Jump to content

Jauns audio celins filmai


Rozigais
 Share

Recommended Posts

Sveciens visiem!

 

Man te tada problema, kas liek kasit pakausi - velos samikset Toy Story bd ripu ar veco labo LV audio celinu. Lai ari logiski, ka filma ir 1:1, skanas celina sinhronizacija ar bildi peec paaris min aiziet jau ari vairaku sekunzu atstarpi lv celinam aizskrienot pa prieksu notikumiem.

Video avots ir vilkts krievu bd rips. Kapec to pieminu - apskanoju ari toy story 2 - avots bija disney cinemagic hd kanals un tur ar lv celinu viss skaisti sapaseeja.

 

 

kas varetu but pa problemu?

 

Paldies jau iepriekš par atbalstu!

 

Girts

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Izklausās pēc freimreitu atšķirības. Vels viņu zina kā to var savilkt kopā. Iekš MKVmerge ir redzēts tāds parametrs kā Playback ratio, moš ar to var paspēlēties. Nezinu, neesmu nekad neko tādu izveicis. Mēģini te kaut ko atrast

http://forum.videohelp.com

Link to comment
Share on other sites

laikam jau ir NTSC un PAL atšķirība... ja pareizi atceros, PAL bija garāks par 104% (nu vai otrādi on_the_quiet2.gif )

reālākais ir pārkonvertēt audio, kādreiz tiku to darījis, bet tagad labi jāpakasa pakausis, lai atcerētos ar kādu softu tas tika darīts...

bet liekas, ka tas bija BeSweet - šeit

Link to comment
Share on other sites

Te būs no ārzemju avota, ko esmu izmantojis dažas reizes:

Situation 2: Gradual loss of video/audio synchronization in AVI (everything is normal at the beginning of the video file, but audio is gradually shifting during playback)

 

In this case you must adjust FPS (Frame per second) of the avi file. After that, audio and video will be synchronized throughout the movie. But how to determine exact FPS you need to fix gradual loss of synchronization?

 

First of all, you must launch your movie in any video player (Vidmex is recommended). Go to the end of your video file (5-10 minutes before the end of the movie), and observe the difference between video and audio -- you must determine:approximate value of the delay in seconds and type of the delay - "Audio is before Video" or "Audio is after Video".

 

Now, download a special program AVI FPS Changer, called AVI Frame Rate Adjust: Download AVI Frame Rate Adjust.

 

Unzip it, and launch FrateAdj.exe. Make sure you have a backup copy of your AVI file. Click Open, find and open the avi file.

 

Ok. AVI file is opened inside the program. Here you can see information about the file. In this case, we need only fps and Length values. Write down/remember the original Length of the video (for example, 2:22:12).

 

Try to change fps value. You must perform MINIMAL adjustments. For example, if you have 25fps then you can try 25.004 , 25.008 or 24.998 , 24.990 values etc. Notice, every time when you change fps, Length is also changing.

 

Now we must consider how to change FPS according to type of the delay:

- if Audio is before Video at the end of the file, then you must increase FPS;

- if Audio is after Video at the end of the file, then you must decrease FPS;

 

After you have experimented and finally changed fps, the difference between original Length and actual Length must be equal to the value of the delay at the end of the file.

 

For example,

if "Audio is before Video" and delay is 2 seconds at the end of the movie, then we must experiment with increasing FPS, and to choose 25.005 (actual Length of video will be 2:22:10, original length was 2:22:12).

if "Audio is after Video" and delay is 2 seconds at the end of the movie, then we must experiment with decreasing FPS, and to choose 24.995 (actual Length of video will be 2:22:14, original length was 2:22:12)

 

Finally click Save button. You AVI file will be saved with new FPS value and the gradual loss of video/audio synchronization will be fixed.

Link to comment
Share on other sites

labojiet, ja kluudos - tatad - ja es zinu audio fps un video - piemeram audio 25 000, video 23937 vai varu darit taa - nemu video, nokonverteju uz kadu velamaaku hd formatu, noradot manuali, ka veelos 25 000 fps - un tad lieku klaat to pasu audio - teorija pareiza?

 

 

Link to comment
Share on other sites

GUIs iet uz W7, nobļāvas tik ka nav Msvbvm50.dll , nokačāju, iemetu tajā pašā folderī kur BeSweet, un viss aizgāja

Link to comment
Share on other sites

laikam jau ir NTSC un PAL atšķirība... ja pareizi atceros, PAL bija garāks par 104% (nu vai otrādi on_the_quiet2.gif )

Amerikāņu u.c. valstu filmām, kas filmētas ar 24fps uz PAL garums saīsinās par 4%, jo praksē visvairāk piekoptais veids, kā notiek konvertācija no 24p uz 25p ir viekārša paātrināšana.

Link to comment
Share on other sites

jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, jus tacu visi esat zelta gabali ! veelos iezinot, ka si nu ir viena no boot teemam, kas nu ir atrisinata! :)ipasais paldies Stepselim! iestaigaju rutracker un tur bija smuki piemeri. Tur tikai viena proba - skiet ka Adobe Audition ir tas pats kas Cool Edit Pro (ar so man ari sanaca ar time strech visu sadarit.) tatad - ja atgriezamies sakumaa, jautajumam pro variantaa butu jaskan - kaa piedzit PAL audio NTSC video. Vienigais, kas man veel jasaprot ir kaa nolasit sakuma un beigu framrates lai varetu veikt nepieciesamo kalkulaciju. veiksmigi atradu precizu piemeru savai problemai, jacer, ka specifiskakas problemas neradiisies.

 

PALDIES!

Link to comment
Share on other sites

Tev vajag, lai abi audio celiņi ir pilnībā vienādi. Kā to izdarīt:

1. Izvelkam no abiem video failiem mp3/ac3 skaņu ārā [ar virtual dub mod]

2. Iemetam Adobe Audition/Sony Vegas/Audacity, vai kādā citā audio apstrādes programmā.

3. Kopējam, dzēšam TIKAI latviešu celiņu, lai tas skanētu vienādi ar oriģinālo celiņu.

4. Saglabājam LAT celiņu.

5. Liekam klāt pie video faila LAT celiņu ar virtual dub mod.

 

Protams audio celiņiem sākumā var būt krasas atšķirības, tāpēc pārkonvertējam LAT celiņu tādā FPS kāds ir oriģinālais celiņš.

 

Cerams saprotami izskaidroju, ja nu kāds krievu valodu nesaprot. :)

Link to comment
Share on other sites

mmm, es pastastisu kaa lidz sim dariju - nemu tai pasaa Cool edit pro nocelu audio no LAT filmas, konverteju uz jaunu ar Strech opciju. Bet man nav isti skaidrs, kapec piemeram 3x man ir sanacis, bet 4to nesanak :) kaa aprekinat par cik samazinat vai palielinat fps konvertesanas lielumus? biku sajukums iestaajies. saku uzreiz, ka es stradaju ar win7 un nemaku darboties ar progaam, kuraas jaarakstaa kaut kadas komandrindas :)

Link to comment
Share on other sites

Jāliek blakus arī oriģinālais skaņas celiņš, lai ir ar ko salīdzināt.

Iezīmē sākumā un beigās skaidri saskatāmus kontrolpunktus, tālāk aprēķins ar kalkulatoru.

Link to comment
Share on other sites

Pričom kalkulators??

No oriģinālā video faila paskaties kāds FPS, tāds arī ir audio celiņiem.

 

FPS maina ar BeSweet.

Link to comment
Share on other sites

Bet ja sinhronizācija nesapasēs vairāk par 10 ms, tad rezultāts būs brāķis!

(sk. #14)

Labots - Stepselis
Link to comment
Share on other sites

Ja audio celiņi tiešām krasi atšķirās jau pašā sākumā, tā ir FPS vaina, vai arī oriģinālā relīze, vai LAV celiņš ir nežēlīgi apgraizīts.

Oriģinālais arī var būt Directors Cut vai Extended utt. rips, kas maina audio faila garumu, līdz ar to problēmas ir sinhronizāciju.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...