Jump to content

kādu fotokameru ņemt labāk?


vidze4
 Share

Recommended Posts

Laba diena..

nu gribu zināt kāda gudrāka ļautiņa domas, kādu fotokameru ņemt. nu gribās kādu spoguļnieci, ko līdzīgu.. nu tādu profesionālāku.. tā lai kādam gadam pietiek, lai nav jauna jāpērk. nu gribās tādu lai ap 200 Ls nu var ar kādu pāri latu. tā lai ir visādas labas funkcijas, manuālais fokus (vai kā viņš tur saucas), nu tas kuru ar roku grozi pie lēcas.. var arī kādu kameru kas nav spoguļkamera, bet efekts ir tas pats.. pamāciet mani latviešu valodas gramatikas lietošanā man izlemt kāda kamera būtu labāka.

ja kādam ir kas piedāvājam tad dodat tik ziņu.. ja nu kādam ir kāda laba kamera pa lēto tirgo, tāda mazlietota - tad izstāstāt man...rolleyes.gifmeeting.gif

 

aa.. nu man domas ir par šādām.. tās es netā dabūju.. ko jūs sakāt par šim...

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=214731&kas=X-CENA+Fujifilm+FinePix+HS10+High+Speed+%2B+8+GB+SDHC+Class+10+atmi%C5%86as+karte+%2B+Fotosoma!

 

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=161412&kas=Canon+Powershot+SX20+IS+

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Peleecis

    12

  • versatile

    13

  • Gestapo

    13

  • vidze4

    29

Top Posters In This Topic

Posted Images

Spoguļkamera ar tavu budžetu automātiski atkrīt, ja nu vienīgais tu neplānu pēc kāda laika ieguldīt vēl ap 200 Ls. Tas ir tāpēc, ka spoguļniece bez normāla objektīva ir nauda vējā IMO. Normāls objektīvs maksā sākot no 200 Ls ( var protams nopirkt fiksētos, piemēram, 50mm 1.8, kas maksā lētāk, bet vai tas būs pietiekošs). Tāpēc labāk ņem kādu kompaktnieci, piemēram, šito saite . Klāt nāk soma un liela atmiņa. Sākumam vajadzētu pietiekt, ja patiks tad var arī par apgreidu domāt. Apskaties ss.lv kompaktnieces, gan jau ir labi piedāvājumi.

Link to comment
Share on other sites

1. Labu kameru noteikti nepērk uz gadu, bet gan uz krietni ilgāku laika periodu;

2. Budžets 200Ls der tikai un vienīgi puslīdz advancētam ziepītim. Par spoguļkameru - bodijs + stikli + zibenis + statīvs + soma, kur visu salikt + vēl visādi sīkumi - aķīši, filtri, grips utt ir jēga sākt domāt, ja minēto 200Ls budžetu pareizina vismaz ar 5 (nu OK, uzreiz varbūt arī nav štuka jāiegulda, bet pārkatāmā nākotnē uz to jāorientējas.

3. Lai pirktu spoguleni, vajag tomēr saprast, kādēļ ir vēlme staipīt apkārt lielu, neērtu, dārgu un smagu kluci, tā vietā lai izvēlētos kabatā iebāžamu aparātu. Dārgāks aparāts nebūt nav sinonīms jēdzienam "labākas bildes". Ar spoguleni ir jāmāk fotografēt, jābūt sajēgai par to, kā veidojas attēls, jāmācās, tikai tad būs rezultāts.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

...tā lai ir visādas labas funkcijas, manuālais fokus (vai kā viņš tur saucas), nu tas kuru ar roku grozi pie lēcas..

Pēc šī viss jau ir skaidrs, a Jūs te- bodijs + stikli + zibenis + statīvs + soma, kur visu salikt + vēl visādi sīkumi - aķīši, filtri, grips

Link to comment
Share on other sites

es visu gribu nokomplektēt pakāpeniski.. galvenais jau sākumā ir tikt pie normāla aparāta un tad jau pārējo piepirks klāt..

man jau tie kabatā bāžamie aparāti ir apnikuši... viņi neizpilda manas prasības, tāpēc gribas jau ko jaudīgāku. man ir piebesijušies tie zoom'i kas ir ar pogu jābaksta (tuvināt/attālināt). gribas lai var ar roku pagriezt zoom'u.. var jau kādu aparātu paņemt uz nomaksu.. (aparāts + objektīvs) un par pārējo pakāpeniski domās pēc tam.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Daram tā, nodefinējam to, ko mēs vēlamies darīt ar to fotoaparātu, jo katrām vajadzībām spoguļkamerai būs savi aksesuāri. Putnu bildēšanai jārēķinās ar īpaši dārgu objektīvu.

 

 

Lai sanāktu normāls spoguļkameras komplekts uz vairākiem gadiem (objektīvs, kamera, zibenis, akumulatori), ar kādiem 500-600Ls jārēķinās, ja vien neatrod lietotu aparātu. Sākuma komplekts ir Fotoaparāts + ikdienas objektīvs ar maināmu zoom un tad jāskatās, kādi cenrāži atkarībā no firmas utt.

 

Gestapo, nolietots 400D nerullēs šim te biedram. Vismaz 450D derētu.

  • Patīk 1
Link to comment
Share on other sites

nu patīk man baigi bildēt tautiešus, dabu, ķert kaut kādus mirkļus.. puti toč neinteresē. , ja nu vienīgi retu reizi, bet tad jau var tāpat sabildēt...:) :) izteikt, ko patīk bildēt - tas ir smagi.. kas ienāk prātā, to arī bildē.. momenti no dzīves tiek pabildēti...

 

 

nu labi, piem., ja tā nav spoguļniece, bet kāda cita tipa kamera ar tādu pašu principu... ko tad..? un kādu..?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ja nav nav niknās prasības pret kvalitāti, gribas visu vienkārši, ņemam Canon 1000D + kit objektīvu un novērtējam. Ja pēc tam sagribēsies (ja tas notiks) labāku kvalitāti, piekrājam labākam objektīvam, zibenim un citiem pribambasiem.

 

Nedomāju, pēc iepriekš uzskaitītām vajadzībām vajadzētu diži krutāku aparātu.

 

Taisni te ir kaut kāda akcija ar atmiņas karti, somiņu un standart objektīvu:

http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=177957

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

nu fakts kā tāds, ka parastajiem aparātiem manas prasības ir lielākas..

 

protams kvalitāti gribas, bet nu EXTRA laba fotogrāfa prasības man nav. tiešām gribās, lai ir laba bilde, var visādos režīmos darboties, makro kādas bildes sataisīt (tās patīk), labus skatus un ainavas, arī portretus pienācīgus.. nu lai beigās nesanāk, ka esi samaksājis naudu par aparātu, bet piemetot 20 Ls klāt būtu sanācis vēl labāks... nu pēc tāda principa..

 

a kā ir ar tiem aparātiem, kas nav spoguļnieki, bet arī profesionālie, ar tādām pašām funkcijām...?

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Principā viss atkarīgs no objektīva. Ja naudiņas vairāk, tad kit objektīva vietā iesaku Sigma 17-70 mm (lētā vai dārgākā variācija) objektīvu. Šim objektīvam sanāk lielisks Macro, arī dabas skati sanāk lieliski - pats jau 3 gadus lietoju.

 

Parastiem aparātiem bilde iet caur procesoru, līdz ar to, viss atkarīgs no paša aparāta. Ar parasto ziepjtrauku nekad nespēsi nobildēt vienu vai vairāk kadrus sekundē un bieži moments sanāk nokavēts. Ir daži aparāti ar maināmiem objektīviem - ja nav lielas prasības un nav vēlme pirkt visus aksesuārus, tad var arī tādu izvēlēties. Pats neesmu lietojis un nepateikšu, kādi plusi un mīnusi.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Gestapo, nolietots 400D nerullēs šim te biedram. Vismaz 450D derētu.

Nepacels budžetu, pa 200 ls sanāk 400D + kits no ss.

Link to comment
Share on other sites

bet nu piemēram tad canon ar to oriģinālo objektīvu man kādam gadam pietiktu, lai nevajadzētu uzreiz jaunu objektīvu pirkt..?

a kāds ir kadra laiks...? diez ir kaut kur tieši tā aparāta bildes, kuras varētu apskatīt, kādas sanāk..?!!!

 

klau... kas ir ar šito../???

http://www.1a.lv/foto_video_tehnika/digitalas_foto_kameras/fujifilm_finepix_s200exr_black/4834260/

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Spoguļkamerām sākas no 3 kadri sekundē, kas pilnībā iesācējiem pietiek. Ziepjtraukiem tas katram individuāli un tā īsti tā ātrdarbību neviens neraksta. Tad jālasa fotaparātu apraksti.

 

Ar oriģinālo kit vari arī bildēt kaut 10 gadus, ja tev apmierina iegūtais rezultāts. Ir cilvēki, kam pietiek ar standarta komplektāciju, standarta bildēm, bet ir kam vajag kaut ko vairāk. Vislabākais sarunāt ar kādu cilvēku ar spoguļkameru un pataustīt dzīvē.

 

Fuji, Olympus ir dārgi visi tie objektīvi. Canon, Nicon, Pentax ir stipri lielāks klāsts un patīkamākas cenas.

Link to comment
Share on other sites

un ko tu domā par to aparātu, kuram linku pieliku..??? tas tak nav Olympus.?!?!?!!?

Labots - vidze4
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Tas pēdējais aparāts nav spoguļkamera - vismaz tā izskatās. Šiem aparātiem gandrīz neko pielikt klāt nevar - tā teikt advancēts ziepju trauks.

 

Vajadzētu tomēr saprast, ko tu vēlies un kādā budžetā spēj ielīst.

Link to comment
Share on other sites

a kā ir ar tiem aparātiem, kas nav spoguļnieki, bet arī profesionālie, ar tādām pašām funkcijām...?

 

Lai būtu skaidrs, te iet runa tikai un vienīgi par amatieru kamerām. Pro kamerām bodija cena bez stikla rakstās ar vismz 4 cipariem, no kuriem pirmaais nav 1.

 

Bet no spoguļu lētā gala varu ieteikt šo:

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxkx/

 

Tikai rēķinies, ka viņš tomēr maksās ap 300-400 Ls, atkarībā no komplektācijas.

Link to comment
Share on other sites

nu štrunts, ka nav spoguļniece..

parādat, piem., lūdzu, savus variantus, labai, bet ne pārlieku dārgai kamerai variantus.. (lai ir kaut kad,kad ir vajadžiba, lai var nomainīt jaunu objektīvu, lai var zoom'u regulēt pie objektīva, kvalitāte ar lai ir sakarīga, un lai nesanāk tā, ka piemetot kādus latus, sanāktu labāks...)

Link to comment
Share on other sites

No vienas puses saki - štrunts, ka nav spoguļņiece, no otras puses vēlies maināmus objektīvus. Tad zini, ka maināmi objektīvi prakstiski ir tikai spoglenēm + vēl dažām tālmēra kamerām, kuras Tev točno nebūs pa kabatai (Leica M8, piemēram), kā arī micro four thirdsstandarta kamerām, kuras arī ir padārgas.

Link to comment
Share on other sites

paldies, ka paskaidroji, ka spoguļniecēm ir tikai maināmie objektīvi.... tad kāda būtu tīri sakarīga sākuma, lai pēc kāda laika varētu viņu pakāpeniski ķīlēt augšā..?! vari kādu piemēru dot...!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Ir jau vēl dažām kamerām maināmie objektīvi, bet nu tas vairāk tiem, kas neplāno neko apgriedot nākotnē - nopirki un lieto līdz nomirst. Es jau ieteicu variantus, bet nu tas jau vairāk gaumes jautājums - principā visas spoguļkameras funkcionē vienlīdz vienādi. Galvenais nopirkt tādu spoguļkameru, kas ir ērta lietošanā un iekšā ir visas vajadzīgās fīčas, jo parasti tās pērk uz daudziem gadiem un nemaina tik bieži kā ziepjtraukus. Piemēram, lai filmētu uz spoguļkameras, nāksies stipri piemaksāt.

Labots - Mežavecis
Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

Pašlaik tikai dārgākām spoguļkamerām ir iebūvēta filmēšana (piemēram, Canon 500D, kas maksā ~400LS). Agrāk vispār tādas lietas nebija un arī joprojām maz kas izmanto.

Link to comment
Share on other sites

Es jau ieteicu Pentax k-x. Protams, arī ņemt jebkuru Canon vai Nikon, kas iekļaujas budžetā. Skaties, ka patīk un labāk guļ rokā.

 

Pašlaik tikai dārgākām spoguļkamerām ir iebūvēta filmēšana (piemēram, Canon 500D, kas maksā ~400LS). Agrāk vispār tādas lietas nebija un arī joprojām maz kas izmanto.

 

Nu nu, canon 500D ir lētais gals nevis dārgais.

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

ivo, arī ar to lēto galu pilnībā pietiek. Diezvai mājas bildētājam jebkad atmaksāsies kaut vai tas pats Canon 60D :)

Link to comment
Share on other sites

nu lūrēju " salīdzini.lv" tā 500D ir pa ~360 Ls...

 

a cik zolīda ir tā 1000D kamera.?

 

aaa.. un ss.lv lūrēju, kāda ir tā 400d. kādas viņ'ma atšķirības.?!

Link to comment
Share on other sites

Mezavecis

1000D ir lētā gala kamera un visas fīčas minimizētas, bet pietiekamas, lai bildētu. Iepriekšējos topikos pierādījās, ka lielāka jēga nopirkt dārgāku objektīvu nekā dārgāku spoguļkameru.

 

400D vispār ir vecs modelis ar mazu LCD ekrānu, maz MPix, nav Live-View, nav SD kartes utt. Ja līdz šim lietoji ziepjtraukus, tad būs ļoti grūti pierast.

Link to comment
Share on other sites

Domāju ka tofika autora pašatrastais FUJI būs labu labais viņa vajadzībām . Nekas neliecina , ka tuvākajā piecgadē varētu nonākt līdz jautājumam par optikas maiņu . Bet šim tas stikls izskatās puslīdz universāls , da i vispār Fuji optika nav slikta . Un cena salda . Lai mestu ārā lielākas naudas , vajag zināšanas un motivāciju .

Link to comment
Share on other sites

man līdz šim ir tāda, ka varu kabatā nēsāt... un ar laiku, kā sāc vairāk bildēt, tā saproti, ka paliek viņa par vāju.. fotografēt jau var, bet nepietiek... extru par maz... :( tāpēc gribas paņemt normālāku aparātu, lai ir miers.. un tad jau p[ēc kādiem gadiem 5 varēs atkal ko jaudīgāku domāt...

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Vaimanjēziņ! Spriežot pēc tekstiem, autoram vajadzētu atbildēt uz jautājum:

 

vai esi gatavs staipīt to kluci apkārt?

 

Ja ir "jā", tad miera vējos vari apskatīt spoguļkameras iegādi. Ja neesi gatavs uz muguras nēsāt vismaz 1 - 2kg tehnikas, tad labāk met aci uz kādu kompaktkameru - būsi mazāk piķi izgrūdis, mazāk nāksies staipīt u.t.t.

 

Es jau nu gan DSLR kluci kā vienīgo kameru nepirktu, jo ne visur var izstaipīt līdzi un ne visur ar tādu milzoni ir pieklājīgi darboties. Tam visam klāt - manuālie iestatījumi ar kādiem DSLR atšķiras no normālas kompaktkameras ir pietiekami specifiski un lai tos izmantotu ir šis tas jāzina.

Link to comment
Share on other sites

nu es zinu, ka nāksies lielu mantu staipīt apkārt, ar to rēķinos.. jo ja nu kas - man jau vēl paliek mazais aparātiņš, ko ņemt līdz.. :) :)

Link to comment
Share on other sites

Paskatījos fuji objektīva speceni - platajā galā 30.5 mm , neke - kļūdījos , nebūs laps .

Man patika iestarpinājums par fotoaparātu ar daudzākām ekstrām :D . Ehh Vidze4 , galvenā ekstra būs Tava māka fotoaparātu lietot . Prējās ekstras ir pupu mizas ;)

Link to comment
Share on other sites

nu ja varu solīdas bildītes uztaisīt ar savu tagadējo aparātiņu, nu tad ar tādu ar sanāks.... :) nedēļu mož pačakarēšos, kamēr visu da gala sapratīšu un tad jau tā štelle aizies.. :) :)

Link to comment
Share on other sites

Nu bet cilvēk mīļais !!!! Ja Tev sanāk Tavuprāt solidas bilžas ar Tavu aparātiņu , tad kam meklē jaunu? To jau cilvēkiem arī ir jāsaprot , lai kaut ko ieteiktu. Tikai lai pie objek'tīva gredzenu pagrozītu? hmzzz .

Tapēc jau kompaktklasse ir kopaktklasse , lai fotografēšanā nebūtu jāiespringst un der daudz maz visam . A cik labi , tas pofig . Nu nedabūsi Tu pa 200 latiem alternatīvu savam paparātam tādu , lai uzreiz būtu skaidrs - bija vērts . Vēl jo vairāk ka , jo nopietnāka tehnika , jo prasīgāka pret īpasnieka zināšanām . Nu un naudas maku arī . Turklāt ne pa jokam

Link to comment
Share on other sites

man nevajag tikai pagrozīt gredzenu... tas ir daudz ērtāk, lai zoom'ētu.

 

saproti, man jau ir piegriezies, ka tie mazie un kompaktie ir tikai domāti ērtākai, vienkāršai bildēšanai.. bet man jau ar to ir palicis par maz... un tāpēc jau es te interesējos, ko labāk un kāpēc.. kādi ir ieteikumi, kādas atsauksmes.. .:)

 

vaitad tāpēc, ka cilvēks grib lielāku klurģi, vai tāpēc viņš ir slikts, un vai tāpēc viņš bildēs sliktāk... - - nedomāju vis.. :)

Link to comment
Share on other sites

Gestapo

 

nu paldies.. man nudien ir 25 000 Ls kabatā, bet nez kāpēc runāju par 200-300 Ls robežās kameru... ?!?!!? dīvaini gan, jāā...... meeting.giffool.gif

Link to comment
Share on other sites

Žaks Noriss

Topika autoram - drusku cieņu pret citiem, nu nav viss jāņem tik ļoti pie sirds

Link to comment
Share on other sites

pie sirds es neņemu. bet lai padomā arī par kontekstu, par ko tiek jautāts....

 

a kas viņā tāds labs..???

Link to comment
Share on other sites

Guest
Slēgta tēma, pievienot komentāru nav iespējams.
 Share


×
×
  • Izveidot jaunu...