Taburete Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Apskatot fondue, gan siera, gan šokolādes, receptes, pamanīju ka visās kā vienā, pašā sākumā jāsagatavo ēdamais atsevišķi un pēc tam jāliek gatavais fondue grāpī, jāsilda un jāēd. Apskatot paša trauka sildelementu pamanīju ka viņš ir regulējams, var uzlikt palielu liesmu un to arī samazināt, tapēc tagad rodas jautājums, vai var sagatavot fondue masu jau pašā sākumā tajā katliņā un sildīt ar to lampiņu? Vai arī garša nebūs tā, prasīs ilgu laiku sagatavot vai kas cits? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 книгу нечетал но мнение имею pieņemu, ka tomēr trauks ar paknapo liesmu tomēr ir domāts "darba" temperatūras uzturēšanai, nevis ēdiena gatavošanai. Link to comment Share on other sites More sharing options...
osscar Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 cik es zinu - siera un šok fondjū atšķiras. sieram vajag augstāku temp. šokolāde kūst ap 40 grādi - tam pietiek ar svecīti, kādreiz tādus pasniedza kafūžos....tie elektriskie - siera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosmos Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 pieņemu, ka tomēr trauks ar paknapo liesmu tomēr ir domāts "darba" temperatūras uzturēšanai, nevis ēdiena gatavošanai. Tieši tā! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghost_az Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Pareizi Gestapo saka - tai lampiņai (vēl jo vairāk - svecītei) pārāk maz "jaudas", lai kausētu sieru. Daudz vienkāršāk sagatavot katliņā uz plīts, tad uzmet uz statīva ar lampiņu - un visi našķojas. No otras puses - esmu taisījis fondī (tā laikam pareizi izrunā ) - eļļā cepis sīkus vistas gabaliņus. Uz lampiņas. Ir ok, tikai var nomirt badā, kamēr tādi 1x1x1 cm gabaliņi izcepas. Deg-želeja toreiz arī aizgāja daudz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artanis Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Man mājās ir šokolādes kausējamais ar svecīti, šad tad ar draudzeni izvirstam. Bet, kā jau biedri saka, sieram ņifiga nederēs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Btv pie vienas muldēšanas, nesen lūrēju Paranormal Activity 2: Tokyo Night un tur vienā epizodē uzpeldēja kā japoškas vienkārši uz pusdienu galda tur tipa tādu kā elektrisko cepamvirsu un neatejot no galda kaut ko cep un uzreiz stumj māgā - nevarēju saprast ko, bet nu varētu būt diezgan feini tā uzraut kādu fileju vai garneli. Nav kāds dzīvē redzējis/izmantojis tādu štelli? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 (edited) Uz viena kruīz kuģa esmu ēdis, ķipa, gaļa ļoti plāni sagriezta, gan lielops, gan cūka, gan laikam zivs un vista arī bija. Tad uzdur uz metāla irbulīša-dakšiņas un iemērc turpat uz galda esošā karsta buljona traukā. Ķipa fondju. Tā plānā gaļa diezgan ātri izvārās. Gan jau tādu plāno gaļu var arī uz tās grilpannas ātri apcept apraut. Edited April 7, 2011 by ggg97 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarajara Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 varbūt - Shabu? bet aziātiem visiem kas tamlīdzīgs. ķainīzeriem atnes kaudzi pasūtīto sastāvdaļu, un šamējie paši tipa zupu vāra lielā bet zemā katlā. viņiem tas tāds aukstā laika ēdiens. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taburete Posted April 7, 2011 Author Share Posted April 7, 2011 (edited) Btv pie vienas muldēšanas, nesen lūrēju Paranormal Activity 2: Tokyo Night un tur vienā epizodē uzpeldēja kā japoškas vienkārši uz pusdienu galda tur tipa tādu kā elektrisko cepamvirsu un neatejot no galda kaut ko cep un uzreiz stumj māgā - nevarēju saprast ko, bet nu varētu būt diezgan feini tā uzraut kādu fileju vai garneli. Nav kāds dzīvē redzējis/izmantojis tādu štelli? Vecrīgā "Alpenrose", gatavošana pēc tevis stāstītā principa Šāda ir tā "svecīte", tad sakat ka šokolādes fondue ir iespējams uztaisīt, sadrupināt šokolādi, piedevas un uzsildīt bez krāsnīm un plītīm? Edited April 7, 2011 by Taburete Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiviss Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 varēt var, jo šokolāde kūst arī rokās (izņemot M&M`s ) tikai būs drusku lēnāk un šoko iespējams nebūs tik šķidra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 (edited) Ir mājās tāds AEG superfondjū pasākums ar eļļu vai buljonu, kur var gaļiņas un tamlīdzīgas lietas apcept. Vislabāk ir pirms tam visu novārīt, lai pietikti tikai uzsildīt un uzraut brūno miziņu. Kādreiz sen atpakaļ Lido Staburags (Čaka/Stabu) bija tādas virsmas kur pats var žarīt. Mājas variants saucas raklē (raclette) un tur ar panniņām ņemas. Baigais labinieks - visu sīki sagriež, kartupelus n' stuff novāra. Pēc tam pats krāmē ko un kā vēlas, 5 min pacep un ēd. Edited April 8, 2011 by Žaks Kustō 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dagnija091 Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Man mājās ir šokolādes fondi ar svecīti, tā ir, ka šokolāde vispirms jāizkausē un svecīte domāta vairāk tam, lai šokolāde nesacietē. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts