Jump to content

Experimenti ar Pixma galvas tīrīšanu


marispro
 Share

Recommended Posts

Divas printera galvas jau nobendēju, bet nagi niez turpināt eksperimentus. Tādēļ aicinu sadarbības partneri - kādu, kam ir aizkaltēta canon pixma printera galva, lai varētu turpināt eksperimentus ar tīrīšanas metodēm. Vislabāk modelis, kas izmanto CLI-8 kārtridžus, piem IP4500, 4300, 4200, 5300, 5200, MP 810, MP 610, MX850 utt. Patreiz ir nepilns izopropanola tīrīšanas kārtridžu komplekts, trūkst dzeltenais - visu laiku jāpārliek čips no normālā kārtridža), kā arī vajadzetu savākt kārtridžu komplektu priekš amonjaka pildijuma. Ja kādam ir tukšs CLI-8 sarkanais, zilais un dzeltenais kārtridžs, var droši noziedot cēlam mērķim.

 

Īsa atskaite par neveiksmīgajiem rezultātiem.

Izmantoju ebay metodi no: http://cgi.ebay.com/...em=220591245017 kā rezultātā situācija palika sliktāka, izmantojot gumijas spiedējus, laikam būšu sabojājis sprauslas, pēc tam nekāda tīrīšana vairs nepalīdz. Pielikumā testa izdruka no IP4500, melnais pigments un zilais drukājas tikai daļēji un burti ir divkrāsaini

 

Tāpat iesāku eksperimentus ar citām internetā atrodamajām metodēm, kā galvu paturēt destilētā ūdenī, spirtā vai amonjakā. Pagaidām vēl nav apmierinošu rezultātu. Ja drukā dokumentus, tad ok, bet fotokvalitāte neder - vieglas svītras gaišajās zonās var saskatīt. Manuprāt mērcēšanas metode var būt tikai kā daļa no pasākuma, lai izšķīdinātu lielāko daļu sakaltušo tinti. Pagaidām man vislabāk nostrādāja noņemtai galvai pilināšana ar šļirci no kārtridžu puses. Var novērot kā pēc apm. 1-2 mililitru izpilināšanas pilieni uzsūcas kā švammē, tad kanāls ir tīrs.

 

Mēginājumus ar izopropanolu un amonjaku uzsāku dažas dienas atpakaļ, tadel arī nav galīgu rezultātu. Ar izopropanolu pildīti kārtridži it kā attīrija, bet vēlāk uz bildem gaišajās zonās atkal parādijās svītras. Derētu piepildīt kārtridžus ar amonjaku un tad padzenāt printeri, bet trukst lieki CLI-8 kārtridži: sarkanais, zilais un dzeltenais, ko varētu noziedot šiem mērķiem.

Kas attiecas ar amonjaku, tad ar to ir grūti strādāt, jo asa smaka. Jāstrādā labi vēdināmās telpās. Parasta gāzmaska pa 15 Ls kā LuxTool A1P2 ar filtru Organic Gases/Toxic Dust no celtniecības preču veikaliem tikai daļēji aizsargā, laikam vajag visaugstākā līmeņa gāzmasku, kā armijniekiem pret gāzu uzbrukumiem. Tāpat, mērcējot printera galvu amonjakā pārāk ilgi, piem, kādas 12 stundas, kontakti sāk apaugt ar "sūnu", skat pievienoto attēlu , bet uzaugumus var viegli notīrīt ar dzēšgumiju vai kadu abrazīvu līdzekli. Skaitās, ka spirts var izraisit metāla koroziju, bet šķiet, ka printera galvā nav tadu metālu, kas var rūsēt.

post-85623-0-83030200-1300025465_thumb.jpg

post-85623-0-71847600-1300025474_thumb.jpg

Labots - marispro
  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

ir okey tik dažas bildes nerāda

Link to comment
Share on other sites

marispro

es pats tās divas bildes redzu, ka ir pievienotas: printera kontaktu makro uzņēmums un IP4500 testa izruku piemērs...

Link to comment
Share on other sites

:) izskatās ka visas tautas metodes esi izmēģinājis, man ar šo galvu 3 printeri, 2as sačakarētas ar kreisajām tintēm, viens joprojām uz oriģinālajām drukā. viena galva ar pēc daudzām tevis izmēģinātām metodēm atnāca vaļā, un uzreiz iespraužot original tintes drukā perfekti, iegāžot ķīniešu žļuru (tipa tinti ) lēnītēm sāka sprauslas iet ciet, ātri atgriežoties uz original viss bumbās... tā kā tinteniekus izmantoju ļoti reti, jo ir kaudze lāzernieku, īpaši nepārdzīvoju par aizsitām sprauslām... pārsvarā nepieciešamība drukāt uz plēvēm, lāzerniekiem neko sakarīgu neesmu atradis, bet tintenieki lieliski tiek ar to galā;)
Link to comment
Share on other sites

marispro

domaju, ka vienmēr jāsāk parbaudi ar kārtridžiem. Jo ilgu laiku pildot kreisās tintes, kārtridžs ari var tikt aizķepēts. Man InkTec tintes sākumā strādā labi. Parasti galva sāk niķoties pēc kādām 2000-3000 bildēm.

Link to comment
Share on other sites

Man ir izdevies atjaunot daļēji aizkaltušu HP kārtridžu ar tintes atsūcēju, kas nāk HP kārtridžu uzpildīšanas komplektā. Kas ir uzpildījuši HP kārtridžus, zin par ko ir runa. Es sapratu, ka ir mēģināti kaut kādi gumijas spiedēji. Var pamēģināt ar gumijas atsūcējiem.

Link to comment
Share on other sites

marispro

gumijas spiedejus var izmantot ari kaa atsuceejus. bet ar tiem gumijas draudziniem vairs neeksperimentesu, jo nav drosi zinaams, kas par iemeslu avarijai. varbut canon galvas jutigakas, varbut citu iemeslu del nobruka

Link to comment
Share on other sites

Izlasot pirmo ziņojumu nolēmu pamēģināt atkopt savu nesen "norakstīto" IP1000. Nu ir jau ar drukāts, gadi 5 apmēram un visu laiku ar kreisajām G&G tintēm. Laikam šogad biju bišķīt iekavējies un ilgāku laiku nebiju drukājis. Melnais bija ciet un .... jau norakstīju. Bet tomēr šodien izņēmu galvu, ieliku traukā ar ūdeni, kādu stundu paturēju (ieliku tā ka iekšpusē ūdens netika, tikai tik cik caur sprauslām varētu izspiesties , kā nekā līmeņa starpība 1apm 1 cm). tad ūdeni nomainīju, apšpircēju sprauslas ar odekolonu, ar vates tamponu uzmanīgi noslaucīju , atkal paturēju ūdenī, atkal odieris, ... un tā kopā kkādas 4 reizes. 4 reizē pat pēc odiera špricēšanas (no sprauslu puses) nekas laukā no tintes neparādījās. Tad apslaucīju visu , nedaudz ļāvu apžūt, ievietoju, izņemtās G&G tintes patronas un ..... Drukā kā no jauns! Man galvenais lai melnais - teksts drukājas, bildes nav svarīgākais.....

Link to comment
Share on other sites

marispro

jaa, texta druku var salidzinosi viegli atdzivinaat, bet fotokvalitati gan gruuti atjaunot

Link to comment
Share on other sites

Nu kādu foto kvalitāti var vēlēties no agregāta, kas 1-kārt drillēts 5 gadus

2-kārt drillēts ar kreisajām tintēm

3-kārt iegādes brīdī bija otrs - trešais lētākais druķieris (laikam maksāja 25 Ls)

Link to comment
Share on other sites

marispro

ja runa par vecumu, tad tam nav nozimes. ir redzets viens Ip5300, pirmo reizi iedarbinats 2006. gada novembri, nepilnu 5 gadu laika izdrukajis 59 bildes, tatad visu laiku staveejis, darbinats tikai ar orginalajam tintem. Pedejos paris gadus stavejis ar iznemtiem kartridziem (kads ir ieteicis iznemt, lai saglabatu galvu!!!???). Iedarbinot un paris reizu nokomandejot vieglako tirisanas reziimu, foceni nodrukaja ideali.

 

saistiba ar noskrejienu vispar, ir konkrets fakts par vienu IP4500, tas no 2008 gada izmaucis 7175 lapas (gan bildes, gan plain paper), vienigi par galvu noskrejieniem nav konkreta infa, otraa galva, kas tagad ir ieksa, speej drukaat tikai textus. pamperus joprojam nav prasijis mainiit.

 

Padalieties ar savu printeru noskrejieniem, cik ir maksimums

Link to comment
Share on other sites

nnoname

otrajā bildē defektīvā izdruka ir nosviluši melnās un zilās galvas dešifratoru segmenti, nekāda skalošana mironi neatdzīvinās

spirts ir pirmais šķidrums, ar ko sajāt aizkaltušu galvu

un koroziju parasti izraisa nevis spirts, bet "kvalitatīvie" kreisie kārtridži, kuriem nav nekāda hermētiskuma ar galvu un tinte staigā, kur vien vēlas

 

ā un par noskrējieniem, ir vienam klientam bijis ip3000 ar 36k izdrukām līdz nomira dzeltenais segments galvā (ražotāja resurss galvai 12k), bet viņi lietoja tikai oriģinālos kārtridžus, pie kreisajām tintēm tas ir neiespējami

bet tā 10-20k ar oriģinālajiem kārtridžiem nav nekas neiespējams

Link to comment
Share on other sites

marispro

sads skats galvai paradijas pec ebaja komplekta izmeginasanas. pirms tam bija parasts aizkaltums

 

kadus citus skidrumus izmantot, ja izsledz spirtu?

 

26% amonjaks?

Link to comment
Share on other sites

All-marss

Marispro!

Amonjakam vajadzīgas speciālas gāzmaskas.Parastās neviena nederēs,ne armijas,ne celtnieku.Painteresējies kādā saldētavā,kur izmanto amonjaka saldētājagregātus.

Labots - All-marss
Link to comment
Share on other sites

marispro

Visas interneta instrukcijas labi noder textu/weblapu izdruku līmenim, bet ja grib atjaunot kvalitatīvu fotogrāfiju drukāšanu, tad brīnummetodes kaut kā negrib strādāt. Pievienoju attēlu, kā izskatas manā gadijumā, kad neapmierina drukas kvalitāte fotogrāfijām. Vai tas nozīmē aizkaltušu galvu, vai galvas dešifratoru segmentu uc bojājumi? Kam ir kādas idejas?

 

Pirmajā piemērā drukāts ar Canon tinti, bet otrajā piemērā ar InkTec. InkTec tinte pirmo gadu ari drukā tik pat gludi, bez strīpām uz sejas.

 

Piemērā var salīdzināt arī krāsu atšķirību starp orginalo un korejiešu tinti. InkTec tinte vairāk uz magenta velk, bet to var viegli koriģet printera draivera programmā

post-85623-0-36656100-1300104122_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

nnoname

ieliec galvu testu, pēc šitām bildēm neko konkrētu nevar pateikt

ja dešifrators ir beigts, nekādas oriģinālās tintes viņam vairs nepalīdzēs

Link to comment
Share on other sites

nnoname

galvas var nopirkt jebkurā normālā canon servisā, ja neapmierina cenas, tad jāpērk amazonā vai kur citur internetā

Link to comment
Share on other sites

Pagāšgad pirku ebejā.

Galva QY6-0059-000 priekš IP4200 izmaksākja 49$ ar piegādi.

Man bija vienkāršāk ar piegādi uz mājām, nekā nēsāties apkārt meklējot.

 

Pildu Inktec tintes. Priekš fotogrāfijām toņi gan nedaudz atšķiras no oriģinālajām, bet bildes drukāju ļoti maz.

Papildus biju pasūtijis čipu reseteri. Tagad pa smuko- uzpildu sev tintes , nometu čipu uz pilnu. Rāda visus līmeņus.

Link to comment
Share on other sites

marispro

Galvas tests ar to pasu printeri, ar kuru izdrukaju fotografiju testu. Uz papira tikai ar lupu var saskatit vietas, kas norada uz to, ka fotogrāfijas bus brāķis. Apvilku ar sarkanu.

Pats pirmais galvas tests, ar deformeto melno un zilo krasu bija no IP4500

post-85623-0-08707000-1300118749_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

nnoname

tās ir vienkārši nekvalitatīvas tintes vai jau degradējušās galvas sprauslu sieniņas, uz pigmenta melnā restes nevienmērīguma to var labāk redzēt, servisa galvas testam, kam krāsas arī drukā restē, tāds būtu redzams arī uz c/m/y un mazās melnās

ar sarkanu apvilktajiem tā ir jābūt, jo tie kluči tiek drukāti ar smalkajām sprauslām (c un m gaišais paterns)

paraugam, kā izskatās +/- normāla izdruka (neņemot vērā magenta toni, kas ir dēļ ilgas nedrukāšanas sastāvējusies tinte, un tievās svītras uz melnā pigmenta tā paša iemesla dēļ)

post-83847-0-42008400-1300125531_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

marispro

nu labi. ja tomer ir ieciklejies uz kreisajam tinteem un originalas tintes ticiiba neatlauj lietot, tad vai ir kadi puslidz ticami risinajumi, kas nedaudz paildzinatu visus drukasanas priekus? Piemeram sprauslu skalosana ik pec 200 lapaam utml?

Spirts tatad neder. Kaa ar amonjaku? Vai 26% amonjaks var kaitet sprauslai? Ebaja brinumlidzekliem nevar atrast skiiduma sastavdalu aprakstu un var tikai ziileet cik tie labi, tad varbut ir kadi parbauditi tirisanas lidzekli, ko lieto profesionaali?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

neeksistē tādi risinājumi dabā, gribi kvalitatīvas izdrukas un printera ilgmūžību - lieto oriģinālos UN nepildītos kārtridžus, gribi sipt kapeiku - rēķinies ar kvalitātes trūkumu un izdevumiem par nobeigtu galvu/pumpi/plati etc

skalošana palīdz tikai aizkaltušas galvas gadījumā, degradētas sprauslas vai nosvilušus termoelementus/dešifratorus nekas vairs nevar atdzīvināt

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Vairaaki gadi atpakalj ar epson njeemos ar ar nepaartrauktaas tintes padeves sisteemaam,galva labi naca valjaa ar ~10% amonjaka skjiidumu vai pat mazaaku,tagad jau neatceros,vobshem nesmirdeeja tik traki lai vajadzeetu gaazmaskaa seedeet.

Link to comment
Share on other sites

marispro

10% amonjaka skidums ir taa saucamais ozamais spirts, ko pardod apriekaas. Stipri dargs, tadel nemu kimijas fakultaatee puslitru 26% amonjaka pa kapeikam, attiecīgi visi eksperimenti ar saadu koncentraciju un ar gazmasku. Noskaidroju, ka InkTec tinte perfekti šķīst tajā, atskirībā no izopropanola. Izopropanols ar laiku nostajas InkTec tintei virspusē, apaksā veidojas kaut kadas duļķes. Pamegināšu sajaukt tinti ar 10% šķīdumu.

Bet lai pieklajigi pabeigtu eksperimentus, vajadzīgi izlietoti CLI-8 kārtridži, kuros iepildīt amonjaku. Vai nevienam nav tadi krājumi aizķerušies nebaltām dienām:)?

Link to comment
Share on other sites

nnoname

izlietoti cli-8 kārtridži neko diži nepalīdzēs, būs vēl vajadzīgi jauni čipi, jo ar iztukšotiem printeris nekādas kustības neveic pat servisa režīmā

Link to comment
Share on other sites

marispro

tik traki nav, CLI-8 kartridziem jau gadiem praktizeeju limena merisanas atslegsanu un esmu pildijis jau neskaitamas reizes, ari lapas no servisa modes drukajas, ja vien melnaa pigmenta sprauslas nav atvadijusaas. dzirdeju baumas, ka jaunaas paaudzes kartridziem (521) sis triks nestraadaa

 

pievienoju bildi, kur redzams, ka izskataas, ka limena radisana ir atslegta. Protams, pastav risks, ka var aizmirst uzpildit un ir dzirdets viedoklis, ka drukajot ar tuksiem kartridziem var nodedzinat galvu, jo tinte kalpo kaa dzeseetaajs.

 

paldies wilz! tadu linku man tiesi vajadzeeja kaa eest

post-85623-0-33877700-1300140081_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

nnoname

jā bet ja uz tā cita printera tiem čipiem nav bijusi nomesta līmeņa kontrole, tad viņi jau ir iezīmēti kā tukši, un tev vairs līmeņa kontroles atslēgšana nepalīdzēs

un drukājot ar tukšiem kārtridžiem tik tiešām var viegli nosvilināt galvu

to wilz doto linku silti iesaku izlasīt visiem, kam patīk lētās tintes (un ne tikai), raksta autors ir ļoti zinošs vecis

Link to comment
Share on other sites

marispro

ja pildito kartridzu ieliek citaa printerii, tad limena kontroles nomesanas procedura javeic velreiz. Bet var pieciest. Lai novienkarsotu, datora izmestos pazinojumus var nelasit lidz galam, vienk nospiezu printera reset pogu uz 5 sekundem un limena kontrole ir nomesta. Printerim laikam ir maza atmina. Ja ir vairaki kartridzu komplekti, tad printers visus nespej atcereties. Neesmu skaitijis, cik vieniibas prot atcereties, bet dazreiz prasa velreiz resetot.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Eksperimenti - tas ir jauki. Bet vai ir reāls šādu ūdensprocedūru ieguvums naudiskā vērtībā?

Link to comment
Share on other sites

neeksistē tādi risinājumi dabā, gribi kvalitatīvas izdrukas un printera ilgmūžību - lieto oriģinālos UN nepildītos kārtridžus, gribi sipt kapeiku - rēķinies ar kvalitātes trūkumu un izdevumiem par nobeigtu galvu/pumpi/plati etc

skalošana palīdz tikai aizkaltušas galvas gadījumā, degradētas sprauslas vai nosvilušus termoelementus/dešifratorus nekas vairs nevar atdzīvināt

 

+100

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

marispro

ieguvums naudiska vertiba ir. Orginalo Canon CLI-8 kartridzu komplekts izmaksaa 43 Ls. Un ja pec sliktaka scenarija - reizi gada japasuta jauna galva pa 49$, ari tad ekonomija ir manaama. Prieks krasainu tekstu drukasanas var atmazgat jebkuru galvu pat ar kolu. Ja nav izcilu prasibu, ka fotodrukasana, tad galvu var izmantot gadiem.

Mans pirmais printers IP4300 ar InkTec tinti drukaja focenes nepilnus 2 gadus, kamer nobruka registracijas sensors (statistiku nevaru nolasit, jo samaitaataa sensora del nevar izdrukaat infu). Otrs printers IP4500 nokalpoja 9 menesus, bet nodrukaja ap 2500 10x15 bildes fotokvalitatee, tad butu izmantojis 12 orginalo kartridzu komplektus un izterejis 500 latus, ieliku otru galvu, nokalpoja 10 menesus, nodrukaja 1200 focenes.

Runajot par statistiku, netieku skaidriba, kadel pasliktinas rezultati. Vai nu kops 2006 gada pasliktinajusies InkTec kvalitate, vai ari vainigi vecie kartridzi, kurus jau gadiem uzpildu vienus un tos pasus un tie ir pilni ar drazu.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

OK, par tekstu drillēšanu nav ne mazāko šaubu, ka tur viss ir OK. Bet foto drukāt mājas apstākļos gan diez kas nav. Labākais un faktiski vienīgais pieņemamais mājas risinājums ir Canon Selphy printeri, bet nu tur cena ir nejēdzīga vienai izdrukai, turklāt max izmērs ir 10x15.

Link to comment
Share on other sites

marispro

es drukaju visadus ielugumus uz high resolution vai GP-501 fotopapira un vel visadas lietas un fochenes, dazreiz vajag ari A5 vai pat A4 izmeru. Interesanti butu salidzinat Canon Selphy un Pixma 5 krasu printera izdruku

Link to comment
Share on other sites

nnoname

ja tu pa 9 mēnešiem esi izdrukājis 2500 fotogrāfijas, tad tu vienkārši izmanto savām vajadzībām neatbilstošu tehniku

šīs pixmas ir mājas printeri ar galvas un paša printera resursu 18000 lapas vispārīgi, uz 10x15 fočenēm resursu dali uz 2 vai 3

profesionālām vajadzībām tiek ražoti citi printeri

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

raimiss

ja galva ir aizkaltusi, un tiek dabūta vala tad fotografijam neder... dazas izdrukas un bus atkal problemas... par to esmu pārliecināts no pietiekami lielas pieredzes...

 

ja lieto labas alternativas tintes, un visu dara ka vajag, var mierigi izdrukat 0,5litri uz katru krasu un tad jau galva sevi sen ir atpelnijusi... (resurs galvai ir krietni mazaks)

 

+10000 To NNONAME

Link to comment
Share on other sites

marispro

ja galva ir aizkaltusi, un tiek dabūta vala tad fotografijam neder.

 

es ari patreiz netieku talak par so faktu

Link to comment
Share on other sites

mazais-5

Tad jau sanāk tā,ka,ja lieto patiešām labas tintes,tad jau tā galva vispār neaiziet ciet.Pus litrs katrai krāsai,jau ir atpelnījis printeri.Interesanti palasīju to rakstu,uz kuru bija saite augstāk.Galvas tīrīšanai veiksmīgi tika izmantots logu stiklu tīrāmais līdzeklis.

Link to comment
Share on other sites

marispro

Ar stiklu tiramajiem pats interesantakais ir tas, ka pie mums tadi nav atrodami. Krieviem ir Mister Muskul, amerikaanu forumos galvu tirisanai tiek rekomendeets Windex.

Izroc nu taadus!

Kopiigais visiem siem galvu tirisanai ieteiktajiem lidzekliem ir amonjaka sastavdala. Izpetiju maximu un drogas, diemzel nevienam stiklu tiritajama nav si komponenta.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...