Jump to content

Sprieguma slāpēšanas diodes


Pikinsh
 Share

Recommended Posts

Pastirprinātājam izskatās kad ir nosvilusi diode 1. kā pārbaudīt vai viņa ir mirusi 2. kā zināt un kāda atšķirība ir starp sprieguma spāpēšanas un zenera diodi. Uz plates ir rakstīts diodei jābūt 15v (kā lai izpīpē pārējo) ķīniešu pastūzis.

 

 

AAA un lūdzu bez pārmetumiem esmu iesācējs.

Labots - Pikinsh
  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

DL,es gan nebūtu tik kategorisks izteicienos. Nu ir tādas speciālās diodes (nevis prasti stabiltroni). Izglītības līmeņa celšanai vari palasīt http://en.wikipedia.org/wiki/Transient_voltage_suppression_diode . Tik topika autoram droši vien prasts stabiltrons. Lai gan, kas viņu zin, varbūt arī tipa 1N6277A. Un ar testeri pārbāudīt būs pagrūti, ja spriegums 15 V. Nu tad vajag kādu barošanas avotu ar 20v, diodi izlodēt un.... , tik baidos ka autoram tas pasāciens var sanākt par sarežģītu. Noķer kādu kas rubīj elektroniku un palūdz saremontēt.

Labots - oxygen
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

pie noteikta sprieguma paareja tiek neatgriezeniski caursista. arii tev vajadzeetu pakluseet...

Njā tik nez kāpēc kad nokrīt spriegums atkal strādā bez pārlodēšanas? Nu nav šim simistora raksturlīkne. Nu nejauc transil ar trisil. Apskati kaut vai šo http://www.st.com/stonline/products/literature/an/5628.pdf . Neba par velti liek normālos barokļos lai novāktu visādus pārspriegumus. Tā ka nevajag pašam jaukt divas dažādas lietas. Vispār baigi laba manta lai nenodedzinātu/nesačakarētu tālākās iekārtas, tik lētajos ķiniešu aparātos žņaudzas un ekonomē uz tiem pāris centiem ko šie maksā.

Link to comment
Share on other sites

LAbs ir pastūzi necelšu augšā biku pa dārgu biegās sanāks nav tā vērts.

Drunk_lizard ar ko tad tu ieteiktu sāk?

Link to comment
Share on other sites

skolā tādas niansētas lietas nemāca, ja kas. man ir laimējies kādreiz pabeigt skolu, šo to arī mazliet uzlodēt, taču par tik daudz diožu veidiem, kā šai topikā, es pirmo reizi dzirdu. 8.klases grāmatā noteikti nav tik daudz info.:)

Labots - uldiss
Link to comment
Share on other sites

neizteikšos tik skarbi kā DL, bet diodei visa būtība ir iekļauta apzīmējumā (iespējams ka to arī DL bija domājis ar 8.klases fizikas kursu). Kāda tu ellē ratā sprieguma slāpēšana? Kur tad šī to lieko spriegumu liek? :D

Sprieguma "slāpēšana" jeb pareizāk sakot samazināšana ir nedaudz komplicētāks process kā mistiska 'noēšana' ar vienu pusvadītāju. Tad tik pat veiksmīgi to var izdarīt ieslēdzot ķēdē pamatīgu slodzi. Nu kaut vai cepeškrāsni :crazy_pilot:

 

Galvenais dzīvē ir iegaumēt enerģijas nezūdamības likumus tāpat kā vielas masas nezūdamību.

Labots - Amazons
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Par to sprieguma slāpēšanas diodi sakot es neesmu vainīgs, kad es transil diodi nodēvēju tā, jo Argus mājas lapā tā ir rakstīts un es pieņēmu kād tāds ir pareizs latviskojums oki mana vaina, bet te visi sāka bļaut tā un ņemties kad es ar savām zināšanām labāk pasēdēju stūrītī un savas domas atstāju pie sevis :D

 

Ā un ja man koledžā bija neliels ieskats elektrotehnikā (iespējams biku savādāk saucās, bet tas nav svarīgi) ar visiem laboratorijas darbiem. Takā tik traki arī nav.

Labots - Pikinsh
Link to comment
Share on other sites

Nu te jau tipisks lavijānu piegājiens: nolikt vienam otru nevis ko darīt lietas labā. Lai tomēr lieta ietu uz pareizo pusi, tad autoram daži jautājumi. Cik jaudīgs pastiprinātājs, cik liela tā diodē un vai kaut kas saglabājies no apzīmējumiem uz diodes. Man ''ņuhs'' liek domāt ka tā ir kāda prasta. Paskaties pa ķēdēm vai nav pie kondensatora (lielkalibra). Jā jā tad visticamākais ka tie 15v ir barošanas apzīmējums. Nedomāju ka ķinietis uz plates rakstītu stabiltrona spriegumu.

Link to comment
Share on other sites

Kas to zin cik jaudīgs tas pastūzis ķīnietis :D, apzīmējums uz diodes neviens nav tādēļ jau man tikai jautājumi radās, nav vairāk tas pastūzis pie manis. Iemetu čomama atpakaļ mašīnā un lai skan kamēr skan vel otrs kanāls kad tas vairs neskanēs tad skatīties. Beigās tur paskatījos un parēķināju biku pa daudz tur nodedzis bija.

Īsos vilcienos varētu man paskaidrot atšķirību starp transil diodi un zenera diodi.

Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka

Vot, izdomā te visādas modernas terminoloģijas - zenneri, šmenneri... Kādreiz teica - diode un stabilitrons, un katram bij skaidrs, ka tās i divas dažādas detaļas :)

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Baigais Janka, vēl agrāk bija pavisam vienkārši : lampas un pusvadītājs (a tālāk kas tas pusvadītājs zināja tik izredzētie). :) . Bet principā tās diodes ir oi cik daudz variantu, kuriem kāds specifisks pielietojums (raksturlīknes), tā cits nosaukums. Nu kas krāmējās ar elektroniku tas zinās, kas nē , tam nav ko piebāzt galvu ar visādiem terminiem. Starp citu tās ātrdarbīgās spriegumslāpētājdiodēs padomzemē tā arī neražoja. Laikam kautkādu iemeslu dēļ nevarēja nošpikot. Nu ja neražo, tad arī visādās grāmatās vispār nepieminēja...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Par to sprieguma slāpēšanas diodi sakot es neesmu vainīgs, kad es transil diodi nodēvēju tā, jo Argus mājas lapā tā ir rakstīts un es pieņēmu kād tāds ir pareizs latviskojums

 

Kā tad viņu latviski sauc?

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...