Jump to content

[Raksts] Amazon Kindle 3 un Kindle 4


Žaks Noriss
 Share

Recommended Posts

  • Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • gix

    23

  • androidz

    19

  • Žaks Noriss

    55

  • romis

    15

Kā jau kolēģis teica-cietie vāki ir absolūta nepieciešamība.

ar visiem vākiem, pa somu mētājamies kindlam ir piemetušās personības dalīšanās(plaisas starp klavieri un ekrānu sānu malām)

bet nu vispārībā rīks unikāli foršs.

baterija jālādē reizi pus mēnesī-mēnesī, cik daudz lieto wifi un klausies mūziku. bet aparāts nav tam domāts.

Link to comment
Share on other sites

Wow paldies par rakstinju, arii es esmu noskatiijis un ir doma iegaadaaties, jau kaadu laiku. Bet nu viss lielaakais paldies par diviem linkiem, beidzot buus ko palasiit arii latvieshu valodaa un tagad arii es noteikti zinu ka iegaadaasos Kindle, jo lielaakaa probleema ka egraamatas nav daud zpieejamas latvieshu valoda, bet tomeer kljuudiijos... +1 no manis. :)

Labots - Nettwerk
Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Uh, paldies par rakstu un gaidu turpinājumu! Pats vēl gaidu, cenu kritumu šai tehnoloģijai. Domājams, ka būs, kā ar LCD teļukiem, kad sākumā bija 700+, tagad 200+ :) cerams, ka ar šiem lasīkļiem (jaunvārds?!) būs līdzīgi noņemot vienu ciparu nost :D

Interesē par kontenu Latviešu valodā (grāmatas) vai izdod arī kaut ko no daiļliteratūras kaut kur un par kādām cenām ( ja ir info ).

Pa līci māku airēt krustu šķērsu un ar eng nēesmu uz Jūs, bet patīk tomēr lasīt arī dzimtajā valodā. Ja kādam ir plašāka info, tad lūdzu padalās.

Link to comment
Share on other sites

O, forši, labi būtu dzirdēt viedokli par šo gadžetu. Vispār jau pietiekami ir lasīts, aptaustījis arī esmu (bestbuy veikālā paspaidīju visus kindlus, Sony verķi un kaut kādus noname lasīkļus), plusu ir stipri vairāk nekā mīnusu. Varbūt tomēr nolemšu pasūtīt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Ar latvisko saturu ir tā, ka senākas grāmatas (uz kurām neattiecas autortiesības un arī ar pirātisku pieskaņu) ir smuki rodamas iekš jau minētā gramataselektroniski.wordpress.com. Par maksu var izvēlēties šo to no e-gramatnica.lv, bet es vēl neesmu to noprovējis. Vispār man ir viena aizsargātā grāmata iegādāta, bet to lasījis esmu tikai uz PC ar Adobe Digital Editions.

 

Protams, pieejami arī naudas šķērdētāju resursi http://www.ailab.lv/Teksti/

 

Pagaidām neko diži neesmu par e-grāmatu ieguvi meklējis, jo iesākumam ir doma nodigitalizēt privāto bibliotēku. Nu OK - daļu, jo Rīgā un laukos esošais ir mērāms kubikmetros un cik lasīts, tad vienu grāmatu ieskanēt ir ~30...45min, vēl jāpārspiež bilde uz tekstu, tad saturs un virsraksti utt. Skeneris man ir, softi ir dabūjami. Viss atkarīgs no paša slinkuma. Droši vien saskanēšu kaut ko sevi interesējošu un varēšu padalīties.

 

Lielisks citvalodu resurss ir ebookee.org, bet tur pārsvarā meklēju žurnālus.

 

Beigu galā - būsim godīgi paši pret sevi - nu nevar (vismaz es nevaru) paralēli lasīt vairāk kā 2 grāmatas vai 3...4 žurnālus.

Link to comment
Share on other sites

Labs raksts. Gribētos tikai piezīmēt, ka Eiropā Kindle var pirkt arī amazon.co.uk vai .de/.fr

līdz ar to šipings tā nesitīs...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Varbūt esmu stulbs, bet .co.uk man negribēja šipot uz LV, bet .de mani pāradresēja uz .com internacionālo Kindle lapu un .com man ierubīja šipingu un PVN pēc pilnas programmas. Bet pieļauju, ka kaut kur kļūdījos vai nebiju visu līdz galam izlasījis.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

kq2jn8m5y5g3tk0a1w1f.png

 

Forumisimus, tas ir tikai ASV tirgum domātais par -25$.

Link to comment
Share on other sites

Baterija droši pusgadsimtu iet?

 

Es lietoju ipad kā ebook rīderi. Ir ulzikta kindle app, bet laikam īsti pdf tur samest nevar (man lielākoties viss ir pdf)0

Link to comment
Share on other sites

Führer kaapeec lai nevareetu lasiit ar pashu Apple iBook programminju PDF failus? Ieksh iTunes samet savus PDF nosinhronizee un atverot iBook.app nospied augshaa Books pogu un atziime PDF, tad tev buus viss PDF saturs ko sinhronizeeji... Muah

Link to comment
Share on other sites

Nettwerk

 

To jau arī es daru, bet ne jau šeit par ibook stāsts, bet par kindle un man tik no tā ir kindles app.

 

Tādējādi mēģinu mazliet salidzināt.

 

 

Vispār jau pietrūkst bilžu, vismaz kur Žakulis priecīgs tur kindli rokās :D

Labots - Führer
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss
bd0bdcmzko19parr7jb.jpg
Link to comment
Share on other sites

Forši, mani ieinteresēja, kā izskatās mp3 pleijeris (vēlams kādu bildi), kā ar kvalitāti, utt. Pašam nesanāca ietestēt.

Link to comment
Share on other sites

paņem calibre ( http://calibre-ebook.com/ ), konvertē gandrīz jebko kindle piemērotā formātā, lietojamo grāmatu skaits palielinās milzīgi.

 

Teksti - sākot ar lib.ru, project guttenberg, etc.....

 

Pēc pusgada lietošanas varu teikt ka pagaidām optimālākais variants grāmatu/tekstu iedabūšanai kindlē.

 

Ar pdfiem problēma ir tā, ka nav reflows, attiecīgi maz kas būs lietojams.

Labots - zaruba
Link to comment
Share on other sites

Grossmeister

IMHO - mūsu krajā un tālāk uz austrumiem Kindle popularitāte varētu pieaugt , ja viņš saprastu fb2 formātu by default bez konvertēšanas nepieciešamības .

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

1. papildinājums pēc 24h lietošanas

Tika veikts apdeits no 3.0.2 uz 3.1. Jāatzīst, ka pēc 2 izdzertiem aliem tukšā dūšā šis apdeits mani mocīja kādas 10 min kamēr vispār sapratu ko no manis vēlas. Caur Wifi nesagaidīju, novilku manuāli, iemetu Kindlē un tad gan viss aizgāja. Apdeits pats aizņēma ap 10 min. Neskaitīju, nodarbojos ar trešā ala provēšanu.

 

Lai arī apdeita čeindžlogā bija iekšā info par to, ka skaitīsies lapaspuses, tomēr kaut kas nav īsti tā un lapas neskaitās. Pēc apdeita pazuda mulsinošais kaut kā uzskaitījums (1-17 rāda pirmajā lapā, 17-24 rāda otrajā utt.), palika tikai izlasītie procenti. Īpaši netraucē, varētu būt ka problēma ir manis paša konvertētajā saturā no FB2 un RTF.

 

Ak, jā, atklāju kādēļ nerāda mājas izvēlnē grāmatas nosaukumu un autoru - saturs bija konvertēts onlaina konverterī no RTF uz MOBI un no nekā jau nekas nerodas. Kindlei nebija info ko nolasīt no attiecīgajām autora un darba nosaukuma sadaļām. Ar roku caur Calibre salaboju trūkstošo info un viss smuki strādā un rādās. Turpmāk zināšu.

 

Tracina tikai viena nepilnība - settingos pulksteni var saregulēt, bet pulkstenis pats nekur nerādās, ne lasot, ne aplūkojot galveno izvēlni. Tas tā dīvaini un nepierasti. Otrā nepilnība ir interneta pārlūks, bet tas jau tāpat nolamāts par eksperimentu. Principā pārskatīt ziņu portālus var, neienāca prātā ieiet kaut kādā inbox.lv vai draugos. Vienvārdsakot - pārlūks ir lēns un idiotiski zoomojams. Ja ir konkrēts links tieši uz tekstu, tad gan viss ir smuki, var pat izmantot tādu kā Chrome pieejamo Readability Redux paplašinājumu, kas novāc visas bildes un formatējumu, pārtaisa lapas paskatu uz viegli lasāmu tekstu. Tas ir labi un pārdomāti, man patika.

 

Daži noderīgi resursi un šortkati

m.gutenberg.org grāmatu ieknābāšanai.

 

mobile.twitter.com nez vai vajag komentēt. Diemžēl Kindle web pārlūks neatbalsta vairākus atvērtus tabus, līdz ar to Twittera linkus vaļā nevērs, jo tie grib vērties jaunā logā vai tabā.

 

Alt + Shift + G ir skrīnšotu ņemšanai. "G" laikam būs domāts GIF, jo šādā formātā tiek saglabāts. Tiek glabāti Documents folderī.

 

Alt + Shift + M ir mainsvīperis.

 

Mainsvīperī nospiežot G iegūst kaut ko tic-tac-toe veidīgu.

 

Vēl no Amazon.com var ielādēt 2 bezmaksas spēles.

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B003P38AAG/associatizer-20/

http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/B003P37FW0/associatizer-20/

Link to comment
Share on other sites

Par šito verķi esmu sajūsmā. Pareizāk sakot - par diviem šitādiem verķiem. Viens sievai, otrs man. Abi esam fantastikas mīļotāji. Esot Rīgā, OBLIGĀTI tika nopirktas vismaz divas grāmatas. Tagad - http://rutracker.org/forum/index.php. Dažas minūtes, un simtiem (!!!) grāmatu ir tavā rīcībā.

 

Salīdzinot šos abus lasāmvielas iegūšanas veidus naudiskā izteiksmē - vidējā grāmatas cena tirgus patrepē ~ Ls 5, Kindlis x2 ~ Ls 200. Tātad - 200/5=40. Tas būtu grāmatu skaits, kurš būtu jāizlasa, lai verķis sevi atpelnītu. Plāns sen jau ir pārpildīts. Un priekšā joprojām rēgojas, nebaidos šā vārda, tūkstošiem grāmatu.... Brrrrr...

 

Konvertēšanai no FB2 un Kindļa piebāšanai ar literatūru izmantoju Calibre. Foršs verķis, ērts pēc vella. Paslinks varbūt...

 

Par Amazon filosofiju - uzšķaudu. Verķis ir mans, daru ko gribu.

 

Lietošanā ērta un forša mašīnīte. It sevišķi gultā un uz poda. Par interneta lietošanas ērtībām - Delfi, piemēram, lasās burvīgi, laikam kāda mobila versija. Citi.. eee... nu, nav Kindlis tam paredzēts.

 

Akumulators - mans verķis grib ēst ~ reizi trijās nedēļās, sievas - nedēļā reizi. Lasa, kā dulla....

 

P.S. E-ink iekārtas patērē elektrību bildes nomaiņai.

P.P.S. Jā, un neaizmirstiet izslēgt Wi-Fi, kad to nevajag. Verķis prasīs ēst ik pēc pāris dienām.

Labots - WildGun
Link to comment
Share on other sites

Skurstenis

Alternatīva - Pocketbook 360.

Plusi - atbalsta daudz visādu formātu, fb2 tai skaitā, arī zipoto. Izmērs 5 collas, ērti var jakas kabatā pārnēsāt. Cietais vāks, kuru noņemot to var iestiprināt aparātam apakšā, tā ka nav .

Kas slikts - diezgan lēns. Tiesa, ja lasa pa 1 grāmatai, tad to nejūt, lapas pāršķirās ātri. Bremzes jūt navigējot pa folderiem.

Nav WiFi, abet to man nevajag, grāmatas salādējās vai nu pa taisno SD kartē, vai arī pieslēdzot pie PC, viņš tad uzvedās kā disks.

 

Akumulators - pie 2 - 3 stundu lasīšanas pa darbadienām, velk apmēram mēnesi.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Šo arī apskatīju savos meklējumos, bet tā cena nav diez ko iepriecinoša (ja nemaldos, tad janvārī ap 125Ls maksāja) un par 130Ls jau varēja dabūt Sony vienkāršāko e-grāmatu lasītāju. Diemžēl Sony piedāvā atpazīt diezgan tizlus formātus. Dzīvē nesanāca PB 360 apskatīt, bet kaut kā neesmu noapaļotu formu fans, tā ka visticamāk šo nebūtu izvēlējies un arī 1" displeja izmēriem ir diezgan daudz.

 

Vakar sab.transportā divi LV dzīvojoši ārzemnieki ieinteresējās par Kindle. Zinoši, maitas. Visvairāk interesējās vai esmu lietojis Kindle 2 un varu salīdzināt un vai interneta pārlūks ir lietojams. Nedaudz ar šiem papļāpāju arī par grāmatu ieguves vietām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

2. papildinājums

Kindle 3 ir dīvaina un vismaz man nepierasta "iedarbība" - parasti, saņemot jaunu gadžetu, es izspēlējos ar visām iespējamām iestatījumu kombinācijām, pamainu izskatu, testēju iespējas, pēc iespējas papildinu ar softiskām fīčām utt. Ar Kindle ir citādi, no sākuma baigi gribās lietot as-it-is. Varbūt tādēļ, ka nav plašas iespējas variēt ar iestatījumiem. Godīgi sakot, neesmu pat mainījis fontu izmērus, neesmu mēģinājis Twitter f-ciju, neesmu atvēris vaļā spēles. Tik vienu reizi paprovēju web pārlūku un uzliku svaigāko apdeitu. Piedošanu, neesmu arī skrīnšotus taisījis, kaut gan solīju. Kopš Kindle iegūšanas neesmu datoram pieskāries (tikai tik daudz, lai bezvadu rūterī atļautu pieeju Kindle). Brīvdienās varbūt būs kāds mirklītis, tad pamocīšu ierīci.

 

Domājot par priekšdienām, Kindle tomēr ir viens liels mīnuss - nevar ņemt līdzi uz pļažu. It kā jau ir kaut kādi smilšu droši koverīši... Otra lieta, kur nu gan jāmet akmens Amazon dārziņā - nu nav tā, ka pilnībā iztiek bez atspīduma ekrānā. Saule gan neatspīd, bet koncentrētāks gaismas avots (tuvu novietota lampa, piemēram, aiz muguras, apmēram 1m no Kindle lasāmvirsmas) gan dod atspīdumu.

 

Ir arī konstatētie plusi! Kindle kontrasts (atšķirība starp melniem burtiem un baltu papīru) ir labāks nekā daudzām grāmatām. Kā jau zināms, grāmatas bieži ir uz vairākkārt izmantota, līdz ar to dzeltenīgāka, papīra. Arī iespiešana dažreiz pieklibo un burti ir drīzāk pelēki ar neskaidrām kontūrām. Te Kindle ir viennozīmīgi divas galvas pārāks.

 

Challenge

 

Brīvdienās mēģināšu digitalizēt Šveika I daļu. Droši vien bez bildēm, kaut gan tās ir svarīgs šī garadarba izziņas avots. Mans aprīkojums - Canon CanoScan 9000F skaneris, Canon IXUS muļķaparāts (ja lapas nevarēs kvalitatīvi piespiest pie skanera), OCR softs, Openofiss, pavecs divkodolu lapsis ar 4GB RAM.

 

LABOJUMS - Šveiku kāds jau digitalizējis. Izdomāšu ko citu!

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

To :wub: Zīlītes numuru jau kaut kur varēja digitāli iegūt. Turklāt bildes un PDF nav Kindle jājamzirdziņš.

 

3. papildinājums pēc pirmās grāmatas piebeigšanas

 

Ir piebeigta pirmā grāmata caur Kindle 3. Trīs simti lapaspušu (taustāmajā grāmatā pēc Wiki datiem) lasījās tiešām viegli. Pēc grāmatas pabeigšanas Kindle piedāvā iečiepstēt par savu sasniegumu, neizmantoju šo iespēju un diez vai izmantošu. Pa šo laiku nācās arī somā vienu reizi panēsāt ~400lpp biezu grāmatu cietajos vākos un varu apgalvot, ka Kindle ir daudz vieglāk nest nekā vidēja lapu skaita A5 izmēra grāmatu. Diemžēl Kindle ir trauslāks (nav uz savas ādas pārbaudīts) un to bez papildu vākiem nebūtu ieteicams nest uz jūras malu. Vienkāršākais ūdens un smilšu izturīgais apvalks maksā ap 27$, bet nav pārliecības, ka tāds plastmasas gabals pats neskrāpē Kindle ekrānu.

 

Baterija pa 3 pilnām lietošanas dienām ir nokritusi par vienu vienību, bet tas visticamāk ir dēļ webpārlūka testiem, diezgan ilgā apdeita un grāmatu ielādēšanas caur bezvadu internetu. Kopumā pievienotas 35 grāmatas, caur bezvadu internetu lejupielādēti ap 60MB, jo testam no Project Gutenberg paķēru ap 10MB grāmatu ar attēliem. Diemžēl nav nekādas iespējas noskaidrot cik reižu pāršķirtas virtuālās lapas un cik šī pamatfunkcija apēdusi akumulatora resursu. Kā jau minēju - "pašceptās" grāmatas rāda tikai procentuālo veikumu, bet ne kopējo un izlasīto lapu skaitu. Turklāt ir aizdomas, ka katrs gājiens mainsvīperā ir kā lapas pāršķiršana.

 

Izmēģināju pusdienlaikā preinstalētās spēles - mīnu meklētājs ir neinteresants, jo pieejama tikai elementārākā spēle kuru neuzvarēt būtu kauns. Arī tic-tac-toe neizceļas ar intelektu un ir samērā viegli pieveicama. Interfeiss ir pārāk prasts. Vienvārdsakot - spēles ir bezjēdzīgas un labāk tādas nebūtu iekļāvuši, jo bojā kopējo iespaidu par ierīci.

 

Ja esmu pareizi sapratis, tad Kindle nespēj pats attēlot savus uzņemtos ekrānšāviņus. Vismaz ne tādā stāvoklī kā no kastes nācis. Šo papētīšu brīvdienās. Jāatzīst, ka arī rakstīt ar Kindle nav ne vienkārši, ne ātri. Twiterī kaut ko var iebuldurēt, bet ne vairāk. Līdz ar to nav īsti skaidra klaviatūras nepieciešamība, ja nu tikai lai ievadītu bezvadu tīkla paroli. Klaviatūra ir neinformējoša par spiediena reģistrāciju un izvietojums ir tik neērts, ka šķietami pietiktu tikai ar virtuālu klaviatūru un virziena un apstiprināšanas taustiņiem. Līdz ar to ierīce varētu būt mazāka vai ekrāna laukums lielāks, ja to atļauj citas komponentes, piemēram, akumulatora izmērs.

Link to comment
Share on other sites

Žak, par klavieri tak viss skaidrs - meklēšana. Tā diemžēl nedarbojas neangļu valodās, tātad, piemēram, man no tās nav nekādas jēgas.

 

Kindlis prot arī nolasīt saprotamā balsī tekstu, vienīgais atkal, diemžēl, tikai angliski...

Link to comment
Share on other sites

Ķecerīga doma - kopš steriem tiek ražotas androīdu tabletes un telefoni, kur arī ir Kindle klients pieejams, vajadzība pēc speciāla aparāta kļūst mazāka...

 

par Amazon filozofiju runājot - Eiropai teiksim Chapterhouse Dune nav pieejama ;(

Uz kurām grāmatām ta beidzot strādā Lend opcija - VVZ ;(

Ne uz vienu manējo jau nu ne.

Labots - MārcisB
Link to comment
Share on other sites

versatile

Mārci, e-lasītājam ir tikai viens, bet gana būtisks pluss - e-ink. Citādāk jau tik pat labi arī no monitora var lasīt vai 12" tablet PC.

Link to comment
Share on other sites

vot gribēju jau teikt... visa šitā lasītāja jēga ir pašā attēlojumā,kas nav LCD displejs,bet gan pavisam cita tehnoloģija un krietni mazāk spiež uz acīm.

Ja nebūtu tās atšķirības,tad neviens šitādus devaisus vispār netaisītu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Arī nepiekritīšu - tabletes ar aizmugures apgaismojumu neder ilgstošai lasīšanai dēļ apgaismojuma un baterijas darbības laika (kaut gan pēdējais jau sasniedz apt 10h). Sīkāk savas domas izteikšu pirmdien, tad arī nobeigšu šo visu apskatu. Fotogrāfijas jau saveidotas, tās arī pirmdien pievienošu.

 

Visas bildes:

 

88lll9upxpwt19m7g6.jpg

 

fb7nrdcawrc111gcy2on.jpg

 

p4r19gcke5s8b0nk72xc.jpg

 

fj66iwuloda3low047.jpg

 

cx5n26w4e0xhjmaupai5.jpg

 

skylqf0j5em9yt54m8oy.jpg

 

lzyb256tya8na1if2t8p.jpg

 

j4mrcbnfykl0zatku9hd.jpg

 

pwkvgo6bb8k7ukhnq9fv.jpg

 

xjyzqxdtx6100jmpd8x.jpg

 

gglzablq3m6foibobudt.jpg

 

lvcd4rwgqaoh2qc0s6mh.jpg

 

vm1ykrbt23k8v2rss3t9.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
jarajara

izteikšu pateicību Žakam par aprakstu. tas bija pēdejais speriens , lai pēc, vismaz, pāris gadu gribēšanas , saņemtos un nopirktu ebooku. izvēle gan nekrita uz kindli. personīgi un subjektīvi, man Barne & Noble patīk labāk , kā Amazone - tāpēc Nook. :)

 

p.s. par tām grāmatām, kas redzamas foto, un kuru autors ir Verns+ločmelis. nevar jau visu gribēt ,bet ... . no avota tika paņemta, bērnības atmiņas, A.Dimā Grāfiene Monsoro. lasot, jutu - nav tas. sameklejām krievu izdevumu, cita lieta, katra rindkopa 2 reizes garāka. tā kā mazliet jāpaseko līdz tulkojumam, un izdevumam. savulaik jau daudzām grāmatām izdeva saīsinātās versijas.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kā Nookam sastāv ar krievu burtu attēlošanu? Viens no iemesliem kādēļ nesaspringu uz DX bija nespēja attēlot krievu burtus.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

neko. viss baigi ok. es jau ar domāju , ka būs problemas, bet izskatās, ka ar 1.5 versiju nekādu problēmu. vismaz epub formātā. neesu gan vēl taisījis uzlabojumus, lai varētu lasīt fb2, bet, pagaidām, neizjūtu vajadzību. krieviski resursu arī epub vairāk kā saprašanas. galvenais ir viss, ko es vēlos. tika arī iemēģināta zvaignes egramatnīca. meitene ar tetovējumu. sistēma strādā labi un efektīgi. vairāk tik ko pirkt.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Netīšām uzdūros Angļu - Latviešu vārdnīcai priekš Kindle!

 

http://code.google.com/p/latviankindledictionary/

 

Pamēģināju iekš Solženicina Gulaga Arhipelāga angļu versijas un jāatzīst, ka visu ko es nezināju, Kindle zināja manā vietā. Ļoti ērti, ātri un patīkami.

Link to comment
Share on other sites

Manās rokās nonāca Kindle 3 Wi-Fi + 3G. škrobe, ka baltijas valstīs tas 3G nedarbojas.

un vēl škrobe, ka jamajam bača ir nokauta.... kur tādu var ātri dabūt?

Link to comment
Share on other sites

kukuruku

Manās rokās nonāca Kindle 3 Wi-Fi + 3G. škrobe, ka baltijas valstīs tas 3G nedarbojas.

No kurienes informācija, ka 3G nedarbojas??? Pārbaudīts??? :shout:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...