Jump to content

Kā labāk savienot pārrautu elektrības vadu?


Primaks
 Share

Recommended Posts

Dodoties prom no mājām, katru reizi izslēdzu gandrīz visus automātiskos drošinātājus tā, lai paliek elektrība tikai tām ierīcēm, kurām to tiešām vajag (ledusskapis, utt), bet vakardien mani sagaidīja pārsteigums:

slēdzot iekšā "automātus" viens no tiem, kopā ar galveno momentā izslēdzas atpakaļ - vaina - kaķis pārgrauzis elektrības kabeli šī "automāta" darbības zonā. Vadi ir caur grīdlīstēm, bet tieši tajā vietā bija izvilkti ārā tāpat, līdz ar ko šāds rezultāts.

 

Jaunu to vadu negribas vilkt, sanāk ļoti daudz metru. Pagarinātājus laboju / pagarinu pēc metodes - satiņam kopā katru dzīslu atsevišķi, un, atsevišķi noizolējam (staipīgās gumijas tipa līmlentas), pēc tam noizolējam visu.

Mašīnai un datorsistēmām (UTP kabeļi, utt) pēc katras dzīslas satīšanas aptiņu apkārt alvas "diegu" un pielodēju.

 

Kā labāk šajā gadījumā, kur vadi domāti 220V spriegumam ar daudzām elektroiekārtām pie tā (vada diametru uzreiz nepateikšu, bet vēl tas, kur sīkās drātiņas iekšā, nevis "stienītis")?

Link to comment
Share on other sites

Didzis

Ja Tev tur vada galā nav pulkie kilovati, tad muerīgi vari satīt uz skrutku. Solīdak gan būtu uzlikt nelielu nozarkārbu pie grīdlīstes un tad tajā savienot vadus. Es vismaz tinu skrutkā un pavirsu vel uzbāžu kļemņiku un drošībai pievelku skrūvītes. Tad nevajag vadus izolet. Atvainojos par krievu vārdiem skrutka un kļemņiks (man krievulaiku izglitība un diez vai angļu vārdi būtu labāki :sarkasms:) , bet nu visi elektriķi uzreiz zin kas tas ir. Latviski skrutka laikam ir vadu satīšana un kļemņiks vadu pieslēgspailes. Elektrību gan vairāk tai vadā neatslēdz, citādi kaķim vadi iegaršosies :sarkasms: Kautkā tak vajag kaķim to apetīti uz vadiem "atsis".

Link to comment
Share on other sites

(labots)

Vads viendzīslas monolītais? Bet kā jau Didzis teica, kvalitatīva skrutka kvalitatīvi noizolēta ir izsenis skaitījusies laba elektrotehnikā.

Labots - ggg97
  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

darklight
(labots)

Kārtīgi ar stangām satin kopā, noizolē, un būs ok. Tie spraužamie savienotāji uz lielām jaudām neiedveš uzticību, ja ko tādu, tad labāk atbilstoša izmēra skrūvējamos.

P.S. Didža variants visdrošākais.

Labots - darklight
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Tie spraužamie, ja ir oriģinālie Wago, ir kvalitatīvi un tur atbilstošās strāvas. Esmu piedalījies testos. Bet lai viņus pareizi nopirktu, jāzina vada šķērsgriezum, kā arī daudzdzīslu vadam neder tās spailes, kuras monolītam vadam.

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

(labots)

Savienotāji ir labi, kad grūti tikt klāt.

Labots - Zuxters
Link to comment
Share on other sites

BONNUX

Kad grūti tikt klāt,labāk izmantot savienot'āju,kā arī ja vadu garums neļauj savīt vadus.

Link to comment
Share on other sites

Man ir bijis ka līdzīgs. Iegādājos attiecīgā izmēra spailes un savienoju. Ātri, ērti un vienkārši.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...