Jump to content

Mājas kinozāle


kurmis
 Share

Recommended Posts

Vēlos vienā istabā ierīkot mājas kinozāli un pirms veicu remontu gribu saplānot, kur kam jābūt. Istabas izmēri: 3.2x4m. Pie vienas īsās sienas būs dīvāns, pie otras plānots ekrāns.

Jautājumi:

1.Cik liels ekrāns drīkst būt tādā telpā?

2.Kur novietot videoprojektoru? (pretējā siena? pie griestiem?)

3.Kādi vadi jāaizvelk līdz videoprojektoram pirms remonta uzsākšanas?

 

Kas vēl jāņem vērā no instalēšanas viedokļa, lai pēc remonta nav jāpārskrūvē kronšteini un jāvelk papildus vadi?

Link to comment
Share on other sites

imho, ja notiek remonts, saliec gofras, pēc tam savilksi, bet tā jāliek HDMI, audio u.c. vadi atkarībā no tehnikas. Priekš tādas telpas IMHO projektors garām...par mazu telpa man šķiet + vēk 6 skandas jāizvieto....labāk kāds 42 collu TV, bet tas subjektīvi

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Ekrāns var būt tik liels, cik tu vēlies lielu,istaba nav no lielajām! Vai ir izvēlēts jau projektors? Pasties netā projektora manuālī kādu video vadu jāvelk uz resīveru un tādu arī velc, visdrīzāk jau HDMI nu tas uz priekšdienām arī derēs! Respektīvi tev uz projektoru vajag tikai vienu vadu(HDMI) un barošanu arī izvelc , lai nerēgojās! Skandām vadus izvelc, netu uz resi aizvelc.Kurp un kā novietot projektoru , jābūt rakstītam projektora manuālī,vislabāk pirms sāc remontēties nopērc jau projektoru un tad skaties. Ja lietosi aktīvo subi , tam paredzētu RCA vadu arī jau aizvelc.Visiem vadiem ,ko velc atstāj garuma rezervi ,lai pēctam nav jāspriego vadi :grin:

Link to comment
Share on other sites

Gofra ir laba lieta, bet, kas par trubu jāliek, lai pēc tam dabūtu cauri štekerus...

 

42 collas jau noteikti izklausās maz, bet TV negribu, jo attēls no projektora tomēr tuvāks kino efektam. Telpa tiešām nav liela, bet 1-2 cilvēkiem, lai atslēgtos no apkārtnes, manuprāt, pietiek. Runājot par budžetu, jāsaka, ka tiks pielietota programma "saprāts", tas ir, resīvers max 400Ls, skandu komplekts max 600Ls utt.

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tu saki?

Manuprāt - tev vispirms jāvienojas ar sevi, cik nopietni attieksies pret skaņas kvalitāti. Telpiskā skaņa, patiesībā arī stereo, nav iespējama pie sienas (pretējās). Attiecīgi ir izvēle: korektāka skaņa un dīvāns nav pie sienas vs dīvāns pie sienas. No šīs info jau savukārt veidojas ekrāna izmērs un skaļruņu izvietojums.

Link to comment
Share on other sites

jarajara

ekrāns var būt tik liels, cik atļauj projektors. jo tālāk no ekrāna , jo lielaks. ja pirktais ekrāns , tad jāskatās cik liels. būs projektors par tālu nelīdīs iekšā, par tuvu nevarēsi samazināt. dur uz projektora ražotāju lapu un skaties datus. parasti ir par attālumiem un izmēriem.

labāk jau projektoru pie sienas . un meklet atbistoša lieluma ekrānu. vai arī novelkamo un tad piedzīt attālumu.

muļķibas , ka telpa par mazu. projektors ir krutāks par tv jebkurā telpā. un bilde krutāka, kaut tāpēc , ka lielaka. man visi tv pec projektora par mazu.

neieteiktu likt pie griestiem . viena daļa projektoru paliek skaļaki. grūtāk apkalpot. manuprāt labākai augstums ir ap 2.m. lai normali var putekļus padzenāt. optiku noslaucīt. ar roku izslēgt, lai nav jābrien uz otru istabas galu pēc atstātās pults. es savējo mēdzu apsegt, lai neput par velti, dienā. man pilna māja putekļu . suņi, bērni.

izdoma kur liksi resīveri , velc uz turieni elektrību, netu, un no turienes gofru skaļruņiem. es kādreiz sev sienā iebūvēju nišu resīverim, dvd, diskmašīnai , kasetniekam. es jau nu visu liktu kaut kur tuvu projektoram. ta nu navig tos garos resnos vadus kur mocīt.

iesaku iepirkt kartīgu surge arest .

uzguglē uz diy home cinema , vai ko tamlīdzīgu. ir diezgan neko idejas av forumos. varbūt kas iepatīkas.

 

lai tev neborētu smadzenes par telpisko skaņu. iebrien dolby , thx lapās . tur viss par skaļruņu setup - skaisti , zīmejumos un video.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Ja jau kinozāle ,tad ekrānam jābūt ir lielam, nu lielākam pa 50 colu plazmu gan! NU jā, istaba nav liela ,bet ir taču ,,,dipole speakers,,,, kas būtu vispareizākais risinājums maza izmēra telpai un jaunie reši ,kam ir auto telpas ,skandu kalibrācija saprot ka dipoli ir pieslēgti. Un, ja arī dīvāns ir pie sienas, nebļaus skandas tieši ausīs,bet skaņa smuki ies pa apli! Tikai skandas ir padārgas! Piem šīs http://www.superfi.c...Product_ID/5848 , te skandu izvietojums http://www.eu.onkyo....007_English.pdf skat.20lpp.

Labots - spainiss2
Link to comment
Share on other sites

jarajara

lai domāti home cinema. full hd. pārējais gaumes jautājums. lcd, dlp. hren zin. man ir lcd. ir ok. ir redzēti arī citi. epson, benq gan dlp gan lcd. arī bijuši ok. lasi testus, paskaties makā.

ir gan pa simtiem 5 - 6 , gan krietni dārgākiem. skatos pāris gadus vecs modelis no sony( Sony Bravia VPL-HW10

)ap 1000. http://www.projectorcentral.com/

 

BENQ W5000 DLP-projektor Full-HD šito slavē. ir redzēts dzīvē. cena ar liekas ok.

Labots - jarajara
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Imho projektors ir pagātnes tehnoloģija.

Man stāv 50" plazma. ~2 metru attālumā no dīvāna. Man pietiek ar atliektiem galiem. Tā ir veca plazam. Nav Full HD. Bet - ir zaebis. Un arī dienā ir ZABIS.

Cik maksā projektors ar 1360x720p? Cik maksā Full HD projektors? Par tādu cenu var peņemt 60" plazmu. Šodien plazmas ir lētas. Rīt būs pavisam lētas. Aizparīt skatīsimies OLED.

4.3m x 3m? Tātad dzīvoklis. Tātad tāpatās skaļi mūziku girest nevar. Tad kāda jēga no ūber audio sistēmas? Par 400Ls tā patās nekāds resīveris nesanāk. Par 600Ls skaļruņi - tikai priekšējie.

Es ieteiktu iet uz lētu resīveri ~250Ls (es pat ņemtu kādu lietotu par 150Ls) + mazie skaļruņi pa perimetru + subwooferis.

Patiesībā - pie tik švaka budžeta pat tie gatavie risinājumi ar plastmasas tuimbiņām + subs + kaut kāda jocīga paskata kaste skanēs ok. Kā jau te minēja - telpa ir ļoti maza. Normāli dīvānam jābūt pa vidu, nevis pie sienas.

Par vadiem un kanāliem - velc cauri hdmi vadu bez štekere un "uzkod" konektoru, kad izvilkts (sexy kontakts ar hdmi izeju).

Par projektoru točna aizmirsti! Ir 2011 gads. Projektori bija aktuāli pirms 10 gadiem! Wake up - Neo! ;)

Beefs

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Dzīvoklis tas nav, lieka istaba mājā, kuru ir iespējams veltīt tieši šim mērķim. Par plastmastniekiem nav ne runas. Kāda problēma par 600Ls nopirkt Canton mazlietotu komplektu, tad kaut vai jaunu RRR komplektu, kurš 100x labāks par jebkuru plastmasas sū... . Kāda problēma nopirkt par 400Ls resīveri? 400Ls resīvers priekš 13kvm istabas jau ir izšķērdība. Nezinu kā var salīdzināt TV ar projektora attēlu, bet tas ir gaumes jautājums.

Labots - kurmis
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Nu vienkārši TV attēls ir dzidrāks un ar daudz labāku kontrastu arī dienās. Plazma, protams. + 63" 3D plazmas (ap 1500Ls) ir vienkārši kaifs skatīties (600Hz)!

Par mazajiem plastmasas komplektiem - bet normāli skan viņi. Nav tur super WOOOW bet ir normāli. Es pat teiktu, ka labāk, kā 2x dārgāks lēta resīvera un tumbeļu izpildījums.

Par 400Ls var dabūt tīri ok lietotu resīveri. Diemžēl - jauni resīveri šajā cenā skan dranķīgi. Tiem pietrūkst tāds kā dziļums. Es nemāku īsti pateikt. Galu galā - tie ir D klases pastiprinātāji (D klase sucks po-ļubomu). No otras puses - var atkal ņemt švaku/lētu/lietotu resīveri par 200Ls tikai kā processoru un piekabināt klāt ņipru A klases pastiprinātāju front kanāliem.

No trešās puses ir jaukums, ka tik mazu istabu var viegli piepildīt ar skaņu! :)

Bet es tev točna ieteiktu likt dīvānu ne pie sienas. Būs telpiskāks 5.1 (7.1) izpildījums.

 

RRR ir tādi monstrāli Giant skaļruņi. Pie tava budžeta kā reiz 2vi tādi sanāks + 3 - 5 mazas tumbiņas. Tad pat varētu likt resīverim novirzīt zemās frekvences uz front tumbām un iet uz resīvers + a klases pastiprinātājs komplektu.

 

Man ir Pioner LX-60. Ķipa dārgs, bet skan sūdīgāk par Denon AVR-1000 (95 gads?). Un tas mani nomāc. Un tādēļ arī saku, ka D klases reīsvers + A klases pastiprinātājs priekšām ir way to go! Jo resīveriem neskan kā nākas.

 

Beefs

Labots - 0xDEAD BEEF
Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Tas par rešiem gan taisnība,šodien viņus kaut kādus sūdus taisa,pilnus ar videokartēm un ventilatoriem un saka ,ka ir 7reiz 150w.....:D . Nospļāvos un paņēmu lietotu bet lielāko yamahu (dsp-ax1)no 90ajiem. Lielisks aparāts kincim un uz šodienu ap 300ls maksā.post-85994-0-40781400-1301734052_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Nu tas ir zvers! Vienigi tev ta videja kaste tada sudiga izskatas. Neiederas taja pasakuma vizuali! :)

Interesanti, pa cik sodien tadu ebaja varetu nopirkt! Baigi gribas! Vienigi pietruks hdmi ieejas.. :(

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Denon AVC-1SE, kas droši vien ir līdzvērtīgs, UK ebajā ap 300-350 mārciņas, piegāde varētu būt ap 40 mārciņas.

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Hdmi laižu pa taisno uz tv ,uz pastiprinātāju optiku un ir OK! Sodien no 300līdz 400 naudiņām ebaja var noķert. Vel man ir dsp-a1post-85994-0-29836600-1301738478_thumb.jpg , šodien analogus aparātus vairs neviens neražo un skan kudiš labāk par šitiem abiem kopāpost-85994-0-57618000-1301738613_thumb.jpg , tas onkyo ar visiem super puper hdmi ir pirdiens vannā.:D To cd ,kas neiederas lietoju,jo ps3 nespēj mūziku pienācīgi atskaņot. NU jā , ja gribas mājas kino,tad uz šodienu veikalos ir grūti kau tko labu atrast vienigi par ļoti lielām naudiņām! Bet prasības katram ir savadākas citam pietiek ar plastmasas komplektu citam koka.....

Link to comment
Share on other sites

Mjaa... ar resīveri būs nākošā problēma. Pirms gada biju nopircis Pioneer kaut kādi iksi un 919, domādams, ka pagaidu variantam lielajā istabā noderēs. Līdz tam pirkumam biju pilnīgs stagnāts un mājās atradās desmit gadus vecs RRR U-7111, kam bija piekabināta visa mūsdienīgā audio sistēma, kad skatījos DVD, tad vienkārši palaidu skaņu uz divām tumbām (stereo) un dārdēja viss, kas vien atradās istabā. Šoks bija tāds, ka pārslēdzoties no U-711,1 es nesapratu, kas ir nokāvis manas skandas. Basi nebija atrodami principā. Ventilatori slēdzās iekšā ārā un kaste karsa uz nebēdu, bet skaņa bija nožēlojama. Par laimi biju to pircis i-netā un likumīgi paredzēto 14 dienu laikā aizstiepu atpakaļ apmaiņā pret naudu. Nesaprotu, kas ko tādu ražo, un kas par to visu raksta sajūsmas pilnas atsauksmes.

 

Nu vienkārši TV attēls ir dzidrāks un ar daudz labāku kontrastu arī dienās.

Beefs

 

Ka jau teicu gaumes jautājums, jo man izteikti nepatīk tas nedabīgais TV dzidrums. LNT ziņām der, bet filmai ir jābūt tādai, kā to rāda kinoteātrī.

Link to comment
Share on other sites

Nezinu, vai kinoteāri vajadzētu ņemt par etalonu, vismaz ne par kvalitātes etalonu. Liela bilde un liela skaņa - tas arī ir viss.

Link to comment
Share on other sites

Neizmirstam par skanju, nepaarlasiiju visus postus, slinkums. Vismaz 5.1 jaadarbina, zemaak nav jeegas, ja jau projektoru izmanto. Seshas tumbas pa saaniem, viena centraa zem ekraana balsij, sabvuufers kaut kur, kur eertaak, jo tam atrashanaas vieta nav svariiga.

Lai dabuutu labu skanju, ir arii jaazin istabas gjeometrija, varbuut tuksha telpa ar TV un benkji, varbuut skapji, kreesli, gultas.....

Visumaa, ja gribi baudiit pasaakumu, vajag vismaz 8 skaljunjus.

Peec manaam domaam, ekraanam jaainjem 2/3 no prieksheejaas sienas, platuma zinjaa.

Link to comment
Share on other sites

Dzirde man nav muzikālā, bet arī lācis nav uzkāpis uz ausīm. Droši varu apgalvot, ka 7.1 un kur nu vēl 8.1 ir viens vienīgs mārketinga triks, ko normāls cilvēks nemaz nevar uztvert - kaut kas jauns taču ir jārada un jāintensificē pārdošana. Varu derēt, ka pēc pieciem gadiem būs 12.1 utt. Es plānoju 5.1 sistēmu ar normālām grīdas front skandām, aizmugurē, ko mazāku + centrs un subwoofer. Sistēmu plānoju, lai pašam prieks, nevis lai lielītos kaimiņiem, un ieteikums 13kvm istabā izvietot 6 skandas un divas no tām RRR GIANT :))) nav īsti saprotams. Ja runa būtu par 30 kvm telpu, tad, protams, ir pavisam cita pieeja un budžets.

 

Tātad saprotu, ka jāsāk ar projektoru nopietnāku izpēti.

Link to comment
Share on other sites

Skandu skaits vai neskaits nav triks. Skaits vairāk ir atkarīgs no telpas izmēra un klausītāju skaita, kuriem jānodrošina vienādas kvalitātes skaņas lauks. Izskaiti, cik skandas ir nodarbinātas kinoteātrī.

Mans viedoklis ir, ka 4x3 istabā diviem cilvēkiem arī stereo ir pietiekami, lai nodrošinātu telpiskumu. Klausieties mūziku neviens parāk nesūdzas par telpiskuma trūkumu, un arī solista balss nāk no centra. Neredzu, kāpēc lai ar kino būtu problēmas.Tiesa, tad ir jāņem vērā, ka skandām ir jābūt vismaz pusmetru no sienas, starp skandām ir jābūt vismaz 2 metri, kā arī pašiem ir jāsēž kāds gabaliņš nost no sienas.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

RRR Giant ideja bija tada ka ja tev ir jaudigs pastiprinatajs, tad vari iztikt bez subwoofera, bet virzit basus caur tumbam.

Man personigi noverojums ir tads, ka labak dragat bez centra tumbas. Centra tumbas parasti ir mazas un sicinjas, bet filmas loti daudz action notiek tieshi centra tumba un rezultats ir tads, ka neskan labi ar centra tumbu, bet bez skan daudz labak.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

jarajara

man gan ne ļoti aktuāli, bet doma nomainīt skaļruņus jau sen. tā es lēnītēm dzenu nost skopumu un meklēju jaunus. vieni no kandidātiem. http://www.teufelaudio.com/?ac_type=warenkorb&ac_name=update&vw_type=warengruppe&vw_name=summary&vw_id=85&delivery_country=85

nu ir man nedauz vairāk par 12, bet nedaudz .

šiem vēl ar telpas ekonomija. par subja tiesu. :)

paskaties te. lielas kan viņiem telpas, bet ir labas idejas, kā vadu noslēpt kur tumbiņas nolikt. tieši šinī postā patīk plauktiņi satelītiem. it kā jau noņem no telpas, bet maz.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=989861

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Man ir 60'' plazma un 4m(garumā) 16:9 ekrāns projektoram - skatīts tiek no 5,5-6m attāluma -projektors ir 720p matricas sietu un diogonāļu trepi neredzu , tāpēc neizjūtu vajadzību pēc 1080p . Tava telpa noteikti atļauj izvietot ekrānu visā sienas garumā - ja istaba 4m tad sanāk ka atradīsies ~3-3,5m no ekrāna , ja gribēsi ekrānu lielāku par 2m skaties uz 1080p projektora, ja ekrāns 2-2,5m(garumā - ne diogonāle) apmierina nebūs ne vainas arī 720p projektoram , atšķirību ja redzēsi tad redzēsi tikai ideālos gaismas apstākļos (pilnīga aptumšošana ar aptumšotiem griestiem un sienām)

Protams ka skatīt filmu uz kaut 2m ekrāna tādā telpā ir pavisam cita sajūta kā to pašu uz 50-60' TV - vispār neapspriežams jautājums - protams ja materiāls ko skatamies ir attiecīgas kvalitātes.

Proejektora izvēlē vispirms tiec galā ar to cik liels būs ekrāns un tad pēc kaukulātora paskaties kāda optiskā shēma projektoram ir piemērota - Tavā variantā vislabāk būtu ja projektors stāvētu pie aizmugurājās sienas, jo tas neatradīsies tieši pie griestiem , bet gan kādus cm 30 no tās (lai veidotos pareiza projekcija , bez digitālās trapeces regulēšanas kas kropļo pareizu projekciju un kas ir ļoti izteikti jūtams, savukārt projektori ar optiskās shēmas korekcijām maksā ļoti dārgi.) iespējams ka to vajadzēs vēl zemāk , jo pie Taviem istabas izmēriem ekrāna augšējai malai vajadzētu atrasties vismaz 40cm no griestiem (lai galva nav jāceļ uz augšu) attiecīgi projektora optiskā ass būs vēl zemāk. Ja tas būs pie griestiem , traucēs gan dizainam gan visam pārējam. Tā kā man liekās ka standarta platleņķi 720p (ja ekrāns 2-2,5m)Tev īpaši labi nederēs ja lielāks tad 1080p vairums derēs, bet nav prob. paskatīties projektora ekrāna kaukulātoru , tur viss būs skaidrs.

Labots - Mongoose
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Neizmirstam par skanju, nepaarlasiiju visus postus, slinkums. Vismaz 5.1 jaadarbina, zemaak nav jeegas, ja jau projektoru izmanto. Seshas tumbas pa saaniem, viena centraa zem ekraana balsij, sabvuufers kaut kur, kur eertaak, jo tam atrashanaas vieta nav svariiga.

Lai dabuutu labu skanju, ir arii jaazin istabas gjeometrija, varbuut tuksha telpa ar TV un benkji, varbuut skapji, kreesli, gultas.....

Visumaa, ja gribi baudiit pasaakumu, vajag vismaz 8 skaljunjus.

Peec manaam domaam, ekraanam jaainjem 2/3 no prieksheejaas sienas, platuma zinjaa.

 

Nav tāds 8 skaļruņu izvietojums kinozēlei, ir 5, 6, 7,9 vai 11 un subus var krāmēt cik grib!

 

Pēc manām domām vis kas ir virs pieci , ir mārketinga triks ,lai tik vairak skaļruņus pirktu un tēmas autora telpā 5 skandas ir ar atliektiem galiem . Skanēs un darbosies viss tik labi ,cik pats cilvēks tam visam nopietni pieies,budžets nav tik svarīgs ,ja jau viņš kaut kāds ir....

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Pēc manām domām vis kas ir virs pieci , ir mārketinga triks ,lai tik vairak skaļruņus pirktu un tēmas autora telpā 5 skandas ir ar atliektiem galiem . Skanēs un darbosies viss tik labi ,cik pats cilvēks tam visam nopietni pieies,budžets nav tik svarīgs ,ja jau viņš kaut kāds ir....

 

+ piekrītu

Link to comment
Share on other sites

Paldies par ieteikumiem. Tad sākšu ar to, ka izpētīšu projektoru parametrus un iespējas. Vai ir ieteikumi, ar ko sākt? Kuri projektori ir price/performance līderi?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Paldies par ieteikumiem. Tad sākšu ar to, ka izpētīšu projektoru parametrus un iespējas. Vai ir ieteikumi, ar ko sākt? Kuri projektori ir price/performance līderi?

Plānojot savu "kinozāli", sāku visu ar projektoru- vadījos pēc projectorcentral.com reitingiem, un paņēmu Optoma HD66. Sagaidīju kad atnāks, uzliku uz skapja un grāmatām (cik nu tādas mājās atradu, 21. gadsimtā), un noskatījos pirmo filmu.

Tad sapratu, kāda izmēra ekrānu es gribu (šim ir 1.1x zoom), un kādā augstumā stiprināt projektoru, lai nebūtu jātaisa projektorā trapece.

 

 

Par savu Optoma HD66 nevaru teikt nevienu sliktu vārdu.

Atceries, ka vajag vēl kaut ko, kas to bildi radīs- DVD/Bluray/HTPC- un padomā, kur un kā to novietot.

 

0xDEAD_BEEF, automašīnas arī ir sooo 1950- tagad kruta ir pārvietoties ar fixīšiem ;)

Skatoties filmu uz projektora tomēr ir pavisam cita noskaņa. Protams, ne vienmēr tas ir vajadzīgs/noderīgs/whatever. Man patīk, un viss :>

post-58968-0-95204500-1309789106_thumb.jpg

Labots - fest
Link to comment
Share on other sites

Fest, varēji tak vadu izvilkt pa ģipškartona kastes iekšieni :)

Link to comment
Share on other sites

osscar, īres dzīvoklis + slinkums jebīties :on_the_quiet2:

Kad vākšos ārā, varēšu izvākties ar visiem vadiem, aizšpaktelēšu kronšteina caurumus, un neviens pat nezinās, kas tur ir bijis :>

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...