Jump to content

Bi-amp vai tri-amp vai kanālu apvienošana a/v resīverī


ediots
 Share

Recommended Posts

Ir paņemts savā laikā labs Denon AVC-A1SE a/v pastiprinātājs un pirms izlemt paturēt to vai nē, gribētos saprast pāris lietas.

 

Par bi-ampa izmatošanu lielākoties principā visi izsakās atzinīgi, bet parasti tie ir gadījumi ar diviem atsevišķiem pastiprinātājiem. Tas ir - barošanas bloku, kondensatorus, un ko tur vēl sadala tikai divi kanāli savā starpā. Šajā gadījumā tie būtu četri vai seši. Protams, barošanas bloks it kā ir gana iespaidīgs, bet, iespējams, ka kino skaņai tomēr ir savādāks noslogojuma raksturs attiecībā uz barošanu. Basu slodze parasti tiek pārnesta prom, kā arī aizmugures skandas ir vairāk kā tādam fonam. Tāpat arī citi bi-ampu bez aktīvajiem krosoveriem vispār neuzskata par īstu bi-ampu, jo, pat darbinot pīkstuli, it kā nav būtiska atvieglojuma, pastiprinājums tik un tā jāveic pilnā frekvenču joslā un ir lieli zudumi pašā krosoverī. Tātad jautājums ir tāds, vai darbinot četrus vai sešus kanālus uz divām skandām var panākt būtisku jaudas pieaugumu salīdzinot ar divu kanālu izmantošanu. Pagaidām nav atbilstošu skandu, nevaru pats veikt šādus eksperimentus.

 

Otra lieta ir, ka izmantot visus deklarētos iebūvētā DAC labumus mūzikas atskaņošanai, var tikai stereo variantā, tas ir izmantojot tikai divus kanālus. Ja izmantojot kādu ārejo CD es varu to pieslēgt lineārām ieejām un kombinēt kanālus kā vēlos, tad pieslēdzot CD vai datoru caur spdif paliek tikai stereo variants. Rezultātā mainās skandu pieslēgums un tas nav ērti. Vilinoša būtu iespēja trīs kanālus apvienot vienā. Ir redzēti stereo pastiprinātāji, kurus ar slēdzīša palīdzību var saslēgt tiltā mono režīmā, bet līdz to parasti ar tiek zaudēta iespēja darbināt zemu omu skandas un tas atkal nav labi. Pievienoju izvilkumus no shēmām, varbūt kāds var uzmest aci. Aparāts tāpat ir paredzēts stereo un tas mierīgi var zaudēt iespēju darbināt septiņas skandas.

 

Diez, vai tam ir kāda nozīme, ka no vienas CD izejas vads tiek sadalīts uz divām, trijām ieejām pastiprinātājā? Kas tur notiek ar izejas/ieeju pretestībām un kāda tām nozīme?

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

nu man liekas, ka biampings pasargā skandas, parasti tieši bass iebrauc klipingā un tā rezultātā rodas augstas F harmonikas, kuras beidz augšas nost un kauj pīkstuli...dalīta josla to atvieglo. Nu vai būs efekts uz "ausi" - jājūt pašam. Biampingu neizmanto jaudas palielināšanai. Parsti liek kādu labu, bet mazu ampu uz augšām - piem 3WA lampu aparātu + uz basu 100W parastu pastūzi. kaut kā tā. Nesmu skaņu tehniķis, bet uz augšām aiziet krietni mazāka jauda...

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

nu man liekas, ka biampings pasargā skandas, parasti tieši bass iebrauc klipingā un tā rezultātā rodas augstas F harmonikas, kuras beidz augšas nost un kauj pīkstuli...dalīta josla to atvieglo.

 

hmm, tas izklausās pietiekami vērā ņemams iemesls izmantot bi-ampu.

Link to comment
Share on other sites

biamps- tas tāds audifīlisks risinājums mājās. Jo audiofīliem patīk dzidras un plūstošas augšas. Parastam pastūzim, kāds ir arī tavs resis - thd pie augstākām F ir augstāks nekā pie zemajām, tāpēc uz uagsām audifīli liek labu pastūzi - A klasei nav tik izteikts THD pieaugums uz augušām.

Domāju, ka par pretestībām šāda līmeņa verķim nav ko uztraukties - pilnīgi vienalga. nopietni biampa cienītāji izmanto speciālus preampus ar iespēj katrai joslai regulēt skaļumu atsevišķi ut.t. Parastiem stand alone Preampiem ar parasti ir divas izejas.

 

nu un ja runā par aktīvo (ar filtru pirms pastūža) - tas būs efektīvāks, jo bass var uzlaboties dēļ labāka DF - nebūs pasīvais filtrs vajadzīgs. Bet tad jau faktiski uz DSP jāiet :) tad var regulēt visu ko sirds kāro atbilstoši telpai.

Link to comment
Share on other sites

nnoname
jautājums ir tāds, vai darbinot četrus vai sešus kanālus uz divām skandām var panākt būtisku jaudas pieaugumu salīdzinot ar divu kanālu izmantošanu. Pagaidām nav atbilstošu skandu, nevaru pats veikt šādus eksperimentus.

ja nav atbilstošu skandu, kam ir vajadzīgs jaudas pieaugums ?

konkrētajā gadījumā ja ir skandas vismaz ar biwire iespējām, pieslēdz , salīdzini un izdari secinājumus, bet manuprāt hc mainstrīma aparātam, lai arī augstais gals, tā surround kanālu pārkomutācija vairāk tomēr ir mārketings

īstens bi/tri amps, kā jau pats minēji, būs ar aktīvajiem filtriem pirms jaudas gala, un filtriem jābūt projektētiem priekš konkrētajām skandām pilnam efektam, no vidējās klases kādreiz ar to nodarbojās naim un šķiet īsu brīdi densen, bet nu tā ir tik specifiska niša, ka laikam neatmaksājās

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Gan būs atbilstošas skandas, novaktēšu ar laiku ebajā, vēl pat īsti nezinu ko. Patreiz ir plauktinieces ar kopēju pieslēguma vietu basiniekam un pīkstulim. Biwirings ir kas pilnīgi cits - vienu pastiprinātāja kanālu pieslēdz gan pie atsevišķā basinieka, gan pie atsevišķā pīkstuļa pieslēguma vietas.

Faktiski tur jau nav atsevišķu apdalīto surround kanālu, tur ir septiņas pilnīgi vienādas pastiprinājuma shēmas. Mani interesē, kādu ieguvumu varētu gūt, ja katrs skandu skaļrunis izmanto savu shēmu. Ja no tā ir vērā ņemams ieguvums, man nav nekas pretī arī pavaktēt kādas trīsjoslu skandas, kam basiem, vidiem un augšām ir savas pieslēguma vietas.

 

Jā, aktīvie filtri prasa izstrādāt gan skandas gan pastiprinātāju saskaņoti, un tie arī ir jāpārdod kopā. Tā, kā to dara studiju monitoru ražotāji.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

nnoname

ja skandām ir bi/triwire iespēja, tad viņas automātiski atbalsta arī pasīvo bi/triampu, bet jautājuma būtība bija kam tev to jaudas pieaugumu, ja nav skandu, kam tas varētu būt nepieciešams

stereo skaņai tomēr vajadzētu meklēt optimālo/paša ausij tīkamāko pastiprinātāja+skandu kombināciju, nevis čakarēties ar iespējams noderīgu patreizējā resīvera funkcijas pielāgošanu vēl nezināmām tumbām balstoties tikai uz izejas jaudu

Link to comment
Share on other sites

Bagāts dara kā grib, nabags kā var. Nav iespēju aiziet uz salonu un sakombinēt labāko pāri. Vēl kāds laiks būs jāiztiek ar second-hand un diezgan daudz uzticoties citu lietotāju sacītajam. Bet, lai nu kas, vismaz pastiprinātāja jaudas, manuprāt, nemēdz būt pārāk daudz.

 

 

 

Interesētu kāds tehnisks komentārs par iespēju apvienot trīs kanālus vienā, lai varētu no šī aparāta izmantot maksimu, ko tas spēj dot - vienlaicīgi gan īpašo DAC stereo režīmu, gan pilnu pastiprinātāja jaudu. Ja ar ieliktajām pastiprinātāja shēmām nepietiek, varu ielikt vēl kādas sadaļas. Vai arī kaut kur iekopēt pilno servisa manuāli.

 

 

Link to comment
Share on other sites

spainiss2

Ko tu šitam av pastiprinātājam domā pielāgot ,ka viņš bi ampu front skandām setapos nepiedāvā.? Gribi palielināt jaudu tad tikai tiltā var slēgt bet to šim aparātam ari nevar! Tagad jaunajiem modeļiem visu iepriekšminēto vari izdarīt bet tad tikai 5.1 max. izvietojums.Personīgi biampa izpildījumā augšas jutu, ka ir izteiktākas, tiltā neesmu savu resi slēdzis, nav tik jaudīgas skandas...:D Sito aparātu kas tev ir gadus 9 apm. apakaļ baltaudio pagrabā paklausījos-biju patīkami pārsteigts un aizmugures skanēja tikpat basīgi un skaļi cik priekšas, nebija tad naudas būtu nopircis, katra ziņā nav tas aparāts lai lietotu ar 2 skandām ,grēks nelikt 5.1....

 

 

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Nē, šitam nav tā kā modernajiem, kur to var izdarīt setupā, jāizmanto ārējās ieejas. Man šķiet, ka sākot ar vēlāko AVC-A1XVA modeli bija pilnībā konfigurējami pastiprinātāju kanāli. Vēl arī var izmantot 5ch vai 7ch stereo režīmu, bet tad paliek tikai viens dac čips uz kanālu. Savukārt Pure Direct režīmā DAC tiek pārkonfigurēts ar 4 dac čipiem uz katru stereokanālu, un tas ir tas, ko gribētu izmantot arī pie bi-ampa.

 

Tā ir, nav brīnums, ka ka aizmugures skanēja tikpat labi, kā priekšas, visi kanāli ir vienādi būvēti. Faktiski, tas arī bija viens no iemesliem, kāpēc to paņēmu, un arī atsauksmes par aparāta muzikalitāti ir labas Jā, un reku Osscar arī piemināja, ka bi-amp priekšrocība vairāk ir signālā tīrībā, ne jaudā, es to tā agrāk nebiju iedomājies. Es tagad vienkārši mēģinu saprast, ko darīt tālāk, lai izmantotu pilnu aparāta potenciālu stereo variantā. Ja apvienot kanālus ir sarežģīti, tad būs jaapsver iespēja piemeklēt kvalitatīvu CD aparātu un sadalīt signālu pa visiem četriem vai sešiem kanāliem. Un savukārt tad atkal tikpat labi var skatīties, vai ir iespēja pa kaut kādiem 300 latiem paņemt tikpat labu pliko pastiprinātāju kā šo, par ko es tomēr šaubos.

 

5.1 netiek apsvērts gan tā iemesla dēļ, ka neesmu tik liels filmu fans, gan arī, ka gribētos sataupīt tiešām kvalitatīvām grīdenieču skandu pārim.

Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

nopērc kādu SACD atbalstošu daiktu un kaudzi ar tumbām, būsi laimīgs :-)

Link to comment
Share on other sites

(labots)
:) , kaudzi. Pārītim vēl nevaru sagrabināt.... Labots - ediots
Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...