Jump to content

auto mazgāšana daudzdzīvokļu mājas pagalmā (Baložos)


binary
 Share

Recommended Posts

Nu beidzat mīlēt santīmus un brauciet uz mojku nu nevajag mazgāt pagalmā.

Link to comment
Share on other sites

androidz, paldies, Tavu viedokli jau sapratām - patīk Tev mētāties ar piecīšiem par to, ka virsbūve tiek pavirši noskalota (nu vai arī neatgriezeniski apskādēta - "mēs jau tikai darām savu darbu; neesam vainīgi, ka atbrauci ar smilšu kārtu").

Labots - binary
Link to comment
Share on other sites

Ja man kaads naaktu un meegjinaatu piestaadiit sodu par mashiinas mazgaashanu, pasuutiitu triis maajas taalaak. Tad jau tukshu riepu tuuliit arii nevarees mainit. Par elljas mainju gan piekriitu. To daru vienmeer servisaa.

Atkaartoshos, bet nekad tak visi 100 iedziivotaaji nevilksies aaraa mazgaat savas mashiinas. Taadi aizliegumi ir vairaak kaa stulbi. Piedevaam ar savu iipashumu daru ko gribu. Nez, kas slikts tiek izdariits, mazgaajot mashiinu? Vairaak kjiimija aiztek pa kanalizaaciju nevis regulaari noberzhot savu dranduljetu.

Link to comment
Share on other sites

Cik drosmīgi! Gribētu redzēt kā tu pasūti policistu trīs mājas tālāk.

Link to comment
Share on other sites

Solušens: sava māja. Un mazgā kad tīk un cik tīk. Tik kāds Kärcher-veidīgs aparāts jāiepērk.

Par mazgāšanu pie upēm un ezeriem un citiem atklātiem ūdeņiem gan būtu jāsit. Smagi.

 

Vispār jau parādās pašapkalpošanās auto mazgātuves, tās varētu būt risinājums.

 

Grisha edz pie daudzdzīvoklenēm parasti ir daudz auto... un ir pagrūti mazgāt savējo neapšļakstot apkārtējos...

Link to comment
Share on other sites

Nēnu protams, ir tāds naivs sapnis - tikt pie savas mājas. Bet nedomāju, ka tuvāko 10 gadu laikā tas varētu būt realizējams sapnis. Pēc 10 gadiem - fig zin, līdz tam laikam vēl jāizdzīvo. Tā ka tas nu noteikti nav risinājums.

 

Par apkārtējo auto apšļakstīšanu - nu manā gadījumā tā nav problēma... Nedzīvoju tak Rīgas centrā, kur mašīnu ir vairāk nekā cilvēku.

Link to comment
Share on other sites

Es ar to domāju daudzdzīvoklenes pagalmā blakus esošos autiņus. Diez vai uz mazgāšanas laiku tos var aizbīdīt prom... izbraukt auto pagalma vidū - garantēti, ka tad kad tiksi līdz putām, kādam būs jābrauc garām un nāksies autiņu pārbīdīt.

 

Tā kā skaties laikam uz to pašapkalpošanās mazgātuvju pusi. Jo tur ir savs Kärcher-veidīgais.

Iespējams tādi ir pieietami kādā kooperatīvajā garāžā?

Tici man, ar šļūteni un spainīti, auto var tikai apskalot. Bez augstspiediena lielos dubļus no auto prom nevar dabūt.

Pie tam diez vai pie daudzdzīvoklenes to šļūteni var tā noorganizēt.

Kādreiz labi mazgāja AutoRings bet tas bija seeeeen...

Link to comment
Share on other sites

JuutpaudisMaigcilveeks

Pāķos sanāca saķeršanās ar nesen no amata aizgājušu pagasta veceni, gāja garām, kur es netālu no upītes skaloju mašīnu (ķīmijas nekad neesmu lietojis un, ja godīgi, nesaprotu kāpēc regulāri to darīt.. ) sāka draudēt ar policiju, sodiem'n'shit. Skaidroju, ka tikai skaloju un lietus laikā notiek tas pats. Šī psihanula, izsauca tagadējo pagastveci ar policistu, tie neko, tikai palūdza pārvietot mašīnu ceļam otrā pusē (lai būtu pilni 10m no dabiskās tauvas joslas), tad varot mazgāt arī ar ķīmiju. Tas varbūt attiecas tikai manas pašvaldības administratīvajā teritojā, nezinu. Bet skalot drīkstēju kur gribu, ja ar ķīmiju - nu tā lai ir ne dabiskajā tauvas joslā un putas netiek laistas ūdenī.

 

P.S. sūklis + spainis = ir gan tīra mašīna. Protams, ja nevar D no kompja atraut, tad nevar būt ne runas par 5 specīgākiem ūdens uzmetieniem. Pat arkas un diskus var ļoti labi izdauzīt 'metot ūdeni no spaiņa' beeeeeeeet ko nu par to... :D

Labots - JuutpaudisMaigcilveeks
Link to comment
Share on other sites

Es savas tačkas salonu atļaujos tīrīt pagalmā - iemesls vienkāršs - neesmu vēl sastapis nevienu automazgātuvi, kas kārtīgi iztīra salonu - lai arī cik nopietna tā mazgāšana tiem kantoriem neskaitītos, tāpat vienmēr tāda ātra pārskriešana pāri parasti sanāk, aļa haltūra. Tad jau labāk pats to daru...

Virsbūvi gan parasti vedu uz AutoRingu - to pie mājas neatļaujos darīt - pārāk liela šmuce.

 

Man jau arī nav nekādu dižo apgrūtinājumu kaimiņiem - dzīvoju 1. stāvā un mašīna tieši zem loga. Vienīgā 'neērtība', ka putekļusūcēja vads pa zemi velkas, bet nav jau problēmu pārkāpt/pārbraukt.

 

Neviens ments nav piesējies un kaimiņi arī nesūdzas.

Link to comment
Share on other sites

Priekš kam vispār Latvijas klimatiskajos apstākļos mazgāt auto. Ik pa laikam uznāk paliels nokrisnis un apmazgā. Manējais nav mazgāts no ārpuses jau vairāk kā 2 gadus :D

 

un neviens ments nav piesējies ;)

Link to comment
Share on other sites

Kaimiņpuikas "aizsargslānī" vēl nav sākuši rakstīt "nomazgā mani"? Jebšu slānis tik biezs, ka visi uzraksti pazūd zem viņa? (ir gadījies 1x nobraukt pa grants ceļu un pēc tam tādus uzrakstus dabūt)

Link to comment
Share on other sites

Sāli un sūdus jau nu gan vajag nomazgāt, ja grib, lai virsbūve netiek paātrināti saēsta.

Mašīnas, kuras sistemātiski netiek mazgātas ir pakļautas lielākam korozijas riskam.

Link to comment
Share on other sites

Tā jau saka, ka esot korozija. Man tā grabaža 14 gadus veca un korodē tikai pēc kraša mainītais spārns. Apakšā korozijas praktiski nav. Un uz pelēkas krāsas slāni neko lāgā neredz. Tas jau drīzāk pat aizsargā no korozijas.

Link to comment
Share on other sites

Nez ... laikam tomēr ir lietas , kuras ir pašas par sevi saprotamas , bet kuras nevajadzētu darīt publiski . Piemēram - urbināt degunu , kasīt dibenu , atgāzēties , da galu beigās ar savu draudzeni parkā salipt kopā kā suņam ar kuci meklēšanās laikā ... Pats par sevi process normāls , bet savā privātajā teritorijā . Tas pats ar auto mazgāšanu - man piemēram nav visai patīkami , kād kaimiņš pusizģērbies ( lai neapslapinātos ), zem maniem logiem dibenzelliasī savu prieku un acu raugu . Nav patīkami , kad svaiga gaisa vietā , caur logu man ienāk ne visai relaksējošas putekļusūcēju skaņas. It kā jau nebļaustos, un it kā jau katrs gribam tīru savu mašīnu . Taču .... te nu laikam jautājums ir par kultūru , vai kā lai to saudzīgāk pasaka . Kas notiks , kad visi savus stringus ,pantalonus , pļūtenes un bumbierenes sāks žāvēt pagalmā esošajos bērzos ? (tak svaigā gaisā žustot veļa smaršīgāka un svaigāka ). Savā pagalmā tas viss ir OK , bet biezi apdzīvotas daudzdzīvokļu mājas pagalmā .... PIEDODIET BET NAV PATĪKAMI . Un kas man daļas par kaut kādām tur uz superduper krāsojuma knapi saredzamajām švīkām ? Ne es savam auto tādas pamanu , ne citiem piederošajos auto tos pētu . Tas ož pēc narcisisma , kas sublimēts iekš auto un labas devas pofigisma par apkārtējiem .

Link to comment
Share on other sites

Man savējo pašam nākas skalot un mazgāt itin bieži. Universāls, kā nobrauc pa zemesceļu tā visa pakaļa tāda ... :alcoholic:

Link to comment
Share on other sites

Peleeci, nu a kāpēc pusizģērbies? Es nez, man nav grūti uzģērbt "darba drēbes". Bet puspliki purni tāpat apkārt staigās - arī bez auto atslēgām kabatā (vai nu atslēgu nebūs, vai kabatu). Un par to svaigo gaisu - nu zinies, suņu riešana, motorolleru skaņas, kaimiņu sarunas un bumsi-bumsi utt tāpat būs dzirdami, kad logu atvērsi. Nemaz nerunājot par cigarešu dūmiem, kurus pat 5. stāvā var ļoti labi saost, kad gar māju kāds "skurstenis" nostaigā (tas tā, iz pieredzes no senākiem laikiem, kad 5. stāvā dzīvoju).

 

Saki, ko gribi, bet no apkārtējo cilvēku smakām un skaņām ikdienā neizbēgsi, ja vien nav vēlmes (un iespēju) dzīvot vientuļā meža būdā.

Link to comment
Share on other sites

Binary - tiesa ... un jo nekulturālāka sabiedrība apkārt , jo vairāk visādu Tevis uzskaitīto ,,labumu,, būs riņķī . Protams - tas ir sava veida rissinājums - da viņš da tā , a es tikai ...nu mazliet un pavisam nesalīdzināmi ...BEET VIŅŠ !!!!!! tikai kopējā cūcība ta vairojas ...

Link to comment
Share on other sites

man piemēram nav visai patīkami , kād kaimiņš pusizģērbies ( lai neapslapinātos ), zem maniem logiem dibenzelliasī savu prieku un acu raugu.

Ļoti labi skan :D

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

binary, aizliegts ir aizliegts un nav ko te ņerkstēt un meklēt attaisnojumus! Protama lieta, ka neviens nav tīrs likuma priekšā, bet kāpēc speciāli pārkāpt? Turklāt pašam nepatīk, ka kaimiņš kāpņutelpā smēķē, kaut kādi sīkiem no 55. dzīvokļa 24/7 kruķī pokerfeisu max skaļi, vecene baro kaķus, vēl citi baro baložus (kuri noķēza spēkratus) utt. Ja esi izvēlējies dzīvot daudzstāvenē, tad esi tik laipns un ievēro rakstītos un nerakstītos noteikumus. Turklāt vai pa pagalmu brauc ar 20km/h? Tā vispār ir dzīvojamā zona.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Pilnīgs buļļkaks un piramīdmārketings vai kā nu to fublu sauc... Šādu ar lupatām notīrīsi? Diez vai...

 

l2gl4d018ldw5408x8p.jpg

Link to comment
Share on other sites

Lietusgāžu laikā - bez problēmām :D

 

Atbildot uz jautājumu par braukšanas ātrumu pagalmā - tur pat uz 20km/h ir riskanti braukt ;) Turklāt dzīvojamā zona mūsu miestā stiepjas tālu aiz pagalma "robežām". Braucu lēnām, prātīgi - nav iemesla ķert stresu par bērniem un dzīvniekiem, kas izskrien uz ceļa (jau minēju, ka mums tur vairums ir gados jauni cilvēki - tātad neapdomīgu bērnu nav maz).

 

Nu un tas "ja esi izvēlējies dzīvot daudzstāvenē" arī ir visai neapdomāts pieņēmums. Domāju, ka vairums no mums dzīvo pēc iespējām, nevis pēc vēlmēm.

 

p.s. pagalms nav dzīvojamā zona, pagalms ir blakusteritorijas veids.

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

nū nevajag jau aiziet galējībās :agree: protams ja nodzīts kartīgi pa dubļiem protams kad ar lupatu cauri vien netiksi, dubļi jadabū nost un tad ar lupatu noslauki, bet tādas ikdienišķus urbāna putekļus pilnigi pietiek, ar unversālo lupatu nomazgā(mušas no stikla un lukturiem nak nost bez jebkadiem šampūniem) un un ar pulējamo pa virsu. un autiņš spīd un laistās. pašam un nenožēloju ne grama ka nopirku. un arī no citiem lietotājien neesu dzirdējis neviena slikta vārda. :meeting:

Link to comment
Share on other sites

Šeit galvenais ir piesārņojuma jautājums. Pilsētās ir liela cilvēku koncentrācija, kur vidi īsā laikā var pilnībā piedrazot. Vienīgais risinājums: cietajiem atkritumiem urnas, bet šķidrajiem attīrīšanas iekārtas.

 

tas piecītis ir nodeva par vides tīrību.

 

Protams, pie ezera stāvošu mašīnu lietus tieši tāpat nomazgās, bet pēc tam bērniņi šajā pašā ezerā peldēsies eļļas pleķos.

 

P.S. Laukos, kur dabai atražošanās iespējas lielākas, arī diez vai auto mazgāsi pie smilšu kastes vai vietā, kur gotiņai zālīte pļaujama.

Labots - VIL
Link to comment
Share on other sites

Nezinu kas tie tādi par maigajiem putekļiem bet tipiski putekļi=smiltis.

Un rīvēt smiltis ar lupatu pa auto... nu :pardon: smuks abrazīvs sanāk.

Link to comment
Share on other sites

tās augstākminētās lupatinjas ir lietojamas tikai pēc tam, kad auto ir noskalots no visām smiltīm. Tipa kā uzpulēšanai un ūdens nosēdumu notīrīšanai.

 

Vasaras laikā, pie T/C Mols arī darbojas auto mazgātuve, kurā reklamējas, ka auto nomazgās tikai ar vienu spaini ūdens.

Reāli sanāk vairāk.

Viens spainis ūdens aiziet tikai riteņu disku, sliekšnu un arku iekšējo malu nomazgāšanai.

Otrs vai vairāki(atkarīgs cik netīrs auto), aiziet pārējā auto mazgāšanai.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu kas tie tādi par maigajiem putekļiem bet tipiski putekļi=smiltis.

Un rīvēt smiltis ar lupatu pa auto... nu :pardon: smuks abrazīvs sanāk.

jā, tieši tāpēc jau auto pirms rīvēsanas ar lupatu smiltis nomazgā :)

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...