Jump to content

Lattelecom virszemes TV (2. turpinājums)


Rudiger
 Share

Recommended Posts

pirms 6 stundām , ggg97 teica:

T2 standarts ir jauks, bet tas var nozīmēt, ka daļai senioru, kuri vēl sēž uz vecajiem VTV dekoderiem, neko neredzēs.

 

Pirms 45 minūtēm , e = d teica:

Mēs runājām par T2 un Tu kaut kādā dīvainā veidā pats aizstūmi topiku uz HD. Lai gan citē punktu par T2. Pēc tam mums sāc piekasīties kādā sakarā T2

 

Link to comment
Share on other sites

@e=d, mēs par viskautko runājam, bet te T2 bij pieminēts kontekstā ar to, ka ja LTV pāries uz HD, tad vai būs iespējas ar vecajiem dekoderiem redzēt. Uzķēri? 

Link to comment
Share on other sites

man vu+solo se v2  lietoju ar USB 2.0 dvb-t Digital TV Stick FM+DAB USB DVB-T RTL2832U+FC0013B Support SDR

visu rāda labi ,iespraudu pārstartēju parādījās pie uztvērējem noskanēja kanālus ok.vienīgajs nerāda signāla līmeni un kvalitāti,var būt jāmaina imidž vai jāatjauno.tagat ir  VTI imidž ļoti vecs.

 

https://aliexpress.ru/item/4000029604094.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.74417341WX1qOZ&algo_pvid=40aa6c4a-2a62-474e-a635-b4185297220c&algo_expid=40aa6c4a-2a62-474e-a635-b4185297220c-46&btsid=0b8b15f516103979959392610eed65&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_&sku_id=10000000066719952

Link to comment
Share on other sites

2021.01.11. , 00:23, Racer teica:

T2 bij pieminēts kontekstā ar to, ka ja LTV pāries uz HD, tad vai būs iespējas ar vecajiem dekoderiem redzēt

īsti jau neviens nezin, kā būs nākamajā gadā, kad 700MHz diapazonu noteikti atņems televīzijai 5G. Protams, HD var rādīt arī bez T2, bet no loģikas viedokļa LVRTC vajadzētu veidot jaunu MUXsi priekš HD jau ar T2. Tad vienā kanālā var iebāzt vairāk HD programas. Visi jaunie teļuki to standartu atbalsta, bet tante Bauskā lai turpina skatīties SD ar savu zvaigšnu kasti. Ko darīs TET, to gan nevar zināt līgums nākamgad beidzas un  kanālu skaits samazinās.

Link to comment
Share on other sites

A kad šie pāries uz HD ? solīja vēlaikās no š.g. janvāra - tagad jau noteikti kovids par iemeslu un atliks uz gadiņu :D
 

Link to comment
Share on other sites

pirms 9 stundām , osscar teica:

A kad šie pāries uz HD

Runā, ka no marta, bet tagad jau neko nevar zināt. Tas gan nenozīmē, ka virszemes apraidē.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Es varu maldīties, palabojiet mani ja tā nav, bet es pieņemu ka kanālu references var atšķirties atkarībā no tā, no kura torņa skatās.

Tādēļ tās nesakrīt.

Kanālu skaits nav pārāk liels, apskaties pareizās references bouquet failā un izlabo pikonu nosaukumus.

Link to comment
Share on other sites

Didzi, gaumes lieta, informatīva vizualizācija...

Var jau arī visi, piemēram, staigāt ģērbušies vienādi, kā savulaik Ķīnā, hunveibinu laikos😏.

Link to comment
Share on other sites

Es, kad pirmo reizi uzliku pikonas, ik pa brīdim skatījos uz viņām un priecājos. Ar laiku gan apnika.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Krievi tāpat skatīsies savu Putina televīziju. Uzliks šķīvi un skatīsies. Tā sērga nav iznīcināma. Tas tāpat, kā krievulaikos mēģināja traucēt naidnieku radiostacijas, bet no tā nekas nesanāca. Es nemaz nerunāju par iespējām internetā.

 

Link to comment
Share on other sites

Helio virszemes televīzijā:

 
 
  • Pirmā Baltijas kanāla vietā būs pieejams kanāls Дождь/TVRain (Nr. 21),
  • NTV Mir kanālu  aizvietos TVCi (Nr. 24),
  • Ren TV Baltija kanālu aizvietos 1+2 (Nr. 22),
  • Kinokomediya kanālu aizvietos TV21 (Nr. 66),
  • Kinomiks (test) kanālu aizvietos THT4 (Nr. 73),
  • klientiem papildus bez maksas būs pieejama Filmu un izklaides tematiskā paka.
Link to comment
Share on other sites

Būtu labāk aizklapējuši RTR  - tur gan Solovjovs, gan Kiseļevs nu ir riktīgi propagandisti/naida kurinātāji. Tajā NTV tik izteiktus nemanīju, toties NTV bija daži skatāmi raidījumi  kur politiku nepiemin. Bet... aizklapē pēc īpašniekiem, nevis pēc satura.  Tas pats par tiem filmu kanāliem- nu nekāda sakara ar propagandu.  Rezultāts būs tāds, ka ja Krievijas pierobežā kāds skatījās to TET, tad tagad atlikušie pagriezīs antenas uz austrumiem.  Pārējiem... lielai daļai kas kaut nedaudz advancēti un ir internets, skatīsies no IPTV vai ar šķīvīti ko grib.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

Pirmajā Baltijas daudzi skatās Brīnumu lauku, Sveiks, Andrej! un tamlīdzīgus sarunu šovus. Taču, kā es teicu blakus tēmā, kamēr citi operatori turpinās translēt šo kanālus, zaudētājs būs tikai TET.

 

1 stundu atpakaļ, oxygen teica:

Krievijas pierobežā kāds skatījās to TET, tad tagad atlikušie pagriezīs antenas uz austrumiem. 

Krievijas pierobežā TET klienti un pirkstiem saskaitāmi. Tad jau drīzāk Sēlijas pusē griezīs antenas....

 

 

Labots - base7
Link to comment
Share on other sites

Šķīvis uz 13E man ir tākā bēdu nav ;) Vienīgi daudzus zinu kas skātījās tos kanālus un par šķīvi neko nezina. Īpaši pensionāri.

Link to comment
Share on other sites

Vispār mūsdienās kāds TV skatās izņemot pensionārus, kas neprot ar internetu rīkoties? Vienīgais kam viņa ir vajadzīga, ja grib kaut ko latviski redzēt. Un protams sporta tiešraides, jo tomēr TV ir uzticamāks un arī vietējās platformas iet labāk par bezmaksas strīmiem interneta pasaulē. 

Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Maris77 teica:

Vispār mūsdienās kāds TV skatās izņemot pensionārus, kas neprot ar internetu rīkoties?

Nu, nu . Nez kāpēc daudzdzīvokļu mājas lielākai daļai dzīvokļiem no kāpņu telpām iet iekšā koksiālie TV kabeļi.  Cita lieta cik kāds izmanto , bet ... arī IPTV skatīšanās uz TV nevis datora moniatoriņa,  ir TV skatīšanās. Tas pats TET arī laiž pa tīklu savu interaktīvo, bet pieslēgts pa lielam visiem pie TV. Neba visi visu lūr mobīla ekrānā.  

 Un, neba visi , nerunājot par cilvēkiem gados, mācēs atrast/pieslēgt/samaksāt  par LABIEM IPTV kanāliem, kaut maksas ( kurus var uzskatīt par maksu 2 EUR/mēnesī) kur nekas nebremzējās, HD/UHD lielākajai daļai+ arhīvs nedēļai. 

 Pat šķīvītis ne visiem ir OK. Nu iz dzīves: radagabaliem gadus desmit atpakaļ uzliku šķīvīti  lai skatās ar ''medu''. Bet kad šie noprovēja Lattelecom interaktīvo ar arhīvu, šiem vairāk to škīvīti nevajadzēja. Arguments: skatāmies kad gribam.  Dzīvo laukos, kur vasarā darba pietiek, tik vakarā var uzmest aci interesējošiem TV raidījumiem.   Cilvēki nav galīgi uz Jūs ar tehniku, bet negrib ''krāmeties'' ar datoru, lai ko noskatītos- vienkārši pēc darba dienas grib nospiest pogu un atslābināties dīvāna. Protams, tiem kas visu dienu pie datora, to nesaprast.

  • Patīk 3
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , ieleja teica:

pēc tam kaut kādi senie Baltkom paveidi ar DBV-C, DBV-T, tagad nekas

Vēl jau ir, fāterim kā reiz baltcom kabeļu tv, kvalitāte drausmīga pat uz crt tv, nez kas pie vainas, kabelis sūdīgs, vai meistars signālu piegriezis.

 

pirms 2 stundām , ieleja teica:

čakarēšanos kreiso IPTV veidā

Nu jau vairs nekāda lielā čakara nav, nopērc listi un aktivizē to iekš ott play, kur populārākie provaidri jau vesels saraksts. Ja ir kāda specifiska liste, paštaisīta, tad gan ar rociņām jāieraksta.

 

A par tiem tv kanāliem, ko noņēma, personīgi galīgi po, jo tv kā tādu skatos maz, līdz ar ko ir doma atteikties no tet pakalpojumiem un paņemt 1188, jo internets šiem tet optika plus kkāda dtv ir, ja nu galīgi piegriež skābekli iptv.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

Pirms 5 minūtēm , romajo teica:

Nu jau vairs nekāda lielā čakara nav, nopērc listi

Ne katru reizi ir tā, vienkārši nopērkams . Piemēram, manējam IPTV .... bija vesels pasākums caur nezin kur un kā, kaut nav mazais IPTV ( kaudze serveru gan rietumos gan austrumos , kur pieslēgties, lai max ātri). Pat man bija  čakars. Nu ''lietotājam parastajam'', kas māk tik ar paypal (ja vēl ir ) , var būt pagrūt jo ar paypal nevar samaksāt. Es gan , to bakstīšanos nenožēloju ne mirkli- kanāli pārslēdzas momentāni atšķirībā no Balticom kodētajiem pa kabeli. Tur, Balticom pa kabeli, pateicoties viņu īpatnējai kodēšanai Verimatrix ( tik CAM moulis bez kartiņas), kad trāpijās kodētais , reāli televizors kādu brīdi domāja līdz sāka rādīt. Tā ka tagad ''metu gaisā centu'' zīlējot vai vispār neatteikties no Balticom kabeļtelevīzijas. Nu , no papildus , kodētajiem Balticom, jau gan  atteicos, bet nekodētie? Ja nu manu IPTV devēju ''nokož'', tad tas kabelis varētu būt kā rezerves. Nekāda dižā ekonomija jau nebūs (četri eiro) , ja atsakos, jo internets jau paliek, kas ir dārgākais tajā paketē.

  Tā ka diezgan lielai daļai lietotāju tas TET ir un paliks aktuāls jo pat ne visi jaunie var/māk  alternatīvos.

 Starp citu tam Balticom esot IPTV ar arhīvu, tik viens BET- vajagot viņu kastīti . Nu ko, laikmetā kad ir android TV kaut kā nevelk vēl kādu kastīti kas tik vienam IPTV devējam . Tā arī tiek zaudēti klienti... Es arī , kad sapratu online  arhīvu priekšrocību ( skaties kad gribi/pārtin reklāmu, kas dažiem puse no raidījuma) , vairs parasto kabeli negribu. 

 

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 4 minūtēm , oxygen teica:

Ne katru reizi ir tā, vienkārši nopērkams .

Tas gan, piekrītu.

Protams, arhīvs un mazie ekrāni tās ir super lietas un tas ir provaideru galvenais trumpis, nu labi vēl serviss (vismaz salīdzinot ar 1188, kam nav nekāda), bet vai tādēļ es esmu gatavs maksāt dubultā, nu hvz. laikam jau nē. Tagad televizori jau kļuvuši, kā datori, tādi mazjaudīgi, bet tomēr un noskatīties raidījuma arkārtojumu internetā caur tv drīz nesagādās nekādas problēmas. Filmas vispār skatīties iekš televīzijas ir īpašs mazohisma paveids vai fetišs, ne tur bilde, ne skaņa, ne tulkojums, ja vajag (sevišķi ja Pļaviniece ierunājusi), dēļ reklāmām, kuras vēl jātin un jālūr "obligātā literatūra" līdz pat 60s, filma liekas izgraizīta un norautiem kadriem. Filmas bieži vien izgraiza, pielāgojot tv formātam. Modernās tehnoloģijas attīstās straujāk nekā televīzijas nozare Latvijā. vesela čupa ar sd kanāliem, kad tehnika jau spējīga atskaņo daudz kvalitatīvāku attēlu ...

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Viss jau forši, bet vai tad vecās TV star kastes spēj HD bildi parādīt? Protams, lielākā daļa tautas nopirkuši jaunus televizorus, bet zinu arī cilvēkus, kuri izmanto dekoderus.

Link to comment
Share on other sites

Pirms kāda mēneša daudziem( tiem, kas abonē VTV maksas paku) tika izsūtītas vēstules, ka būs janvārī japārskenē kanāli.

Link to comment
Share on other sites

Nav ne kur rakstīts, uz kādu frekvenci pāriet, tik var saprast, ka atbrīvos kaut ko ap 700MHz.

Ja pāries uz kādu augstāku, vai kādai daļai tā virszeme nepazudīs? Priekš HD jau prasītos kādu augtsāku.

 

Tie 700MHz tiek atbrīvoti priekš 5G :D

Link to comment
Share on other sites

Pirms 53 minūtēm , ju teica:

Ja pāries uz kādu augstāku, vai kādai daļai tā virszeme nepazudīs?

Uz augstākām frekvencēm nav kur pāriet jo 800MHz diapazonu jau aizņem mobilie sakari. Tagad tiek atbrīvots 700MHz diapazons un televīzija tiek nospiesta uz zemākām frekvencēm. Priekš HD apraides ir vienalga kāds frekvenču diapazons. Raidi kaut pirmajā TV kanālā uz 50-60Mhz, ja frekvence brīva. Svarīgs ir televīzijas kanāla platums 8MHz. Kanāla platums nosaka cik programas tajā var iebāzt un ar kādu bitraitu, lai tā bilde vēl būtu skatāma. Protams, jo zemāks TV kanāls, jo signāls izplatās labāk.

  • Patīk 2
Link to comment
Share on other sites

pirms 2 stundām , Didzis teica:

kuri izmanto dekoderus.

Tiem gan, domāju, nekāds HD neinteresē? Ja nu vienīgi tikai, kā iemesls pažēloties?

  • Atbalstu 2
Link to comment
Share on other sites

Pirms 12 minūtēm , jacobs teica:

Tiem gan, domāju, nekāds HD neinteresē

Skaidrs, ka neinteresē, bet vai vecā zvaigžņu kaste SD variantā Panorāmu rādīs? Mn liekas, ka būs melna bilde, bet varbū kļūdos.

Link to comment
Share on other sites

Ja vecā zvaigznene pieslēgta pie vecā CRT caur SCART vai kompozīto, pieļauju, ka kādā etapā tas HD nosprūdīs, ja vien tā vecā zvaigznene neprot downscailingot. 

Labots - ggg97
Link to comment
Share on other sites

pirms 3 stundām , Didzis teica:

un televīzija tiek nospiesta uz zemākām frekvencēm.

Tad jau labi, tad tieši kādam būs stabilāks signāls. Ja vien tiešām, tās vecās kastes pratīs apieties ar to signālu, ko saņems.

Link to comment
Share on other sites

Bet varbūt LTV1 un LTV7 tiks raidīti 2 formātos? SD un HD, respektīvi dublēsies?

Nu Latvija taču nebūs unikāla, un nedēļu pirms izziņošanas nepāries tikai uz HD apraidi atkal atstājot laukos cilvēkus (pat ja tikai dažiem vairs tikai tās zvaigžņu kastes ir) bez TV? Vai ne? Vai ne? :D

Lai gan, mani nepārsteigtu, ja arī suits tornī par šo nemaz nav iedomājušies.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...