Jump to content

Problēma ar Dell XPS M1530 displeju


Paramount
 Share

Recommended Posts

Labdien!

Lieta tāda, ka aizvakar nolēmu nomainīt savam portatīvajam datoram termopastu, pie reizes, izpūšot ventilatorā sakrājušos putekļu kārtiņu. Visu darīju kā ierasts - noņēmu vāciņu virs ventilatora un sāku atskrūvēt skrūves, kuras notur ventilatora dzelzi virs CPU. Izrādījās, ka apakšējo labo skrūvi iepriekšējā reizē biju piegriezis diezgan spēcīgi un lai to dabūtu vaļā es pielietoju mazliet spēka - kā rezultātā tajā rajonā izdzirdēju tādu kā smalku knikšķīti. Savas darbības pārtraucu, tā kā biju aprāvis skrūves vītni un man nebija normālu instrumentu ar ko to skrūvi varētu viegli atskrūvēt. Kad visu saskrūvēju atpakaļ, ieslēdzot datoru, atklājās nepatīkama aina - attēls bija pikseļots - vietām tie pikseļi stāvēja uz vietas bet vietām ātri kustējās. Mēģināju ieslēgt caur safe mode - tas pats. Tagad jūtos kā pokemons un lūdzu kāda zinoša cilvēka palīdzību - vai ir iespējams vērst vainu par labu paša spēkiem, vai arī nepieciešams vest kompi uz garantiju. Attēlu pievienoju, lai Jūs saprastu kā izskatās mana portatīvā displejs.

P.S. Tagad tās skrūves socketiņš, piespiežot, noknikšķ un atiet atpakaļ tāpat, kā toreiz kad skrūvēju to vaļā.

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

Paramount

Es atvainojos par savu kļūdu - tagad ieliku bildi, ko nofočēju ar telefonu - visam būtu jābūt skaidram, kā arī izlaboju kļūdu, jo skrūve, kura noknikšķēja, turēja dzelzi pie CPU nevis videokartes! :blush:

Link to comment
Share on other sites

tur neko nevarēs īsti salabot mātesplates maiņa vien līdzēs.

a vai tad nebija vairs garantijas kad pats jauci un tīriji ?

Link to comment
Share on other sites

Paramount

Garantija bija un tika jau nests uz garantiju, bet termopastas nomaiņu un putekļu tīrīšanu veicu pats regulāri, tikai šoreiz laža sanāca!

Link to comment
Share on other sites

nu var mēģinās uz servisu nest un stāstīt paskas bet nu nez varbūt ar noticēs.

Link to comment
Share on other sites

Paramount

Nē es termopastu kā sviestu nesmērēju, es saku, ka to daru regulāri! Tad pie vainas ir mātes plate? Un palīdzēt var tikai garantija?

Link to comment
Share on other sites

drusku offtopic, bet tomer... ja nesisi uz garantiju tad stasti vien kaa ir nevis megini sastastit pasakas... savadak sanak tautaa apmeram taa - 50% aiznes uz garantiju, jo prece tiesham ir sacakareeta un vinus pasuuta, jo vaina radusies pashu vainas peec... otri 50% aiznes uz garantiju, jo pashi kaut ko ir sacakareejushi, un megina sastastit pasakas, lai tikai nebutu jamaksaa par pashu sataisiito lazu... beigas nabaga garantijas veiceejiem tikai atliek parbaudiit un lieki neriskeet, kas attieciigi noziimee, ja esi pirmo 50% viduu kadreiz, tad tas ir pavisam saapiigi, jo, lai arii pats neesi vainiigs, tomer prece par garantiju labota netiek...

domaju, ka jebkursh, kursh saskaries ar garantijaam, vai arii pats tur straadaa saprot ko es ar to domaju...

  • Patīk 1
  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

Tu nekad nevari būt pārliecināts, ka pats neesi vainīgs. Un no kurienes tādi dati, ka 50% nevainīgos atšuj?

Ja nesabāzīsi tamponus citiem ausīs, sabāzīs tev. Tagad nav tie laiki, kad jātēlo godprātīgo! kas par sevi nemācēs pastāvēt, tam pārskries citi pāri. crazy_pilot.gif

 

Autoram - jo biežāk to dari, jo vairāk zaudē modrību, kā rezultātā laža. Hmm, un kādu spēku tad tu pielietoji, ka izlauzi skrūves socketu? Un nazis ir pats ļaunākais, ar ko skrūvēt skrūves. Domājams, ka tā pat garantijā tevi atšūs, lai arī ko tu stāstītu. Ej vien un saki: "Zini māt, es te...".

  • Slikti! 1
Link to comment
Share on other sites

To es pārbaudīšu parīt, kad būs iespēja tikt pie ārējā monitora. Par garantiju - esmu pārliecināts, ka datoru ņems pretī, jo jau iepriekš esmu nesis to, kad biju sataisījis lažas savas vainas pēc, kā arī tajā servisā strādā mans paziņa! :whistle3: Vienīgā problēma ir datora nogādāšana uz Rīgu - pašlaik neesmu spējīgs to izdarīt, bet garantija beidzas pēc mēneša, tāpēc arī gribu zināt, ko varu darīt pats lietas labā! Jebkurā gadījumā - parīt došu ziņu, kas ir ar ārējo monitoru!

 

Nu šodien pieslēdzu portatīvo pie ārējā monitora - viss ir pilnīgā kārtībā - tātad secinu, ka ne mātes plate, ne videokarte nav pie vainas - sanāk vaina tieši displejā! Vai nevarētu būt tā, ka skrūvējot CPU skrūvi, esmu atspiedis mazliet vaļā kaut kādu displeja kabeli, kurš iespējams, vienojas pie datora mātes plates kaut kur tajā rajonā? Varbūt mazliet nepareizi noformulēju, bet cerams, ka domu sapratāt!

Link to comment
Share on other sites

tā pati dzelse gadījumā nav arī uz videokartes un tu ar uzspiešanu tai nevarēji nolauzt kristālam kādu stūri? Tas izskaidrotu to krakšķi un simptomus.

Link to comment
Share on other sites

Vēl jautājums - varbūt kāds zin, kur netā var atrast pamācību video, vai kādā citā formātā tieši lai izjauktu manu datoru? Jo pats dziļāk par ventilatora noņemšanu neesmu līdis, bet gribās paskatīties, kas lācītim vēderā, lai citreiz zinātu kur, ko, kā?

Link to comment
Share on other sites

Domāju kad problēma visdrīzāk varētu būt konektorā, jo manam 1764 kopš dzimšanas ir līdzīgs gļuks. Ja stiprāk uzspiež vietā kur ir konektors (manā gadijumā pie viņa tieši atrodas ieslēgšanas poga) viss ekrāns paliek pikseļains. Esmu gan atradis risinājumu, kad paceļot nedaudz uz augšu plastmasu kas ir virs konektora viss atkal strādā normāli. :)

Pamēģini noņemt klaviatūru ar visiem plastmasiem un vajadzētu varēt normāli tikt pie konektora - varbūt viņš ir vienkārši izkustējies.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tātad, vīri, šodien beidzot bija laiks izstudēt servisa manuāli un ķerties vērsim pie ragiem! Problēmas risinājums izrādījās gaužām vienkāršs - vajadzēja vienkārši izvilkt ārā un un vēlreiz iespraust displeja vadu, kas iet uz mātes plati! Acīmredzot, ķimerējoties ar ventilatoru, ar to skrūves socketiņu biju aizķēris to vadu un šamējais bija izkustējies! Liels paldies Boldrikam par servisa manuāli un pārējiem par lietderīgajiem padomiem! Veiksmi! :closed:

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...