Jump to content

SAMSUNG LED un DNLA


abece
 Share

Recommended Posts

Labdien! Esmu noņēmies melnu muti, problēmu tā arī neesmu atrisinājis, tādēļ lūdzu palīdzību forumā, varbūt kādam ir ieteikumi. Tātad, ir šī gada SAMSUNG LED modelis, kuram gribās piejūgt klāt DLNA, lai tas spēlētu video kontentu attalināti no bračkas PC. Viss jau būtu jauki, bet uz attālinātā kompja stāv Ubuntu 10.10. Esmu licis dažādus DLNA serverus (uShare, Fupes), taču vienīgais ko esmu sasniedzis, ka caur AllShare ir nolistotas direktorijas un faili. Taču mēģinot atskaņot izlec paziņojums no sērijas "nav atbilstoša kodeka", lai gan, ja to pašu failu atver no fleša, tas tiek atskaņots. Cik es saprotu, tas kaut kā ir saistīts ar transcoding un softu konfigurēšanu, lai gan tajā pašā laikā neticās, ka transcoding ir jāveic pilnīgi visiem failiem. Atradu šādu softu (http://www.tvmobili.com/), kas 'itkā' ir paredzēts speciāli SAMSUNG modeļiem, taču atkal forumā rakstīts, ka tas vispār neatbalsta transcoding. Vēl ir tāds Serviio, kuram pēc saraktās infas būtu vislielākā varbūtība strādāt, taču softs ir JAVĀ rakstīts... Jautājums ir sekojošs - vai kādam ir izdevies piespiest SAMSUNG televizoru strādāt ar kādu Linux DLNA serveri? Ja jā, vai varētu pateikt softa nosaukumu un varbūt piešārēt konfigu?

Link to comment
Share on other sites

Mongoose

Nu nezinu par Samsung DLAN un Playera iespējām - LG arī nelasa daļu failus caur DLAN kuri bez prob atskaņojās no flash. tie pārsvarā ir mkv čemodāni sākot ar 4Gb svaru, bet viņam tas arī minēts ir manuālī.

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Piezīmes par Serviio - izrādās, ka softā jau ir sagatavoti transcoding profili daudziem TV modeļiem (Samsung, Bravia, utt.). Manā gadījumā nepieciešams bija izvēlēties C8000 profilu un strīmošana notiek bez problēmām, arī ar Matroska failiem vairs nav problēmu. Intereses pēc nočekoju konfig failu; tas satur šādas rindindiņas, kas atttiecās uz Matroska un h264:

<!-- transcode H264 MP4 files with LPCM audio -->

<Video targetContainer="mpegts" targetACodec="ac3">

<Matches container="mp4" aCodec="lpcm" />

<Matches container="flv" vCodec="h264" />

</Video>

 

<!-- transcode MKV with MPEG2 video, remux into mpeg2ts -->

<!-- transcode AVI with AVC video -->

<Video targetContainer="mpegts" targetACodec="ac3" targetVCodec="mpeg2video">

<Matches container="matroska" vCodec="mpeg2video" />

<Matches container="avi" vCodec="h264" />

<Matches container="avi" vCodec="mjpeg" />

<Matches container="flv" />

</Video>

Tā kā ja kāds grib kā DLNA serveri izmantot Macu, tad tas ir eazy pie nosacījuma, ka nedaudz tiek pakustinātas rokas un smadzenes. :moil:

 

Nelielas problēmas tomēr ar Matroska failiem Serviio saglabājas - probēmas rodas ar faliem, kuriem profils ir lielāks par 4.1 (piemēram, MediInfo logā Video sadaļā var redzēt šādu rindiņu: Format profile: High@Lx.x, utt.). Ja šis skaitlis ir lielāks par 4.1, failu neizdosies atskaņot. Risinājums ir pievienot jaunu transcoding sadaļu, kas šādu failu transkodē uz mpeg2:

<Video targetContainer="mpegts" targetVCodec="mpeg2video" targetACodec="ac3" aBitrate="384">

<Matches container="matroska" vCodec="h264" profile="high" levelGreaterThan="4.1" />

</Video>

taču šāda transkodēšana prasa jaudīgus dzelžus. Uz 2.4 gigahercīga Mac'a filma dažās vietās sastings (parādās uz TV uzraksts Loading..., kas gaida nākošo datu porciju no PC), sevišķi tas raksturīgs scēnām, kurās pilnībā nomainās bilde (drastiski pieaug bitrate).

Par Serviio un Linux - izdevās Servio uzlikt bez jebkādām problēmā arī uz Ubuntu 10.10, priekšnosacījums - pirms iznstalē Serviio, nepieciešams uzlikt Sun JAVA.

Labots - abece
Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...