RimaNTSS Ierakstīts Februāris 19, 2011 Share Ierakstīts Februāris 19, 2011 Labrīt! Meklēju garšvielu plovam. Angļu valodā "zeera", Krievu - "зира". Ir tai garšvielai arī citi nosaukumi, bet ķimenes tās nav. Un kur tik tā garšviela nepārdodas: Rimi- nepārdodas, Maxima- nepārdodas, Elvi un Supernetto arī nav. Kāds gadījumā nevarētu ieteikt kur ņemt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Žaks Noriss Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 Centrāltirgū kādreiz bija starp zivīm un dārzeņiem tāds garšvielu stends. Varbūt tur var meklēt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg97 Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 (labots) Ja tās domātas indiešu ķimenes, tad sieva pirka centrāltirgū, bet precīzi to vietu viņa nemāk pateikt. Labots Februāris 19, 2011 - ggg97 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tornis Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 (labots) http://www.1188.lv/k...Gar%C5%A1vielas Avokado ir visvisāda eksotika manīta Veikals „AVOKADO”: Tērbatas 49/51, Rīgā Tel. 6 7288718 Labots Februāris 19, 2011 - Tornis 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
howdy Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 Var vēl Stokmanā palurēt, tur mēdz būt kkas citādāks nekā parastā veicī, bet nesolu. Kā arī te - http://www.mc2.lv/shops/gastronome/ MC2 uz krasta ielas. Tur ir visādas delikateses utt. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gestapo Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 Tā zira jau nav nekāds retums, tas ir tas pats kumīns (: Labi iet pie jēra, var aizvietot ar koriandru. Описание Зира - сушеные семена пряной травы Cuminum cyminum, семейства петрушки. Это одна из самых популярных в Азии пряностей, являющейся семенами индийского тмина. Он отличается от нашего тмина более мелким размером и темной окраской. Кроме того он обладает более резким, сильным и приятным ароматом. Исторически Иран был главным производителем зиры, но в настоящее время ее поставляет Индия, Сирия, Пакистан и Турция. Зира бывает 4 видов: персидская, кирманская, сирийская и набатейская. Использование Используется для ароматизации хлебных и кондитерских изделий, блюд из кисломолочных продуктов. Является важным компонентом при засолке капусты, огурцов, томатов, мариновании грибов. Аппетитный вкус преобретает сдобренные зирой картофельные супы, рыба, овощные салаты, жареные, запеченные и тушеные блюда из свинины. Ни один среднеазиатский плов не обходится без зиры. Зира является важным ингредиентом порошка чили, также содержится в смесях специй гарам масала, карри и бахрат. Фольклор В Средние века существовало суеверие, по которому зира спасает куриц и возлюбленных от блуждания. Также считалось, что жениха и невесту, пронесших через всю церемонию бракосочетания зерно тмина, ожидает счастье. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BROKS Februāris 19, 2011 Share Februāris 19, 2011 MC kvadrats --- ja vel pastaav Gastronome - Viesnica latvija Centralais tirdzelis - jaamekle (piena paviljona eja uz maximu) Agenskalna tirgus , pie maizes 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bocmans Aprīlis 16, 2020 Share Aprīlis 16, 2020 Safrans.lv vai Mangospices.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts