Jump to content

Pastiprinātāja izvēle elektrostatiskajām akustikām


audiovideo
 Share

Recommended Posts

audio_spoks

Beidz āzēt tautu, un taisīt lieku troksni. Kārtējais topiks par neko. Ja varēji paņemt Martin Logan, tad paņem turpat kur ņēmi arī kādu resnāku Denon stiprekli vai arī Krell, ja viņi to vēl tirgo. Nevajag atkal te šūmēšanos pa tukšo. Un likt pie Martin Logan klāt Vincent stiprekli ir tas pats kas Mercedes Benz piejūgt govi priekšā.

Link to comment
Share on other sites

audiovideo

Es pagaidām skatos uz samēra jaudīgu precīzu jaudas pastiprinātāju, jo lampinieki aptupina nedaudz orģinālo CD, SACD skaņu, Pagaidām nedomāju par kosmosu Krell.

Labots - audiovideo
Link to comment
Share on other sites

cik esmu lasījis, šiem skaļruņiem iesaka stabilu pastūzi , tādu kurš stabili sadzīvo ar kapacitatīvu slodzi. Nezinu, kāds klasisks AB klases pastūzis tiks galā gana labi. Bet 4cipara skaitļu akustikai es neņemt 100Ls pastūzi. Vislabāk , ja ir iespēja - patestēt uz dažādiem pastūžiem.

Nezinot konkrēto skaļruņu parametrus, bet pieļauju domu, ka šiem arī pretestība var būt ļoti zema pie kādām noteiktām F. Tāpēc vēl šiem iesaka pastūžus bez agresīvas strāvas ierobežošanas ķēdes. Es spiestu uz lielu smagu pastūzi ar jaudas rezervi un tādu kurš var dtrādāt ar 2 omi slodzi piem. līdz kādi 100W vismaz. Citi saka, ka lampinieki ir labi esl. bet tādi jaudīgi būs dārgi. Nu jā un iepriekš minētā stabilizācija, ampam noteikti jābūt ar visiem filtriem izejā. (L+R un C + R). Nu tā kaut kā. No gataviem ražotājiem neko ieteikt nevaru, jo tad jāiedziļinās pastūžu iekšās , pēc plikas specenes grūti ko teikt. Par cik pats esmu diy fans, domāju mans leach ar 240W @4 omi un kādi 100W @2 (pēc tam sāk strādāt strāvas ierobežotājs) labi tiktu galā ar esl. Vismaz pats tā autors savā majās lapā raksta , ka amps stabilo strādā ar kapacitatīvām slodzēm un draivē ESL bez problēmām. var vienīgi pieregulēt strāvas ierobežoāju vai vispār to izmest ja zina ko dara.

Imho ne dārgā gala pastūžiem tieši ir problēmas ar adekvātu barokli un dzesēšanu zemām slodzēm. Tā ka domājams Vincent ir labs ražotājs un ja maks atļauj, problēmu nebūs, bet kā jau minēju bez sīkas tehniskas info grūti spriest par ampa stabilitāti. Vajag testus mērījumus ut.t. ESL ir specifiska lieta un prasīga pret labu , stabilu un ar jaudas rezervi apveltītu pastūzi.

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

es par tam (martin logan) tumbam kkur lasiju, vinam tac pat skalrunu nav! isti nesaprotu ka vinas darbojas un ar kadu dzirdi jabut lai to skanu atskirtu no, piemeram, B&W vai RRR x-line tumbam, kuras ir salidzinosi letakas. pats klausos vecas, labas S-90B un mani tas pilnigi apmierina. protams, ja butu bagats nopirktu kaut ko no darga gala... lai forumos pazimetos ar jautajumiem- cik tukstosus man iesakat izmest par pastuzi? >:-|

Link to comment
Share on other sites

ESL nevar basus atskaņot - liekas līdz 200Hz tik velk , pēc tam auzas. tāpēc apakšā ir sabs.tā kā ir tur skaļrunis :D

Labots - osscar
Link to comment
Share on other sites

audiovideo

Vispārīgi ESL (labākajos eksemplāros) var atskaņot no 56 Hz, bet nesaņēmu atbildes par pastiprinātāja izvēli.

Link to comment
Share on other sites

nu bet tas nav ne 20 ne 30 ne pat 40 Hz....tā ka bez saba neiztikt. Es tev pateicu, vajag pastūzi kurš labi tur kapacitatīvu un zemu slodzi neizcepoties. ej uz veikalu un jautā pēc tāda. Domā te tev kāds ieteiks kaut ko tādai akustikai ? neesi naivs. Vai arī lasi savu kandidātu specenes ja esi ko noskatījis.

Link to comment
Share on other sites

... bet nesaņēmu atbildes par pastiprinātāja izvēli.

 

Baidos ka tev te nav neviens, kam tādas būtu. Tak Google lietot māki?

 

1) http://www.stereophile.com/floorloudspeakers/505ml/

 

MartinLogan rates the Montage at 90dB sensitivity and recommends a maximum input of 150W, but the best performance I got from it was with the Classé Omicron monoblocks or a bridged Bel Canto eVo6. These power amplifiers are capable of prodigious outputs, but they also have grippingly tight bass control. With the McCormack DNA-1, rated at 185Wpc, the Montage made the Jekyll/Hyde bass transition at the upper end of the normal listening range I mentioned earlier, forcing me to temper my touch on the volume control. I also restricted my listening to chamber music and acoustic jazz combos—anything scored lightly and transparently. The Montage did a bit better with the Sonic Frontiers Power-3 monoblock. The discipline of pure muscle and high damping factor may be what the Montage needs to keep it well-behaved.

 

2) UN te: http://www.martinloganowners.com/forum/

 

ir vesels forums Martin Logan mīlētējiem... Recommended Equipment (Amplifiers) section

http://www.martinloganowners.com/forum/forumdisplay.php?f=64

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...