Jump to content

Experimenti ar Pixma galvas tīrīšanu


marispro
 Share

Recommended Posts

mazais-5

Tam rakstam krievu,apakšā bija arī Vanich pudele.Visu tā cītīgi neizlasīju,bet vai tad arī ar to varētu tīrīt galvas.

Pie mums jau Vanich ir .Bet nu domāju,ja tik tiešām vajag tīrāmo šķidrumu,tad ,kaut vai pie mums tirgo padārgi,tomēr esam spiesti pirkt.A ko citu.Ebay,ā arī tirgo,dažādos tilpumos.Un esu atradis Ebay,ā komplektus kur ir tintes un arī pa 100 ml.tīrošais ,gan galvām,gan kartridžiem.Nez vai lētāk sanāktu tepat LV pirkt visas sastāvdaļas,lai pagatavotu paši mājās.

Link to comment
Share on other sites

marispro

Vanish bija minets, ka parbaudits tikai prieks melnaa pigmenta.

Bet metode: 10% amonjaks, 10% izopropanols, 10% gliceriins un 70% distiletais udens uz 200 ml tipumu izmaksaatu ap 5 lati. Meginaju tadu sajaukt. Gliceriins negribiigi sajaucas, laikam jazin, tiesi kaadaa seciibaa jaajauc. Gliceriinu pievienoju peedeejo. Galarezultaataa skidrums sanaca taukains. Var noverot, ka tinti shkiidina labi. Bet pirmais tests neskaidrs, galvas performance neuzlabojas, varbut pat nedaudz sliktaaka palika. Nu nezinu nezinu ... varbut kaada kluuda sajauksanaa

 

Ar ebaja shidrumiem kaa loterijaa, kamer pats nepameginaas, neuzzinaasi. Tas ebaja komplekts, ko mineju raksta sakumaa, kaa shkidrums varetu but labs. Vini drosi vien pilda mazaas pudeliites tos izslaveetos logu tiiraamos:)

 

Vienigais no visiem, kas juutami atrava valaa sprauslas, bija amonjaks. Bet tadu smirdonu paciest var ari piegriezties galu galaa:)

Ozamais spirts (10% amonjaka) no aptiekas sanaaks padargi, viena 40 ml pudelite ap 2 lati. bet perkot 26% amonjaku puslitra pudelee kimijas fakultaatee, sanaks pa leeto. Tikai jafiltree, visadas drazas dibenaa peld.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

tomēr nesaprotu, kāpēc tu tik ļoti gribi skalot tās galvas, ja neviens no taviem izdruku paraugu defektiem nav ārstējams ar skalošanu, un pie taviem drukāšanas apjomiem galvām nav pat iespējas aizkalst

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Interesanti butu salidzinat Canon Selphy un Pixma 5 krasu printera izdruku

 

Tici man, Selphy bildes nāk ārā redzami labākās, nekā 95% fotokantoru spēj uztaisīt, turklāt Canon sola 100 gadu krāsu noturību, kas jau izklausās ļoti labi un sāk tuvināties melnbaltajai fotogrāfijai. Viena fotogrāfija drukājas ~90 sek, iegādājoties papīru, komplektā ir arī tintes kasetne, tā ka 100-paka maksā apm 18Ls, viena izdruka attiecīgi 18 sant. Visādos ībejos neko lētāk dabūt nevar. Mīnusi ir cena, max izmērs un glancētais papīrs (vismaz man glancētais īsti neiet pie sirds dēļ pirkstu nospiedumiem, ja noliek aiz stikla, tad viss OK).

Link to comment
Share on other sites

marispro

tomēr nesaprotu, kāpēc tu tik ļoti gribi skalot tās galvas, ja neviens no taviem izdruku paraugu defektiem nav ārstējams ar skalošanu

 

Man visi jautajumi saakaas ar to, kad salidzinaju statistiku, kadel pirmos gadus ar korejiesu tinti vareju ilgi un daudz drukaat, bet pec tam viss iet shkeersaam. tadel saku petit visu, kas saistas ar galvaam, vai var ari attiriit, varbut profilakse javeic utt. Patreiz daudz laika, tadel varu bleenoties un eksperimenteet. Kad apniks, tad izmetiisu to printeri

 

Tici man, Selphy bildes nāk ārā redzami labākās, nekā 95% fotokantoru spēj uztaisīt, turklāt Canon sola 100 gadu krāsu noturību

 

ari Canon tintniekiem ar Hroma Life materiaaliem sola 100 gadus. Zel, ka nav redzeetas musdienu seplhy bildes, nevaru salidzinaat. Senaak bija briesmiigas.

Link to comment
Share on other sites

nnoname
kadel pirmos gadus ar korejiesu tinti vareju ilgi un daudz drukaat, bet pec tam viss iet shkeersaam. tadel saku petit visu, kas saistas ar galvaam, vai var ari attiriit, varbut profilakse javeic utt. Patreiz daudz laika, tadel varu bleenoties un eksperimenteet.

 

extra tīrīšana nepieciešama tikai galvas aizkalšanas gadījumā, jebkuri citi izdruku defekti lietojot neoriģinālās tintes ir dēļ tinšu un kārtridžu kvalitātes trūkuma un nekādas apkopes tur nepalīdz. punkts

tā tava ņemšanās ir tukša laika izšķiešana, gadus padsmit remontējot canon'u neesmu sastapies ar tādiem defektiem pie oriģinālajamām tintēm, kādi nāk pēc visām šitām izlejamajām tintēm un šķībajiem kārtridžiem, tad kad tie razļiva ražotāji uzkonstruēs paši savu printeri, tad parunāsim ;)

Link to comment
Share on other sites

marispro

kaut kadu nodarbi jau vajag, ar orginalajiem materialiem dzive butu tik garlaiciiga, ka apriebtos un saktu konstruet savu printeri un vaariit savas tintes:)

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

marispro

+1 tev par neatlaidību.

 

paldies par plusu:)

 

Ar tinteem viss vel neaprobezosies, lai iespitetu sertificetiem Canon meistariem, esmu pat apnemies printeri izjaukt pa dalaam uz savu risku. Vai izdosies salikt, vel nezinu, ja nee tad sabersu maisaa un nesiisu uz canon servisu, jo ar nelicenzetu tinsu lietotajiem vini jau ir apradusi, ar to vairs neparsteigt:)

Link to comment
Share on other sites

Nav "oriģinālo" HP, Canon un tml un citu ražotāju tintes, tās visas pasūta ASV ķīmijas koncerniem, ja neoriģinālo kātridžu/tintes iepakojumu ražotājs(sīkiepakotājs) neekonomē uz kvalitātes un izvēlās augstākminētas ražotāju produkciju, tad problēmas ar kvalitāti nav. Pats nu jau kuru gadu lietoju tikai neoriģinalos kārtrižus un tintes, nekādu problēmu. Tintes galviņas tīrīšanai ir divi varianti: ultraskaņas vanna(visai leti mazizmēra piedāvajumu ebay), vai Latvijas ķīmijas šķīdinātājs R4, izsķīdina visu efektīvi un lēti.

Link to comment
Share on other sites

...ja neoriģinālo kātridžu/tintes iepakojumu ražotājs(sīkiepakotājs) neekonomē uz kvalitātes un izvēlās augstākminētas ražotāju produkciju, tad problēmas ar kvalitāti nav...

Nu gan naivuma augstākā pakāpe - ja viņš neekonomēs tad neoriģinālo kārtridžu cena būs līdzīga oriģinālo cenai un kurš tad viņus pirktu. Reāli neoriģinālo kārtridžu ražotāji cenšas uzražot to kārtridžu ar dažu centu pašizmaksu un maksimāli uzvārīties uz tiem, kuri tic, ka šie kātridži būs līdzvērtīgi oriģinālajiem, tikai 3x lētāki jo "ļaunais" canons liek saviem 300% uzcenojumu.

Esmu šo lietu uz savas ādas izmēģinājis, vienu pixmu miskastē izmetis un savam tagadējam pixma ne-lētā gala printerim baroju tikai oriģinālās tintes.

Labots - ivo
Link to comment
Share on other sites

nnoname

Nav "oriģinālo" HP, Canon un tml un citu ražotāju tintes, tās visas pasūta ASV ķīmijas koncerniem, ja neoriģinālo kātridžu/tintes iepakojumu ražotājs(sīkiepakotājs) neekonomē uz kvalitātes un izvēlās augstākminētas ražotāju produkciju, tad problēmas ar kvalitāti nav. Pats nu jau kuru gadu lietoju tikai neoriģinalos kārtrižus un tintes, nekādu problēmu. Tintes galviņas tīrīšanai ir divi varianti: ultraskaņas vanna(visai leti mazizmēra piedāvajumu ebay), vai Latvijas ķīmijas šķīdinātājs R4, izsķīdina visu efektīvi un lēti.

man jau likās, ka šie "oriģinālās razļivā oem asv/korejas/etc ķimijas koncernu" makaronu karinātāji izbeigušies pirms gadiem 7, tak nē, vēl dzīvi, neesi naivs, visas tinšu formulas ir aizsargāts ar patentiem un ja arī kādam tintes tiek pasūtītas no oem (vispār gribētos uzzināt avotu šim apgalvojumam), tad tirgojot tās pa kreisi viņi ļoti ātri pazaudē kontraktu

par ultraskaņas vannu vispār cepums, pamēģini izmazgāt moderno termogalvu (>300 dpi) ultraskaņā un normāli palietot viņu ilgāk par mēnesi

 

lai iespitetu sertificetiem Canon meistariem, esmu pat apnemies printeri izjaukt pa dalaam uz savu risku. Vai izdosies salikt, vel nezinu, ja nee tad sabersu maisaa un nesiisu uz canon servisu, jo ar nelicenzetu tinsu lietotajiem vini jau ir apradusi, ar to vairs neparsteigt:)

iespītēsi jau tikai sev, parasti šādiem maisiņā sabērējiem piemēro koeficientu :D

Link to comment
Share on other sites

marispro

nevienam tomer nespitesu, pa skruvitem neizjaucu, nonemu vaku no Ip4300, lai noskaidrotu, kadel 3x dzeltenais led mirgo (pec error koda skaitaas iesprudis papirs), noskaidrojas, ka plastmasa kajinja, kas pacelas, kad papiru ievelk, nav savaa vietaa. sameistaroju ar limlentu un straadaa. lidz ar to ieguvu eeprom datus no sava pirmaa printera: izdrukato 10x15 fotografiju ar InkTec tinti skaits ir 2963 (periods 1 gads 8 menesi). Par 263 bildem parsniedz Canon garanteto galvas resursu. Ja nebutu sabojajis papira padeves sensoru, izdrukatu vel vairak, jo galva vel nesaaka glukot.

 

Ja Canon CLI-8 kartridzs maksaa 8 Ls, tad es butu izterejis 474 latus, bet ar InkTec tintem iztereju ap 30-40 Ls. InkTec ir dargaas tintes (krasas no Canon minimali atskiras), bet izmantojot pie mums populaaraas pavisam letaas tintes, kuras visi printeros lej litriem, sanaktu ap 10 latiem.

Domaju, ka komentari lieki, skaitli pasi par sevi runaa, vai printeri izdevigak ar orginalo tinti lietot, vai ar izlejamo

 

 

 

IP4300 limits:

- melbaltas texta lapas 5200,

- krasainas 3900,

- 300 A4 lapas fotokvalitaatee

- 10x15 fotokvalitaatee - 2700

- pastkartes, foto, bezmalinu druka - 900

 

pats printers paredzets 3 gadu lietosanai.

 

Salidzinajumam interesanti, ka "antikais" IP4200 paredzets 3200 10x15 fotografiju izdrukai, 400 A4 fochenes un 5 gadu trenkasanai. Tas izskaidro, ka ne vienu vien IP4200 joprojam esmu noverojis lieliskaa darba kartiibaa.

 

dati ieguti no iP4300 un iP4200 SIMPLIFIED SERVICE MANUAL

Link to comment
Share on other sites

to ivo un nnoname, pašam lietošanā nu jau gadus 5 Canon ip2000 vienmēr pirkti atskaitot pirmo kārtidžu komplektu visi neoriģinālie, tiesa nekad neesmu riskējis pirkt vislētakos kārtridžus, tie kas zem lata manam modelim ar kvalitati nav bijis problēmu, iekaitot ķīniešus, patenti, nu HP nav ķīmījas reaģentu koncerns un patentus uz tinti viņiem nav uz paša kārtridža konstrukciju jā, ja nezināt tad tintes printeru biznes ir balstīts uz šķērsdotācīju principu t.s printeris, mfi tiek pārdots zem pašizmaksas, atlikušo cenas daļu pārliekot uz kārtridžiem un foto papīru, un protams neoriģionalo izzstrādajumu ražotajam/izplatītājam nekas nav jādote un līdz ar to pat lietojot kvalitatīvu tinti var izgatavot stipri lētaku produktu, paskatieties uz http://resetters.com/, tur ir milzīgs dažādu tintes ražotāju piedāvajums, ieskaitot "oriģinālās" canon, hp un epson tehnoloģijas, kuras faktiski ir dzimušas marketinga departamentā, nu nemaksā kvalitatīva tinte zelta cenā ka apgalvo canon, hp un epson. Vēl viens mīts ir dārgas foto papīrs, teiksim canon 10x15 cm un acme vienāda blīvuma (170mg) un vienāda tipa(matēts, spīdīgs) fototpapīrs dot tādu pašu rezultātu, bet cena atšķiras vairāk kā divas reizes.

Link to comment
Share on other sites

nnoname

katrs jau spriež pēc savas pieredzes, piemēram EEE ir 5 gadus lietojis vienu printeri (visticamāk izdrukājot 1/5 no tā, ko marispro pusotra gada laikā), un viņam ir paveicies ar kreiso tinšu lietošanu, savukārt nnoname ir 13 gadus remontējis šos printerus, un viņa novērojumi par neoriģinālajām tintēm ir citi, neviens jau neapstrīd, ka printeru tintes ir viens no dārgākajiem šķidrumiem, diskusija ir par to, ka pakaļdarinātāji nespēj (vai iespējams nav spiesti un līdz ar to nevēlas) nodrošināt pat minimālo nepieciešamo kvalitāti šiem izejmateriāliem, lai printeris nokalpotu savu paredzēto mūžu

Link to comment
Share on other sites

Morfius

Man gan gluži nav Cannon tintes printeris, bet varu padalīties ar savu pieredzi par Epson tintes galvām. konkrētāk Epson Stylus Photo R1800.

ŠĪ galva tiek lietota vienam Šveiciešu ražotam specifiskam printerim. Krāsas nekad nav bijušas orģinālas epson, sistēma cis (continuous ink system). Teikšu kā ir, ja printē dien-dienā nekādu problēmu, (pirms nedēļas nogalēm vai garākām brīvdienām - ražotājs rekomendē veikt parasto tīrīšanu (iekš control panel head cleaning) vai deep clenaing - (ieslēdzot printeri režīmā kad viņš paiet nost no saviem spilventiņiem (caping station),uz kā stāv galva, piepildot to ar šķidrumu kas paredzēts galvas tīrīšanai un pielietojot sļirci (pēc iespējas lielāku) un sūcot to šķidrumu cauri caur tiem porolona spinventiņiem.( var arī vienkāršāk paņemt tos spilventiņus izmazgāt spirtā un nožāvēt, tad ielikt atpakaļ, un piepildīt ar tīrīšanas šķidrumu atstāt uz 5-10 minūtēm un izsūkt ar šļirci ārā. Pēc tam izlaist 1-2 normālus head cleaning un var droši atstāt kaut uz 2 nedēļām.

Esam lietojuši dažādas tintes uz šīs galvas un varu teikt vienu visas viņas pirms liešanas iekšā ir jāfiltrē vēlams caur 2 sietiņiem (sietiņus es izmantoju no damperiem vislabākais filtrs un uz reiz parāda kas ir kas un CIK tinte ir kavlitatīva. Pēc nogulsnēm uz sietiņiem var secināt ar šo var drukāt vai labāk izvairīties.

 

Kā dabūt vaļā aizkaltušu galvu. Ir daudz un dažādi varianti- Vieglākais protams ir head cleaning no control paneļa.

2)Printeris ir izslēgts un galva ir noprakojusies uz spilventiņiem spilventiņu apakšā ir silikona caurulīte (nu tiem epsoniem kurus esmu redzējis ir ) kas aiziet uz sacking place vai pudeli manā gadījumā - pievienojam šprici šai trubiņai un lēnām sākam sūkt iekšā krāsu līdz kādai atzīmei 3. pēc tam izlaižam 2-3 ciklus tīrīšanu. notīram ar tīrīsanas līdzekli Viperi.(Gumijas mēlīte/slotiņa) Un varbūt Jums izdevās iztīrīt galvu.

 

3)ļoti aizkaltusi galva

Ieslēdzam printeri atļaujam galvai noparkoties pa vidu izņemam ārā spilventiņus izmazgājam ar spirtu, nožāvējam, un piepildām uz spilventiņiem tīrīsanas līdzekli un ļaujam galvai noparkoties savā vietā un atstājam uz 6 stundām. Pēc 6 stundām ieslēdzam printeri. Izmazgājam spilventiņus izžāvējam tos piepildām atkal ar tīrīšanas līdzekli, noparkojam galvu savā vietā un ar sļirci no apakšas lēnām un nestrauji sūcam līdz sāk nākt krāsa.( krāsas taupības nolūkos var noņemt kātridžus (epsonam) un pa taisno uzlikt silikona caurulītes un vilkt iekšā tīrīšanas sķidrumu.) Pēcāk uzliekam atpakaļ kātridžus/damperus un tāpat nedaudz iesūcam krāsu galvā.(Principā šo procesu veic sūknis parasti pie tīrīšnas cikla).notīram ar tīrīsanas līdzekli Viperi.(Gumijas mēlīte/slotiņa).

Veicam 2-3 parastos head cleaning un tad nozle check. Un varbūt Jums izdevās iztīrīt galvu.

Ja neizdevās atkārtojām ciklu uz 12h vai 24h iepildām šķidrumu iekš spilventiņiem noparkojam galvu un dodamies brīvdienās sestdien/svētdien.

 

4)Ilgi neprintēta galva 2-3 mēneši.

Parastajam prinerim būs jāņem nost galva.

Izslēdzam printeri, ATVIENOJAM NO STRĀVAS VADA, jo plates spriegumu VAR saglabāt. Noņemam nost galvu uzliekam virs burkas/ bļodas (vienalga kā tā lai drukājamā daļa būtu gaisā), augšpusē katram krāsas kanālam pievienojam silokona caurulīti un caur šļirci ļoti, ļoti lēnām un uzmanīgi spiežam cauri tīrīšanas līdzekli 10-20mml uz katru kanālu, to vai kanāls tīrās Jūs redzēsiet pēc galvas apakšas, normāli jābūt ka tiklīdz sākat spiest iekšā šķidrumu uzreiz vajadzētu parādīties nevis 1 bet kādām ~8 mazām lāsītēm galvas apakšā, ja parādās tikai 2-3 tad turpinam uzmanīgi spiest iekšā šķidrumu līdz uz katru kanālu ir vairākas lāsītes (atkarīgs no nozļu/sprauslu daudzuma)cik nu kurai galvai ir. un tā visiem kanāliem (y;c;m;pb;pkb;r;b;w). Pēc tam visu pretājā secībā. Pirms slēgšanas iekšā būtu vēlams pasūkt ar šļirci galvā iekšā krāsu. (Ja bilde ir blāva - tad vēlreiz pasūknēt iekšā krāsu).

 

ps- var darīt arī pretēji pie apakšējas caurulītes(capingstation) pievienojam pudeli ar tīrāmo šķidrumu, izņemam ārā kātridžus/damperus pievienojam katram kanālam pa caurulītei un noslēdzam tās, lai nesūktu iekšā gaisu, ataisām vaļā tikai to kuru gribam tīrīt parasti tā ir viena /divas visas uzreiz nu nenoklājas ne no kā.

 

5)ultraskaņas vanna. Pašam nav, bet esmu redzējis to darbībā un rezultāts bija labs.

 

Uz jautājumu kādēļ tiek lietotas ne tās epson krāsas/ atbilde uz tiem priekšmetiem - plastmasas/metāli neturās.Neorģinālas maksā 50ls - 200,mm -viena krāsa, printerim ir 8, reāli 7 jo balto nepielietojam. 350ls pa neorģinālajām vien.+ vēl tīrīšanas līdzeklis ko printeris apēd 2-3 mēnešos vienus 200mm tāpat neko neprintējot.( Vienkārši regulāri tīrot)

PS - runājot par galvu mūžu, mums no epsona tika pateikts ka normāli galva iet 2 gadus bez problēmām ja brutāli no nesalauž un 6 mēnešus netīra.

Ja galva nedrukā kā vajag tad uzmanīgi papētiet drukājamo galvas daļu, vai nav netīra ar krāsu, un ja ir tad 2 varianti kā notīrit, ja krāsa nav piekaltusi tad to izdarīs vaipiers (gumijas mēlīte) – notīriet to ar šķīdinātāju, un palaidiet 2-3 tīrīšanas ciklus. Ja piekaltusi tad japeņem ausu kociņš ar vati un jāsāmērcē šķidinātājā un maigi nespiežot uz drukājamas daļas notīram nost.

Link to comment
Share on other sites

to nnoname šajos vismaz 5 gados tas printeris ir izdrukājis vismaz pāris tūkstošus lapu, vismaz kādas 500 fotogrāfijas, joprojām darba kārtība, joprojām paretam teik drukātas fotogrāfijas(pārsvarā gan tās skatamies uz TV lielā ekrāna un tās tiek glabātass ciparu formāta), teikšu tā tas printeris ir jau pārdzīvojis 3 datorus un visdrīzāk pārdzīvos vēl vismaz tikpat daudz. No citu cilvēku pieredzes, krievijā daudzi pērk tintes printeri un pieslēdz nepārtrauktās tintes padeves sistēmas un tintes no tā paša pieminēta resetters.com, lai izdrukas cena būtu līdzvērtīga lāzera izdruku cenai un lieto šo kombinācīju kā mazo tipogrāfijas iekārtu, un printeris iztur līdz pat 20000 vai pat vairāk izdruku.

Link to comment
Share on other sites

Nu pielikšu arī no savas pieredzes.

Pirmkārt ar neorģinālajām var sajāt galvu ja ņem pašas lētākās (baigas aizdomas ka tās tiek brūvētas kādadā graustu rajona pgrabā).

Otrkārt kad pāriet uz cita ražotāja tinti dikti vēlams galvu izmazgāt ar mazgājamo šķidumu no iepriekšejā ražotāja tintes, pat ja iepriekšejā ir bijusi orģinālā. Diemžel ne visas tintes savstarpēji sadzīvo bez ''kunkuļu'' izkrišanas. Par šo jautājumu ir jāpapēta konkrētai tintei kādā lielākā forumā tiupa IXBT.com . Nu ir , piemēram Canon, daži citi ražotāji kur nevajag neko mazgāt (piemēram InkTec). Bet citiem tas ir jāprecizē.

Treškārt nevajag pirkt arī aizvietojamo tinti vārtrūmē. Diemžēl itkā laba InkTec arī var būt ''krutka''.

Ceturkārt, Canon galvu NEKAD netīrīt ar spirtu/šņabi. Nu tanī tintē ir kautkas kas no tā spirta saveļās kunkuļos. šitā gandrīz sajāju vienu gālvu. Canon ideāls mazgājamais līdzeklis ir DESTILĒTS ūdens ar ožamo spirtu. Nekad nelietot parasto krāna ūdeni. Nu tie krāna ūdens sāļi/kaļķi var ātri piebeigt tās termosprauslas.

Jā, domāju ka dažos kaktu kantoros kur pilda (Latvijā) katridžus neievēro tīrību un tāpēc pēc šādiem kantoriem arī ir kirdik galvām ( un arī galigi lētie gatavie katridži arī varbūt ir pildīti ar krāsu kura atšķaidīta ar krāna ūdeni)

Link to comment
Share on other sites

marispro

visas viņas pirms liešanas iekšā ir jāfiltrē vēlams caur 2 sietiņiem (sietiņus es izmantoju no damperiem

 

uzraksti ludzu par tintes filtresanu. kas tie par damperiem?

 

Starp citu, canon tinte ari ir netiira, to var noverot, kad orginalo dzelteno kartridzu pacel pret gaismu un pakrata, tur pilns ar drazu peld. Bet filtri ir kartridzaa, tikai gadiem pildot vienus un tos pasus kartridzus, filtri drosi vien var palikt neefektiivi

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Man kā reizi ir ienācies pilnīgi aizkaltis Canon i6500.

 

2x deep head cleaning no kontrolpaneļa nepalīdzēja. Drukā pilnīgi baltas lapas. Ar ko sākt?

Link to comment
Share on other sites

Pilnīgi piekrītu nnoname un raimiss pēdējiem rakstiem - autor, neņem ļaunā, bet šitā nodarbe ir no sērijas "zini, ko suns dara, kad viņam garlaicīgi?" (un jā, atbilde tiešām ir saistīta ar savu ģenitāliju laizīšanu..). Low-end pixma sērija ir visai pamatīga parodija par fotoprinteri (pat mājas apstākļiem domātu, kur nu vēl tādu, ar ko tiešām gribas normālas bilžas bērneļu atmiņu albumam drukāt), un tāda čakarēšanās ar galvām ir pilnīgi bezjēdzīgs pasākums kā laika tā līdzekļu ziņā..

Labots - Artanis
Link to comment
Share on other sites

Nu manā gadījumā tas ir A3 izmēra printeris, ar iespēju drukāt uz visai bieza kartona (galvu var pacelt)

 

turklāt dāvinātam zirgam zobos neskatās ;)

 

update. Noņēmu galvu un paskatījos. Rīt jāķeras pie ožamā spirta šķīduma, jo tur valda pilnīgs p*********. Sakaltušas tintes lāstekas.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

nevar jau aizliegt cilvekiem akli ticēt valdibai vai canonam. Cilvēks, kas skaitās, ka ir brīvs, domā ka dara kā grib. Bet sektantiska attieksme pret lietām (akla ticība visam ko Canons saka tāpat kā pāvestam) vēl negarantē vienīgo pareizo izvēli. Tad suns varbut nelaiza aiz garlaicības, bet paklausīgi dara visu, ko tam saka.

Es personīgi zinu vienu džeku, kas lieto tikai orginalos kartridzus un tic, ka printera galvu nesabojās, bet praksē jūtas ierobežoti: nevar drukāt cik grib, izspiež no kartridžiem pēdejos tintes pilienus - maina kārtridžu tikai tad, kad sāk drukāt stripainus attēlus un tādā veidā lēnām nodedzina drukas galvas rezistorus un rezultātā pazaudēs vēl vairāk naudas.

 

Interesants fakts pārdomām: viens pieckrāsu orginālo kātridžu komplekts priekš iP4500, iP4200 utm (4 kārtridži CLI-8 - 32 Ls, un 1 melnais pigments PGI-5BK - 10 Ls) maksā apmēram tik pat, cik jauna drukas galva Canon servisā mūkusalas ielā. Mana 5 gadu uz statistiku balstīta pieredze, lietojot InkTec tintes rāda, ka pēc ļaunākā scenārija printera galva jāmaina reizi gadā, normālā scenārijā reizi pāris gados. Ietaupijums vienas galvas mūža laikā ir apmēram 400-500 latu!!!

 

Bezjēdzīgai naudas izmešanai tomēr neredzu jēgu. Manuprāt tos simtus vai tūkstošus latu, ko var ietaupīt lietojot neorģinālo tinti, labāk izlietot liekam ceļojumam vai alū nodzert vai arī noziedot bērnu namam, samaksāt visus nodokļus un izglābt sociālo budžetu no sabrukšanas utt. Manuprāt Canon sektanti atrodas kaa lamatās, varbūt ne tik daudz materiālā ziņā, cik gara brīvības ...

 

 

Pilnīgi piekrītu nnoname un raimiss pēdējiem rakstiem - autor, neņem ļaunā, bet šitā nodarbe ir no sērijas "zini, ko suns dara, kad viņam garlaicīgi?"

Labots - marispro
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Torsons
(labots)

Lai padalītos ar savu pieredzi, ir nepieciešamība "reanimēt" šo veco tēmu.

 

Man aizkalta tieši oriģinālā Canon tintes patrona, jeb, precīzāk sakot, aizkalta printgalva, uz kuras tika lietota (nu labi - kādu laiku pilnīgā dīkstāvē) tikai oriģinālās Canon tintes patronas. Nebija laika meklēt, kā atgriezt dzīvē printgalvu, un sadrukāju kaudzi krāsaina teksta. Drukātais teksts sanāca pat ļoti amizants dēļ tā, ka pamatā bija uzdotais tonis, bet tādām joslām bija citi toņi. Tagad printgalva ir atmazgāta, bet tā jokaini uzvedas. Drukājot pirmo attēlu, nav vispār sarkanās krāsas (tā aizvietota ar zilo) un tādi patumši attēli. Pēc otrās/trešās bildes atgriežas sarkanā krāsa un arī dzidrums, bet joprojām ir zilas svītras ik pa 8 mm. Drukājot sprauslu čekošanas lapu tādam "siltam", redzams, ka magenta apakšamalā ir zils tonis, bet dzeltenajam tonim joslām pāri iet pelēkais. Kādu brīdi pagaidot, un tad izdrukājot nozzle check, magenta pazūd pavisam - tās vietā pilnībā stājas zilais tonis, un no dzeltenā toņa arī paliek tikai atmiņas t.i. praktiski ir tikai pelēks tonis ar treknākām tumšpelēkām joslām.

 

Jautājums ir šeit vai tā ir tikai printgalvas nāve, ja esmu pareizi sapratis pārlasot visu augstāk iztirzāto, jeb problēma ir kur dziļāk?

 

P.S. Apdeitoju uz jaunākiem draiveriem un attēli tagad nāk ārā miglaini ar 4mm svītrojumu. PDF dokumenta attēliem joprojām ir tie paši 8mm starp svītrām. Vispār vairs neko nesaprotu....

Labots - Torsons
Link to comment
Share on other sites

nnoname

labākajā gadījumā pumpis arī aizkaltis, un taisot automātisko tīrīšanu sit atpakaļ visas tintes visās sprauslās, bet šeit vairāk izskatās pēc hermetizācijas zuduma galvas iekšienē, kad tinte noplūst no aizkaltušās blakus galvas kanāliem (šinī gadījumā no cyan uz magenta un no foto melnās uz yellow, es pieņemu ka printeris ar 5 tintēm)

jaunākie draiveri te neko nepalīdzēs un skatīties uz attēlu un dokumentu izdrukām ir diezgan bezjēdzīgi, pilnīgi pietiek ar galvas testu

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...