utt.

Bet nu pamatlietas es uzrakstīju pirmajā rinkopā. Ja tās nesapratīsi, tad nekāds guide mode nepalīdzēs ;)

Rezumējot: Diez vai ir pratīgi šo guide mode pieņemt kā svarīgāko kritēriju kameras izvēlei.

Link to comment
Share on other sites

mickey21
(labots)

CITĀTS

 

Protams, ka tas nav svarigakais kriterijs, bet man ka iesacejam tas ir parocigi un erti,ka lidzi nav jastaipa rokas gramata.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

iesaku šo aprātu ņemt ar 18-105mm objektīvu nevis kitu,

jo ar kitu objektīvu jau ātri būs vien par īsu :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...