Jump to content

GPU čipa nostiprināšana pēc reflow - ar ko un kur to iepirkt?


ImissimI
 Share

Recommended Posts

Tātad ar karstošiem video čipiem un mātesplates tiltiem mēdz gadīties ķibeles, kuras var atrisināt ar karstumu - lai nu kāda kuram nebūtu metode priekš reflow vai reball, mani interesē kā un ar ko tas pasākums tiek pēctam nostiprināts.

 

Līme, kas nav elastīgāka par PCB plati, kurai ir pēc iespējas mazāka termo-izplešanās, kura turētu savus -10 līdz +150 grādus pēc Celsija.

 

*edit - Vēl svarīgi, ka starp virsmām ir ~1mm sprauga tātad - neder līmes, kas "sakausē" virsmu ar virsmu.

 

Kas tas ir un kur tādu var iepirkt?

No rūpnīcas bieži nāk sarkans un ciets smāķis riņķī.

Labots - ImissimI
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Kapec kaut kas janostiprina pec reflova? Mikrene turas klat, jo ir pielodeta. Kad alva sak kust, tad virsmas spraiguma speks pats nostada vieta mikreni. Protams - pareizak to butu darit ar staciju, nevis vienkarsi meginot parkarset. Piedevam - nevajadzetu spiest shemu pie plates, bet laut tai peldet un pasai nostaties vieta.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Nu, piemēram atmiņas čipi tā arī turās paši normāli un viss ir labi. Priekš GPU es pieļauju tiek stiprināts papildus pa perimetru tādēļ, ka uz tiem visu laiku spiež dzeses radiators.

 

Vēl droši vien tas tiek papildus stiprināts jo ir laptops - tātad pcb tiek pakļauta minimālai bet locīšanai, un ļurkāšanai, triecieniem. etc.

 

un jā, un.. No rūpnīcas bieži nāk sarkans un ciets smāķis riņķī. jā, ari pārkarsēt, es piekrītu, nevajag gan, tad turpinam par to smāķi :)

Link to comment
Share on other sites

cik lasu visi meistari to smāķi gāna, ka maz neliekas... cik saprotu visvārīgākā vieta nav pat St kausējums bet Cu laukumu savienojums ar celiņiem kristālā (jeb kā to sauc?), kas no nepārtrauktas t+el iedarbības ar laiku pārdilst... Tas smāķis reāli neko nedod, bez tam katrs kaut cik moderns normāls BGA čips tiek piespiests ar cooleri? :pooh_door:

Link to comment
Share on other sites

tas sarkanais sūds tikai rada problēmas. Un par kristāliem runājot, tur jau neko neizdarīt, ja kristālam zūd kontakts ar pamatni. Protams var pasildīt vai pārlodēt, bet efekts no tā 1-2 mēneši.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...