Jump to content

HDMI kabeļu kvalitāte jeb Kāda loma ir cenai?


Janis K.
 Share

Recommended Posts

Manam datoram ir videokarte, kura pa HDMI izeju dod ārā gan attēlu, gan skaņu. Nopirku Thomson HDMI kabeli un savienoju datoru ar HDTV. Itkā viss forši, bet skaņai (un man ir bažas, ka arī bildei) ir kautkādi sprakšķi. Nekas būtisks, bet manai audiofīlajai ausij nepatīkami. Tad nu jautājums, vai 3m HDMI kabelis, kas ir pirkts pa ~7 Ls ir par lētu, vai tomēr cita vaina jāmeklē? Uz iepakojuma ir rakstīts, ka kabelis ir ekranēts, bet varbūt ne pietiekami? Gaidīšu padomus no tiem, kas ir saskārušies ar līdzīgām problēmām.

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Kur tu to skaņu laid iekšā? TV, resīverī? Kādi skaņas standarti, bitreiti? Bija te viens topiks nesen par šo tēmu, pameklēšu!

 

EDIT: rekur līdzīga problēma http://www.boot.lv/forums/index.php?/topic/132883-dolby-skana

Labots - Žaks Kustō
Link to comment
Share on other sites

0xDEAD BEEF

Ja tev skana iet caur HDMI vai optiku, pamegini nomainit sample rate advanced settingos skanu kartei uz 96/48/41.

Ja uz ekrana redzi graudinus un reizem raustas attels, tad sudigs hdmi vads.

Man sitads joks bija ar PS3 -> Resivers -> TV. Starp Ps3 un resiveri bija sudiigs kabelis (5Ls 2m). Nopirku citu tik pat letu kabeli un tas bija ok. Patiesiba - es pat pirku viena veikala 2vus kavelus par 4.40Ls. Vienam kabelim bija taisnais gals bet otram 90 gradu lenki (nebija divi vienadi un labi vien ir, ka nebija). Nu luk - un tam vienam ar taisnajiem galiem kabelim bija slikta kvalitate. Raustijas skana un atels ari laikam briziem noglucija (iespruda, ja nemaldos).

 

Laba zina atkal ir tada, ka ja HDMI vads ir drankigs, tad to nepamanit nav iespejams.TB - vai nu ar skanu/attelu viss ir ok, vai ari nav tik ok, ka pat kurlaklais to pamanitu.

Beefs

Link to comment
Share on other sites

Tākā videokartei ir vairākas videoizejas (miniporti), es pamēģināju HDTV pieslēgt pie cita porta, un ziniet - tagad ir krietni labāk, ja ne ideāli. Bet tas taču ir sviests - miniporti pēc izskata ir pilnigi vienādi un ar attiecīgo kabeļu pāreju var izmantot jebkuru portu! Kā tad lai lietotājs zina, kurš ports ir itkā pareizais???

 

 

Link to comment
Share on other sites

The_Saint

Par cenu/kvalitāti kabeļiem.

Ebayā pirms pāris mēnešiem pasūtīju un saņēmu komponento kabeli priekš Wii. Cena KOPĀ ar piegādi bija 4.26 Euro veikals. Euronicā orģinālais Wii komponentais kabelis maksā 19.99 Ls

Lētais ķīnietis rāda teicami. Pasūtīju to ar skepsi, bet pārsteigums patīkams.

Link to comment
Share on other sites

Izveido kontu, vai pieraksties esošajā, lai komentētu

Jums ir jābūt šī foruma biedram, lai varētu komentēt tēmas

Izveidot jaunu kontu

Piereģistrējies un izveido jaunu kontu, tas būs viegli!

Reģistrēt jaunu kontu

Pierakstīties

Jums jau ir konts? Pierakstieties tajā šeit!

Pierakstīties tagad!
 Share

×
×
  • Izveidot jaunu...